Šta je novo?

Samsung Galaxy A3 /A5 /A7 (2017)

Ok uživajte u vašim glupostima ja vas neću više uznemiravati

Pametniji popušta [emoji4]

giphy.gif

Sta te zanima u vezi A3?

Zavisi sta ocekujes. Ja koristim iPhone 6s, i ne vidim neko veliko usporenje na Samsungu ali koristim samo 3,4 aplikacije i to par sati nedeljno. Ukoliko kupujes kao jedini telefon mozda je bolje da pogledas A5. Ekran ima dosta izrazenu pikselizaciju, zadnji takav sam video na Nokiji 735. Kamera u zatvorenom prostoru za mene nije upotrebljiva, kao ni citac otiska prstiju. Nadam se da sam nesto pomogao.

Nije mi jasno, kad se pojavio prvi iphone, sa retina ekranom, imao je PPI kao A3 i Nokia 735 koje ste spomenuli. Priča je bila kako je ~300 ppi dovoljno velika gustina piksela za daljinu sa koje se drži telefon. To je bilo valjda pre 6-7 godina. Kako je to danas postalo malo? Da li ima veze i način kako su subpikseli raspoređeni u matrici? Gde primećujete piksele, u igrama? Imam OLED ekran na telefonu sa 283 PPI i ne vidim piksele nigde, slika a naročito slova izgledaju glatko a isto tako imam i IPS tablet sa 216 ppi i opet ne primećujem piksele.

Nakon kratkog guglanja sam naisao na ovo : https://en.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_family. Samsung A serije nije izlistana, ali mislim da pripada tamo. Izgleda da se to manifestuje kod displeja sa manjim rezolucijama, dok se kod onih flegship telefona sa QHD rezolucijama ne primecuje. Telefon koristim umesto navigicije za bicikl, tako da ga ne gledam izbliza, ali da ga koristim svaki dan, verovatno bih ga zamenio za drugi.

Nakon kratkog guglanja sam naisao na ovo : https://en.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_family. Samsung A serije nije izlistana, ali mislim da pripada tamo. Izgleda da se to manifestuje kod displeja sa manjim rezolucijama, dok se kod onih flegship telefona sa QHD rezolucijama ne primecuje. Telefon koristim umesto navigicije za bicikl, tako da ga ne gledam izbliza, ali da ga koristim svaki dan, verovatno bih ga zamenio za drugi.

puno si mi pomogao, trenutno sam na xperiji x ali bi isao na compact verziju fona...x compact je bar za 50e skuplji (i to kad se naleti a regularno je 110e skuplji)z5 i z3c je pregazilo vreme...nisam pametan.

Sada da kupujem, gledao bih X Compact ili iPhone SE. Ovde imaju istu regularnu cenu, oko 360€. Ja sam uzeo A3 na akciji, inace ga ne bih razmatrao.

Samsung A3 2017 je dobio Nougat nadogradnju za tržište Rusije i po snimcima sa Youtube izgleda lepo i dobro radi. Pre par dana sam pisao kako na A5 2017 FP senzor ne radi uvek sjajno prilikom otključavanja samog teleefona i mislio sam da je problem u samom senzoru, međutim imam instaliranu m banking aplikaciju i senzor radi kao zmaj. Takođe u Secure folder kada se prebacuju dokumenta, senzor radi savršeno. E sada zašto FP Senzor ne odrađuje taj posao tako dobro prilikom otključavanja, ne znam.

Samsung A3 2017 je dobio Nougat nadogradnju za tržište Rusije i po snimcima sa Youtube izgleda lepo i dobro radi. Pre par dana sam pisao kako na A5 2017 FP senzor ne radi uvek sjajno prilikom otključavanja samog teleefona i mislio sam da je problem u samom senzoru, međutim imam instaliranu m banking aplikaciju i senzor radi kao zmaj. Takođe u Secure folder kada se prebacuju dokumenta, senzor radi savršeno. E sada zašto FP Senzor ne odrađuje taj posao tako dobro prilikom otključavanja, ne znam.

to kazu da je zeznuto na a3 2017, taj fb senzor da je preslab...moguce da ce nugatom da poboljsaju..

Kazu da ce A5 najnoviji imati UI kao S8,pa hajde da vidimo.
Isto tako kazu da ce 7. ili 15. avgusta krenuti update. Malo su preterali, umesto da dobijemo Nugat na telefonu, mi cekamo update...

Krenuo update za A7 2017... Otprilike 10 dana posle A3 2017, tako da mozemo ocekivati da update za A5 2017 krene oko 20. avgusta

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Upravo instalirao Nougat na A5 2017. Izgleda lepo sa UI 8.1 i radi za sada odlicno. Instalacija protekla glatko po uputstvu sa XDA. FP senzor radi daleko bolje, cini mi se da je i prednja kamera sa manje blura. Videcemo kako ce baterija da se ponasa. Za sada prvi utisci pozitivni.

Ovo je sw za Rusko trziste i prilikom pokretanja po defaltu je Ruski jezik. Takodje ima i neke app za Rusko podneblje koje se lako deinstaliraju... kada stigne Nougat za nas region odradicu flash sa tim sw. Odin je veoma lak za flashovanje sve preporuke ko nece da ceka... [emoji847]

Bas dobro izgleda. Bice da je vredno cekanja. :D
Ne znam za kad su najavili EU region ali valjda ce i to uskoro.
Hvala.

Ja nisam mogao... svrbelo me da ga probam... [emoji847]

Svrbi i mene sada posle ovih fotki. :D Videcu jos.
Javi za bateriju. Glavna kamera i dalje full radi? :D
Neki dodaci oko nje?

Glavna kamera je ok, dobra je fora na dugmetu za slikanje pomeranjem u levo ili desno zumira... ne znam da li je to bilo i pre... [emoji848]

Sad pokusah, nema. Znaci to je dodatak. :) Nesto novo u podesavanima?
Ovaj UI izgleda vrhunski!

Mislim da je ostalo sve manje isto...

I da, drugacije izgleda pozadina prilikom poziva.. menja boje i izgleda lepo na oko

Jao ne govori to, moracu da ga sredim onda pre roka. :D

Samo da vidimo test baterije jos.

Za sada je ovako... non stop ga cackam podesavam instaliram ne dam mu mira... [emoji3]
498ad82df16a20dec8a3fca6ef4f3740.jpg

Evo malo izvestaja o bateriji.. cini mi se da je malo bolja, makar nista losija u odnosu na ono sto je bila na prethodnom OS... [emoji4]
ec63b10216691528003b768bdb43f318.jpg

Nazad
Vrh Dno