Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Ma da sve sam zivo ugasio i nece. Znaci prica standardna drzim power i volume+ dugme telefon samo odradi kratku vibraciju i to je to krece standardno logo da se pali

@The Witcher ® Reset iz menija telefona pa nakon njega pokusaj ulazak u recovery. Pokusaj i sa drugim kablom mozes i sa slusalicama tipa c. Ako ne pomaze nista desava se da je i hardverski problem.

Pozdrav svima,presao sam na a55 sa a52s i nisam pozalio,premda je a52s brutalan telefon s omjerom ulozeno-dobijeno...a55 super se pokazao,ekran odlican,brzina odlicna,baterija extra dobra,kamere odlicne pogotovo nocni nacin slikanja...za cijenu od 310 eura brutalno dobro...zanima me samo jedna stvar,kad protresem mobitel kao da je nesto otkaceno u njemu,cuje se nesto...citao sam da je moguce da se kamera mice pa molio bi pomoc po tom pitanju,dali je i kod vas tako i dali je to normalno...

Pozdrav svima,presao sam na a55 sa a52s i nisam pozalio,premda je a52s brutalan telefon s omjerom ulozeno-dobijeno...a55 super se pokazao,ekran odlican,brzina odlicna,baterija extra dobra,kamere odlicne pogotovo nocni nacin slikanja...za cijenu od 310 eura brutalno dobro...zanima me samo jedna stvar,kad protresem mobitel kao da je nesto otkaceno u njemu,cuje se nesto...citao sam da je moguce da se kamera mice pa molio bi pomoc po tom pitanju,dali je i kod vas tako i dali je to normalno...
Da normalno je to za kameru, pomera se jer ima OIS, tj. nije fiksirana za kućište već "pluta" u svom modulu kako bi mogla da se elektronski pozicionira kada ti drhti ruka i tako smanji mutninu.

Normalno je a ako protreseš i svoj stari A52 čućeš isto. Isto kao i ti sam sa odličnog A52 prešao na još bolji A55.

Imao sam A52s i ja se ne sećam da mi je nešto zveckalo.🤔

Spusti malo loptu.Socivo nije fiksirano.
Ne jurim postove.U mom A55 nije zvecalo ,kao u ostalim telefonima.Ne znam ni koliko sam imao.
Inace da znas taj zvuk moze da se javi ,ako se bas jako drma telefon.Padovi i takvi cimovi nisam siguran koliko su zdravi za isti.

Poslednja izmena:
Nije lose ponekad odvojiti vrijeme i procitati/guglati ponesto ili odgledati snimak koji okaci neko iznad tvog posta...Svaki telefon sa OIS-om slican svuk ispusta na malo jace cimanje,ne zvao se on Samsung,Xiaomi,Soni likakoveć.

Nije lose ponekad odvojiti vrijeme i procitati/guglati ponesto ili odgledati snimak koji okaci neko iznad tvog posta...Svaki telefon sa OIS-om slican svuk ispusta na malo jace cimanje,ne zvao se on Samsung,Xiaomi,Soni likakoveć.
U pravu si sve...upravo samo protresao redmi 13pro i isti zvuk pravi...a takodjer i a52s isti zvuk pravi kao i a55...

Sad kad ovo pisete, moracu proveriti kod majke na njenom A55, bas me zanima dal se cuje. Znam da se kod mene na Huawei P50 pro nista ne cuje

Čuje se sočivo, ali ne ois nego fokus. Meni se najviše bilo čulo na mi a3 telefonu.

Pogledao sam gornji klip,i nista novo nije receno.Uglavnom ono sto smo mi rekli.Socivo nije fiksirano,lebdi u kameri dok ne ukljucis kameru.

Imam 2 sim kartice (fizičke, ne e-sim) i SIM1 mi je podešen za net, pozive i SMS. Kada me neko zove na SIM2 u toku poziva mi se isključi net na SIM1.
Zna li neko zašto je to tako i kako da namestim da imam neta na SIM1 dok pričam na SIM2?

^ Ne može. U isto vreme možeš koristiti samo jednu karticu. Ne može nešto preko jedne (poziv sim2), a nešto preko druge (net sim1).
Znači kad pričaš na jednoj kartici ova druga je neaktivna, tj. isključena

na nekim telefonima ima opcija da kad primas poziv na drugoj kartici, prebaci se i net na tu drugu karticu, ako imas neta u paketu i na toj drugoj kartici i ako ti radi VoLTE..

Jel još nekome slabiji SOT nakon decembarskog ažuriranja?

Nije..

Slab je od početka, generalno je loša baterija jer ima Exynos.
Ovo jednostavno nije tačno. Baterija bez problema izdrži do 3 dana intenzivnog korištenja. Jest da nemam i ne koristim društvene mreže, ali Outlook, Chrome, YouTube vrlo često, mobilni podaci uvijek uključeni....

Zadnje vrijeme je malo slabije nekih 2 - 2.5 dana izdrži i saznao sam da je zbog sata koji je nedavno uparen i on je smanjio SOT. Mislio sam da je do update-a, ali nije.

Ovaj telefon ima ubjedljivo najbolje trajanje baterije od svih telefona koje sam ikad koristio.

Ja uspem jedva 3h SOT da izvučem uz sve štednje koje postoje, a imam svega nekoliko osnovnih aplikacija (telefon mi je više sekundarni nego primarni uređaj). Prosto je neoptimizovan, kada se bilo šta koristi "povuče" previše i baterija naglo pada. Čak i u stanju mirovanja noću moram da isključim sve mreže, uključim mod štednje i isključim sinhronizaciju da bi palo "samo" 5% umesto 10%.
Ali ok punim ga svakoga dana prepodne pa izgura do sutra, a ako idem negde i uključim mobilne podatke onda moram i uveče da napunim.

1000003283.jpg Mislim da ovo sve govori.

@pistachiomiss Ti očigledno imaš neku app koja ti jede bateriju, ili je možda nekad negdje ispao iz ruke i nezgodno pao tako da ošteti bateriju, mada je ovo malo vjerovatno budući da je ovaj telefon kao tenk.

Nazad
Vrh Dno