Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

ja nisam imao problema sa izletanjem od zadnjeg patcha 1.5.05,ali pri kraju igre vise nikako nisam mogao da se vratim u red forest jer je igra stalno pucala prilikom ulaska na tu lokaciju,nekako sam na kraju uspeo,mada mislim da je pucanje na istim mestima vezano za ******i sejv.

ja nisam imao problema sa izletanjem od zadnjeg patcha 1.5.05,ali pri kraju igre vise nikako nisam mogao da se vratim u red forest jer je igra stalno pucala prilikom ulaska na tu lokaciju,nekako sam na kraju uspeo,mada mislim da je pucanje na istim mestima vezano za ******i sejv.

Svako iskakanje je vezano za sje.bani save ;), tj. save snimljen po uzimanju neke (pod)misije ;). Ucitate save koji ste snimili pre nego sto ste uzeli poslednju misiju (mada ne mora biti i poslednja, vec ta zbog koje trebate otici u neki region :) na cijoj granici ulaska puca), i to je to.
Vredi mucenja makar zbog proslog dela :d, da ne postoji SoC, ne bi vredelo mucenja ;), mada se meni i ovaj prologue svidja :).

Meni isto a SoC nisam ni igrao.

Poslednja izmena:
Evo danas sam se i ja odvažio da igram CS i mogu da kažem (posle dva-tri sata igranja) da sam zasad popriliično zadovoljan :)

Kako te nije sramota da ides ulicom, ako uopste smes da izadjes napolje :D.

Izlazio sam do skoro,ali sam provalio da me ljudi cudno gledaju pa me je stvarno sramota i sada vise ne izlazim,samo otrcim po cigare i pivo :p

Ma nikako da se nateram da pocnem sve me nesto mrzi. :wall:

Poslednja izmena:
Izlazio sam do skoro,ali sam provalio da me ljudi cudno gledaju pa me je stvarno sramota i sada vise ne izlazim,samo otrcim po cigare i pivo :p

Ma nikako da se nateram da pocnem sve me nesto mrzi. :wall:

Ako ti se CS svidja,SoC ce ti se svideti makar duplo vise...:)A i preporucljivo je da ,zbog storyline-a,prvo odigras SoC pa tek onda CS,bez obzira sto je radnja smestena godinu dana ranije.Origunalni STALKER je mnogo obedljiviji po pitanju price i pitanja koja se namecu u igri,bar meni...

Poslednja izmena:
a sta fali grafici u stalkeru? na 4870 sto je grafulja za 200 evra sve radi extra... o cemu bre palamudite tu :d

Gde je bre starac vise, on bese nije odavle, mora da se mlogo deprimirao, pa ne dolazi :).

Poslednja izmena:
Clear Sky Patched
Patch 1.5.06 fixes crashes, tweaks gameplay, and more.
by Jimmy Thang

October 29, 2008 - Publisher Deep Silver has released patch 1.5.06 for S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (thanks Voodoo), its popular first-person shooter. The latest update fixes both single-player and multiplayer crashes, tweaks the gameplay, fixes bugs and more; a comprehensive list of patch notes are posted below:

Saved games:

- 1.5.04 and 1.5.05 saved games will be compatible with patch 1.5.06.

Game changes:

- Fixed an error when the wounded guide didn't want to lead the player anywhere.
- Increased the number of items for sell for the trader at the goods market.
- Added the possibility to upgrade SVDm 2 at Freedom's mechanic.
- Fixed game crash upon the attempt to speak with the wounded character.
- Fixed an error, which led to the blocking of the storyline quest completion at Yantar (the door to Sakharov's bunker couldn't be opened).
- Increased the amount of money of the bandits' trader.
- Fixed the displacement of the military warehouses on the PDA map.
- Added the possibility to load the last saved game by pressing space bar after the player's death.

Render improvements:

- Added DX10.1 support.
- Added MSAA for alpha-tested objects ("alpha-to-coverage" for DX10.0, custom "alpha-to-coverage" for DX10.1 for better performance, native DX10.1 implementation for better quality).
- Added new quality level for sun-shadows (ultra) for better picture quality.
- Added new min/max shadowmap technique (which takes advantage of DX10.1 when available) allows to speed up high quality sunshafts rendering for top video boards and high resolutions.
- Added high quality sunshafts acceleration for DX9 renderer.

Multiplayer:

- Fixed various game crashes of server and client sections.
- Added the detailed server's statistics.
- Changed the saving of the server online-dump (dump is saved to online_dump.ltx).
- Added the changing of keyboard layout by pressing LCtrl +LShift.

All other changes from earlier patches are also included. To download the patch, visit the game's official web site.

Ako neko nađe lek za 1.5.06 verziju, nek mi baci link na pm :)

Pojavio se i lek za 1.5.07 verziju ;)

radi ali nista od dx10.1 :S:

Radi i na engleskoj, piše "Multi5".

Nego otkud znate da ne radi DX10.1? Naravno da nećete imati da ga izaberete, prosto, igra ako vidi da kartica može da uradi DX 10.1, ona automatski koristi te funkcije bez obzira što piše da je DX 10 renderer. Razlike su brzinske, ne vizuelne.

Poslednja izmena:

Nego otkud znate da ne radi DX10.1? Naravno da nećete imati da ga izaberete, prosto, igra ako vidi da kartica može da uradi DX 10.1, ona automatski koristi te funkcije bez obzira što piše da je DX 10 renderer. Razlike su brzinske, ne vizuelne.

ne, igra sa ovim "fix"-om jednostavno "skloni" dx10.1 renderer, ultra sun shafts i dx10.1 aa opcije iz dvanced menija

Igra ne moze da se startuje kad se izabere DX10 renderer.

Čudan je ovaj Clear Sky, da ne kažem bagovit:d. Isti instalacioni CD, isti pačevi, lek i na istoj mašini, pre instalacije novog Win-a radio perfektno, 2-3 puta me svega izbacio na desktop sa onom porukom o grešci a za 2-3 nedelje igranja. Posle reinstalacije sistema sam pokušao ponovo da igram od početka i katastrofa - uvodni film sam pregurao ceo tek iz petog-šestog puta, a iz prvog kampa nema šanse da mrdnem, kako se posle razgovora sa stražarom ekran zamrači, tako me izbaci na desktop i ni makac dalje?!
Može neki link na PM za zadnju verziju medikamenta?

Bre ja se izgubih ko trogotka ne znam vise ni kud idem i sta radim,udjoh u fack kordon i mitraljez me izbusi ko svajcarski sir cim pocnem da se spustam niz brdo.Da li mora da se prodje niz to brdo i ako mora kako? Sve mislim da nisam nesto uradio kako treba.TREBA MI VASA POMOC jer vec pocinjem da se nerviram i malo mi fali da je batalim.

Moras na juris *** :D
Idi na levu stranu, koristi zaklone, drvo, kamenje...Ne cekaj ni casa iza drveta jer busi i kroz njega...

Znaci tehnika je bezte noge posra.cu vas ;).
I drzi levo dok ne pa'nes od umora :D.

Ma j...m ti igricu prodjoh i poceh da izvrsavam zadatke kad dodjoh do upgrade oruzije i pricah sa njim i nadogradih ga zatim nista se ne desava,nekoliko puta vracao save i opet nista.Da li je to bag ili sto imam stari patch 1.5.0.3 i vise mi nije jasno sta treba da radim,zatim tokom igre vise se ne pali zuta strelica za smer kao na pocetku nego samo bela koja vodi u beskraj i kad stignem do kraja kud me vodi nista se ne desava.Moze li netko da mi objasni sta treba da se radi da bi mogao da nastavim igricu i normalno da igram. Zanima me je li prioritet izvrsavati zadatke sto mi daju?Provedoh silne sate ne znam da li za badava ili otisli u beskraj pa cisto da znam da nisam nesto za**** ili je do igrice i normalno tu je i moje neznanje, e cetvrtog nema.Sta vi mislite sta je od toga.

Ja sam je presao na veteran, odlicna igra, i sa patchom 1.5.0.5 nisam primetio ni jedan bug.
Nikola1 definitivno bi trebao da patchujes igru na 1.5.0.5, sve su to bagovi

Ajd da probam i to jel moze 0.5 patch na 0.3 da ne izgubim upise?

Nazad
Vrh Dno