Šta je novo?

Samsung Galaxy A3 /A5 /A7 (2017)

Šta nam bre rade ove lo... firme? Daju ti novu verziju, a onda ti nešto zakinu iz stare! Nemam reči!
Generalno, mnogo kičeraja sa ovim Nougatom, baterija slabija, jedino otisak radi mnogo bolje! Ne razumem koju sam ja dobit imao sa prelaskom na novi Android!? Prvi Androidi kad su se pojavili, realno svaki novi je imao veliko unapredjenje pa je i sa razlogom bila novija verzija, sad je to samo kičerica, ništa novo za novi naziv OS-a! Telefon isto radi, ikone ružnije, boje ružnije, kad me neko zove izmeša mi sto boja, kao na vašaru da sam! Generalno, u ovom trenutku nemam reči hvale. Vraćam verovatno na MM, jedino da proverim da li mi sve briše.

Poslednja izmena:
Stvar ukusa vezano za izgled samo OS-a... sto ostalog tice ja nemam problema ni sa baterijom niti bilo cime drugim... i za sada sam jako zadovoljan kako telefon radi... kada izadje verzija za SEE flesovacu nju kao sto je bio original i miran sam...

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Tako je, stvar ukusa za izgled. Sto se tice funkcionalnosti i svega ostalog, Nougat radi bolje od MM i za sad bez greske.

Tako je, stvar ukusa za izgled. Sto se tice funkcionalnosti i svega ostalog, Nougat radi bolje od MM i za sad bez greske.

A šta to konkretno radi bolje i koje je to greške imao MM?

Moj utisak,
fingerprint otvara brže, ali baterija traje kraće. Ostalo skoro sve isto, sem što mi nedostaje photo frame widget i što su mi boje ljakse, kao i tasteri za isključivanje i grafika za punjenje!
Ali to je moje subjektivno mišljenje, a mišljenja se razlikuju i svako ima pravo na svoje.

Gileip, evo ti link za skidanje Slo verzije: https://drive.google.com/file/d/0B2pTkbgq3_xOd1J0TGNCb2V0VjQ/view
Pogledaj i ovaj link, tu ces naci uputstvo kako da instaliras preko Odin-a, kao i linkove za druge verzije Nougat-a: https://forum.xda-developers.com/sa...ficial-nougat-release-download-guide-t3654413
Ja sam instalirao Slo verziju, i za sada nemam nikakvih problema niti sa wifi-jem niti sa baterijom... itd.
Pozdrav! :)

Probao da instaliram slovenački i u odinu mi javi failed i zablokira. Morao sam ponovo da stavim ruski.
Pitanje, da li ću dobijati nove apdejte sa ovim ruskim ili treba da stavim njegov original kad izadje (naravno ako ne vratim na MM;))?

Poslednja izmena:
Pa fluidnije radi, uopsteno. Barem meni. Sto se tice baterije ista je, ako nije cak i za nijansu bolja. Mada meni licno treba telefon da mi sigurno izgura od ujutro do kasno navece bez ikavke stednje na koristenju. Ovaj moj A5 2017 je dual sim, u prvom slotu mi je kartica za razgovore i poruke, dok je u drugom data kartica preko koje ide internet non stop.

OTA update stigao u Makedoniju i Bosnu, red bi bio da stigne i do nas uskoro :D

Stigao i kod nas Nougat...sad ćemo da vidimo da li su nešto popravili ili pokvarili? Na MM mi je baterija trajala više od 2 dana sa malo više od 8h Sot-a.

A5 (2017) iz Vip-a.

b3950024b6c0423fc5b75718ea8967a5.jpg

Послато са SM-A520F

Odlicno!
Znaci ovih dana ce i kod mene. Kupljen je u mtsu. :)
I moj je sa MTS-a (nije zakljucan ) a oni su sa istim kodom kao za jugoistocnu Evropu, Bugarsku, Madjarsku, Grcku i jos neke zemlje... To bi trebalo da budu telefoni koji nisu vezani na nijednu mrezu i nisu kodirani.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Moj preko sammobile kada kucam kod izbacuje da je povezan sa Irskom i Poljskom :D a oni jos nisu dobili 7.0
Ovih dana ce cim je pusteno skoro svuda. Masovno stize update.

Ako nekoga zanima widget za slike, otvori se galerija i on ponudi instalaciju tog widgeta. Instalirao sve radi! :banana:
Sad skidam SEE verziju pa ću nju da flešujem preko Odina.
Posle nedelju dana korišćenja, baterija se normalizovala i radi isto kao i na MM, tako da ostajem na N, iako ponavljam, mnogo mi šareno sve ovo! :S:

Stigao update i na mts telefone, juce. :)
Meni se dopada. Baterija ista kao na MM.

Ok je 7.0 sve sljaka super, samo me nervira izgled digitalnog sata kada je mob zakljucan...sati gore, minuti dole...
Navicicu se valjda.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Takođe odlično radi, baterija takođe odlična. Sa mojim načinom korišćenja 2d i 11 sati i 7h i 41' sota i još 11% baterije ostalo.

Jedno pitanjce da li i vas kad udjem u slusalicu za poziv stoje brojevi i kad idem nazad baca me u imenik ne izlazi odma moram 2 puta nazad.

Ok znaci tako je. Nesto mi se ucinilo da je odmah izlazio na prvu ..ali mozda mi se samo ucinilo

Ja sam nakon instalacije 7ice obrisala sve iz telefona posto me je uzasno nervirala galerija sa zilion slika, tako da je od nule krenulo sve. Zadovoljna sam bas svim segmentima. Baterija je ok, interfejs lepsi, barem meni. :D

Posle instalacije Nougata imam problem sa sinhronizacijom Gmail naloga, ranihe je vršio skoro trenutno sinhronizaciju, a sada se dešava da uopšte ne obaveštava o novim emailovima ili to poprilično kasni!? Ima li nekog rešenja? Ne bih da vraćam na fabrička podešavanja.

I meni ne stizu uopste notifikacije o prispelim mejlovima (gmail).
Cak sam pomisila prvo da sam nesto promenila, ali sve pregledala, sve je kako treba podeseno, no one ne stizu, cak ni sa zakasnjenjem.

Ja sam nalog aktivirao preko samsung mail aplikacije, radi odlučno, gmail sam disabled.

Meni je radila(prodao sam telefon juce) sinhronizacija normalno, isto kao i na MM. Mozda zato, sto sam uradio hard reset, odmah po instalaciji Nougata.

Kako se radi hard reset?

Ugasiš telefon. Zajedno pritisneš home dugme, volume up i power dugme i kad se upali pustiš da dodje do recovery moda. Dugmetom volume dovn selektujes wipe data end factory reset. Potvrdis izbor sa yes power dugmetom. Kad to odradi, biće ti selektovano factory reset koga takođe potvrdis power dugmetom. I to je to...samo moraš znati da se sve briše i vraća na fabrička podešavanja.

Ako ti nesto nije jasno, najbolje da ukucaš na YouTube "How to Hard reset A5 (2017)" i imaš više snimaka celog postupka.

Evo i link;
https://m.youtube.com/watch?v=JeU8kTGnPVo

Poslednja izmena:
Hvala puno na iscrpnom odgovoru! :)

Imam jos jedno pitanjce :)
Da ne bih nesto pogresila, jer nikada nisam radila hard reset..sta je potrebno konkretno na A5 da uradim pre njega? Bacup na Samsung nalogu mozda?
Da izvadim memorijsku?

Ako imate u telefonu slika ili nekih vaznih dokumenata, onda svakako treba bekapovati podatke. Sad, da li preko Samsung naloga ili "ručno" u računar, stvar je vašeg izbora ili kako vam je lakše...
Memorijsku karticu ne morate izvaditi.

Poslednja izmena:
Ok, sve sam to vec uradila.
Hvala puno jos jednom.

Nazad
Vrh Dno