posle unreal 3 enginea ni jedna igra ne moze da opravda zahtevnost. Tacka. STALKER je jednostavno suvise zahtevan za grafiku koja nudi, bas me briga za tehnikalije, interesuje me opsti utisak, a on je ok, ali da radi na u 60fps na 6600gt na max. Ovo nece ni SLi 8800gt zadovoljiti u 1680 na max, a da se ne lazemo NE IZGLEDA TAKO DOBRO, aliasovano je, paralax je jedva prisutan i to samo na nekim mestima itd. Necu da pljujem nista, samo kazem da je lose optimizovan engine od pocetka i da graditi dodatne spratove na kilav temelj nije dobra ideja ali sta je tu je. Ako odluce da rade dalje i da prave jos nastavaka sa unapredjenom grafikom MORACE da pisu novi engine, bolje da su ostavili ovo za januar 2009-te i napisali novi engine u medjuvremenu i napokon to zavrsili kako treba.
Lepo ovo izgleda, ali ce jako lose da radi. I prethodni engine je bio previse nakrkan dodatnim funkcijama i efektima, a pri tom nisu uradili dual core optimizaciju...NAdam se da su to barem ispravili , ako jesu, mozda ovo bude i radilo kao stari STALKER, a izgledalo ovako kako nam predstavljaju.
edit: znam da zvuci kao da ocu opet da pljujem po igri ili tako nesto, ali stvarno necu. Ne smeta mi igra, ne smeta mi ni izgled, ni socijala itd. Smeta mi engine koji je vec nabijen do krajnih granicu u STALKER-u (svi modovi koji ga poboljsavaju ga jos vise opterecuju), jednostavno, vidi se da nije predvidjen da gura i radi to sto mu daju. Cim njega ubija malo veca gustina trave, sto je u sustini par alfa tekstura, vidi se da je na granici, vidi se da je u "crvenom broju obrtaja". Kako ce ovo na kraju raditi - ostaje da vidimo. Mozda su i ispeglali malo i promenuli sam engine, iskreno se nadam.