Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Valjda ce da srede to uskoro... Jer me bas nervira...

Kako stojite sa RAM-om? Ja uvek imam samo oko 250 mb slobodno, a samo par programa mi rade u pozadini, osim google servisa. I zasto mi ukupna memorija nije 1gb, nego oko 700mb? Na sta ode tih 300mb sto ni ne vidim?

Verovatno na GPU...

Pogledao sam po netu. Svi imaju ovakve rezultate, tako da pretpostavljam da je onda ok, a onih 300 sto ne dostaje ide na GPU i na ICS.

Pa tako je koncipiran ICS, HW ubrzanje koje je sada default i sve ide preko GPU-a,zato imaju problem sa ICS-om i modelima sa manje RAM-a. Mada mislim da me LOZIS, to nije lepo :p

Ma razumeo sam gde ide ram i zašto, ali nisam shvatio šta ti je značilo GPU +1 :)

To znaci da se slaze :)

Sinoć sam išao u Pančevo kod drugara i koristio sam gmaps za navigaciju i prijatno sam bio iznenađen. Našao me je za sekund i odlično me je pratio, a mapa je skroz tačna, sa sve nekim kaldrmisanim ulicama.
Ali imao sam dva problema. Ne znam zašto ali mapa je pola na ćirilici pola na latinici, pa nije uspeo da nađe ulicu pošto sam ja kucao na latinici, a onda je bila na ćirilici u mapi. Morao sam ručno da je nađem.
Drugi problem je to što se ekran stalno gasio i nisam uspeo da nađem u podešavanjima da namestim da drži upaljen ekran. Da li neko zna gde se to nalazi?

Sto se navigacije tice, moras prebaciti tastaturu na cirilicu i kucati. Nalazi sve bez problema.

Sto se tice ekrana to stvarno ne znam, meni na DHD-u ne gasi ekran kad je upaljen gmaps.

Drugi problem je to što se ekran stalno gasio i nisam uspeo da nađem u podešavanjima da namestim da drži upaljen ekran. Da li neko zna gde se to nalazi?
Ne znam koju verziju imas... ali mislim da je to uvedeno tek sa nekom od novijih.

E, onda ne znam sta je :)

Znam da je od neke - relativno skorije, nije bas ni poslednja - verzije ubaceno to da se ne gasi ekran...

Za navigaciju se ne koristi gmaps, već google navigation. Ali, on nažalost, ne radi kod nas. Mislim na turn-by-turn navigaciju. Mada, može da se hakne. :D
E sada, i meni neizmerno ide što su neke ulice ćirilicom, neke latinicom, a neke sa oba pisma.

Ok ok, ako hoćemo da budemo baš precizni koristio sam Directions za gmaps :) znam da prava navigacija ne radi u Srbistanu, ali u suštini je razlika samo što ti tamo govori, a ovde ne. Ili ima još nešto?

Ispao mi je gnex i razbilo mu se ono zastitno staklo pri vrhu (ekran i touch rade). Zna li neko gde mogu da zamenim to u bgu, posto ga nisam kupio ovde.

Sa koje visine je pao i na koju podlogu?
Čisto sumnjam da neki servis ima baš to. Možda ovi u vip—u mogu da to kažu gde oni nose telefone na servis, pa da pokušaš tamo.
A možda možeš i da kupiš na netu staklo, pa samo odneseš da ti oni promene, ili ako si vešt možda možeš i sam to da uradiš uz pomoć nekog uputstva. Sigurno nisi prvi kome se to desilo, tako da verovatno ima nešto o tome na internetu.

Nazovi bgelectronics, ja mislim da su kod njih najvise nosili ljudi sto se tice Samsung telefona (sgs, sgs2), tako da mislim da imaju i za gnex delove...

Pao je na asfalt iz ruke, tako mi je Desire padao 10 puta i bez ogrebotine ostao, bas mu je jadno ovo zastitno staklo. Nemam ja pojma sa popravkom, jedino da ga nosim u servis.
Hvala za bgelectronics, svraticu danas da probam.

Samsung.rs kaže da je ovlašćeni servis pomenuti bg elektronik u dragoslava srejovića 1b i neki Begram na adresi Karađorđev trg 7.

Da, nosi u BG elektronik, ljudi su maksimalno profesionalni.

Ja se razmisljam da li da zamenim svoj sgs2 za ovaj nexus, jel imate za i protiv?

Za ti je bolji ekran, ics je ogroman plus (ako ne želiš da rutuješ sgs2), po mom mišljenju je nexus i lepši.
Protiv je baterija (mada sgs2 nisam koristio tako da ne znam koliko je bolja), sd kartica, gorila glass.
Sgs2 ima malo jači procesor i grafiku, ali to nećeš osetiti nikada. Moj nexus klizi i retko kada zaštuca. Takođe kamera na nexusu je manje rezolucije, ali po dnevnom svetlu pravi odlične slike kao i sgs2.
U svakom slučaju ja se nisam pokajao i kada bih birao, ponovo bih uzeo nexus.

Ali pošto već imaš sgs2 možda bi bilo pametnije da se strpiš još koji mesec i uzmeš HTC one x ili sgs3 kada dođu kod nas.

Mojne da menjas si lud?! :D

Cekaj ako hoces i ako budes imao para za GS3...

Inace sta ti fali sa SGS2 sad?

Ma sgs2 ne fali nista, nego eto rekoh da razmotrimo zajedno na forumu da li je bacanje para preci sa sgs2 na nexus. Inace iscekujem sgs3 sa nestrpljenjem. :p Znaci da se ne cimam posto ics za galaxy i onako stize "za koji dan"...

Vrh Dno