Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Patch v1.5.05

Saved games

1.5.04 saved games will be compatible with patch 1.5.05.

Game changes

- Fixed an error which prevented the guide from leading the player to the Cordon. This was caused by the fact that the autosave function failed to save all data, and once such a saved game was loaded, the game became impossible to complete. If this error occurred, it was necessary to restart the game from the beginning.
- Fixed a bug with secondary objectives (Deliver item), which caused the arrow to point to the wrong NPC after a save/load.
- Changed the reward for lowering the bridge in the Red Forest.
- Changed the reward for killing bandits at the Freedom base filling station.
- Fixed the Freedom technician’s dialogue. After accepting a secondary objective, it became impossible to undertake/complete objectives to find flash drives.
- Fixed an error, which caused the situation to be displayed incorrectly in the PDA Faction War section.
- Fixed an error, which caused the number of grenades for the grenade launcher attachment to be saved incorrectly following modifications.
- Fixed an error, which caused FPS to fall when the cursor was moved over headings on the PDA map.
- Fixed an error, which sometimes caused the game to crash to desktop when the game was saved during an NPC death animation sequence.
- Fixed an error, which caused carried weight to be calculated incorrectly when a suit was upgraded or artifacts attached.
- Fixed an error, which sometimes caused faction strength to be displayed incorrectly in the PDA statistics.
- Fixed an error, which caused the game to crash following the loading of a saved game due to incorrect saving of monster animations and armed NPC grenades.
- Fixed an error, which sometimes caused ammo to be displayed incorrectly after searching bodies.
- Fixed an error, which sometimes caused individual NPCs to be enemies, while the rest of their faction was neutral or friendly.
- Fixed several minor HUD, inventory, PDA and main menu errors.
- Minor rebalancing of trade and items that pop out of dead bodies.
- Fixed a problem, which allowed the player to leave the Zone in the water part of the game (first visit to the Swamps).
- Changed the process for rewards given for joining factions.
- Changed rewards for destroying faction bases.
- Fixed game crashes during conversations with enemy technicians.
- Added ability to upgrade GP 37 with the help of Freedom and Bandit technicians.

Multiplayer

- Added ability to ban and kick players from the game using their GUID (serial number), in addition to name and IP.
- Fixed several errors in multiplayer chat, including the fact that the following letters could not be entered in some circumstances: A, Z, X, C, V.
- Fixed a large number of various errors which caused client and server crashes in the multiplayer.
- Added IP filter (for games in certain subnets).

Fixed the following script crashes:

- smart_terrain.script:227: attempt to index local 'obj' (a nil value)
- smart_terrain.script:1003: attempt to index field '?' (a nil value)
- sim_combat.script:950: attempt to index a nil value
- sim_board.script:688: attempt to index local 'obj' (a nil value)
- smart_terrain.script:288: attempt to call method 'clear_smart_terrain' (a nil value)
- bind_monster.script:72: attempt to index field '?' (a nil value)
- xr_effects.script:1607: attempt to index field '?' (a nil value)
- ! [LUA][ERROR] ERROR: There is no task with entity_id(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil))
- ! [LUA][ERROR] ERROR: error. val_smart_terrain_5_0_freedom_antenna(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil))
- fixed crash (task_objects.script:2231: attempt to call global 'blowout_hit_with_pp_and_cam_effectors' (a nil value))
http://www.atomicgamer.com/file.php?id=72273
http://files.filefront.com/STALKER+Clear+Sky+v1505+Patch/;11935096;/fileinfo.html
http://www.gamershell.com/news_61226.html

Ljeka nema ... :(

Ja sam skupio preko 50K (a jos sam puko dosta kinte na upgrade glupog Viper SMG-a,cisto da mogu da ubijem nesto) a bio sam samo u Swamps,Cordon,Garbage i Dark Valey-u. Kesh se najlakse skuplja pronalazenjem artifakta,kojih ima dosta,lako se nalaze i mislim da se respawn-uju posle nekog vremena.Druga stvar,Sidorovich jeste dzukela,ali se zato artifakti kod njega prodaju za 90% realne cene,najvise sto sam video do tog dela igre.
Upgrade oruzja i armora je odlicno zamisljen.
Sve je dzabe kad ne mogu da nastavim..:(

kod naucnika u yantar-u se prodaju za 100% cene, pod uslovom da ne nabodes corrupt save i ne mozes da nastavish igru...

inace, ne vidim da je ovim novim patchom reseno sve sto treba da bude reseno, i dalje se ceka community patch. Ja sam uz community patch dogurao do red foresta i sad tamo imam neke script errore i ostalo sto pravi CTD :wall:

Poslednja izmena:
Jel naso neko HKG36? Nigde ga nema a to mi je omiljena puska iz prethodne igre. Uzgred M.K. popljuva igu u novom SK samo tako, i dade Mercenary World in flames vecu ocenu.

Ja ne mogu da zavrsim faction quest "kill bandits in depot" pobijem ih sve i taman sto ubijem zadnjeg kvest se ponovo pojavi i tako u nedogled,onda me ladno jedan lik iz duty-a mrzi,(neutralan sam sa njima i svi su zuti) osim ovog u garbageu koji je crven i puca cim me vidi :d
Sada skupljam pare da kupim ono odelo sto ima buletproof 60,naisao sam i na prvi artifakt do sada koji ima -4 radiation :)

Poslednja izmena:
@GX-X: Dotle nisam stigao :)

@Killbane: Realno gledano M.K. je rekao sve kako treba za igru. Igra jeste odlicana,ali...ovoliko bagova zaista nikada nije vidjeno u jednoj igri.Ja i dalje odbijam da verujem da i u originalu postoje ovoliki bagovi,vec da je ovo vise posledica leka.
Druga stvar,vecina lokacija su prekopirane iz SoC-a,sto je sve samo ne dobro.

^A i osnovna prica je bzvz...nista novo ne otkriva u vezi zone.Apsolutno nista.

Pored svega navedenog, dodao bih i veliki nedostatak "motiva za istrazivanje"...Yantar na primer,je komotno mogao da bude izbacen skroz.Kroz njega se bukvalno pretrci.Donesi doktoru PDA, isprati grupu stalkera i dovidjenja.
Ostatak ni ne vredi istrazivati, tu nema podzemlja, ima par stash-eva tu i tamo do kojih nemam motivaciju da dodjem.Em sto przi psi-emisija (Dnevnik2 u "onim" danima:D), em sto zombiji suludo dobro pucaju i bombe im ne mogu nista, tako da trositi metke i odelo zbog neke gluposti u stashu nema smisla.
Ovako glupav razvoj nisam ocekivao uopste.U SoC-u je main quest terao igraca da obidje puno vise delova Zone, i svi su imali smisla i bili povezani jedan sa drugim kroz pricu i desavanja.Ovde ne.Samo usputne stanice.
A side-questovi su totalno prsli.Niko od NPC-ova ih vise ne daje :S: ...Trenutno sam svratio do Freedom baze u Dark Valley, i ne mogu dalje, puca mi igra na izlazu, moram opet da trazim do cega je.A taman da udjem u Limansk.

Nije ni cudo sto su kreatori ovoga navodno dobili otkaze, a glavni lik koji je radio na SOC-u izgleda nije ni ucestvovao u ovome.Ovo cudo od endzina koje prikazuje holy smoke na DVA mesta u igri ce brzo biti zaboravljeno i ostaje nada u community i njihove modove...

@killbane:
Nigde ga nema, i koliko vidim nece ga ni biti...cak ga ni kod NPC-ova nisam video.

hah, otidi na gsc zvanicne forume, imas temu od 25 strana, evo, da se ne mucite:
http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums

u prvom postu lik je okacio patch koji je sam napravio na osnovu bagova prijavljenih u temi i forumu i taj patch me je izvadio iz infinite loop-a CTD-a u yantaru. UOPSTE nije problem do corrupt saveova vec do corrupt SKRIPTOVA koje je GSC PISAO ! Dakle veze nema sa lekovima itd.
Save koji mi je pucao na desktop, za koji gsc kaze (drugima kojima se desava) da je corrupt save, je magicno proradio sa ispravljenim skriptovima ! Go figure...
elem, taj patch (experimental) koji je jedan lik (!!!) koji cak ni ne zna da kodira u LUE ili kako se vec zove, sam napravio, je pomogao mnogima, ukljucujuci i mene.
Ja sam se sad opet zaglavio sa CTD-om u red forest, opet je u logu greska u nekom skriptu. Dakle - GSC nije dobro napisao skriptove, verovatno cak nisu ni presli svoju igru vec testirali nivoe i tako je izbacili kao "zavrsenu".

...

Ako je tako...onda su pajseri.

kod naucnika u yantar-u se prodaju za 100% cene, pod uslovom da ne nabodes corrupt save i ne mozes da nastavish igru...

inace, ne vidim da je ovim novim patchom reseno sve sto treba da bude reseno, i dalje se ceka community patch. Ja sam uz community patch dogurao do red foresta i sad tamo imam neke script errore i ostalo sto pravi CTD :wall:

Jel' to onaj cim se udje u Yantar? u onoj kao kruznoj gradjevini gde ima dosta zombija ispred,meni taj naucnik daje npr za artifact koji kosta 3k daje 2.4k dok Sidrovich placa 2.8k?

Poslednja izmena:
da, taj. Ne znam, meni daje 100% cene...Bug ? :d

Nego jel nasao neko novi patch ?

Ja sad probao novi lek (1.5.05) i radi odlicno. Rade stari save-ovi pa cak i modovi koje sam koristio u prethodnoj verziji.

skino si redovan patch ili neki "drugi" ? (meni ne radi, kaze da je za digital verziju, kad skinem onaj za retail onda kaze da nemam retail verziju lol)

Ako imas ponovo napunjenu verziju igre trebas da juris patch koji nosi ime V1.5.05_stkcs-for-pack-efigs-patch-any-5. Ja sam ovaj skinuo sa Gamershell-a.

Skinuh i patch i lek i rade, ali mi i dalje ispada igra na istom mestu, tako da dzaba sve, ne mogu da nastavim :mad:

Hvala svima za PM :wave:

Sada cu lepo da uradim uninstall ovog gov... :smoke:

Poslednja izmena:
Jel naso neko HKG36? Nigde ga nema a to mi je omiljena puska iz prethodne igre. Uzgred M.K. popljuva igu u novom SK samo tako, i dade Mercenary World in flames vecu ocenu.

Nisam kupio poslednji SK, ali ako je opis iste dao gospodin koji ima i svoju licnu rubriku koju uredjuje po zadatku, onda mogu da zamislim na sta to moze da lici. Bilo bi mu bolje da se drzi svoje rubrike pa neka tamo izvoli i zasoli ili zabiberi kako mu volja sve sto mu se ne svidja a opise igara neka prepusti nekim malo kompetentnijim i objektivnijim ljudima koji su malo vishe za to... Svet Igara sve manje citam zbog njega jer me ovaj deo novine sve vishe pocinje da podseca na cirkus! I da me neko ne shvati pogresno, ovaj gospodin je ok, ali mislim da mu pisanje opisa za video igre nisu jaca strana iz prostog razloga sto ovaj deo posla ne treba da bude niti kreativan, niti subjektivan, vec suvo objektivan, a to iziskuje posebnu felu ljudi u koju ovaj gospodin definitivno ne spada jer nema zeludac za to...

Poslednja izmena:
kod mene ista stvar, red forest - ctd. Cim pokupim pda i krenem u anomalus area = ctd. Imam ja save koji radi ali dzaba, cim ovo odradim ode sve dodjavola. Bravo GSC !

Poslednja izmena:
Evo jednog malog moda(za one kojima igra jos radi:p).Speed up time.

Prilozi

• S.T.A.L.K.E.R.Speed.Up.Time-FINAL.rar
    3.1 KB · Pregleda: 49
Gde si zaglavio ,daj da ti damo neki sejv koji radi...

Zaglavio sam u Red Forest-u ocito na istom mestu gde i gx-x, hvala za save ali kasno, vec sam je obrisao, cuvam zivce za nesto kvalitetnije...

:wave:

Kada bi Kuzmanovic istrcao na ulicu ispred mene ja bi dodao gas, ali ovog puta je nazalost u pravu, igra koja posle tri patch-a ne moze da se zavrsi zasluzuje daleko manju ocenu od 60.

Poslednja izmena:
I sa 1.5.05 me i dalje napada zabagovani duty-evac,pa sam ga roknuo,a kada sam zavrsio povnovo "destroy bandit base in depot" po ko zna koji put,kazu mi da dodjem da uzmem nagradu i opet se spawnuju a nagrada 500 novcanica wtf :/ moguce da ranije nisam imao ovaj kvest sa 1.5.04 da se ne bi respawnovali ako je taj bug resen sa 1.5.05 ,nije mi jasno gde je nagrada za stalker faction war?
Onda sam se pridruzio duty-u,nisam mogao nigde da nadjem "exoskelton" a video sam ga jednom kod prodavca u stalker bazi (ali samo jednom) cim sam se pridruzio duty-u pojavio se kod prodavca,ovo je najbolje odelo u igri,kao tenk :D upgrejdovano "buletproof 70" i energija se obnovlja kao luda,90 kg nosivost,jedino sto ne moze da se trci,onda sam pobio sve freedomovce i od duty-a dobio ono njihovo odelo RP-74,16.5k parta i jos neke sitnice,zanima me kakve su pre bile nagrade za faction war,posto pise da su u ver 05 promenjene?
Od kada sam stavio 1.5.05 za nekih 3-4 sata igranja igra nijednom nije izletela na desktop :D

Poslednja izmena:
hah, otidi na gsc zvanicne forume, imas temu od 25 strana, evo, da se ne mucite:
http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums

u prvom postu lik je okacio patch koji je sam napravio na osnovu bagova prijavljenih u temi i forumu i taj patch me je izvadio iz infinite loop-a CTD-a u yantaru. UOPSTE nije problem do corrupt saveova vec do corrupt SKRIPTOVA koje je GSC PISAO ! Dakle veze nema sa lekovima itd.
Save koji mi je pucao na desktop, za koji gsc kaze (drugima kojima se desava) da je corrupt save, je magicno proradio sa ispravljenim skriptovima ! Go figure...
elem, taj patch (experimental) koji je jedan lik (!!!) koji cak ni ne zna da kodira u LUE ili kako se vec zove, sam napravio, je pomogao mnogima, ukljucujuci i mene.
Ja sam se sad opet zaglavio sa CTD-om u red forest, opet je u logu greska u nekom skriptu. Dakle - GSC nije dobro napisao skriptove, verovatno cak nisu ni presli svoju igru vec testirali nivoe i tako je izbacili kao "zavrsenu".

...
Ne mogu da nađem link za taj patch, 'ajde okači ga molim te.

Ja ne znam gde se wi to uopste glawite. Nisam ni osetio kada sam presao red forest. I meni i ortaku radilo extra, bez pucanja sa 1504 patchem

... upravo sam zavrsio Clear Sky... potpuno sam sludjen... Sve je bilo sjajno do trenutka kada sam krocio u NPPC, dok je jos bilo mesta za mastanje o domisljatom, elegantnom i tragicnom raspletu koji ce dovesti do dogadjaja iz SoC-a. Nista od toga(sem tragedije)! Niko se nije potrudio ni da nagovesti sta se desilo sa ama bas bilo kim(sem ociglednih predpostavki i Strelokove sudbine), kao da su samo tresnuli na papir prvo sr*nje koje im je palo napamet cisto da otaljaju posao, ogradili vremenskom razlikom od godinu dana(svasta moze da se desi za godinu dana, sta ti je) i to je TO! Preko svakog baga sam mogo i jesam presao, cak i grafika, koja nije poravdala ocekivanja ljudi, meni je bila sasvim na mestu(ima shmeka, jednostavno), uprkos monstruoznoj zahtevnosti u dx10, ALI da neko ovako nagrdi pricu... neoprostivo, ultra razocarenje.
...ovoliko se nisam s*ebao jos od kako je izasao Matrix Reloaded...

Ne mogu da nađem link za taj patch, 'ajde okači ga molim te.

prvi post u toj temi brate, experimental patch, ali kao sto rekoh ja stigoh do red foresta i opet script error u logu...cigledno event triger, kaze ne moze da nadje neki path za ai...smesno...ko da mi je neko dao kvorter, pa posle nece da mi proeda jos jedan :p

Zapravo je igra popljuvana zbog katastrofalne količine bagova. Pročitaj tekst.

Hocu, hocu svakako... Samo tu enormnu kolicinu bagova zbog koje bi eventualno neko dao sebi zapravo da sreze visoku ocenu za ovakvu jednu igru, nesto bas nisam primetio a evo zavrshavam igru jos malo... izuzev par tekstura koje mi nedostaju sto je jelte sveopsti atijevski problem, igra mi je jednom, mozda dva puta u vrh glave pukla za svo ovo vreme i to u oba slucaja nakon entog ucitavanja nekih deonica, tako da to bas ne bih mogao da svrstam u kategoriju strasnih bagova zbog kojih je ne moguce uzivati u igri. Doduse igra mi je danas pukla barem jedno 4/5 puta i to nakon sto sam instlirao poslednji patch i neki sumnjiv "no dvd" za patch, tako da se to bas i ne broji... A to je verujem i glavni razlog zasto ljudi imaju problema sa igrom, ako izuzmemo ova zaglavljivanja u samoj igri sto jeste objektivan problem... Ali koji je verovatno sa ovom poslednjom zakrpom otlklonjen...

A bagovi ko bagovi uvek su tu i nema igre bez njih no to svakako ne treba da umanji vrednost ovakvoj jednoj igri...

A sto se mr. K tice, sacekaj da izadje najnoviji FallOut pa ces videti vrh njegove neobjektivnosti. I ne znam zasto al nekako sumnjam da ce ovo ostvarenje biti manje bagovito kada se pojavi, samo sto mu to tada nece biti toliko bitno, al o tom potom...

Poslednja izmena:
jel se meni čini ili su sa novim patchom fino popravili fps.
igrao sam onu rusku verziju koja me odbila od igre, pustio malo vremena, kupio ponovonapunjenu, patchirao i do sad još ni jedan bug nisam našao, a baš ih tražim :)
dakle sve na full osim sunca jer i dalje stvara probleme, dx10, sve popaljeno i finih od 45 do 60 fps
i dalje u clear sky bazi fps pada ali je bolje nego prije.
i prije me ukleti mitraljez ubijao kroz stablo a sad ne.
kako ste rješili spavanje jer kad padne noć, stvarno je mrkli mrak?

Vrh Dno