Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

znaci ovako....
problem je do samog Prima...izgleda da je to resio neki Litvanac, ako sam razumeo /***, ruski natucam, ali bas litvanski...:D/
oni su nasli u cemu je problem, znaci radi, ali se ostavlja ograda, da li bas 100%
ono sto sam na brzinu sinoc probao, radi...
znaci, mora reinstall celog programa...nije strasno, odradi se za 10min...u prethodnom postu sam napisao, ali da ponovimo gradivo...:p
preimenuje se sys.txt u npr sys.txt.bak, brisu se folderi, captures, debug, ui_android, ux /ko ih ima.../...takodje, trebalo bi da se obrise folder save, ali u njemu se nalaze informacije o podesavanjima, favoritima i sl....
kome to nije bitno, moze i njega da obrise...s obzirom, da jedna od varijanti mapchanger-a, tj. mogucnosti menjanja mapa, se odradjuje uspesno, preko foldera save, ja sam ga preimenovao u nesto drugo, npr. backup...
prekopira se thin_v1.1_JellyBean.apk u root kartice....
deinstall IGO
install IGO, i prvo startovanje...prodje se kroz onaj uvodni deo, skroz do mape, pa se izadje iz programa...
prekopira se svoj sys.txt, preko onog sto je sam Igo napravio...
kome treba, sada moze da vrati svoj stari save folder /ovo je opcija, ja sam vratio.../
i to je to...
branding.zip i data.zip ne treba dirati!!!

udrite sa pitanjima...:)

Uradio sve po tvojim instrukcijama ali nema glasa...:mad:

Konačno, Nevena talks to me :)
Samo uradio uninstall, i instalirao ovaj novi apk. SGS2.
Hvala! :wave:

@deki30, ostao sam ti dužan odgovor na tvoje pitanje od pre nekoliko dana, kako radi novo podešavanje menija na iGo Primu sa novim fajlovima. Tek sam danas promenio ona tri fajla i uz Uroševu pomoć instalirao novi apk fajl zbog glasovnog navođenja, samo sam "pregazio" predhodnu instalaciju. Meni je sad normalan, bez onih senki, glasovno navođenje radi. Hvala obojici na pomoći.

Jel moze i meni pm gde mogu da nadjem apk a da radi voice.

Meni to ne treba. :D Bar ne jos. :p

Nego, dodjoh u temu samo da se zapljunem, napokon... :)

Fak jea. :) Danas nisam imao vremena da ga njakam, ali sutra je dan slatkih muka... ;)

Prenecu utiske i poceti da smaram starosedeoce teme... :D

Da, u pravu si. Nista, onda mi ostaje da ih ne...preporucujem tebi na citanje... :p

I 'fala - valjda ce me sluziti kvalitetno! :)

Ja se još razmišljam da predjem u vaš tabor :) pošto je Gnex bug-lag-free :) samo videću još :rolleyes:

Pa i da čekam, morao bi da sačekam par meseci pošto će biti cena 500 ojra + što ne znam hoće li biti bug free, ekran, kamera, guljenje itd :) sasvim sam zadovoljan dual core-om ne vidim još da treba jače, a i ne bi davao više od 300 jura za telefon, doduše dao sam 400 i nešto za GS2, ali tad sam imao parica ;)

@mironiko
Dobro dosao cestiti covece! :wave:

@Djilkosh_Ns

Nema potrebe da kupujes Nexus-a, ionako si sa nama svaki dan. :p

Poslednja izmena:
Ahhh....isteklo mi je vreme za edit za 1 minut.
Pitanje: Kako obrisati stari Nandroid backup? Na SGS-u je bilo prosto jer je pravio folder sa datumom kreiranja i sve je bilo u njemu.
Na Gnex-u, sluzeci se istom logikom, u istom folderu je 20-tak MB, ostatak je u blobs folderima (napisa cini mi se trenje?)
Kako da ocistim fon a da ne "uprskam" nesto?

Ja imam stati cwm i dalje mi je sve lepo u folderima.
Probaj iz cwm-a da izbrišeš, možda su dodali tu opciju.

Zato što je sad sve u blobs folderu. Slobodno briši i to. To je sad ubačeno u novi cwm.

Imam 2 backup-a. Jedan je stari koji hocu da brisem a drugi je stock sa prepodesenim sistemom i aplikacijama
koje hocu da zadrzim. Blobs foldera ima mali milion, nemoguce je peske brisati i znati sta je u kojem (a i trajalo bi).

Blobs folder ne bi smeo (a nema ni potrebe) da brišeš ručno. Tu se nalaze svi bekapi, ali sada u inkremenalnoj formi.

clockwordmodfolder sadrži:
backup folder
blobs folder
Uđi u backup folder (iz Andorida, file explorerom)*, i slobodno briši bekap foldere koje želiš. Blobs ne diraj. Sledeći put kada pokreneš backup iz CWM, on će iz blobs foldera pobrisati sve nepotrebno, na osnovu obrisanih backup foldera. Dobićeš poruku Freeing space...
Dakle, blobsfolder ne diraj!

*Nepotrebne bekape možeš brisati i iz CWM

Obrisao iz CWM-a, a vidim da se velicina free space nije promenila, znaci kvaka je kada radim sledeci backup
CWM "vidi" da nema backup-a tog i tog i on obrise nepotrebne file-ove iz blobs-a? Ako sam dobro razumeo?

U svakom slucaju hvala @kibicer.
(smatraj da je thx dugme udareno) :)

btw. Ima li kakva peticija, predlog, sta li oko toga? Nije losa ideja, bar za mene.

Edit: Tek sada vidim da ima i "free nandroid space", sad` cu da probam...
- bah oslobodio mi 671.744 byte

Edit2: koji sam pajser, merio sam posle brisanja backup-a a nisam pre. :wall:
- Oslobadja, zavisno od ROM-a i broja app, meni 674MB. Radjen delete backup i free nandroid space.

Poslednja izmena:
CWM uvek čekira backup i blobs folder pri pokretanju backupa, i briše nepotrebno.
U novom konceptu, pojedinačni backup folder je svega 16-17MB, sve ostalo je u blobs

Onako bez čitanja vidim da je ovo za cdma nexus, tako da to može da bude problem.

Polovicno. Navodno ovaj MiNCO ima pojacan zvuk, tacnije ubaceno ovo. Nisam primetio neku promenu pa sam pribegao staroj oprobanoj metodi.

Izabrao sam neki od mora programa za podizanje jacine zvuka, pojacao, iskonvertovao u Ogg i prebacio medju sistemske zvukove.
Me happy.

Volume+ jos ne radi na 4.1.1?

Meni se nije updateovao još od ics-a, a nisam ni primetio neku razliku u jačini, tako da bih rekao da ne radi.

Pa i da čekam, morao bi da sačekam par meseci pošto će biti cena 500 ojra + što ne znam hoće li biti bug free, ekran, kamera, guljenje itd :) sasvim sam zadovoljan dual core-om ne vidim još da treba jače, a i ne bi davao više od 300 jura za telefon, doduše dao sam 400 i nešto za GS2, ali tad sam imao parica ;)

Znaci ako ti ne treba kamera dobra kao sto sam/smo imali na Note-u i s2, prelazi na Nexus. Ja ne zalim sekune, ovakav android je visi nivo i zasluzuje postovanje :D

Polovicno. Navodno ovaj MiNCO ima pojacan zvuk, tacnije ubaceno ovo. Nisam primetio neku promenu pa sam pribegao staroj oprobanoj metodi.

Izabrao sam neki od mora programa za podizanje jacine zvuka, pojacao, iskonvertovao u Ogg i prebacio medju sistemske zvukove.
Me happy.

I ja sam pojacao melodije preko mp3DirectCut-a ali to nije to jer se primecuje distorzija zvuka.

@mironiko
Volume+ nazalost ne radi za pojacavanje melodije zvona na 4.1.1

Vrh Dno