Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Nice lock i skidanje pojednih modula sa APK miror rešava problem. I dalje nema Good lock app oficijalno za Srbiju.
 
Neće njega ni biti kod nas nažalost. Mada, uvek ima workaround-a kako doći do svega, ali i dalje smo mi njima nebitni. Elem, žali mi se koleginica da joj na A52 ne radi sync kako treba, jel imao neko možda taj problem? Dođe, pa ne dođe, pa mora ručno da potegne mail-ove itd. Ja sam joj predložio da opet instalira Samsung Email klijenta, ali kaže da joj ne pada na pamet :D.
 
Kod mene Microsoft-ov Outlook obavlja sve poslove oko e-mail-ova bez problema. Imam nalog i na Gmail-u i na Yahoo i oba koristim preko njega.
 
Mene taj Outlook užasava kako radi :(. Oduvek koristim Samsung Email klijent, po meni, jedan je od najboljih.
 
Upravo probao i uporedio. Samsungov nw šalje notifikacije, dok Outlook odmah reaguje. Do daljeg, ostajem kod Outlook-a.
 
Ne šalje ti notifikacije? Meni dolazi uredno. Dam sve permisije i to je to. Čudno ponašanje :(.
 
Daje, ali sa velikim zakašnjenjem. Kao da ne reaguje odmah na dolazak mejla. Takođe, mejl koji mi prikazuje, recimo Gmal, u Samsung e-mail stiže (tačnije prikazuje) sa zakašnjenjem od par minuta.
 
Možda u podešavanjima email app nije upaljen push opcija već delay od 5 do 15 minuta?
 
Proveriću, mada sam pažljivo pregledao sve opcije u podesavanjima par puta. Moguće da mi je promaklo.
 
Meni je Samsung Mail radio najbolje, ali onda mi je jednom prilikom "pojeo" sav Mobile Data, a imam ga 20GB. Pojma nemam šta je on to sinhronizovao kada na exchange serveru imam ukupno 2GB.

Od tada Outlook.
 
Jel vam malo laguje fon posle update-a?Pogotovo kad je na 60hz?Cini mi se da je malo bolje radio pre update-a.
 
Iz iskustva od preko 6 godina i preko hiljadu Samsung telefona različitih klasa, mogu da kažem da posle prve godine od nabavke, update nije više korisno raditi u smislu da će telefoni mogu da radi optimalno. Pogotovo sa nižim serijama, gde je čak i ta prva godina diskutabilna. Svaki update koji Samsung ubacije sadrži i Security update pa iz tog razloga ne dozvoljava donwgrade, ali imam osećaj da je poenta da se hardware preoptereti glupostima koje samo utiču da se RAM i procesor preopterete i onda realno počinje telefon da ima sporiji odziv, pa kada korisniku dojadi, krene da kupi novi telefon. Kod mene u firmi se svakako telefoni menjaju na 2 godine koliko nam traje ugovor, pa onda zaposleni i ne zakeraju toliko da su im usporili telefoni (osim onih sa nižim serijama), jer svakako dobiju novi model.
 
ali imam osećaj da je poenta da se hardware preoptereti glupostima koje samo utiču da se RAM i procesor preopterete i onda realno počinje telefon da ima sporiji odziv
Ne vara te osećaj, Samsung i Apple su u više navrata i u različitim državama platili milionske kazne za namerno softversko sakaćenje telefona. Za njih je to naravno ništa, potrebne su kazne u milijardama a do tako nečeg naravno neće doći.
 
Realno su se zeznuli sa a52s pa moraju malo da ga ojade da bi bio u rangu sa sledecom A serijom.
 
Nista ja nisam primetio da radi sporije, a dobio sam pre 2 nedelje decembarski update. A52s u pitanju. Telefon radi super.
 
Ma ok radi nemam ja neke zamerke,ali se oseti taj lag ili mikro stucanje najvise na 60hz u odnosu na a12.Da se razumemo ne koci on,ali malo napredniji korisnici to primete.
 
Ajde ne kukajte samo :) Update je odlican. Na stranu moj subjektivni osecaj da je sve fluidnije (120Hz koristim, nisam probao 60Hz) meni su reseni neki problemi koje sam imao sa nekim Android 12 verzijama, ponajvise sa poslednjom pre A13 update-a. Chrome vise ne zabada na po par sekundi tokom ozbiljnijeg multitaska (nekoliko tabova, email, excel, banka, konstantno prebacivanje izmedju aplikacija) a ni nemam vise problem sa WiFi jem koji mi je na pojedinim mrezama na poslednjoj A12 verziji konstantno pucao (jos gore zapravo, ne pukne wifi, pa da se prebaci na mobilni internet, vec samo izgubi mreznu konektivnost i prestane da prima notifikacije. Sa strane rutera u tom trenuktu je sve regularno, uredjaj je uredno asociran).

Pricam za A52s 6/128
 
Imam utisak da je kamera malo sporija.Dobila je neki bezveze zvuk prilikom okidanja.
 
Samsung galaxy A52s 5G kakav je sa A13 ? Ima li kakvih problema , zena ga nosi dva meseca i prijavila mi preksinoc da je dobila neki update , pa da li da instaliram ili ne ?
Baterija , kamera kakve su ?
Hvala
 
Koleginica ima A 52, kao i ja. Jučer mi se žali da na njenoj ikonici kalendara ne piše trenutni dan u mjesecu. Bacio pogled, na njenoj ikonici 15., a kod mene 5. (jučerašnji dan). Zna li ko u čemu je štos? Da obriše aplikaciju, pa instalira novu?
 
Ako si iz Bgd u bilo kojem vecem TC ili u oficijelnim radnjama G ... C... T... gde su originalni punjaci i kablovi , a i imas od drugih proizvodjaca
 
Koleginica ima A 52, kao i ja. Jučer mi se žali da na njenoj ikonici kalendara ne piše trenutni dan u mjesecu. Bacio pogled, na njenoj ikonici 15., a kod mene 5. (jučerašnji dan). Zna li ko u čemu je štos? Da obriše aplikaciju, pa instalira novu?
To zavisi od tema i ikonica. Zvanicne Samsung teme uglavnom prikazuju ovaj datum tacno u ikonici, dok druge sto su pravljene od korisnika imaju tek tako neki broj
 
Da li se i dalje isplati kupiti A52s? Da li neko zna da li se u skorije vreme očekuje novi Samsungov telefon A serije sa Snapdragon procesorom?
 
Isplati se
Koliko vidim A54 najverovatnije dolazi sa Exynos procesorima
 
Nazad
Vrh Dno