Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Nisam primetio da se pregreva, kad se koristi na jakom letnjem suncu, svaki uređaj se zagreje, ali pritom nisam primetio da trokira i sl. Na normalnoj tempetaturi nisam primetio nikakvo pregrevanje.

Kupio sam A54 danas i to mi je prvi Samsung posle 12-13 godina sigurno.
Koji je najlakši i najbrži način da uradim kloniranje svega sa Realme GT Master na A54 ?
Xiaomi, Oppo i OnePlus su imali neke svoje aplikacije za kloniranje preko kojih sam relativno brzo radio kloniranje.

Edit: Postavio sam pitanje a nisam ni uključio telefon.
Snašao sam se, vidim da Samsung ima neku switch aplikaciju.

Poslednja izmena:
Danas sam postao vlasnik A54 modela. Kupljen u legalnoj prodaji, 8/256 verzija. Odmah je pokupio julski update, bio je težak oko 1GB. Ažurirao sam sve aplikacije, Samsungove i sve sa Play Store-a, kao i Google Play Services.
Telefon za sad ne ispoljava nikakve anomalije, odličan upgrade sa A71. Smatram da je bolja kupovina od Redmi Note 12 Pro 5G+ modela.
Ma kakve crne anomalije i to što dokoni ljudi pričaju za zagrevanje.
Ja najverovatnije menjam svoj Mi Max 3 za A54 verziju koju si i ti uzeo... Ali tamo krajem godine. Red je više za zamenu polako.
Ono što je prevagnulo za A54 je mogućnost sd kartice koju već imam 256 gb.
U zdravlju da te služi telefon.

Uz duzno postovanje mislim da ti a54 nije neki upgrade u odnosu na gt master
Slažem se, pogotovo što A54 nema LPDDR5 čak ni u 8/256 verziji, dok GT Master ima i SD 778G je sličnih performansi kao Exynos 1380.

Znam da nije neki upgrade.
Imam neku praksu da telefone menjam na godinu dana. Predzadnji telefon mi je bio OnePlus Nord, zadnji Realmi GT Master Editinon a pre toga 10-ak Xiaomija.
Prvi Xiaomi mi je bio Red Rice. Kad se samo setim tog perioda, flešovanja ROM-ova, pa globalne, pa kineske verzije, pa koji je Band...
Zadnji Samsung mi je bio Galaxy SII koji je tada bio flagship i sećam se da sam ga platio novog oko 250 eur na oglasima kupljen preko operatera. Sad za te pare može da se uzme neka donja srednja klasa, ali to je sad neka druga tema.
Budžet mi je sada za telefon bio oko 300-350 eur plafon. Gledao sam NORD 2T, Pixel 6A, Motorole Edge 40 i Edge 30 Fusion, Realme 11 Pro, S21 FE i Galaxy A54.
Xiaomi i Poco nisam uzimao u razmatranje jer su ranije počele da mi smetaju neke stvari na MIUI i zato sam bio prešao na OP i Realme.
Naravno, u pitanju su novi telefoni.
Znam da je S21 FE najbolji, ali ispod 400 eur teško da može da se nađe nov.
Od Pixela 6A sam odustao zbog baterije i sporog punjenja. Motorole sam eleminisao zbog, kako kažu, loše podrške u smislu ažuriranja i pretpostavljam teže prodaje kad ga budem prodavao za godinu dana.
Ostali su mi Nord 2T i A54 u najužem izboru. Kako su mi zadnja 2 telefona bila iz porodice Oppo sa skoro pa istim OS, hteo sam da probam Samsung, čisto promene radi.
I onda juče nađem A54 nov iz Yettela za 32.000 din (oko 275 eur) na oglasima i kupim ga.
Opet kažem, znam da nije neki upgrade ali za te pare mislim da je OK kupovina. GT Master će sada u oglase i računam da ću ga prodati za 190 eur jer ima garanciju još 13 meseci.
Pokušaću da se naviknem na Samsungov One UI ali mi najviše nedostaje brzo punjenje. GT master sam punio ujutru dok se spremam za posao, za 20-ak minuta mi se napuni od 20% do 100%.. Probao sam punjače od Poca, Xiaomi-a i Realme-a i nema brzog punjenja.
Koji punjač savetujete za kupovinu, one Samsungove od 25W, neke Anker (vidim da ih dosta ljudi sa foruma kupuje) ili nešto treće ?
Znam da Samsung podržava brzo punjenje do 25W ali bih možda kupio i neki jači punjač da mi bude future proof za neki budući telefon jer će uskoro verovatno svi izbaciti punjače iz pakovanja.

Је л' вреди додавати новац за овај модел или узети А34, који се чини да је баш добар телефон?

Наравно, знам да то зависи и од потреба. Мени треба добар дисплеј и звук, највише за Јутјуб клипове, серије и филмове?

Још једно питање: под које тржиште спадају телефони који се продају у "званичним" радњама код нас? Глобално?

Хвала унапред на одговорима!

Pa mislim to zbog toga što sam se igrao sa telefonima u prodavnici nekoliko puta. Kamera je brža na A54 mislim na brzinu okidanja i procesiranje slike. A i gledao sam nekoliko zanimljivih poređenja oko nove A34, A54 i S23 serije i A54 je bukvalno zlatna sredina za uložen novac najbolji uređaj što se kamera tiče. Low light pogotovo, A34 je super ali dok ima dosta svetla. Posle toga, dosta lošije izgledaju fotke u odnosu na A54.

Pa mislim to zbog toga što sam se igrao sa telefonima u prodavnici nekoliko puta. Kamera je brža na A54 mislim na brzinu okidanja i procesiranje slike. A i gledao sam nekoliko zanimljivih poređenja oko nove A34, A54 i S23 serije i A54 je bukvalno zlatna sredina za uložen novac najbolji uređaj što se kamera tiče. Low light pogotovo, A34 je super ali dok ima dosta svetla. Posle toga, dosta lošije izgledaju fotke u odnosu na A54.

e pa drugar, nisi u pravu. u 8 od 10 situacija a34 je bolji što se kamera tiče od a54:

Super, sve to što sam rekao je u videu. Ali ima tu mnogo vise videa po YouTube koji imaju malo drugacije rezultate. Sve u svemu, kao sto sam pisao jos davno kad je izasao telefon da je A34 bolja kupovina od A54 i dalje stojim. Svako nek kupi sta hoce, nece pogresiti svakako jedino zavisi kakva ima ocekivanja.

Super, sve to što sam rekao je u videu. Ali ima tu mnogo vise videa po YouTube koji imaju malo drugacije rezultate. Sve u svemu, kao sto sam pisao jos davno kad je izasao telefon da je A34 bolja kupovina od A54 i dalje stojim. Svako nek kupi sta hoce, nece pogresiti svakako jedino zavisi kakva ima ocekivanja.

namerno sam stavio ovaj klip, jer je lik (slično kao i ti) bio ubeđen da je a54 ima mnogo bolje kamere, čak je isto i mislio dok je pravio recenziju i gledao u displeje oba fona, ali kad je sve završilo i kada se gleda na računaru, druga priča :).

jedino što mislim da je pogrešno kod ovih klipova jeste to što je vrlo moguće da će samsung verovatno malo degradirati kameru kod a34 u budućim ažuriranjima, kako ne bi ispalo da jefitiniji model ima bolje rezultate od skupljeg u većini situacija.

a nije sve do kamera/senzora, očigledno i ovaj mtk ima dobar isp. a na gsmareni ne znaju koji senzor je kod a54, da li sony ili samsung, dok je kod a34 sony i na zadnjoj i na prednjoj.

A dobro, realno ko ne menja često telefone mislim da je A54 bolji izbor od A34.
Iako sad da me pitaš za razloge ne bih znao da ti konkretno kažem, najiskrenije.
Ali ekran im je savršen.
Ja više i ne gledam telefone i odluka je pala da krajem godine uzmem A54 sa 8 GB rama.

Ja i dalje u nedoumici sta uzeti - Bitna je fluidnost, igrice se ne igraju i kamere nisu bitne, ali telefon se nece barem 3 god menjati.
Imam opciju ovde gde sam da kupim a54 i Poco f5 (8/256) za isti novac i uzeo bih Poco samo da ima barem 3 godine OS update, a naplasise me i da je Poco OS nikakav i mora da se i oko toga bakce (a telefon ne uzimam za sebe).
Imam opciju i za Nord 3 uz doplatu od 50ak € pa ne znam vredi li i to uzeti u razmatranje.
Svi ovi telefoni su hardverski bolji od a54 ali OS i podrska im nije na nivou Samsunga ako se ne varam

Jel može neko da potvrdi, A54 sa mts-a nema dve fizičke sim kartice već dual sim može samo da je jedna fizička sim kartica a drugi broj da je esim?

Moj A54 ima 2 SIM slota i eSIM. Istovremeno se mogu koristiti 2 fizičke SIM kartice, ili 1 fizička i 1 eSIM.
Kupljen u legalnoj maloprodaji,verzija 8/256, model SM-A546B/DS.

Hvala na informaciji, na mts call centru mi kažu da njihovi modeli imaju samo jednu fizičku sim karticu

Moj A54 ima 2 SIM slota i eSIM. Istovremeno se mogu koristiti 2 fizičke SIM kartice, ili 1 fizička i 1 eSIM.
Kupljen u legalnoj maloprodaji,verzija 8/256, model SM-A546B/DS.
Nisam znao da S54 ima e sim, razne inf sam dobijao, gde kupljeno može i na dm
Hvala
PS A 34 definitivno nema e sim ?

Da li A54 ima opciju data switching u SIM manageru kod dual sim verzije?

Proverite preko koda *#12580*369# datum proizvodnje telefona. Moj primerak je proizveden 25.04.2023., HW rev REV0.4.
Ne pregreva se sem na jakom letnjem suncu što je normalno za svaki uređaj.

Nazad
Vrh Dno