Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Ukusi su razliciti pa ne vidim zasto se prepucavate. Crysis izgleda lepse, toliko su balavili oko njega da sam resio da ga probam(iako ne igram takve igre), i jeste da grafika izgleda odlicno, ali to je otprilike sve, uz velike muke naterao sam sebe da odigram do one prve baze gde nadju vanzemaljca ili sta vec i nisam mogao vise. Mnogo bre dosadna igra, kad ubijes jednog koreanca, svakog sledeceg ubijas na isti nacin, i onda opet ih ubijas i oni izlaze i ti pucas i oni izlaze i tako unedogled deluje mnogo bezivotno i prazno. Stalker jeste graficki slabija igra, ali je to jedina igra koju sam igrao dva puta i ni za trenutak mi nije bila dosadna. Ja bih bio zadovoljan da ovaj deo bude bar isto kvalitetan ko prvi. A sto se izgleda tice, tu me i nije mnogo briga, iako imam prilicno jaku masinu, dobar deo stvari o kojima vi pricate i ne trudim se da primetim, ako je prica dobra, zanimiljiva, ako me zainteresuje, to da li ima dx10 ili ne u potpunosti pada u vodu, mada iskreno kod mene takve stvari nikad i ne izlaze iz vode.
slažem se, prešao stalkera sa zadovoljstvom, posle njega došao crysis, igrao možda sat vremena i obrisao, jako monotona igra bez obzira na grafiku.

Pa i nisam bas toliko nov, nego ne provodim previse vremena ovde vec samo svratim ponekad...

I u principu nisi ni morao nista da mi objasnjavas, spomenuo sam te tek onako zato sto ste raspalili po ovom momku, a eto ako neko baci pogled na ono sto se ovde izdesavalo unazad nekoliko strana moze da naidje na izjave koje su nista manje drasticne (a mogu da budu nekome i dobar povod da izjavi ovo ili ono), pa mi se nekako cini sve to sa njim ipak malo neobicno prenaglaseno... Mislim nista licno lafe, mozda se momak odvalio jos negde drugde pa ste ga uzeli na zub, ali to stvarno tako izlgeda sa strane kad se cita, a ti si se naso tu samo kao primer... heh...:smoke:

E pa nas'o si pogresnog coveka da biras "za primer"...ono sto smo ja i starac pisali je jedno, FLAME je drugo...uostalom moderatori su uvek tu.
Niti sam ja "raspalio" po nekome, niti sam pisao "drasticne" stvari.
Ovaj engine nema toliko smarackih filtera kakve recimo ima Crysis i zato ce raditi... Uostalom i Crysis sasvim lepo radi kada se izgasi, SSAO, POM, (ova prva dva su jako lose odradjena prosto rezu frejmove), edgeAA, i color grading (kojim se automtski modifikuje i poslednji plan u depth of field-u), a sto se izgleda igre tice razlika je zbilja minorna, drugim recima igra izgleda jedva nesto manje kvalitetno (ako se ostavi SSAO ukljcen razlika je bukvalno minimalna)!

Ko mi ne veruje neka proba, imace sta i da vidi!

Nemoj ti da pises vise o Crysisu, 'leba ti...

Jedva cekam CS,vec kad pojednici spominju krizu i prvi treileri su mi je zgadili niti sam igrao niti cu

Aj vise niko ne pise o Crysisu jer nece lepo da se zavrsi thread...

Mislim da nema razloga za brigu, ici ce sa 20tak i vise FPS-a na 16x10 i sa 3870 a kamo li sa 4850 ili 4870... Ovaj engine nema toliko smarackih filtera kakve recimo ima Crysis i zato ce raditi... Uostalom i Crysis sasvim lepo radi kada se izgasi, SSAO, POM, (ova prva dva su jako lose odradjena prosto rezu frejmove), edgeAA, i color grading (kojim se automtski modifikuje i poslednji plan u depth of field-u), a sto se izgleda igre tice razlika je zbilja minorna, drugim recima igra izgleda jedva nesto manje kvalitetno (ako se ostavi SSAO ukljcen razlika je bukvalno minimalna)!

Ko mi ne veruje neka proba, imace sta i da vidi!

Mislio sam nece padati ispod 20fps, min fps... u 16x10 sa svim.... ;)

Jedva cekam CS,vec kad pojednici spominju krizu i prvi treileri su mi je zgadili niti sam igrao niti cu

Nije valjda da ti se Soc svideo?ja u toj igri nista dobro nisam video,verujem da ce i nastavak biti slican (ocajno napucavanje,smorna atmosfera,prosecna grafika...)

Poslednja izmena:
Stalkeru fali bolje napucavanje i bolji gameplay u smislu da je igra nekada preteska i da neverovatno frustrira jer ne moze da se predje usled toga. a grafika ce biti vise nego dobra...

Nije valjda da ti se Soc svideo?ja u toj igri nista dobro nisam video,verujem da ce i nastavak biti slican (ocajno napucavanje,smorna atmosfera,prosecna grafika...)

Ta smorna atmosfera je ujedno bilo i najbolje kod Stalkera, samo si je ti video kao smornu, a ja/mi kao sivu/chemernu... = fenomenalnu ;) :smoke:.
Ocigledno je da ce i grafika sada biti natprosecna, uz istu o d l i c n u atmosferu, i poboljsan gameplay, eto nama igre godine :banana:.

Pa sad, na 7600gt, ja sam original odigrao na 8600gt 680/2000... i to na 10x7 i nije sve bilo max pa sam i imao malo problema sa padom frame-a povremeno. :) Ali recimo da ce sa 4850 na 16x10 ici sve na max sa 20-tak i vise min fps. Bar se nadam.

Mislim da si pogresio brand :)

Tu igru je kupilo 2 mil. ljudi, ima ogroman community!

Stalkeru fali bolje napucavanje i bolji gameplay u smislu da je igra nekada preteska i da neverovatno frustrira jer ne moze da se predje usled toga. a grafika ce biti vise nego dobra...

Moze, moze :)

moze iz 50-og puta...a to i nije neko zadovoljstvo...

Starac je napisao(la):
Jos kako ;)
Soc je ustvari light verzija u odnosu na to kako je gameplay prvobitno bio zamisljen. Ako neko zeli da oseti pravi HC neka skine Oblivion Lost i jos mnoge druge modove koji igru priblizavaju onome sto je trebala da bude u startu.

ja je presao sa OL modom i meh... Jedino sto mi se swidjalo je mracnija atmosfera, imena oruzja i par nowih skinowa.

U tom segmentu, STALKER je pravi mali isprdak od igre. Nije ni cudo sto u svakoa novosti samo pricaju o grafici, posto je ono sto je u sustini najbitnije za gameplay ostalo na ruralnom nivou, i tu ama bas nista nisu popravili. Daaa, mogu da povecaju damage, a sto je osecaj kao da pucas u prazno i dalje prisutan, to nije bitnoooo ... Malo morgen. Mnogo mi je bitnije kako ce se ponasati protivnik, protivnikovo telo, impact na telo nakon pucanja, nego da li ce suncev zrak koji prolazi kroz prozor od klonje biti tako blizu realnosti.... Naravno, grafika je jako bitna za atmosferu, ali svakako i zvuk, koji je isto tako los kao i napucavanje, odavno nisam cuo u igrama novije generacije tako nisko kvalitetan zvuk, zatim animacija tela koja nije ni blizu pokretima lutaka iz matore Lutkomendije. Vrhunski proizvod mora biti vrhunski u svim segmentima, jer apsolutno nista ne sme da kvari dozivljaj. Mislim da bi vam malisha pao i da spavate sa Naomi Kempbel, a da ona pritom prdi i podriguje :D

Poslednja izmena:
Uvek mi je bilo zanimljivo kada neko krajnje samouvereno izbacuje "cinjenice" koje nemaju nikakvu realnu osnovu(kao i kad neko koristi lose metafore). To sto ti verujes da nema vesti ni o cemu sem o grafici, ne znaci da je tacno. Daleko od toga. To sto vesti o grafici prve padaju u oko je posledica opsteprihvacenog pogresnog sistema vrednosti prosecnog igraca. Nesto sto se narodski naziva "profesionalnom deformacijom", jer kad svi giganti industrije iz dana u dan prenaglasavaju znacaj grafike, za ocekivati je da ce svaki igraci, kao i mediji, prvo na to obratiti paznju. Pogledaj malo bolje novosti i naci ces dosta toga o unapredjenjima gameplay mehanike i svemu ostalom. CS je daleeko od igre koja hvata na sminku.
Sto se tice poredjenja, to sto je primerak Orvelove 1984. koji sam jednom prilikom izronio iz podruma bio star 50-tak godina, bez korica, cak i progrizan na par mesta, sa sporadicnim necitljivim pasusima, nije uticalo na to da uzivam u genijalnosti dela. Dan dans je smatram drugom najboljom knjigom uopste.

Kome se svidi igrace kome se ne svidi ne mora da igra, niko ga ne tera. Naravno gomili ljudi se svideo prvi deo i delim misljenje s njima. Naime od toliko probanih FPSova atmosferu koja me je zakovala za stolicu sam nasao upravo u SoC-u i to drasticno zarazniju nego u nekim bolje optimizovanijim FPS-ovima... ako nista drugo od SoC ne moze da bude losije a cak bi se reklo da ce se poboljsanja itekako osetiti jer se na onih par ovde predstavljenih trailer-a vidi da su radili... koliko videcemo...

U tom segmentu, STALKER je pravi mali isprdak od igre. Nije ni cudo sto u svakoa novosti samo pricaju o grafici, posto je ono sto je u sustini najbitnije za gameplay ostalo na ruralnom nivou, i tu ama bas nista nisu popravili. Daaa, mogu da povecaju damage, a sto je osecaj kao da pucas u prazno i dalje prisutan, to nije bitnoooo ... Malo morgen. Mnogo mi je bitnije kako ce se ponasati protivnik, protivnikovo telo, impact na telo nakon pucanja, nego da li ce suncev zrak koji prolazi kroz prozor od klonje biti tako blizu realnosti.... Naravno, grafika je jako bitna za atmosferu, ali svakako i zvuk, koji je isto tako los kao i napucavanje, odavno nisam cuo u igrama novije generacije tako nisko kvalitetan zvuk, zatim animacija tela koja nije ni blizu pokretima lutaka iz matore Lutkomendije. Vrhunski proizvod mora biti vrhunski u svim segmentima, jer apsolutno nista ne sme da kvari dozivljaj. Mislim da bi vam malisha pao i da spavate sa Naomi Kempbel, a da ona pritom prdi i podriguje :D

znam da je spam ali :laugh::laugh::laugh::bottle::d

Ma neka ona prdi, ja sam raspoložen za nešto divlje:D

Ako nastavite sa prdenjem, zakljucacu thread....

e ovoga samo kod nas ima :d:d:d Pokido sam se od smeha :smash:

Sry, morao sam:D
Stvari su postale mnogo ozbiljne, pa reko da razbijem monotoniju, malo:p
Inače onaj detektor anomalija podseća na motion detector iz Alien franšize.
Sumnjam da ću ovo odigrati, mnogo vremena oduzme.

Jos kako ;)
Soc je ustvari light verzija u odnosu na to kako je gameplay prvobitno bio zamisljen. Ako neko zeli da oseti pravi HC neka skine Oblivion Lost i jos mnoge druge modove koji igru priblizavaju onome sto je trebala da bude u startu.

Word :)
To sam puno puta napomenuo.

Uvek mi je bilo zanimljivo kada neko krajnje samouvereno izbacuje "cinjenice" koje nemaju nikakvu realnu osnovu(kao i kad neko koristi lose metafore)
Zasto se trudis?

Ako nastavite sa prdenjem, zakljucacu thread....
Brisi postove :)

Treba biti prvo realan prema sebi, potom ces vrlo lako biti realan prema drugima. Hajde da sumiramo sve live i realtime demonstracije, pocev od zvanicnih trailera pa do camera snimaka. Koliko cega pokazuju u njima?
Hmmm, mislim da bi trebalo da jos jednom procitas moj prethodni post. Rekao bi da sam bio prilicno realan. Nigde nisam napisao da se ne prica pretezno o grafici, stavise to je tuzna cinjenica. Poenta je bila da ima korisnih informacija i o ostalim segmentima, samo se teze nalaze. Daleko od toga da se autori kriju iza engine-a, to apsolutno nije poenta S.T.A.L.K.E.R.-a(ovo cu uvek da potenciram).
P.S. Ako se ikad desi da GSC postane rob pohlepe, veruj mi da cu biti u prvim redovima za pjuvanje i osudu(recimo to sto je svojevremeno izadvao bisere poput genijalnog Dungeon Keepera ne menja cinjenicu da je EA tumor, na centru za kreativnost, mozga danasnje igracke industrije).

Poslednja izmena:
Reality vs game.

Prilozi

• wmplayer200807021528369ev0.jpg
    wmplayer200807021528369ev0.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 114
  • wmplayer200807021528409zn2.jpg
    wmplayer200807021528409zn2.jpg
    45.1 KB · Pregleda: 122
  • wmplayer200807021531303xn0.jpg
    wmplayer200807021531303xn0.jpg
    8.5 KB · Pregleda: 102