Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja imam i net i domet kada posivi, tako da sam siguran da to znači da je izgubljena veza sa google—om, kao što saša kaže.

Da, kada sam na wirelessu i kada mi je sivo normalno radi net. Isto tako kada koristim 3g. Kada mi posivi, ne izgubim crtice odnosno signal, već mi npr bude pun ili koliki god da je u tom trenutku.

Jesi li provalio da se ekran apsolutno ne prlja. Imao sam razne samsunge i svi su bili umrljani do jaja. Ovaj nexus uvek cist ko suza ma koliko ga drndao.

Pojedi kilo prasetine i uzmi telefon da vidis :p salu na stranu, evo moj od oktobra s2 bas se slabo masti... Mozda imaju jos neki sloj preko GG ili je to zbog samog GG...

Moj je magnet za prašinu, a i masan ekran mu nije stran. Mada nisam koristio druge touchscreen—ove, tako da ne mogu da uporedim. Možda sam ja uspeo da skinem premazi nekako :)
Mada i prasetinu sam jeo juče :)

Ma ovaj moj je bas ko iz radnje. Mada ima uticaja i to sto klincima non-stop perem guzice :D pa su mi se ruke sasušile od sapuna...

Haha, ja još nisam u tim vodama :)
lako se briše, pa nije neki problem.

A jesi li primetio da crna nije skroz crna? Tj kada normalno koristiš i noću i danju izgleda totalno crno, ali kada se nađeš u skroz tamnoj prostoriji i kada je na ekranu pretežno crna, vidi se da ipak nije crna, već izgleda kao da ekran blago sija. Ne znam zašto je to tako, amoled bi trebao skroz da ugasi piksel na crno.

Hajde probaj ovo večeras, kada padne mrak uđi u neku skroz tamnu sobu i otvori crnu sliku preko celog ekrana (možeš ići i na ovaj sajt www.ledr.com/colours/multi.htm izaberi crnu boju i zumiraj malo da se ne vide ivice, naravno u fullscreen modu) i reci mi da li je crna.
I meni je u normalnom radu totalno crna, i noću u normalnim uslovima, ali kada je totalni mrak i na ekranu nema ništa osim crne onda vidim da sija.

Poslednja izmena:
Ne bi smelo da sija... Stavi telefon na sto i opali sliku bice crna... posle udji u galeriju i nadji sliku full screen i videces... Dok ti je to ukljuceno pritisni da se ugasi ekran tj. lock i videces da se nista nije promenilo...

Isti rezultat kao što kažem, blago sija i zacrni se više kada ga zaključam.

Upravo sam se bio zakljucao u kupatilo i jeste vidi se osvetljenje, ali to je takva razlika da je jako tesko odrediti kad je iskljucen, a kad ukljucen, bas bas razlika je uf miniminimalna...

Zar ti nemaš sgs2? :)
Ali bez obzira na to, nije mi jasno kako je to moguće. Nigde na netu nisam našao da amoled svetli za crnu (mada tražio sam samo na par prvih strana googla :)). Samo je jedan lik na xda rekao da i amoled pušta malu struju kroz piksele i za crnu boju, da bi imao brži odziv kada treba da se promeni boja. To i ima neke logike, ali ipak nisam našao nigde drugde to.

Poslednja izmena:
Imam :) ali nikad nisam bio u tolikom mraku u sobi u stanu (videlo se mozda malo od ulicnog osvetljenja svetlost) pa nisam video tu mizernu razliku :)

A mozda je i razlika samoled+ i obican...

Ma ne verujem da bih i ja ovo primetio da nisam video to na xda da se neko žali.
Malo pre sam dobio system ui has stopped working, nisam znao da je to moguće :)

Poslednja izmena:
ima razlike i to primetne, kada sam otisao na onaj sajt, mada pet kazem da kad stavim crnu pozadinu za desktop, razlike nema.
ps. ipak se vidi :d

Poslednja izmena:
Uocio sam jos dve anomalije, ali bolje da ti ne kazem, da ti ne kvraim raspolozenje :)
Ali moram da pohvalim touch senzor ili kako lise to vec zove. Stvarno odlicno hvata i najmanje dodire, a radi i preko pamucne majice, dukserice i preko krpice za ciscenje naocara :) nisam uspeo preko vunene rukavice, ali dobro.

Duž leve ivice ekrana na beloj pozadini vidi se zelena crta debljine jednog piksela, tj subpiksela. To je zbog konfiguracije pentile ekrana.
A druga se malo teže primeti. U nekim situacijama mi ostaju duhovi na ekranu. Ali ne dešava se nikada pri brzim scenama, nego je više kao neki mali burn in statičkih elemenata koji nestane posle jedne sekunde. Ja ga npr primetim kada koristim tapatalk sa tamnom temom. Kada pišem poruku i na kraju stisnem submit, na sledećem ekranu mi se zadrži kao duh od tih dugmića submit discard i ostalih.

Ovu levu ivicu ne primecujem, a ovo sa burn in efektom je standardno za amoled ekrane. Znam da sam imao isti taj efekat i na prvom galaxy-ju i7500. Ima ga i ovde...

Polako, primetićeš :)
Moguće je da se vidi samo pri maksimalnom brightnessu.

Ne znam, tako mi najviše odgovara, boje si najlepše i najintenzivnije. Mada baterija ispašta :)
A kako ti se čini vidljivost na suncu? Mislim da je skroz ok, mogu sve lepi da vidim, mada opet to je na max brightness. Videćemo kako će biti kada stvarno upeče sunce :)

A druga se malo teže primeti. U nekim situacijama mi ostaju duhovi na ekranu. Ali ne dešava se nikada pri brzim scenama, nego je više kao neki mali burn in statičkih elemenata koji nestane posle jedne sekunde. Ja ga npr primetim kada koristim tapatalk sa tamnom temom. Kada pišem poruku i na kraju stisnem submit, na sledećem ekranu mi se zadrži kao duh od tih dugmića submit discard i ostalih.
Tek ce da ti bude to, kako vreme/meseci budu prolazili... i to na onim standardnim mestima, gde su iste ikone uvek prisutne i prakticno nikad se ne menjaju - sat, mreza, baterija.

Imao sam to na Wave-u, koji ima SAMOLED ekran. I koji je skoro citav zivotni vek drzan na max brightness.
Trenutno na S II, koji je kod mene od jula, ne primecujem tu pojavu... mozda je to zato sto od prvog dana drzim autoregulaciju osvetljenja. Drzao bih ja na auto i na Wave-u, ali ne postoji ta opcija, nema senzora :)

Nemas telefon ni mesec dana ili koliko vec i sahranices ga sa burn-in efektom... Ja telefon nikad ne drzim iznad 50% samo kad sam napolju pod ovim suncem stavljam na 70-80%, cim dodjem negde gde nema sunca, odmah ga smanjujem, jer em mi ne treba, em mi nece cediti toliko bateriju...

Sent from SGS2 using Tapatalk2

Malo je ogromna razlika izmenju full brightness i auto. Otprilike, kod nexusa je "auto" manje od polovine osvetljenja u nekim normalnim uslovima. Negde je pisalo da je "auto" kod nexusa mnogo agresivan i smanjuje osvetljenje mnogo vise nego kod ostalih

Poslednja izmena:
Mislim da je to ispravljeno u onoj misterioznoj 4.0.4 verziji.

Vrh Dno