Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

ja sam stavio onaj mod za accuracy mada je i to vise cheat nego mod,ali bar sada lepo rade head shotovi,a nisam hteo da povecavam kg jer mi onda exoskeleton i artifacti gube smisao,mada je smor vuci malo po malo,ovako vucem 130kg (iz nekog razloga uvek 10kg vise) i u jednoj turi (najvise sada ubijam one zombije) napravim oko 7-8k,a ima onaj deo kod fabrike gde anomalija baca zombije u vis i pada im oruzje na gomilu bude,20-30 komada :d kalas zaglavljuje ali manje od ostalog oruzja,uglavnom njega i koristim kada su neprijatelji blizu i na gomili..

I opet su izostali oni mali pikljavi i zakukuljeni mutanti cija je specijalnost telekineza... A bas sam se ponadao da ce ih biti u ovoj novoj igri, cak mi se cini i da sam odgeldao neki video gde ih je bilo u nekoj demonstracji fizike ili tako necega...

U sustni igra je ok, svetlo i teksture naprosto briliraju, zvucni efekti su fenomenalni dok s druge strane voice acting je blago razocaravajuci (barem u ovoj engleskoj verziji) ali je bas moglo ovaj put za razliku od originalne igre da sve bude malo bolje ocisceno od bagova i definitivno bolje optimizovano... U Visti mi barem dva puta losije radi igra, mada objektivno gledano reklo bi se da nema mnogo razloga da sve to bude bas tako... osim toga, wet surfaces radi fino i to nije problem, vec bih pre rekao da je problem u rendanju sunshaftsa i uopste svetala u dx10 te se ista vuce, iako ne izgelda nista bolje u ovom delu spram XP-a i dx9-ke... I to je bas truba...

Zakljucak: Ne znam kakav je ljudima bio tajming ovaj put, ali reklo bi se da nikako da usklade zelje i mogucnosti. Cini se kao da je bilo i previse iscekivanja za necim sto ima rezultat tek jedva nesto malo veci i iznad proseka. Na originalnu igru se predugo cekalo, a ovde su omanuli zbog ishitrenosti... Ali, u jednoj stvari nisu lagali i to im se mora priznati... A to je da je ovo definitivno igra namenjena prvenstveno fanovima! :D

Mislim da ima takav mutant na jednom mestu:p

Ali, u jednoj stvari nisu lagali i to im se mora priznati... A to je da je ovo definitivno igra namenjena prvenstveno fanovima! :D

Ja sam sebe smatrao fanom, ali ovi ga preteraše. "Igra" bi trebala da podrazumeva neku vrstu uživanja, a ovo ispade S&M seansa.

Doduše, ima ko uživa i u tome :whip: ;)

@zdravko
Kako nisi video ,kada se prelazi sa jedne lokacije na drugu tada cesto dolazi do nuklearnog talasa pa moras da se sakrijes za odredjeno vreme inace umires bez obzira na opremu. :p

inace ja sam manijak,jos sam u yantaru igram oko 2 nedelje (kako kad oko 3 sata dnevno) i zadnji put kada sam gledao ukupno sam u igri skupio oko 400k para.

Opet da ponovim, osim onog pocetnog blow-outa, ja to vise nisam iskusio, sigurno je bug, a mozda i do tezine, ja sam igrao na Veteran (dakle 2.tezina), na kojoj vi tezini igrate ?
To sam bio zaboravio da pogledam, ali sam siguran da do kraja igre nisam zaradio/potrosio vise od 100k RU (*** ostale mi artifakti razni... koje nisam mogao nigde u Red Forestu da prodam, mislim na trgovca pravog, a ne na ove ulicare tezgarose, sve u nadi da ce se kasnije pojaviti neki, kada je dosao Limansk, znao sam da cu ih poneti sa sobom u vecna lovista :d), poslednja 3 nivoa sam vukao 2 RU :D.

Ja isto igram na veteran (to je treca tezina,druga je stalker) mada kada skupljam pare kada neke delove cistim po vise puta onda se smorim i prebacim na novice.

Poslednja izmena:
Ja isto igram na veteran (to je treca tezina,druga je stalker) mada kada skupljam pare kada neke delove cistim po vise puta onda se smorim i prebacim na novice.

Kakva si s.i.s.a, tebe treba izbaciti iz Zone, ili jos bolje poslati u centar Zone kod Wishgrantera :d.

Od najtezem ka najlaksem, Veteran je druga tezina ;), dakle stepenik ispod najtezeg Master-a. Posle Veterana ide Stalker, pa Novice. Uglavnom, razumeli smo se...

Kakva si s.i.s.a, tebe treba izbaciti iz Zone, ili jos bolje poslati u centar Zone kod Wishgrantera :d.

Od najtezem ka najlaksem, Veteran je druga tezina ;), dakle stepenik ispod najtezeg Master-a. Posle Veterana ide Stalker, pa Novice. Uglavnom, razumeli smo se...

:smoke::D:banana:

Ja se zaglavio u Limansku, kada idem sa stalkerima i mercenary kroz grad,dosao sam do one kuce kroz koju se prolazi da bi se izaslo na drugu stranu (koja je bila puna bandita) izasao sam na ulicu gde ima nekoliko mehurova :D koji me vracaju unazad,par stalkera koji su bili sa mnom su nekako nekuda prosli (vidim ih dalje na mapi) a ja se zaglavio,zanima me samo jer nisam opet zabagovao? Ako nisam naci cu sam put :D

Poslednja izmena:
Ja se zaglavio u Limansku, kada idem sa stalkerima i mercenery kroz grad,dosao sam do one kuce kroz koju se prolazi (koja je bila puna bandita) da bi izasao u ulicu gde ima nekoliko mehurova :D koji me vracaju unazad,par stalkera koji su bili sa mnom su nekako nekuda prosli (vidim ih dalje na mapi) a ja se zaglavio,zanima me samo jer nisam opet zabagovao? Ako nisam naci cu sam put :D
Nisi zabagovao,moras da nadjes pravi put izmedju anomalija.Bem li ga kako tacno bese ali znam da sam prvo isao nisko desnom stranom puta ,pa posle levo kroz autobus...

Zavrsih najzad ovu bedu...
Kraj je monumentalan...idi po mosticu, usput prezivi suludi spawn Monolith vojnika, ridaj od muke sto stalno nedostaje zavoja i na kraju puni lika Gauss-om koji stoji u mestu pored stuba.
Yantar,Military Werehouses,Red Forest i sad NPP, sve nivoi kroz koje se preleti, uz nerviranje zbog raznih stvari, pre svega sulude tezine pocevsi sa Limanskom (bombe su totalno beskorisne, u fajtu mi treba vecnost da bacim jednu- i to samo fragushe valjaju necemu- al zato padaju kao kisa na mene, npc-ovi me deru i kroz zidove, u strejfu me pogadjaju bez frke a ja njih ne mogu i tako to).
Squad borba?Ogavni CoD4 je ostavljao bolji utisak.

I za kraj, epohalna animacija od 20-ak seqndi.Podsetilo me na Bioshock.Cela igra neka kao prica, tandara-mandara i dobijemo na kraju animaciju kracu od introa, waay to go, marked one...

SoC je igretina za ovo, uz sve svoje mane i probleme.U Priboi Story mod je ulozeno vise truda i zelje. Ovo jednostavno nije to-to.Garbage. :(

Koji ce ti zavoji?imas valjda bleed/health artifacte i exo,ja sam tu na samom kraju.
Ja bombe u igri nisam ni koristio,u Limansku mi nije bilo uopste tesko na veteran,mozda sam 1 ili 2 puta zaginuo,mada kada obucem sevu mnogo je teze,mislim da je exo malo preterano nabudzen.

Poslednja izmena:
Artefakte prodao odavno, koji ce mi k...stite u pocetku, ali cim sam video da pri napucavanju sa pisljivim zombijima krvarim uprkos artefaktu, batalio sam...
Nisam rekao da je Limansk konkretno bio tezak, ali od njega pocinje rokanje sa Monolitom (onaj construction site) i mitraljezi.
Da nisam imao onaj automatski bacac granata sa prilicno dzebane, bilo bi povuci-potegni.I odakle sam mogao da pretpostavim onako iznenadan zavretak...maltene tek dosao do NPP-a, i ono kraj.Sad znam gde je fora i ne bih se nimalo nervirao da je prelazim ponovo.A ova igra mi uopste ne budi zelju da je prelazim ponovo.

Artefakte prodao odavno, koji ce mi k...stite u pocetku, ali cim sam video da pri napucavanju sa pisljivim zombijima krvarim uprkos artefaktu, batalio sam...
Nisam rekao da je Limansk konkretno bio tezak, ali od njega pocinje rokanje sa Monolitom (onaj construction site) i mitraljezi.
Da nisam imao onaj automatski bacac granata sa prilicno dzebane, bilo bi povuci-potegni.I odakle sam mogao da pretpostavim onako iznenadan zavretak...maltene tek dosao do NPP-a, i ono kraj.Sad znam gde je fora i ne bih se nimalo nervirao da je prelazim ponovo.A ova igra mi uopste ne budi zelju da je prelazim ponovo.

To krvaris kada je budjav artifakt (mada opet nesto krace) sa bleeding +60 nema sanse,ja sve rokam sa vintarom ali mi nesto ponestaje municije a moonlajtovci imaju one krs metkove,do kraja sigurno necu imati gde da kupim,jos malo cu morati da uzmem noz u ruke :D

Da, imao je onaj "flame" artefakt koji donosi +60 za bleeding, al ja ga prodao, trebala mi lova...

Inace municije za vintorez ima i na pretek, ja zavrsio sa preko 700 AP 9x39 metaka u steku.Samo stavi na pojedinacnu paljbu, tako se najbolje stedi :) Da sam znao da je kraj ovako blizu, ne bih ni koristio budzeni Abakan uopste, vec samo Vintorez...
Teglio municiju za Dragunova bez potrebe...nisam uspeo da ga nadjem, a i na tim nivoima bi bio beskoristan.
HK G36 nigde nema.
***, a bombi sam imao preko 50...totalno useless...

U SoC je bilo mini-arena sa mutantima (kao bossovima), secam se onih vatrenih, pa kontrolor, i pseudo giant u onim tunelima ispod X18 laba...ovde nista od toga.Sve je tamo gde mu mesto nije.Pseudo Giant na livadici okruzen drugim mutantima i stradao odma jer sam ispracao grupu stalkera do tog mesta u Red Forest-u.Bzvz...a kad se setim onog susreta u tunelima...

tog pesudo gianta skines lakse od kontrolera...I smao ime mu kaze to je neki satro-pseudo zeznuti lik lol, 4 patrone sacme i pada...

Jel ovo normalan kraj ili bag?

Put sa mosta me je vodio u onu najvisu gradjevinu gde ima dosta cevi na krovu i gde je plava anomalija sto me pomera isto tu samo par metara dalje,tu sam uspeo samo da se zaglavim,penjao sam na one terase i na kraju se spustio u neko dvoriste ogradjeno zicom,nisam mogao da se vratim nazad jer ne mogu da preskocim cevi a u ovom delu gde je zica nema nicega.Vratio sam sejv dok sam bio na mostu,skocio sam dole i skroz desno pored male supe od cigala je stajao Sterlok koji se nije pomerao dok sam pucao u njega prvo gaus ganom pa onda sa vintarom? jel sve ovo ok? cudno mi je da sam bezveze se verao po onim cevima a tamo nema nicega? A i ovaj stoji na malo cudnom mestu i ne pomera se?

Poslednja izmena:
^To je to...
Ja sam pucao na njega sa zgrade preko puta.Nebitno, samo da mu skenjas taj PSI stit i to je to, odjavna animacija, gde vidimo kako im svim ispiraju mozgove...

Hm, 'el ovo bug ili sam neshto preskochio?
U Yantaru, vrata od one smrdljive laboratorije su zakljuchana a treba da pricham sa Sakharovim (Shetjerovski) u vezi neznamchegavetj:p
Vratio sam se par nivoa nazad, pokupio kintu za neke poslitje, sredio oruzje i opremu, sad lutam i ubijam bandite iz chiste dosade...nije ovako bagovao Shadow of Chernobyl.
Proklet bio Clear sky:)

^Negde videh da je neko taj problem "resio" tako sto je pobio sve u okolini :S: ...***, bug u nizu...nekim cudom me je zaobisao :p

meni se tamo desilo da je jedan od stalkera usao unutra (ne znam kako) i pokusavao da izadje napolje cim ja otvorim vrata tako da su vrata bila zaglavljena, mislim da jos uvek jesu (na svu srecu zavrsio sa kvestom tamo pre toga)

Ma nek se tornjaju u pakao:(
Kakva glupost, i na Garbage me tripuje sa glupostima, kako stavri stoje ovo tje da ide sa HDD-a.
Bash shteta, navukao sam se k'o zmija, ali nemam snage da ovo trpim, nisam dovoljno veliki mazohista.
S.R.A.N.J.E.

Isprva nije bilo zombija, ali posle 5-og pokushaja, pojavio se zadatak "odbraniti kamp nauchnika" i uspeo sam!
Hvala nex:p
Neverovatno, ovo je zaista dobra igra, bagovi ubijaju ali ipak je dobro.

Odlicne vijesti od GSC PR manager-a!

Znaci igra bi se trebala pojaviti u Martu kako je i planirano!

ooo, ajmo malo zezanja ! :)

posle unreal 3 enginea ni jedna igra ne moze da opravda zahtevnost. Tacka. STALKER je jednostavno suvise zahtevan za grafiku koja nudi, bas me briga za tehnikalije, interesuje me opsti utisak, a on je ok, ali da radi na u 60fps na 6600gt na max. Ovo nece ni SLi 8800gt zadovoljiti u 1680 na max, a da se ne lazemo NE IZGLEDA TAKO DOBRO, aliasovano je, paralax je jedva prisutan i to samo na nekim mestima itd. Necu da pljujem nista, samo kazem da je lose optimizovan engine od pocetka i da graditi dodatne spratove na kilav temelj nije dobra ideja ali sta je tu je. Ako odluce da rade dalje i da prave jos nastavaka sa unapredjenom grafikom MORACE da pisu novi engine, bolje da su ostavili ovo za januar 2009-te i napisali novi engine u medjuvremenu i napokon to zavrsili kako treba.
Lepo ovo izgleda, ali ce jako lose da radi. I prethodni engine je bio previse nakrkan dodatnim funkcijama i efektima, a pri tom nisu uradili dual core optimizaciju...NAdam se da su to barem ispravili , ako jesu, mozda ovo bude i radilo kao stari STALKER, a izgledalo ovako kako nam predstavljaju.

edit: znam da zvuci kao da ocu opet da pljujem po igri ili tako nesto, ali stvarno necu. Ne smeta mi igra, ne smeta mi ni izgled, ni socijala itd. Smeta mi engine koji je vec nabijen do krajnih granicu u STALKER-u (svi modovi koji ga poboljsavaju ga jos vise opterecuju), jednostavno, vidi se da nije predvidjen da gura i radi to sto mu daju. Cim njega ubija malo veca gustina trave, sto je u sustini par alfa tekstura, vidi se da je na granici, vidi se da je u "crvenom broju obrtaja". Kako ce ovo na kraju raditi - ostaje da vidimo. Mozda su i ispeglali malo i promenuli sam engine, iskreno se nadam.

I ?? Sta sam rekao ? :)

starac je napisao(la):
Komentirat cu samo ovaj dio tvog teksta, ostatak ne bih. Vec znas sta bih ti odgovorio Pretpostavljam da govoris o Clear Sky i grafici, no nemas na osnovu cega donositi nekakve zakljucke. Vidio si tek nekoliko shotova koji pak izgledaju fantasticno. Sto se tice guste trave, ona u svakom enginu ubija preformanse i to jako. Dali ce tako biti i u CS-u je pitanje?
U swampland trejleru imas dio u kom se naoruzan lik krece kroz veoma gustu travu visoku 2 metra. Ne znam na kakvoj konfiguraciji su igrali, ali znam da radi savrseno glatko. Ohrabrujuce zar ne!?
...NOT !

zdravko je napisao(la):
Ima da stuca taj 3850 :D

kutija je napisao(la):
Pa poteraces ti to u....640x480 :d

(odnosilo se na 3850)

945 je napisao(la):
Ako ne bude radilo na 3850 kako treba, onda ne vredi ni igrati.

user - Ma,pominje li se neki datum,bre?!
starac - kraj Aprila

ss_preview_Stalker_CS_PC_20080303_09.jpg.jpg

:d:d:d

starac je napisao(la):
Na netu se pojavila glasina da ce CS izaci tek u Augustu. No izdavac Deep Silver je opovrgnuo tu informaciju.

...

nastavak u sledecem broju :) (ja da sam predsednik ukrajine, deep silver bi stavio na 20 godine robije zbog obmanjivanja sveta, prodaje magle, novacane prevare i sta sve ne. Da se razumemo, isto to bi uradio i za EA ...

edit:
ah da, svi koji so igrali secamo se ovakve grafike:

attachment.php

...muda za bubrege...

Poslednja izmena:
EA nije u Ukrajini :D

Dobro jel postoji sansa da neko kaze koja verzija sa kojim patch-evima radi, ne puca, ne izlece na desktop? Probao sam dve i dosao do dva razlicita mesta (nivoa) u igri, na kojima izlecem na desktop pod obavezno...

Nazad
Vrh Dno