Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

NECE ni ovo :mad: mada snimak uopste ne deluje realan jer ima prekid bas u momentu kad se pali recovery mod. Koristim kabal koji je usb C sa obe strane ne znam da li to ima veze
Ništa te ne košta da probaš USB A na C ,stariji tip. Meni na S24U ne radi sa obostranim C , nego koristim A na C.

Jel moze nekako da always on ekran bude always on ? Ukljucuje se tek kada dodirnem jednom ekran.

Podesi ga da bude uvek uključen. Ovako je na s24 fe, verovatno je isto i na A55.

Prilozi

• Screenshot_20241223_135455_AlwaysOnDisplay.jpg
    Screenshot_20241223_135455_AlwaysOnDisplay.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 26
Zvuk obaveštenja skoro pa nečujan, možda je do melodije, mada sam zalepio nekakvu zaštitu od prašine na donji zvučnik.

Drastično fluidnije animacije kod mene posle ovog zadnjeg update-a

I ja i zena imamo problem sa sms porukama, kad smo sada updejtovali telefon i meni i njoj je posle restarta stiglo par poruka, koje su odavno poslate. Ona koristi samsungovu aplikaciju za poruke i a1 mrežu, a ja google sms aplikaciju i mts mrežu. Sad smo testirali ja njoj posaljem stigne joj poruka, ona meni posalje ne stigne, tj. evo sada dok pišem je stigla posle pola sata. Definitivno je neki problem do telefona.

Nije problem. Koristite Google aplikaciju uvijek, obrišite Samsungovu i nema problema.

Google koristi RCS, Samsung ne i to je problem. Nek obriše Samsung app, instalira Google app i biće sve ok.

Ja i koristim google sms app, a imam instaliranu samsungovu, samo kako da je obrisem?

Postavke, aplikacije, Samsung poruke i ideš na "onemogući".

Nakon toga pokreneš Google app i nju podesiš kao podrazumijevanu i to je to

Moja greska, ja sam mislio da koristim google sms, a koristio sam samsungovu, sad sam prešao na google app.

Poslednja izmena:
Kad pišete o google sms kako podesiti poseban zvuk obaveštenja za dobijenu poruku. Da aplikacija ne koristi zvuk za opšta obaveštenja. Tržih i nigde ne nadjoh u podešavanjima.

I ja i zena imamo problem sa sms porukama, kad smo sada updejtovali telefon i meni i njoj je posle restarta stiglo par poruka, koje su odavno poslate. Ona koristi samsungovu aplikaciju za poruke i a1 mrežu, a ja google sms aplikaciju i mts mrežu. Sad smo testirali ja njoj posaljem stigne joj poruka, ona meni posalje ne stigne, tj. evo sada dok pišem je stigla posle pola sata. Definitivno je neki problem do telefona.
Skini Textra aplikaciju.

da li koristite rcs ili sms?

Не мораш Google sms.
Телефон (барем мој а35) се мало "заглупи" после рестарта. Ја некад добијем да сам недоступан а нисам. Вадио сам картице, намештао поново и ради.
Дешавало ми се да долазећи SMS касни али сада не.

Slabo koristim sms uopste, nisam ni znao do danas da postoji rcs, tako da ne znam ni koje sam poruke dobijao, rcs ili sms, ali uglavnom neke su stizale, neke nisu, pretpostavljam sms da su uredno stizale, a rcs da su kasnile. Sad sam presao na google sms koji mi se ne svidja kao samsungova aplikacija, ali bitno je da radi.

Da ugasi rcs i vrv nećeš više imati problema. Malo bi glupo bilo da koristiš neku drugu aplikaciju pored originalne samsungove za takvu osnovnu funkciju, pa makar bila i od googla

kod mene samsungova app za sms radi brz greske i vise mi se svidja od guglove, ne volim da imam druge aplikacije ako u telefonu vec imam preinstaliranu neku koja radi.

pokusavao sam par puta da predjem na rcs ali uvek se na kraju vratim na obican sms.

desava mi se da rcs poruke kasne jer primalac ima losiji signal/losiji protok neta/ prebaci se telefon na EDGE ili na neki problematican wifi, a jos uvek ima onih koji gase prenos mobilnih podataka, nekad dok su u maticnoj mrezi a nekad zbog rominga, i kada se takvim kontaktima posalje rcs poruka, zna da kasni ili mene telefon tek kasnije pita da posalje kao sms.

ovih problema sa sms porukama nikad nema, bitno je da postoji bilo kakav mobilni signal/G/E/3G/4G i sms stize momentalno

naravno sms nema sifrovanje kao rcs i ne moze da prenese toliko sadrzaja, ali kad mi je bitno da neku kratku poruku posaljem sms je jos uvek najbolji za to.

za multimedjiju i caskanje tu su naravno i druge aplikacije poput Vibera, WA itd

Jel rcs " ćaskanje"?

RCS najviše koristim zbog enkripcije. Pogotovo sada kada je Srbija uvezla one "IMSI kečere" enkripcija je postala obavezna a ne opciona, pa i po cenu da poruka kasni ili moram 2x da pošaljem. Mada, bolje je koristiti Signal/Session, ali kada druga strana to nema RCS je jedino rešenje.

Što se default SMS aplikacije za Samsung uređaje tiče @pajica123 , ona se više ne održava, Samsung ju je zamenio sa Google Messages. Telefoni koji imaju Samsung Messages će imati i dalje ali se neće ažurirati, a oni novi će dolaziti sa Google Messages. Ako planiraš da ostaneš u Samsung ekosistemu, polako se navikavaj na Google Messages :)

Probao sam danas Samsung Messages i radi normalno kad se ugasi rcs, ali kontam da cu u jednom trenutku ipak morati da predjem na Google Messages, iako mi se Samsungova aplikacija vise svidja.

Nazad
Vrh Dno