Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

ima tu 1 artefakt koji vredi 6k rublji. upravo sam ga poqpio. osim njega nema nista i radijacija stvarno izuva. ovih dana kada nadjem malo vremena cu da procesljam i military warehouses, yantar i red forest pa nastavljam dalje sa main questom...i u dvoriste sam uskocio kroz onaj prozor a nikakvu rupu u zidu nisam nasao desno od glavnog ulaza...

edit: koji ste najvredniji artefakt nasli? ja nalazim samo od 6-10k rublji i mislim da je jedan bio 12k. onaj od 45k sto je bio u sklopu main quest-a ne racunam.

Poslednja izmena:
2 pitanja:
1. u cemu je fora sa crvenom sumom? polovini sume ne mogu da pristupim. kako se dolazi u 2. polovinu sume (severo-istok)?
2. u cemu je fora sa nekim lokacijama kojima isto ne mozes da pristupis tako sto te igra vraca nekoliko metara unazad? tako sam dobio jos na pocetku igre neki side quest da pokupim neki ranac od nekog lika u nekom tunelu i kada mu se priblizim ekran se zacrni i igra me vrati nekoliko metara unazad. wtf?!

^
Za sumu se ne secam, ali da bi dosao do onog ranca u tunelu, moras da skocis u anomaliju na nadvoznjaku.

Uglavnom to ti je vrsta anomalije, koju moras da "nadmudris" nekako.

Poslednja izmena:
ono na vrhu, gde je pruga? nikada se toga ne bih setio!
za sumu sam se sigurno istripovao ali nikako ne mogu da dodjem u gornju polovinu sume. svasta. a detaljno sam je procesljao trazeci artefakte ali nisam nista nasao osim radijacije i pobesnelih mutiranih zivuljki. srecom, kupio sam Seva suit pa mogu da se svrckam po radijaciji. inace, veliko razocaranje je sto nisam nasao nista u garbage-u, na one tri velike gomile djubrista, gde sam pre Seve mogao da sanjam da se uspentram. sada mogu da se popnem ali cvrc :S:

ono na vrhu, gde je pruga? nikada se toga ne bih setio!
za sumu sam se sigurno istripovao ali nikako ne mogu da dodjem u gornju polovinu sume. svasta. a detaljno sam je procesljao trazeci artefakte ali nisam nista nasao osim radijacije i pobesnelih mutiranih zivuljki. srecom, kupio sam Seva suit pa mogu da se svrckam po radijaciji. inace, veliko razocaranje je sto nisam nasao nista u garbage-u, na one tri velike gomile djubrista, gde sam pre Seve mogao da sanjam da se uspentram. sada mogu da se popnem ali cvrc :S:
Vidi ovo,
Red_forest.jpg

Ovako izgleda stvarna Red Forest, koja je prirodni fenomen nastao posle Černobilske katastrofe.Jednostavno, šuma je tu crvena.Kažu da su je buldožerima iskrčili ali je opet nikla nova i opet crvena.
A što se tiče igre, očito da nisi pratio tok igre.Posle ulaska iz pravca Yantar i neuspele jurnjave za Strelokom, koji ipak pobegne, jar te sačeka zaseda njegovih jarana a on ode u tunel i aktivira exploziv i ti nemožeš za njim,međutim, ostane (većinom) jedan od stalkera živ koji se predaje tebi, i nudi ti se kao vodič karoz šumu.tu deno od ttunela ulaziš i ako pratiš njega dovodi te do grupe stalkera koji ti nude da im pomogneš, i tako dalje i tako dalje, pseudogiant i nakraju dolaziš do tenka na kojem se nalazi jedna anomalija koja de teleportuje blizu izlaza negde kod matorog Forestera.

secam se toga, main quest nisam igrao mesecima, sto zbog nedostatka vremena sto zbog toga sto sam odlucio da radim side questove i trazim artefakte.
secam se tenka, ali vise ne mogu da ga nadjem. ali mogu da dodjem do Forestera i sada sam uzeo od njega gomilu side questova da odradim ali u neke delove sume jednostavno ne mogu da doprem. sigurno je fora sa nekom anomalijom ali treba je naci...
nista, mislim da cu nastaviti sa glavnim quest-om. sada treba da predjem most i odem u Limansk, pa cu posle da se vratim, mozda i nadjem nacina da se probijem u 2. deo sume...
hvala za odgovor u svakom slucaju.

redforest.jpg

According to reports from Soviet scientists at the First International Conference on the Biological and Radiological Aspects of the Chernobyl Accident (September 1990), fallout levels in the 10 km zone around the plant were as high as 4.81 GBq/m². The so-called "red forest" of pine trees killed by heavy radioactive fallout lies immediately behind the reactor complex within the 10 km zone. The "red forest" covered some 4 km² and only pine trees died while birch and aspen survived. The "red forest" is so named because it was reported by evacuees that in the days following the accident the trees glowed red, apparently due to heavy radioactive fallout.

secam se toga, main quest nisam igrao mesecima, sto zbog nedostatka vremena sto zbog toga sto sam odlucio da radim side questove i trazim artefakte.
secam se tenka, ali vise ne mogu da ga nadjem. ali mogu da dodjem do Forestera i sada sam uzeo od njega gomilu side questova da odradim ali u neke delove sume jednostavno ne mogu da doprem. sigurno je fora sa nekom anomalijom ali treba je naci...
nista, mislim da cu nastaviti sa glavnim quest-om. sada treba da predjem most i odem u Limansk, pa cu posle da se vratim, mozda i nadjem nacina da se probijem u 2. deo sume...
hvala za odgovor u svakom slucaju.
Pa od matorog Šumara idi do inih Duty momaka i tu imaš prolaz u drugi deo šume, to si sigurno provalio, tuda stižeš ponovo do mosta za Limansk, gde je ranije bila zaseda Strelokove ekipe.To ipak znači da si celu Red Forest prešao, ašto baš svaki pedal nje ne možeš da prepešaćiš, to nije do tebe.Kao što nemožeš u močvari, ima nekih barijera koje nemoš preći.
A jel stvarno Bog igra na ATI-ju?:d

kojih Duty momaka? znam samo za one sto stoje ispred onog rudnika gde sam se zlopatio sa onim duhovima. kako god da okrenem, ne mogu u pola sume da dodjem :mad:
ne znam, pitacu ga danas na rostilju.

Popizdeo sam juče, onaj deo u igri kad jurim Streloka, dodjem do one zasede koju treba da eliminišem i ostane jedan lik sa rukama iza glave koji me treba odvesti u crvenu šumu, pratim njega i iskoči mi neki bug u enginu i izbaci me iz igre. i tako sam pokušavao par puta i ništa uvek izbaci, ubio sam lika i nastavio dalje bez problema :)

Popizdeo sam juče, onaj deo u igri kad jurim Streloka, dodjem do one zasede koju treba da eliminišem i ostane jedan lik sa rukama iza glave koji me treba odvesti u crvenu šumu, pratim njega i iskoči mi neki bug u enginu i izbaci me iz igre. i tako sam pokušavao par puta i ništa uvek izbaci, ubio sam lika i nastavio dalje bez problema :)

That's the spirit:D

Imao sam isti problem. Moze se proci i na drugi nacin, ali necu mu reci jer je promijenio avatar :)

dosao sam do samog kraja igre i ne mogu da je predjem. istorija se ponavlja: ni 1. deo nisam presao kako treba pa greota kvariti tradiciju :d Streloka ne mogu nikako da stignem jer je igra sumanuto teska, ima milijardu neprijatelja koji se spawnuju. 1. put sam i uspeo da ih pobijem ali sam skocio negde gde ne treba (tamo gde on bezi na kraju) i nisam mogao da se vratim a Strelok je stajao negde sakriven tako da nisam mogao da ga upucam :d probao sam i drugi put, medjutim bio sam spor jer je Strelok zapalio dok sam se ja mlatio sa Monolith-ima. probao sam i 3. put, kada sam video na YT-u da Strelok moze da se zavrsi i pre nego sto dodje do teleporta ali nikako nisam uspeo da mu svucem ono psy odelo. ukretko, zaista preteska igra koja zahteva da joj se 150% posvetite ako hocete da je predjete. ja sam pricu vec i zaboravio obzirom da je igram jedno pola godine. na kraju kada sam razmisljao da li da je narezem, skapirao sam da igra ne vredi praznog dvd-ja jer je svakako necu vise nikad igrati. ovo je samo za fanove...ako budem igrao CoP, to ce biti na easy...

Brate, igraj ti Krizu :D.
Evo ja vec 2 dana igram prvi deo sa svim patchevima i fixevima 2009 Release, i lagano ih deljem na veteran (pretposlednja tezina).

Evo ja vec 2 dana igram prvi deo sa svim patchevima i fixevima 2009 Release, i lagano ih deljem na veteran (pretposlednja tezina).

Ja sam to njemu jos davno rekao :)

i ja bih ih drao da imam da utucam 150 sati igranja u CS. ovako mi ne pada na pamet da se zlopatim sa ukrajinskim izdrkavanjima :)
Crysis jeste "spolja gladac a iznutra qrac" igra ali makar se ne zlopatis igrajuci je...
:wave:

A znaci ne snalazis se sa misem dobro u pucacinama.
Pa kupi PS3 i predji na gamepad :d :p.
Ukrajinsko izdrkavanje je meni najzanimljivija pucacina u poslednjih par godina :).
Naravno mislim na SoC.

obzirom kako je napucavanje odradjeno ta tvoja tvrdnja je validna kao i kada bi neko rekao da je Bioshock najbolja pucacina u poslednjih par godina :d
ali necu vise da trujem, izneo sam svoje misljenje...

Napucavanje je odlicno, rekoh vec da igram 2009 Release, sa svim najboljim modovima i patchevima ubacenim u komplet, dakle prosta instalacija, nema cimanja oce nece da radi.

Pogotovo kad se uzme puska za lov :) ili automatska puska sa snajperom.
Ne mozes osetiti atmosferu, ***, to je to.
Kombinacija Stalker-a (film iz 1979 godine od Tarkovskog) i Chernobiljske eksplozije 1986 godine, promesano lagano (ne promuckano ! :D), savrsenstvo.

Btw, Bioshock mi je takodje veoma blizu vrha, opet ta atmosfera koju ti ne upijas.

Ove dve igre nisu opali i rostiljaj, gde je najbitnije da lik padne bas pod tim uglom, ako ga metak pogodi tom brzinom...

Poslednja izmena:
zadnji nivoi oko chernobyla uvek su bili meni bar jako konfuzni, nadao sam se da ću imati više vremena da šetam i razgledam oko elektrane ali... kraj u prvom i drugom delu mi se nikako ne svidja, kao da je zbrzano samo da sto pre zavrse. dok je ostatak igre i atmosfera odlicna.

krajevi su drz'-ne daj. jako teski, konfuzni i zbrzani. bas los nacin da se zavrsi igra.

Novi patch 1.5.10 je izasao, ali trenutno samo za Ruje.

Fixed critical bug renders
Fixed Alt + Tab problem with no other Windows applications running
Fixed bug with different CD-keys registered
Improved anti-cheat system

Ovo je sada za eng. varijantu?
I sta skidam pod 1 ili 2 (pretpostavljam 2) :-devil-:

:smoke:

Skidas retail verziju.

Poslednja izmena:
Patch to version 1.5.10

Saved games.

Saved games from versions 1.5.04 - 1.5.09 will work with version 1.5.10.

General changes:
* fixed renderer critical errors
* fixed Alt+TAB task switch error, when the OS didn't have other windowed applications running

Single player:
* fixed an error with stalkers using non-combat smart-covers during fight

Network game:
* fixed an error with different CD-key case
* console command make_config_dump no longer leads to game crashes
* console command make_config_dump no longer leads to FPS reduction
* improved anti-cheating system
* added important packages encryption feature
* extended the number of parameters transferred by make_config_dump console command
* changed the system of banned player check

Ovaj patch mi bolje radi nego 1.5.09.

Poslednja izmena:
Sta li podrazumevaju pod "fixed renderer critical errors"?

Konacno se neko "setio" da "baci narodu" 1.5.10 :)

Nema 1.5.10 narodne verzije.

Nazad
Vrh Dno