Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Samo da kazem da igra radi skoro pa savrseno sa 1.5.10 patchom, igram je zadnjih nedelju dana, tako da ako je iko cekao da se ova igra sredi da je odigra (kao sto sam ja cekao) moze sad komotno. Anyway, imam par pitanja:
1- Da li je damage koji prave ovi ruski i nato (5.56mm) metci isti? tj. da li mogu sve automatske puske da prebacim na isti kalibar da se ne njakam sa vise tipova municije. Da li igra ima AK-47, sa proper 7.62 kalibrom?
2- Ako neko moze da mi objasni sistem ekonomije u ovoj igri - pokusavao sam da nadjem logiku u tome kome sta da utopim, ali mi ta logika ako je uopste ima izmice. Ako je sve random (sto je po mom misljenju ******ski), moze li ko da mi kaze kome za najvece novce da prodajem puske, kome artifekte, a kome municiju
3- Zasta kog djavola sluze boltovi? Koliko ja kapiram oni bi trebali da aktiviraju anomaliju da bi se moglo u sledecih par trenutaka proci preko nje... ali mi to nikako ne uspeva, tako da im bas i ne vidim neku svrhu :/. Vecina anomalija je ionako golim okom vidljiva. I da li i na koliko vremena se artefakti respawnuju?
4- Da li je i kako moguce potpuno unistiti frakciju, tako da se ona vise ne vraca?

Samo da kazem da igra radi skoro pa savrseno sa 1.5.10 patchom, igram je zadnjih nedelju dana, tako da ako je iko cekao da se ova igra sredi da je odigra (kao sto sam ja cekao) moze sad komotno. Anyway, imam par pitanja:
1- Da li je damage koji prave ovi ruski i nato (5.56mm) metci isti? tj. da li mogu sve automatske puske da prebacim na isti kalibar da se ne njakam sa vise tipova municije. Da li igra ima AK-47, sa proper 7.62 kalibrom?
2- Ako neko moze da mi objasni sistem ekonomije u ovoj igri - pokusavao sam da nadjem logiku u tome kome sta da utopim, ali mi ta logika ako je uopste ima izmice. Ako je sve random (sto je po mom misljenju ******ski), moze li ko da mi kaze kome za najvece novce da prodajem puske, kome artifekte, a kome municiju
3- Zasta kog djavola sluze boltovi? Koliko ja kapiram oni bi trebali da aktiviraju anomaliju da bi se moglo u sledecih par trenutaka proci preko nje... ali mi to nikako ne uspeva, tako da im bas i ne vidim neku svrhu :/. Vecina anomalija je ionako golim okom vidljiva. I da li i na koliko vremena se artefakti respawnuju?
4- Da li je i kako moguce potpuno unistiti frakciju, tako da se ona vise ne vraca?

Nije to ******ski jer svaka frakcija preferira odredjenu vrstu oruzja. Boltovi sluze za aktiviranje anomalija da bi ih mogao lakse vidjeti i izbjeci. To ti je odmah u startu receno. Mislim da frakciju ne mozes potpuno unistiti?

I ima li smisla igrati igru i unaprijed znati "sve" o njoj :)

Heh, pa bas mislim da jeste ******ski jer igra gubi na udobnosti. Bilo bi ok kad bi recimo imao bagi da u njega potrpas sav loot i onda vozas od baze do baze trazeci najbolje cene... ovako samo izgleda random. Ili npr. neki kurirski servis kojim ce se slati loot iz baze u bazu - ma postoji milion nacina na koji je to moglo biti reseno da se ne narusi realnost...
I u pravu si, nema smisal igrati igru i unapred znati sve o njoj, ali bar su mogli da u samoj igri daju odgovore na ova pitanja... jako je neudobno kad za ovakve stvari nemas obj. u samoj igri pa moras da se raspitujes po forumima raznim...

Stalker nikad nije bio udobna igra :)

I sta ce ti tolika lova? Meni je jedino lova trebala za exoskeleton. A i njega mozes dobiti bez love.

Heh, pa bas mislim da jeste ******ski jer igra gubi na udobnosti. Bilo bi ok kad bi recimo imao bagi da u njega potrpas sav loot i onda vozas od baze do baze trazeci najbolje cene... ovako samo izgleda random. Ili npr. neki kurirski servis kojim ce se slati loot iz baze u bazu - ma postoji milion nacina na koji je to moglo biti reseno da se ne narusi realnost...
I u pravu si, nema smisal igrati igru i unapred znati sve o njoj, ali bar su mogli da u samoj igri daju odgovore na ova pitanja... jako je neudobno kad za ovakve stvari nemas obj. u samoj igri pa moras da se raspitujes po forumima raznim...
Pa sad, ako se malo ptrudiš , na ovoj temi ćeš naći barem odgovore gde se najbolje plaćaju neke stvari, bez ljutnje, uvek sam spreman da pomognemali Stalker je upravo zbog tog neizvesnog za mene apsolutno igra nad igrama.
Jedno je izvesno da matori Sidorovič najviše palaća za artefekte, a da za oružje najviše plaća Duty trgovac, a mislim da ti je to dovoljno jer je tu ipak najveća lova.Tvoja je procena da li ti se ispalti da se bakćeš sa time.za Sida sam siguran da se isplati jer kamenje neje toiko teško kao oružje.Vrednije komade oružja , ako nisi daleko od Duty baze se iplati tegliti , ali stno, prodaj bud zašto prvom koji hoće da kupi.Artefakte nosi matorom Sidu, a usput možda nađeš još ponešta vredno.baš zato je Stalker toliko interesantan jer ga možeš odigrati 100 puta i svaki put ima razlika.Za cene kod trgovaca, to nije redom, sasvim sigurno.Pristupanje nekoj frakciji ti daje benificije, ali na neki način otežava jer dobijaš usput neprijatelje.Znači, ništa nema džabe.Frakcije se ne mogu uništiti potpuno, to sam ubeđen jer sam u Garbage jednom uporo pokušavao to sa banditima.Ma kriminalce je teško iskoreniti to j fakat, ali .....

Poslednja izmena:
Koga interesuje, ima da se kupi u Orange Shopu i u Compland maloprodaji, Stalker Clear Sky 1.5.10. Disk, knjizica kao i u SOC izdanju.

Cena: 999 dinara

Poslednja izmena:
Da li je uopste moguce uhvatiti Streloka? U delu igre kada iz Yantara prvi put ulazimo u Red Wood Strelok bezi u tunel poput gazele, a igrac nailazi na zasedu i naravno dok se pokoljes sa onim likovima on umakne.Jel izvodljivo da mu se nekako stavi "soli na rep" ?

Poslednja izmena:
Da li je uopste moguce uhvatiti Streloka? U delu igre kada iz Yantara prvi put ulazimo u Red Wood Strelok bezi u tunel poput gazele, a igrac nailazi na zasedu i naravno dok se pokoljes sa onim likovima on umakne.Jel izvodljivo da mu se nekako stavi "soli na rep" ?

Pa sta treba,da ga uhvatis ,zavrnes shiju i onda da nikad da ne dobijemo SoC :p.
Zezam se ,nije moguce...

Jel original verzija Clear Sky-a radi bez problema? Ili se i tu ispada iz igre i pusa prilikom save i load-a sacuvanih igara?

...pa ja :d

Probao narodsku verziju, jednu, drugu, trecu da vidim sta je da li da kupim ili ne, i sve to na dve konfe razlicite...puca tu i tamo vrlo cesto. U toku igre recimo kliknem Quick Save, i kada odaberem Quick Load izbaci me na desk, na Vista-i x64 i na 7-ici x64...kupio bih original volim stalker kao igru, ali ako ce da mi puca ovoliko, onda...

Pa kazes "ili se i tu ispada" sto moze znaciti da ti je i SoC tako radio? Clear Sky je imao problema sa skriptama, no zakrpe su dosta toga rijesile, sto opet ne znaci da nece biti izbacivanja.

Ali cudno mi je da izbacuje kada koristis quick load, jer takvih problema nisam imao niti sa jednom Stalker igrom.

Mozda je problem samo sa odredjenom mapom?

...kad rekoh "ili" mislio sam na original u odnosu na narodsku verziju...kontao sam da nije do toga. Ako toga nema u org verziji kupio bih je kad bih znao gde ima da se nadje u BG :)...SoP mi je radio super. Definitivno nije odredjena mapa jer mi se desavalo na vise mesta u igri, na dve razlicite konfe...

SoC pardon :d, povuklo me ovo sto je starac napisao

Pa obi_van je postavio jasno i jednostavno pitanje.

( To naravno zanima sve gamere koji treba da ga probaju... )

Da li nedostatak istog takvog odgovora - traba da shvatimo kao pucanje originala sa svim patch-evima ?

...izgleda, bas pratim stalno temu,i niko ziv da odgovori...

...izgleda, bas pratim stalno temu,i niko ziv da odgovori...
Ako si pečovo sa poslednjim pečom 1.5.10, onda to nebi smelo da ti se dešava ni sa piratom ni sa originalom.Skini pečeve od 1.5.01 do 1.5.04 i ovaj poslednji 1.5.10.Poslednji put sam igrao sa 1.5.07 pečom i nisam imao ni jedan problem a kamoli iskaknje iz igre.

Poslednja izmena:
^^ok, hvala na savetu, probacu, pa javljam...

Ok evo ovako, instalirao sam patch 1.5.10 i presao od tada garbage i dark walley bez ispadanja...tako da eto to je za sada, nadam se da ce tako i da ostane...nego gde ima kod nas (BG) da se pazari clear sky?

Ok evo ovako, instalirao sam patch 1.5.10 i presao od tada garbage i dark walley bez ispadanja...tako da eto to je za sada, nadam se da ce tako i da ostane...nego gde ima kod nas (BG) da se pazari clear sky?

Tako si mogao odmah :)

Drzimo te za rec...

Je li neko probao "kozmetiku"za Clear Sky:
http://stalker.filefront.com/file/SH...textures;94212

ili neku drugu ?

Ovo ti "treba" i nista vise.

http://stalker.filefront.com/file/Terrain_Pack;94510

Poslednja izmena:
Tako si mogao odmah :)

...pa tako sam i radio do sada, imao sam 1.5.07 patch, ovaj je sledeci bio, a do tada sam sve instalirao redom...inace, opet mi je ispao na desk, i neki bughunter ili kako vec mi rece da submitujem error msg, itd...

http://www.youtube.com/watch?v=cpwEohjZlxs&feature=related

It's not a single mod actually, it has :

1.) HD texture pack
2.) Increased FOV (which bugged the shadows slightly)
3.) Increased carry weight to 150kg
4.) Improved weapon details and textures
5.) New weapons (most of them are quite in plenty of games)

And some more :p.

1. Field of View Switcher (1.3)
Description: “Special patcher changes FOV (field of view) to 90 by direct editing of the xrgame.dll. With expanded FOV (Field of View) appears the sense of dynamics at movement, other perception of surrounding, the world seems more volumetric.”

Poslednja izmena:
http://www.youtube.com/watch?v=cpwEohjZlxs&feature=related

It's not a single mod actually, it has :

1.) HD texture pack
2.) Increased FOV (which bugged the shadows slightly)
3.) Increased carry weight to 150kg
4.) Improved weapon details and textures
5.) New weapons (most of them are quite in plenty of games)

And some more :p.

1. Field of View Switcher (1.3)
Description: “Special patcher changes FOV (field of view) to 90 by direct editing of the xrgame.dll. With expanded FOV (Field of View) appears the sense of dynamics at movement, other perception of surrounding, the world seems more volumetric.”

Texture pack ti ne treba jer CS ima najbolje texture sto sam do sada vidio.

I je li prvi put igras CS?

Jos ga ne igram... Tek sam na pocetku SoC Complete2009
Ali ga proucavam i pripremam polako...

Cini mi se da je vizuelno nesto napredniji od SoC i da su pucnjave vrlo "tripozne"

(generalno igram sve sa godinu-dve "faznog zaostatka"... dok ja sazrem hardwerski a igre se ispatchuju i moduju... ali mnoge igre isprobam kad se pojave, sat-dva...)

Jos ga ne igram... Tek sam na pocetku SoC Complete2009
Ali ga proucavam i pripremam polako...

Cini mi se da je vizuelno nesto napredniji od SoC i da su pucnjave vrlo "tripozne"

(generalno igram sve sa godinu-dve "faznog zaostatka"... dok ja sazrem hardwerski a igre se ispatchuju i moduju... ali mnoge igre isprobam kad se pojave, sat-dva...)

Ne mijenjaj gameplay ako igras prvi put.

Vizuelno je CS puno napredniji od SoC-a kada se odvrne na maximum.
Taj sharper texture za CS ne mijenja nista. Probao sam ga i nisam primjetio razliku.

Clear Sky Complete 0.9 BETA2.

4310331911_de342cefb6.jpg

http://www.filefront.com/15648129/Clear_Sky_Complete_0.9.7z/

Screens:

http://www.flickr.com/photos/artistpavel/sets/72157623299360652/detail

Nazad
Vrh Dno