Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Nashao Beretu 92 (bar mi lichi na to) i moju miljenicu koj koshta 12000:p
Vintorez:-devil-:

He he,pa ja sa Vintorezom igram od pocetka igre( tacnije od kordona).Jedan prijateljski stalker se zadesio sam sa ovom puskicom u podrumu blizu Sidirovica i sta sam ja mogao drugo da ucinim?:p

Au, kako se ovo kod mene vucara. Apsulutno ne igrivo(ne rachunam poglede u prazno), vidim ima dosta grafichkih podeshavanja ... Ubi me u pojam sto svaki put moram da izadjem iz igre da bi prihvatio setovanja. :smash: U pitanju je Eng ver. sa 1.5.03 patchom i lekom shto se danas pojavio.

Zdravko, da li bi mogao da ispishesh na kojim graf. setovanjima igras ili josh bolje da okachish shot iz video settings?
:)

Iskljuci sun shadows ja drzim sve na da kazemo max a to je iskljuceno ( i ne racunamo distance i ono to nije do kraja vec na ~60-70% ) i igra radi jako lepo.

Nego imam i ja jedno pitanje ..

Stoji kutija u kamionu na sedistu i ja je vidim kad se popnem na ono kao da udjem unutra, ali kako da je uzmem ? ne mogu da otvorim vrata kamiona ??

Iskljuci sun shadows ja drzim sve na da kazemo max a to je iskljuceno ( i ne racunamo distance i ono to nije do kraja vec na ~60-70% ) i igra radi jako lepo.

Tebe nisam nista pitao.:D:d Zdravkova setovanja meni trebaju. :D
( svejedno hvala ti ;) )

Stigo lek za Eng v1.5.04 od "napunjenih", pa cemo da probamo i sa njim. :)

Poslednja izmena:
I
Nego imam i ja jedno pitanje ..

Stoji kutija u kamionu na sedistu i ja je vidim kad se popnem na ono kao da udjem unutra, ali kako da je uzmem ? ne mogu da otvorim vrata kamiona ??

Pravo da ti kazem ,ja do sad nisam video u stalkeru(Soc,CS) da se otvaraju vrata od kamiona tako da stvarno neznam sta da ti kazem,mozda je neki bug(bas cudno za stalkera :p) ,a mozda jos nisam stigao dotle...

Dok Vi probavate, iste prepakovane, verzije po n-ti put, moj drugar je vec zavrsio igru i uz smeh uziva u komentarima.

Poslednja izmena:
Tebe nisam nista pitao.:D:d Zdravkova setovanja meni trebaju. :D
( svejedno hvala ti ;) )

Izvini sefe :D

Pravo da ti kazem ,ja do sad nisam video u stalkeru(Soc,CS) da se otvaraju vrata od kamiona tako da stvarno neznam sta da ti kazem,mozda je neki bug(bas cudno za stalkera :p) ,a mozda jos nisam stigao dotle...

Ma vratio sam se malo nazad da pocesljam one sakrivene stvari i jedan je u kamionu na prednjem suvozacevom sedistu i ja je vidim, ali *** pa kako da dohvatim :trust:

Inace, krenuli su polako i modovi, nema mnogo ali naisao sam na ovo, vredi pogledati pogotovu ako hocete bolji FPS jer igra radi zaista bolje sa ovime, dodaje igri malo blur-a onako na oko izgleda ok mada mozda mi se licno vise svidja orig. ( inace ako stavljate ovo stavite onaj sa low blur-om jer oni sa medium i high su preterani )

Eeto ko ima problema sa FPS moze da ako hoce proba jer zaista igra radi nesto bolje,

http://www.strategyinformer.com/pc/stalkerclearsky/mod/26481.html

Poslednja izmena:
Au, kako se ovo kod mene vucara. Apsulutno ne igrivo(ne rachunam poglede u prazno), vidim ima dosta grafichkih podeshavanja ... Ubi me u pojam sto svaki put moram da izadjem iz igre da bi prihvatio setovanja. :smash: U pitanju je Eng ver. sa 1.5.03 patchom i lekom shto se danas pojavio.

Zdravko, da li bi mogao da ispishesh na kojim graf. setovanjima igras ili josh bolje da okachish shot iz video settings?

E zaebo sam te :D. Nesto mi ona rus eng repack verzija pravila probleme, zato je igra i radila tako dobro, al mi je od pocetka bilo sumnjivo da ne izgleda bas dobro.
Fora je sto neke opcije su bile iskljucenem iako sam ja recimo stavljao na maximum ;).

Sad sam skinuo multi DarkMind verziju, e to je grafika, ali to je i zahtevnost :D.
Igram na 1024x768 na high, ona 3 efekta na low, i radi ok, ponekad stucne, ali sam probao sa procesor i graficko na defaultu.
Kad budem vratio na 3GHz, odnosno na 650/1900, bice sigurno 100% lagodno na onim podesavanjima igrati, mozda cak i na 1280x1024 (medium high).

Inace na 10x76 na high, meni igra izgleda prelepo, jedino bas fali AA, ali opet, fali i onima sa 4870 sto igraju na 16x10 ili cak i na 12x10 :p.

Eto posle danashnjeg puklog sejva sad sve radi ok.
Stigao sam do tamne doline, svashta neshto odradio, puno akcije, dobra je igra:p

Fix za garbage ubacite: C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky

Znam da mnogi znaju gde treba, ali mnogi mozda netje znati.

Ode pod tush, za danas je dosta radijacije i toxina.

Igram na 1024x768 na high, ona 3 efekta na low

Hm, da. Ja sam kod sebe disableovao sve to, iskljucio sun(nesto), soft water, soft particles na off i one slajdere za svetlost i senke smanjio. Ustvari, kad bolje pogledam igram na static lighting :D.:d

Na 14*9 mozhe da se igra. ;)

Poslednja izmena:

Apsolutno te kapiram, ja sam je prvo instalirao u XP-u, ali sam skontao da mi fale neke teksture odmah u startu i da je to problem koji imaju samo ljudi sa atijevim karticama, znaci neka nekompatibilnost je u pitanju, u dx8 teksture rade, u dx9 nece pa nece. E kad je tako rekoh ajd da probam igru iz viste. Tu sam se izcimao jos jedno dva dana da nadjem krsten fix za vistu 64 i konacno nekako ja to nateram da radi, kad onda skontam da kompletna grafika brljavi. Uh, ajd opet u research, i udri po googlu... Elem, nekako sam i to resio sa zadnjim 8.9 drajverom, ali onda sam tek imao sta da vidim. U dx10 odjedred su iskocile teksture koje fale (u dx9 i dalje ne sljakaju), al je zato fps blago katastrofalan... U samom startu na pocetnoj lokaciji, ja mislim da nemam vise od 10 frejmova sa ukljucenim sun shafts efektom, ali zato malo kasnije, kada se sunce popne na horizont, frejmrejting dodje na nekih pristojnih 20 -25 frejmova, sto je totalno dijabolicno, nema sta?! Pa sad, ne bih da duzim dalje, ali koliko vidim reklo bi se da je zapravo glavna stavka da tako kazem i inovacija u ovom nastavku bio upravo ovaj efekat, te cenim da je implementacija itakeko trebala da bude bolja, a ista je zapravo u najmanju ruku blago kardinalna i to mi izgleda potpuno besmisleno jer ce vecina ljudi ovo ladno da izgasi kako bi se igrala noramalno! Sve u svemu, cini mi se da bi po pitanju grafike i dx10 efekata svi mi ovde lepo mogli da konstatujemo kako je Crysis u poredjenju sa ovim u stvari bio super igrljiva igra... ,)

Doduse ja sam igru poterao u 1680x1050 i to jest problem, ali koliko vidim razlika izmedju ove rezolucije i neke nize, napr. recimo 1280x960 je svega nekoliko frejmova, te mi se ne ispalti da se spustam nize...

Takodje sam primetio da kada izmenjam par puta podesavanja za recimo teksture i opet to vratim nazad, igra dobije jos nekoliko frejmova odozgo...

Ne znam, nesto mi se tu ne svidja kako radi i realno je ocekivati jos po koji debeli fix u skorije vreme... Znaci ovde ce svakako strpljivi ljudi najvishe profitirati... Ako ima uopste takvih... heh ;)

Ljudi,kako se vraca u cordon iz swaps?Bio sam da uzmem reward do clear sky base,sad ne mogu da se vratim u cordon.Nema opcija kod vodica da me odvede u cordon,kad dodjem pesaka do granica,pojavi se pitanj "move to other location",medjutim odvede me na isto mesto.

Edit: Ok,sredjeno onim gore fixom. :D

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da zavrsim onu prvu misiju cim se izadje iz kampa,ubijem onu svinju popnem se na tower i onaj lik gore nista ne govori,bio u vagonu i nista se ne desava,reinstalirao igru,probao vise puta da igram iz pocetka i opet nista?

Nisam gledao mnogo stranica unazad, al kolko vidim jos se niko nije pozalio na kretanje pa ko velim ipak da pitam... Naime o cemu je rec? Pa radi se o tome da mi se lik tek tako iz cista mira zaglavi dok hodam unapred. Znaci hodam normalno i odjednom tek stane i onda bukvalno moram da izdrukam dugme za napred jedno 3/4 puta da bi se jelte momak nakanio da krene... A da stvar bude jos iritantnija, nekad krene dalje normalno, a nekad jednostavno nece pa nece. Podje pa stane, pa opet podje pa stane... uhhh... teska smaracina... Prosto se pitam, dal je to ogladneo pa nece da hoda ili je ovo ipak samo jos jedan bug?! :p

Tek vidim ja da se necu naigrati dok ne iskoci jedna onako bas debela zakrpa za ovu igru...

Da li je to samo kod mene ili igra ne vidi više od 2 giga ram-a?
Imam 4, koje naravno Vista vidi kao 3+ korisnih, ali Clear Sky u onom testu prijavljuje samo 2.WTF?

Ma muka mi je vise od ovoga imam cetri ver. ove igre i stalno na istom mestu zabada 'ebem ti i patch kad nemozes da nastavis sa poslednjeg save-a posle patch-ovanja koja je 'udala to smislila.:mad::wall::smash::cuss::exploder:

Haha, kukate za nesto sto niste platili ni centa :). Ona igra koju vredi igrati, za nju vredi i platiti.

Steta sto ne mogu graficke da se skinu sa torenata. :d

Pa cak i da je kupis opet ce isto da ti radi zato ne vredi davati pare.

nije tachno... igra radi mnogo bolje sa legalnim verzijama nego sa ovim nabudzenim sto mi vrtimo...

bilo kako bilo ponovonapunjeni lekic skroz dobro reaguje u kombinaciji sa onom mojom verzijom koja je bila patchovana na 1.5.0.4... igra cak malo i brze radi, nema vise nikakvog izbacivanja i tako dalje i tako blize

Nashao Beretu 92 (bar mi lichi na to) i moju miljenicu koj koshta 12000:p
Vintorez:-devil-:

pa ja sam to nashao u prvih sat vremena u cordonu :) samo nema municije nigde... e da ocistio sam onu vojnu predstrazu kao od shale i sada lagano u garbage :D sa 10k zlata i po dve hiljade 5.45x39mm i 5.56x45mm zajedno sa an 94 na koji sam stavio scope :) takodje sam se vec susreo i sa L85-A1 i sinoc kasno sam maznuo nesto sto lichi na m416 ali je kasno bilo pa sam zaboravio u glavnom koristi 5.56

jedino sto mi trazenje artefacata :d ne polazi za rukom ...

Poslednja izmena:
nije tachno... igra radi mnogo bolje sa legalnim verzijama nego sa ovim nabudzenim sto mi vrtimo...

bilo kako bilo ponovonapunjeni lekic skroz dobro reaguje u kombinaciji sa onom mojom verzijom koja je bila patchovana na 1.5.0.4... igra cak malo i brze radi, nema vise nikakvog izbacivanja i tako dalje i tako blize

pa ja sam to nashao u prvih sat vremena u cordonu :) samo nema municije nigde... e da ocistio sam onu vojnu predstrazu kao od shale i sada lagano u garbage :D sa 10k zlata i po dve hiljade 5.45x39mm i 5.56x45mm zajedno sa an 94 na koji sam stavio scope :) takodje sam se vec susreo i sa L85-A1 i sinoc kasno sam maznuo nesto sto lichi na m416 ali je kasno bilo pa sam zaboravio u glavnom koristi 5.56

jedino sto mi trazenje artefacata :d ne polazi za rukom ...

Jel moze na PM link za taj lekic za 1.5.04 da probamo i to cudo samo ako je za vistu x64

Imam predlog. Svako po 5€ useru Sikili, da Vas poduci kako se pravilno daje lek i u kojim dozama.

Aj napisi leba ti jedan post ako umes a da me ne pomenes.

Ove fiksacije sa lekovim su opako pocele da me zivciraju nakraju cu da odem i da kupim original koliko god dakosta e ako onda nebude radilo lepo onda cu da nabavim jedan AK-47 i da oplevim nekog ukrainca.:d:D
Igru sam instalirao i obrisao n puta ali zabada pa zabada.

Poslednja izmena:
Jel vas neko tera da igru igrate odma' sada odma' ? Ima se para za napucani HW, a za igre se de facto podrazumeva da su free.

Slucajno cete propustiti nesto ako je odigrate onda kada se pojavi skroz stabilna verzija. Jao jao, imamo najjace graficke a nemamo pare da kupimo igru, ccc...

Poslednja izmena:
Vrh Dno