Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Pozdrav ekipi :)

Evo da se i ja javim napokon, i kazem nesto o CS-u. Swampland je odlicno odradjen, i nisam primjetio neke velike bug-ove. Dva puta se srusila igra, i to je to. Normalno, igram originalnu verziju. Trenutno sam u Cordonu. Nisam puno presao pa ne mogu dati konacan sud, no ovo sto sam odigrao mi je odlicno.
I gameplay i grafika su unaprijedjeni. Jedino je voice acting na malo nizem nivou. Na konfiguraciji u potpisu igra normalno odlicno radi. To je to za sada, onako nabrzaka.

@ gx-x

Ej stari, stvarno se trudis :)

Dobro nam došao matori, dugo te nije bilo ;)

Nego, kažeš na konfiguraviji iz potpisa, jel nas to malo provociraš :smoke:

Evo da se i ja javim napokon, i kazem nesto o CS-u. Swampland je odlicno odradjen, i nisam primjetio neke velike bug-ove. Dva puta se srusila igra, i to je to. Normalno, igram originalnu verziju. Trenutno sam u Cordonu. Nisam puno presao pa ne mogu dati konacan sud, no ovo sto sam odigrao mi je odlicno.
I gameplay i grafika su unaprijedjeni. Jedino je voice acting na malo nizem nivou. Na konfiguraciji u potpisu igra normalno odlicno radi. To je to za sada, onako nabrzaka.

@ gx-x

Starac je isao da vata one skrabe (sta li su, sto ima emisija na Discovery-ju), i sad kad je zaradio pare, kupio je graficku, kako bi mogao da kaze da mu Stalker CS leti :banana: :D.

@ gx-x

Pozdrav i tebi :wave:

PS. Znas ti mene, ja se uvek trudim :d

Evo sad ponovo instalirah igru ali bez ikakvog patcha da li moram prvo da instaliram 1.5.0.3 ili odmah 1.5.0.5. u pitanju je vista 32,jer sam probao na proslu instaliranu novi patch peticu i medicinu pa nije islo pa resih ponovo instalaciju da uradim.

Fala bogu napokon i ja zaigrah kako treba.

Poslednja izmena od urednika:
Ocajnicki potrebna pomoc pod hitno. Znate onaj deo kada dodzes do Monolita, pre chernobila na onom gradilistu, non stop me izbacuje i pise ovako:
XRay Engine
A crash has been detected by BugTrap

This is X-Ray engine v1.5 crash reporting client. To help the development process, please Submit Bug or save report and email it manually ( button More... ).
Many thanks in advance and sorry for the inconvenience

Submit Bug More... Close

Jel postoli neko rešenje za ovo ****** ovde, poludecu non stop ne izbacuje::wall:

^Pukla skripta.
Jedino resenje ti je da sacekas patch koji bi resio bas taj problem, ili da se vratis na neki matori sejv pa probas ponovo da dodjes do tog dela (to je obicno sejv pre ulaska na taj nivo sa kog treba da izadjes).
Da si na nekom drugom mestu u igri mozda bi prolazak kroz drugi deo zone (garbage, agroprom, jantar...)pomogao, ovako posto je taj deo "bez povratka nazad", moraces da probas sa sejvom pre nego sto je prsla skripta.A skriptovi im obicno pucaju na ulascima u nivo i to ne provalis sve dok ne pokusas da izadjes sa nivoa :S:

Poslednja izmena:
:(Probao sam da se vratim na neki drugi sejv ali opet isto , znaci moracu da cekam. pa sta je tu je .

Imas li sejv od PRE ulaska na ceo taj nivo (na cijem ti kraju igra crashuje)?
Pre tog gradilista (Limansk, jel tako?) je Red Forest, probaj odatle...

Je li konacno neko uspeo da je startuje u DX10 modu sa 1.5.07 patchom??

Ljudi jel ima negde da se skine neki save igre (ona 2 fajla .dds i .sav)? Ja sam stigao do dela gde treba otici do nekog tornja da se primi signal za komunikaciju(ocu reci cenim da sam blizu kraja) i vise ne moze da se igra na 1.5.03 patchu pa sam instalirao 1.5.05 patch. Nema nikakvog smisla da igram iz pocetka. Poooomagajte drugovi....

EDIT:Naravno da je save neki noviji od 1.5.03

Poslednja izmena:
Ljudi jel ima negde da se skine neki save igre (ona 2 fajla .dds i .sav)? Ja sam stigao do dela gde treba otici do nekog tornja da se primi signal za komunikaciju(ocu reci cenim da sam blizu kraja) i vise ne moze da se igra na 1.5.03 patchu pa sam instalirao 1.5.05 patch. Nema nikakvog smisla da igram iz pocetka. Poooomagajte drugovi....

EDIT:Naravno da je save neki noviji od 1.5.03

Neznam u cemu je problem Ja kad sam instalirao patcheve 03 pa 04 pa 05 svi sejvovi su mi ostali netaknuti. Sve u svemu mogu ja da ti posaljem moje sejvove od pocetka do kraja pa ti nadji dokle si stigao otprilike

E hvala na ponudi ali sam nasao neki save pa sam neke delove igrao ponovo. Inace i meni sacuva save-ove posle patch-ovanja ali nisu vise funkcionalni. Pozdrav....

Radi 1.5.07 verzija, moze i DX10.1 da se ukljuci u opcijama :smoke:

Igra "zavrsena" bez problema, ili bolje reci oko 70% igre. Sto se tice bugova, samo se tri puta srusila, i to je to. Odlicna grafika i atmosfera, no gameplay ima nedostataka. Konkretno, faction wars je na nekim mjestima nedoradjen, sto je rezultat preranog izbacivanja, ili bolje reci neodgovornosti nekih ljudi na celu GSC-a.

Kao sto vec rekoh igram original sa 1.5.07 patchom, i stavio sam, odnosno spojio, dva fenomenalna moda koja rjesavaju sve probleme vezane uz faction wars. Realism ModPack v2.0, te jedan od najboljih modova uopce - Faction Commander.

Brief introduction
Faction commander is a powerful mod that allows you to dictate orders that your faction follows.
The command system of this mod is composed of six types of commands and three classes of action codes.
The commands include Default, Assemble, Expansion, Cancel, Attack, and Defend command.
The action codes consist of Green, Yellow and Red code which represent the magnitude of an action.
Non-player factions also have their commanders who use artificial intelligence and could make counteractions to their enemy.
You could choose four levels of artificial intelligence, they are Disable, Normal, Hard and Insane.

^A i osnovna prica je bzvz...nista novo ne otkriva u vezi zone.Apsolutno nista.

Vjerovatno nisi pratio pricu dovoljno dobro? A vidim da nisi jedini ovdje. Evo da pojasnim malo:

Ko je pratio zna da je Strelok tri puta isao u centar zone.

Prvi put: Strelok je isao da sazna kakvu tajnu krije zona. Otkrio je vrata za koja je trebao dekoder. Tada je kolektiv (c-consciousness) aktivirao emisiju (blowout) da bi se zastitio, no Strelok je uspio pobjeci bez posljedica po njegovu memoriju. Ovo je ustvari do kraja neispricana prica, ostavljena za moguci nastavak.

Drugi put: Strelok zna sta mora napraviti, no zaustavlja ga Clear Sky i Scar. Kolektiv i Monolith su uhvatili Streloka i oznacili ga sa S.T.A.L.K.E.R. tetovazom, te mu isprali mozak.

Treci put: Reprogramirani Strelok je dobio naredbu da unisti sam sebe, no uspio je pobjeci u kamionu smrti, te se prisjetiti ko je i sta je. Uspijeva se probiti u centar i suocava se sa kolektivom (c-consciousness), te dobija dvije solucije. Moze unistiti kolektiv ili biti dio njega.

To bi bilo to, ukratko :)

Poslednja izmena:
@starac

Jos kad bi objasnio, gde si pokupio podatke, u samim igrama, o prvom odlasku Streloka u srce zone.

O prvom dolasku u centar zone sam govorio jos ranije u ovoj temi, prije izlaska CS-a. A spominje se i u samoj igri.

"- Strelok has travelled to the center of the zone 3 times (ending of the original STALKER is the third time). Clear sky takes place during Streloks second travel to the NPP. You will meet Strelok."

Moram jos reci da su kraj zbrzali. Vjerovatno u namjeri da sto prije zavrse igru? No drago mi je vidjeti da se rjesavaju nekih osoba.

Ae sad ti meni objasni zasto se Saharov ne seca Streloka?Kad si pratio na casu, a ja kanda nisam:p

Inace to sa "prvim odlaskom u zonu" je malo irelevantno...za radnju u Clear Sky, mislim.A i uopste, sitan detalj za ovoliku igru, right?

Ono sto je trebalo da se objasni je zasto je lik u CS bio "imun" na one blow-oute?Kakve ON ima veze sa zonom?E to je ono sto je neispricano i odradjeno ofrlje...

Poslednja izmena:
Ae sad ti meni objasni zasto se Saharov ne seca Streloka?Kad si pratio na casu, a ja kanda nisam:p

Inace to sa "prvim odlaskom u zonu" je malo irelevantno...za radnju u Clear Sky, mislim.A i uopste, sitan detalj za ovoliku igru, right?

Ono sto je trebalo da se objasni je zasto je lik u CS bio "imun" na one blow-oute?Kakve ON ima veze sa zonom?E to je ono sto je neispricano i odradjeno ofrlje...

Ne znam na sta konkretno mislis u vezi Sakharova?

Opet kazem dosta toga je neispricano. A razlog je vjerovatno moguci nastavak?

Pa, Saharov me se ne seca u SoC...a vec mi je jednom napravio PSI zastitnik (u CS-u)...zaboravan neki covek:D No, votever...

To sto smo kao saznali da je Strelok bio jos jednom na putesestviju je totalno nebitno i nista novo o Zoni ne objasnjava.Sve sto je imalo smisla i nekog reda je ispricano u SoC.
CS prica nema nikakvog smisla i uostalom, maltene ni ne postoji...kao sto sam vec jednom rekao, Priboi Story je keva za ovo sto se price tice.

Pa nece valjda smo Valve da stanca nastavke svako malo :D

Propast GSC-a u najavi :(

Nema tu sta da te brine...GSC se maltene raspao jos posle SoC-a...glavni dizajner i jos neki od vodecih su napustili GSC i uopste nisu radili na Clear Sky koliko se secam.

Pa, Saharov me se ne seca u SoC...a vec mi je jednom napravio PSI zastitnik (u CS-u)...zaboravan neki covek:D No, votever...

To sto smo kao saznali da je Strelok bio jos jednom na putesestviju je totalno nebitno i nista novo o Zoni ne objasnjava.Sve sto je imalo smisla i nekog reda je ispricano u SoC.
CS prica nema nikakvog smisla i uostalom, maltene ni ne postoji...kao sto sam vec jednom rekao, Priboi Story je keva za ovo sto se price tice.

Pretpostavio sam da ces to spomenuti. A mozda ga je malo dohvatila emisija, pa je zaboravio :)

To sto smo saznali za prvi putovanje je bitno za nastavak ;) A prica u CS-u nam objasnjava kako je Strelok dospio u kamion smrti i zasto nosi Stalker tetovazu.

I otkud ti ovo o raspadu GSC-a??? Svi koji su radili na SoC-u, radili su i CS. Uostalom Stalker im je najveci projekt do sada, i donio im je veliku zaradu. Nedavno je project leader Anton Bolshakov dobio otkaz jer je prerano izbacio CS na trziste.

Nastavak ? Treba da otvore burekdzinicu ili mesaru, igre im ne idu bas od ruke...Ja sam se nadao da ce CS biti dobar, i nije tolko losh osim sto sam vise vremena proveo po forumima trazeci patcheve kako bih nastavio igru nego sto sam igrao. Na stranu sto za zadnji bug koji mi se desio u red forest nema leka osim da igram ponovo 15 sati i da se nadam da kad stignem dotle nece opet isto da se desi. Naravno, nemam nameru da igram ovo ponovo. Drugar moj je tri puta pocinjao ponovo i ne smeta mu, ali eto, ja sam picajzla.
Nastavak sam siguran da necu ni probati.
Evo ga, opet gx-x sa svojim konkretnim objasnjenjima! Pa meni se CS samo par puta srusio, i to je to. Nikakva zaglavljivanja, pucanje skripti, bugovite sejvove i sl. nisam dozivio.
Mogao si sacekati da srede igru patchevima ili modovima, i problem rijesen. I nije mi jasno zasto se toliko zalis, a nisi kupio igru?

Ovaj razvojni tim itekako zna praviti igre i ima ogroman potencijal, no nije njihova krivica sto im je menadzment tim traljav! Trebalo im je jos 2-3 mjeseca da ispoliraju i testiraju igru, no neko ocigledno nije imao razumijevanja za to!?

Poslednja izmena:
Starac ne da Stalker, ko da mu je nesto u rodu :d :p.
Al i ja cekam nastavak, koji ce, nadam se, biti dosta kvalitetniji i jasniji, po pitanju gameplaya i svega :D, od CS-a.
Original sam presao bez vecih bugova, iako se moglo videti da su mnogi imali problema i sa njim, tako da mogu da razumem starca, koji, za razliku od mnogih, nije imao previse problema sa CS-om, plati (original) pa se klati ;).

ah da, svi oni bugovi su u biti zaštita od pirata a?
nedovršeno i to je to!
a gx-x je lipo reka, platio bi on original ali u "pocepanim novčanicama pa neka oni krpe" i ja se sa time u potpunosti slažem!

@starac:

Sto bi ja tebi bilo sta konkretno objasnjavao ? Mislim, koja je svrha ? Jel radis za GSC tehnicku podrsku pa mi mozes pomoci ili pravis neki patch ? :trust: Sto bi ja sada bulaznio iznova nesto sto sam em ja vec pisao, em pola communitija (koji su kupili igru) pisu iznova i i znova. sad ja treba to ponovo da pisem ovde da bi ne znam ni ja sta postigao kod tebe ?! :) Nemam nameru. Igra je krshevita, ima B R D O gamestoping bagova i to je to. PLAKAO BIH da sam KUPIO ovo bagovito izdanje necega sto bi se trebalo zvati igra.
Pre bih dao pare sirotinji po ulici.

Sta mene briga sto je njih managment pozurivao.

Inace, ja prvo odigram igru, pa ako mi se svidi i ako je dobra (po meni) onda kupim igru i stavim je na policu ;) Developeri i izdavaci bi mogli da pocnu da se navikavaju na takav rezim funkcionisanja stvari ;)

:wave:

Vrh Dno