Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Novi update

Prilozi

• Screenshot_20241120_195122_Software update.jpg
    Screenshot_20241120_195122_Software update.jpg
    93.8 KB · Pregleda: 176
Problem koji ima brat sa telefonom

Po onome što sam uspeo da istražim po internetu, ovo je problem do konektora flet kabla od ekrana sa matičnom pločom. Ne znam da li se isplati to sređivati, pa da možda jednostavno traži sledeći telefon.

Već 2 puta je do sada menjan USB C konektor, 1 u garantnom roku.

Mi smo imali oko 40 A52s i tokom 2 godine eksploatacije USB KONEKTOR (prijava da ima vlage, da uređaj ne puni, razne random radnje kada se uređaj zakači na punjač) su se desile kod 6 korisnika.

Znači uređaj ima problem koji je očigledno riješen u narednim modelima...

A problem sa proximity senzorom sa otključavanjem u džepu, to nikako rešeno 🙂.

Rešio je problem brat, navodno flet kabl je pravio problem. 3.000 dinara, idemo dalje.

Mi smo imali oko 40 A52s i tokom 2 godine eksploatacije USB KONEKTOR (prijava da ima vlage, da uređaj ne puni, razne random radnje kada se uređaj zakači na punjač) su se desile kod 6 korisnika.

Znači uređaj ima problem koji je očigledno riješen u narednim modelima...
Problem sa USB konektorom (ukoliko nije dosao u kontakt sa nekom tecnoscu) je iskljucivo koriscenje telefona tokom punjenja, kad se zateze kabal i sam konektor.

Koristio sam jedan takav telefon koji je bio izradjen kao tenk (sav od metala) Nokia 6.1 ali mu je slaba tacka bila USB konektor (kao i kod Nokije 7) Ja ga nikad nisam koristio dok se punio i kod mene je bio 2 godine bez problema. Nakon toga kod majke jos godinu ipo i na kraju kod jednog tinejdzera koji, naravno, ne moze da izdrzi da se napuni telefon nego cuka po njemu dok se puni...nije izdrzao pola godine USB port...

Ево и код мене почео да пријављује влагу у конектору приликом пуњења или кад наслоним прст. Узрок је што сам га пунио у колима на кратком каблу и мало се померао у току вожње и то је оштетило конектор. Био сам га издувао феном да се просуши и за сад ради.

Stigao novi update

Prilozi

• Screenshot_20250213_002534_Software update.jpg
    Screenshot_20250213_002534_Software update.jpg
    91.4 KB · Pregleda: 108
Sta da radim nakon pada A52 ne reaguje ekran samo je crno kao da je ugasen? Kad se punjac ukljuci zavibrira i to je jedino od zivih znakova koje ima?

^ da , ima zamenskih ekrana koji sa ugradnjom koštaju oko 40-50€ ...

Resio sam problem u mobil servis za 30€
U pitanju je bio neki flet kako ga zovu češalj u nom kraju. Sad sve ok radi podaci ostali sto mi je najvaznije.

Kod mene nikakvih promena.

^ meni je ovaj update sve sjebao - telefon kao da je duplo sporiji, AOD mi ima battery drain pa sam morao da ugasim.
Pre toga sve savrseno radilo :/
Reseno. Morao sam da odem u "Security and privacy" I tu uradio update "Google play system update".
Usput uradio i clear cache + clear data za AOD i sad radi normalno, tj ne vuce bateriju previse AOD.
Radio sam i wipe cache ove particije pre ovoga ali nista nije promenilo.
Inace telefon iznad ocekivanja (52s) vec evo 2 godine zasita lepo sluzi. Malo se primecuje usporenje u poslednjih godinu dana, mozda bi factory reset pomogao ali nema sanse kod mene previse imam osetljivih app.

Vrh Dno