Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Kažu da treba nakon većeg apdejta.

Sad je sve nešto zaobljeno, ikonica baterije mi je jako ružna. Kako da ga zakockam? 🤪
Sve u svemu, očekivao sam malo više vizuelnih promena, ovo je ništa naročito.

Ali iskreno preveliki hajp oko ovoga, a ništa spec, sve dobre nove AI funkcije su svakako za S seriju, ovde nikakvih nekih promena sem vizuelnog izgleda početnog ekrana, kamere i quick settings...

Meni se svidja oneui 7, deluje to sve nekako vise ispeglano, manje korporativno nisam primetio razlike u bateriji

Da li nekako može da se isključi procenat baterije na AOD?
Kada je ugašen i upaljen ekran, pilula stoji na istom mestu, dobićemo burn in.

Pa ima da se namesti AOD samo na jednom tapu, a ne da stoji sve vreme... Ne vidim ni poentu da AOD stoji sve vreme da bespotrebno troši bateriju...

A vidiš meni baš odgovara da stalno gori. Tako vidim vreme i obveštenja, nije mi poenta da tapnem da bih video.

Pa ima da se namesti AOD samo na jednom tapu, a ne da stoji sve vreme... Ne vidim ni poentu da AOD stoji sve vreme da bespotrebno troši bateriju...
Kada ne bi AOD bio upaljen non stop taj telefon ne bih ni kupio, AOD je za mene jedna od naj važnijih funkcija na telefonu.

A vidiš meni baš odgovara da stalno gori. Tako vidim vreme i obveštenja, nije mi poenta da tapnem da bih video.
Ja sam to rešio tako što sam podesio da se AOD upali samo kada imam neka obaveštenja. Takođe, u Routines sam podesio da je AOD uključen stalno dok je telefon na punjaču (kada skinem sa punjača vraća ga na ono "samo dok ima notifikacija").

Elem, za ONE UI 7: očekivao sam i ja više. Ne znam šta je unapređeno ispod haube, ali ovako meni kao korisniku ništa novo ovde nije. Onaj Galaxy AI je u suštini fokus ONE UI 7 apdejta, ali to nismo dobili, tako da... samo malo šminke. Primetio sam da ima nešto više od onih security opcija (anti theft, auto block...), što je za pohvalu. Ikonica baterije... da ne komentarišem :)

Da li nekako može da se isključi procenat baterije na AOD?
Kada je ugašen i upaljen ekran, pilula stoji na istom mestu, dobićemo burn in.
Nije na istom mestu, kad se aktivira AOD spusti se malo niže, jedva primetno ali se spusti. Inače, meni je ova zaokrugljena ikona baterije odvratna, celo jutro čačkam da nađem neku opciju da to promenim ako je moguće ikako. Ako neko zna neka napiše kako.

Da se skloni pilula, instalirate:
U okviru aplikacije instalirajte dodatak quickstar. Sa tim dodatkom možete gasiti sve ikonice u task baru.
E sada treba ubaciti opet nekako bateriju, pa to može sa

Ima raznih opcija kako da pokazuje bateriju. Nije baš najsrećnije rešenje ali pilule nema.

Iskreno uopste mi se ne svidja ovaj UI 7 po meni je mozda najruzniji izgled ikonica do sad. Ako su vec hteli da menjaju trebali su lepo da ostave opciju za bateriju da ima i stari izgled pa kome se ne svidja ovo novo da vrati stari izgled i onaj panel isto bas su ga unakazili skroz

Ako neko želi da vrati stare ikone može ali po ceni od 173 din

Prilozi

• Screenshot_20250522_102710_Galaxy Themes.jpg
    Screenshot_20250522_102710_Galaxy Themes.jpg
    90 KB · Pregleda: 126
Kakva drama oko izgleda ikone za bateriju u temi koja se bavi određenim modelom Samsung telefona a ne operativnim sistemima i korisničkim interfejsima. Evo tačno mi dođe da se vratim na fiksni telefon.
UI 7 je dugo cekan, pa je bilo za ocekivati da ga korisnici masovno komentarisu.
Meni licno : izgled nekih ikonica je saren kao vasar ,par vidzeta je neupotrebljivo koliko je ruzno (sat npr.).
I tako...

Poslednja izmena:
Ikona baterije sa procentom ... 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Prilozi

• Screenshot_20250522_142641_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250522_142641_Samsung Internet.jpg
    151.4 KB · Pregleda: 99
Taj prikaz baterije i procenta je rogobatan i ranije je bio bolji...to je ta razlika...sve ostalo je ok

Meni se poremetile ikonice.
Tj. umesto 5 redova sad imam i 6. koji je prazan.
Da li je ranije bila opcija 5x6? li 5x5?
Ili mi se prividja?

Poslednja izmena:
Ja imam 4 reda

Ja jos nisam ni dobio azuriranje...iz BiH sam...neznam kako to ide kad tko dobija azuriranje...da li ide po drzavama ili?pozdrav

Nazad
Vrh Dno