Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

bat sam kupio ovde od decka koji je narucio mislim da je iz Nemacke, ali u medjuvremenu je prodao nexus pa mu ostala bat, pa sam je uzeo ja, ne znam da li ima ovde se kupi, ali svakako ko je bas zeli moze napraviti kombinaciju da mu neko donese.. ili cak kupiti online, vecina sajtova prihvata direktno nase visa internet kartice, carina se ne naplacuje jer je vrednost ispod 70 eur ..

Htedoh ja da kupim tu bateriju, ali se ne pravi verzija sa belim poklopcem. :(

A ružno bi mi bilo da stavim crni poklopac na beli telefon.

Već se par sati zezam sa EaglesBlood JellyBean 4.1[AOSP] ROM-om i mogu vam reci da veoma dobro radi.

Nasao sam ga na XDA a imas
i njihovu zvanicnu stranicu (koja predobro izgleda).

Sta znaci veoma dobro? Nandroid backup pa instal EB :). Salim se. Ne mogu ti tacno opisati ali samo ponasanje ROM-a i onaj neodredjeni osecaj (kako kome) je ostavio veoma dobar utisak na mene.
BTW., ako se odlucis da probas, obrati paznju na delimicno drugaciji nacin instalacije kao i to da imaju svoj Gapps jer ostali nece raditi na EB.

Cao drustvo evo sad se uclanih na ovaj forum pa ne znam ni da li cete videti ovu poruku jer do sad nisam bio clan ni jednog pane znam kako ovo funkcionise, elem i ja sam kupio samsung galaxy nexus:D dosao iz nemacke pa ima fabricki 4.1.1. E sad posto mi je ovo prvi android telefon i prvi smartfon ne snalazim se bas najbolje pa da za pocetak pitam kako da sklonim onu crvenu liniju ispod slova u porukama?

Cao drustvo evo sad se uclanih na ovaj forum pa ne znam ni da li cete videti ovu poruku jer do sad nisam bio clan ni jednog pane znam kako ovo funkcionise, elem i ja sam kupio samsung galaxy nexus:D dosao iz nemacke pa ima fabricki 4.1.1. E sad posto mi je ovo prvi android telefon i prvi smartfon ne snalazim se bas najbolje pa da za pocetak pitam kako da sklonim onu crvenu liniju ispod slova u porukama?

Dobrodošao :D setings- language & input --> spell checker, isključi tu opciju :D

Hvala:D verovatno cu pitati jos gomilu stvari,ali otom potom..:)

Jedno malo nob pitanje. Gde stock boswer smešta fajlove koje skida sa interneta?

Jeste, taj je folder. Bio sam ga već na brzinu pretražio i nisam zapazio fajl koji sam skinuo. Kad si ti napisao da je tamo, onda sam malo pažljivije gledao i našao ga. Hvala

Doktore bolje otvori temu, nego ovde da se razglaba ;)

Ne otvara mi se tema za to, možda sam mogao da stavim u onu Android general q&a :)

skinuo sam neke 720x1280 slicice i sad kada hocu da ih stavim kao wallpaper bude deo te slike kako da namestim mi stoji cela slika:S:

dr.sonic, sumnjam da ce novi Nexus biti mnogo drugaciji od trenutnog, posebno ako Samsung bude proizvodjac.. ocekujem nesto slicno trenutnom samo sa promenjenim zadnjim delom (oko kamere) i vecim ekranom.. steta, bilo bi lepo da Nexus bude bas drugaciji od svega ostalog na trzistu.

A uporedi ovaj koncept sto si okacio sa Xperiom T, posebno zadnju stranu belog modela :)

sony-xperia-t.jpg

au na kojoj li sam ja strani zavrsio :d tako da je ovo prakticno off :d

Nema to veze sa telefonom, tako je na svim androidima. Dok je rez. ekrana bila 320x480 wallpaperi su bili 640x480. Ako hoćeš da koristiš 720p wall, podesiš u launčeru da ti se ne skroluje wallpaper.
screenshot2012-09-02-17-.png

Poslednja izmena:
Koji custom kernel da puknem na oficijalni rom? Onaj minco je bio cool jer je sredio boje na ekranu, je l' bih mogao njega da flesujem iz recovery? Ako imate neku preporuku, jos bolje ja da mi bacite .zip na mail: [email protected]

Minco je rom, a dolazi po default-u sa Franco m5 kernelom.
Takođe boje podešavaš iz kernel aplikacije. Najpopularniji su Franco, trinity, glados, James Bond.
Moraš sam da vidiš koji ti je najbolji.

Smanjio max frequency na 1036mhz, nema apsolutno nikakve razlike u radu (jako retko igram igre, tako da ne znam kakav uticaj ima na to). Videću kako utiče na bateriju.

Poslednja izmena:
Nema to veze sa telefonom, tako je na svim androidima. Dok je rez. ekrana bila 320x480 wallpaperi su bili 640x480. Ako hoćeš da koristiš 720p wall, podesiš u launčeru da ti se ne skroluje wallpaper.
screenshot2012-09-02-17-.png

Aaaa dobro:D, a kako to sad da namestim ne mogu to da nadjem u opcijama?Da li je to zbog toga sto je meni stock launcher ili jednostavno ne umem da nadjem te opcije?

@GiBo2pac, na slici su spodešavanja sa Apex launcher-a, a stock nema te opcije. Jedino da i ti pređeš na Apex.

Licno ti to savetujem. Mislim, imam Apex tek 5 dana, ali radi sjajno i ima dovoljno opcija, widgeta, podesavanja... Mnogo mi je bolji od stock launcher-a.

Vrh Dno