Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

E psaras, i mene si nasmijao :)

Instalirao sam CS i pach 1.5.10 i ona trava i ljudi na pocetku su kockasti i jeftino izgledaju,kao da igram Top Gear na Segi maga drajv sredinom 90 ih,jel moze to malo bolje.Jel taj starcev mod poboljsava teksture oseto ili ono i zasto je osvezenje na 60 hz kad vecina monitora ide na 75

Daj bar okaci koju shotku da vidimo te kockaste ljude :)

Btw, uskoro bi trebao izbaciti M.I.S.T.Y. 2 mod, ali za CoP.

pardon moja greška je bila u pitanju,nakon instalacije bila je verzija 1.5.01,a ne 1.5.10 tako da sori bat ***.Elem sigurno vam trebaju 3 zakrpe,1.5.10,ful tekstur v1 i teren zakrpa,tada se već dobija osetno bolja grafika,pogotovo ako se igra u DX 10.1,doduše moj 4670 teško to gura pa sam rezoluciju oborio na haj u DX9

Prosao sam Loner's camp iza zeleznickog mosta i sad obavljam zadatke oko Freedom kampa:

- Ne vidim ko bi mogao da mi "repair ili upgrade" oruzje... ako im se pridruzim??

Imaju nekog "tehnicara" koji samo filozofira o snajperskim doradama Sovjetskog oruzja...:trust:

Elem, presao bi na NATO oruzje... ali ne znam ko bi ga odrzavao i budzio ako postanem Freedom?

Vratio sam se cak nazad do Loner's kampa... ali njihov mehanicar - ne doradjuje zapadno oruzje (samo repair).

Treba li da budem primljen u Freedom - pa da onaj njihov "snajper filozof" pocne da "repair&upgrade" oruzje (zapadno) ??
...i ko je prvi mehanicar u igri koji budzi NATO cevi ?

Druže ja ti nažalost nemogu pomoći jer i meni treba pomoć,ostao sam sam na krovu Černobiljske nuklearke,dok se ovi dole neprestano napucavaju,pada kiša i smrklo se,bojim se da ću morati da igram ispočetka jer neznam kako da siđem sa sarkofaga,šta da radim?Bogami ljudi koji su u stvarnosti postavili taj sarkofag su odradili jedan đavolski posao!NEKA IM JE VEČNA SLAVA I HVALA!

Prosao sam Loner's camp iza zeleznickog mosta i sad obavljam zadatke oko Freedom kampa:

- Ne vidim ko bi mogao da mi "repair ili upgrade" oruzje... ako im se pridruzim??

Imaju nekog "tehnicara" koji samo filozofira o snajperskim doradama Sovjetskog oruzja...:trust:

Elem, presao bi na NATO oruzje... ali ne znam ko bi ga odrzavao i budzio ako postanem Freedom?

Vratio sam se cak nazad do Loner's kampa... ali njihov mehanicar - ne doradjuje zapadno oruzje (samo repair).

Treba li da budem primljen u Freedom - pa da onaj njihov "snajper filozof" pocne da "repair&upgrade" oruzje (zapadno) ??
...i ko je prvi mehanicar u igri koji budzi NATO cevi ?

Moras pronaci odgovarajuci flash drive sa informacijama za upgrade.

Druže ja ti nažalost nemogu pomoći jer i meni treba pomoć,ostao sam sam na krovu Černobiljske nuklearke,dok se ovi dole neprestano napucavaju,pada kiša i smrklo se,bojim se da ću morati da igram ispočetka jer neznam kako da siđem sa sarkofaga,šta da radim?Bogami ljudi koji su u stvarnosti postavili taj sarkofag su odradili jedan đavolski posao!NEKA IM JE VEČNA SLAVA I HVALA!

Otkud na krovu?

Pa popeo se,hteo sam da prođem kroz onaj zadnji portal na nuklearki ali me samo vraćao na početak,pretpostavljam da je taj portal trebao da me prebaci na krov gde se nalazi Strelok,pa sam se onda šetao po krovu iste preskočio one položene cevi i sad nemogu nazad,neće da skoči na njih pa da se vratim.Šta da radim?

Pa popeo se,hteo sam da prođem kroz onaj zadnji portal na nuklearki ali me samo vraćao na početak,pretpostavljam da je taj portal trebao da me prebaci na krov gde se nalazi Strelok,pa sam se onda šetao po krovu iste preskočio one položene cevi i sad nemogu nazad,neće da skoči na njih pa da se vratim.Šta da radim?

Imas autosave sa pocetka mape. I Streloka moras srediti prije nego li se popne gore. Tu si vremenski ogranicen.

Starače brate ti si Car spaso si mi život,hvala ti!Ja sam išao kurzorom na auto sejv ali mi je on izbacivao sliku sa početka igre kada je u bazi klir skaja osvešćen pa zato nisam tražio da mi učita odatle igru,mislio sam da je neka greška u pitanju,sigurno i je,jer bi auto sejv trebao prikazivati sliku dela gde je sačuvano,a ne uvek početak igre.

Malo glup kraj,a i brzo se završi igra,ukoliko se držiš samo glavnog zadatka.Ništa,sad malo F.E.A.R.-a Perseus Mandate pa onada malo Clear Sky-a u sporednim zadacima,dok ne nabavim zov pripjata.;)

Ubacujući razne modove za Clear Sky dobio sam jako lep vizuelni rezultat, pa ako neko želi da proba ili ponovo odigra, evo kako igra može još vizuelno da se dotera:

Teksture neba - iz Skyline mod-a. Link ka ruskom forumu
http://www.gameru.net/forum/index.php?showtopic=26419

Antidegradation mod- povećava FPS uz neznatno lošiji kvalitet
http://www.gameru.net/forum/index.php?showtopic=20071&st=20
Ovaj mod koristiti uz vanilla weather, inače pravi probleme.

Ostale teksture sam ostavio iz Complete Moda.
Igram na 1280x1024, ssao off, sun low i sunshafts low sa ati 4870, a izgleda mnogo bolje na ovim podešavanjima od Complete Mod-a. Taj Antidegradation mod je dao odličan izgled.

Complete mod za CS je bez veze sto se tice grafike.

Gameplay ne znam kakav je, sta su mijenjali?

Complete mod za CS je bez veze sto se tice grafike.

Gameplay ne znam kakav je, sta su mijenjali?

Complete CS sam probao, ali je bio previše lak. Čini mi se da nije ispao kako treba. Nadam se da će Pripyat Complete biti bolji.

U svakom slučaju probaj taj Antidegradation mod, ima par novih textura, i menjali su shadere, ima 8,5 MB.

Probao sam razne modove i ova kombinacija za CS što se tiče grafike je do sada najbolja. Sad mi Pripyat izgleda bez veze sa 1,5 GB u gamedata.

Tek sam poceo da igram igru i odma sam zakucao. U mocvari na severoistoku mape zauzmem Machine Yard i pise mi da cekam pomoc da dodje, a njih nema nigde. Sve sam probao, ali izgleda da moram krenuti iz pocetka, cuvao sam samo na jednom save-u, a ocigledno je neki bug.

Ne mora da znaci. Ne dolaze oni odmah chim pobijesh sve. Pojavice se kad tad. Idi dalje svojim putem,tje da se resi to samo od sebe. :)

Ja sam takode zakucao.Dobio sam misiju od onog Forester-a u Red Forest-u da odem da porazgovaram sa nekim Mercenary-ma.I ne mogu da razgovaram sa njim nema opcije ,,Talk".

Ne mora da znaci. Ne dolaze oni odmah chim pobijesh sve. Pojavice se kad tad. Idi dalje svojim putem,tje da se resi to samo od sebe. :)

Nadam se da ce biti tako. Snimio sam zadnji patch i complete mod, tako da bi trebalo da su major bugovi ispeglani...

da sad ne bi pretrazivao svih 64 strana ove teme zanima me sledece pre nego je instaliram: da li u ovoj igri ima diajloga kao u pripjatu bez kojih ne mozes da idgras igru i naravno da li postoji prevod kao za pripjat. ne znam engleski pa ako je na njemu ne mogu da igram. samo ukratko ako ima da znam da trazim po netu.

Poslednja izmena:
Trenutno postoji samo prevod za Call of Pripyat na srpski.U toku je prevođenje Shadows of Chernobil i nadam se da će biti gotov za 10- 15 dana.Dosad je prevedeno preko 70%.Sirovi ( nerdigovani) prevod će biti gotov naj dalje za 5-6 dana ali posle toga sledi "peglanje" i testiranje a to zna da potraje.
Što se tiče Clear Sky, videćemo koliko će ostati entuzijazma kod ekipe kad završiom SoC.Možda odmah krenemo i na "Čisto Nebo" ili posle kraćeg odmora ( da odmorimo malo oči od stringova).

Poslednja izmena:
Trenutno postoji samo prevod za Call of Pripyat na srpski.U toku je prevođenje Shadows of Chernobil i nadam se da će biti gotov za 10- 15 dana.Dosad je prevedeno preko 70%.Sirovi ( nerdigovani) prevod će biti gotov naj dalje za 5-6 dana ali posle toga sledi "peglanje" i testiranje a to zna da potraje.
Što se tiče Clear Sky, videćemo koliko će ostati entuzijazma kod ekipe kad završiom SoC.Možda odmah krenemo i na "Čisto Nebo" ili posle kraćeg odmora ( da odmorimo malo oči od stringova).

da li ste radili i glasove kao za CoP? zanima me cisto onako koliko vam je trebalo vremena da sve prevedete i koliko ukuono ima reci za prevodjenje ali imas taj podatak? cisto onako orjentaciono da znam.

@faca
Nismo radili glasove, to je malo teže ovog puta.Kod CoP smo imali lakši zadatak.U pitnju su bili samo intro i uutro a ostali audio dijalozi su manje važni .U Shadow of Chrnobil nema intro ni outro ali ima jako puno važnih audio dijalog.Većina tih dijaloga je propraćena tekstom.Barem oni najvažniji.
Postojala je ideja da se radi i audio prevod za pojedine likove, pre svega Sidorovič, Barmen, Saharov , Kruglov i t.d.Sidorovič ima najviše audio dijaloga.Smo uvodni tutorijal sadrži preko 30 audio fajla a samo on ima ukupno oko 90 fajlova.Samo manji deo toga ima i tekstualnu podlogo, tako da bi prvo morali dirktno, slušajući audio zapis, da "skinemo" korektno tekst i prevedemo.
Posle toga sledi još teži deo,naći pogodnog "glumca" koji će to sve odraditi a to je najteže.
Neki, koji imaju smisla za to, nemaju odgovarjuću opremu da snime kvalitetno.S druge strane, jedan drugar iz Sarajeva ima odlične uslove jer može da koristi opermu na nekom radiju ali nema odgovarajuće glumce, pre svega za Sidoroviča jer on treba da ima specifičan glas.Za ostale bi se možda i nekako snašli ali matori Sid je najveći problem.
Možda se budu stekli uslovi i za to, ko zna.Za sad neće biti audio prevoda, na žalost.
Koliko ima rečenica za prevesti? Uf, jako puno.Tu se nalazi 91 fajl za prevod.Minus 2 jer se dva fajla ne prevode: credits i includes.Nisu nam potrebni ni prevodi za MP ali mora i to da se odradi jer u tim fajlovima ima nekih stvari koje se koriste i SP.
Zajedno sa ta dva fajla ima ukupno 983kb fajlova u .xml formatu.Na primer, fajl stable_dialogs_bar.xml ima 78kb ima 1333 reda od čega je , odprilike 450 stringova ili redova teksta za prevođenja.Neki stringovi imaju samo jednu rečenicu a neki imaju 7-8 i više.Da uzmemo na primer da je prosečno 2 rečenice po stringu ( a mislim da je više) znači da taj fajl ima barem 1000 rečenica za prevesti. a on nije ni 10% ukupnog posla.

Poslednja izmena:
Igram Stalker Clear Sky sa poslednjom verzijom Complete moda. OS je Win 7 X64 Ultimate

Igrao sam do jednog trenutka sve normalno a onda je poceo na istom mestu da me izbacuje iz igre i prijavljuje ovu gresku:
desktop20110428121319197.jpg

To je quest kada spasavam neke stalkere od bandita, oni su ranjeni i zaglavljeni u sred neke radioaktivne mocvare...

Verovatno je neka greska u Complete mod-u, ako neko zna o cemu se radi...

Pise da za taj mod sto si postovao treba nova igra, a to nije opcija.

Mislis da uninstall complete mod predjem misju pa onda opet instaliram?

Da, zaboravih reci da treba nova igra. Btw, Sky Reclamation Project je tzv. community patch.

Samo preimenuj gamedata folder, i probaj. Mozda uspije?

Koje smece ova igra!

Pre neki dan instalirana cisto zbog testiranja, pokrenuo je par puta i
danas imam sta da vidim..

crap.jpg

...a znam da nisam nista interno cackao. Ima li leka ovome?

Instaliraj ponovo. Da nisi cistio registry sa nekim programom za tu namenu ? Meni je od prvog pa do danasnjeg igra instalirana i radi extra. Jos je pritom i modovana mali milion puta.
I nije lepo da ovako dobru igru nazivas smecem. Prvenstveno jer je u pitanju pc exkluziva, a drugo jer je jedinstvena u moru fps-ova i po prici i po ambijentu.

Instaliraj ponovo. Da nisi cistio registry sa nekim programom za tu namenu ?

Ne. Ne verujem da cu ponovo da je instaliram :)

I nije lepo da ovako dobru igru nazivas smecem. Prvenstveno jer je u pitanju pc exkluziva, a drugo jer je jedinstvena u moru fps-ova i po prici i po ambijentu.

To sto je exkluziva za PC je lepo, ali je ne cini automatski dobrom igrom.
Losa animacija karaktera u stalkeru stvarno degradira igru.

Pricas gluposti. Poslusaj me, instaliraj je ponovo i odigraj. Igra je sjajna.

Pozdrav, obrnuo sam call of pripyat i sada po drugi put igram shadow of chernobyl, hocu da probam clear sky ali me interesuje sta sve da instaliram da bi bila igriva i da moze da se zavrsi, znaci molio bih da mi redom navedete patcheve/ fixeve itd...

Vrh Dno