Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Eto, a meni mnogooo, brže nego pre update-a. Meni je jako sporo se restartovao pre.

Meni se čini da je baterija mnogo bolja na 5.1, nikad ovoliko dugo nije izgurao.

Screenshot_20230401_174609_Device care.jpg

Uradio sam upad na 5.1 i telefon radi super za sad. Lepo se restartuje ne koci ne baguje isto je ko i pre na 5.0 ili ja ne primecujem razliku.

Ili moze da uzme u tom cenovnom rangu novi Redmi Note 12+/- sa Androidom 12 pa ce da ima 2 velike nadogradnje. 🤣

stigao i kod supruge jučer one ui 5.1, međutim odmah sam primetio da i dalje nema opcije poboljšanja slike u galeriji, kao što ima kod mog a53.

znači stariji modeli dobivaju malo zakinut softver.
I ja sad video da nema, zaista šteta, deluje kao jako korisna opcija.
Pogledao sam beleške o ažuriranju za 5.1UI, ni tamo nije navedena. Možda dobijemo u nekom budućem update-u.

Iskreno sumnjam da te softverske opcije išta "poboljšavaju".

Na a52s se pojavljuje na odredjenim slikama ili pod suggestions.

Možda nekome bolje izgleda, meni to ne bi ništa "poboljšalo". Već fabrički softver pravi krš od odlične kamere. Ja sam fotograf, meni se obrada i gledanje slika ne završava na telefonu, već sam demonstrirao koje su mogućnosti kamere preko gCam, fotke s A52s sa gCam provučene bukvalno tri sekunde kroz Photoshop su svjetlosne godine ispred bilo čega što telefon uradi.

Primetio sam da neće iz galerije da pošalje fotku u viber a iz app povuče fotku iz galerije. U viberu sve dozvoljeno.

Kod mene problemi posle ovog poslednjeg ažuriranja. Problem sa nereagovanjem ekrana koji mi se desio par puta sada se dešava svaki dan i to uvek kada me neko zove.

Meni je pomogao reset sistemskih aplikacija, imao sam distorziju zvuka prilikom poziva. U General menagment, uradiš reset svih podešavanja možda pomogne...

Ako pare nisu problem, tj svejedno, da li i u tom slučaju uzeti A52S? OK, ima SD naspram Exynosa, ali je i manju bateriju. Testovi su delimično za A53, delimično A52.

Čipset u 5G varijanti je brži od 4G i kao takav bolja kupovina?

edit: sad sam video da je a52s samo u 5G opciji, a A52 je 4G (bar koliko vidim na našem tržištu) Da li dobro vidim?😵

Poslednja izmena:
Nikad nisi ni imao 5G na nasem trzistu, samo obican A52(4G). Posle su izbacili A52 5G sa brzim chipsetom, a nije ga bilo kod nas (sem svercovanih na KP) i na kraju A52S.

Aj kad azuriras vidi jel je bolje.
Mislim da je sad bolje, da nema bagova ko pre. Da zakoci telefon sad je mislim nekako brzi i bolje radi.

Pitao me drugar malopre za ovaj tel, tacnije a52s 8/256gb, sta da mu kazem s obzirom da ima ufs 2.1?

Nazad
Vrh Dno