Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

City of Limansk.

Ove slike sto si postavio, su za klasu slabije od Crysisa.

I ne znam zasto toliko potenciras na grafici CS, naravno da ce biti kvalitetna, ne i najbolja do sad.
Gameplay je ono sto mene najvise zanima...

Poslednja izmena:
u potpunosti se slazem.
Texture u CS mi i dalje deluju nekako sirovo.
Na zalost kriza i stalker su totalno neuporedive igre(sa grafickog aspekta),kriza ima nekako zivlje,mekse texture.

Kriza ima zivlje boje. Stalker nebi bio to sto jeste da ima zive boje. I trebaju li texture biti mekane? Pogledaj malo oko sebe :)

Ove slike sto si postavio, su za klasu slabije od Crysisa.

I ne znam zasto toliko potenciras na grafici CS, naravno da ce biti kvalitetna, ne i najbolja do sad.
Gameplay je ono sto mene najvise zanima...

Po cemu su za klasu slabije? I mene najvise gameplay zanima, no nisu mi jasne neke izjave vezane uz grafiku?

Poceli ste jako da umarate sa igrom koja nema veze sa ovom temom.

p.s. OK, probao sam lepo, ... sada ide brisanje... ;)

Poslednja izmena:
Koga briga koja je igra "lepsa" od Stalker-a. STALKER ima atmosferu na kojoj mogu da mu pozavide mnoge igre. Sto se mene tice uopste ne mora da bude "najlepsa" i sa lepim kragnama, vec da me privuce da je igram bezbroj puta kao sto sam igrao i prvi deo ove fantasticne igre...

Eurogamer Interview

ss_preview_s3.jpg.jpg

Intervju obecava. Stvarno se divim istocnoevropskim izdavacima, ljudi imaju dobro sredjene prioritete kada je u pitanju poimanje uspeha igre. Moram da napravim digresiju - pogledajte CD Project i The Witchera. Koja jos kompanija ulaze onoliki trud u igru koja je vec prosla kroz udarne termine prodaje i manje vise zaradila sve sto se moglo zaraditi. To mogu samo ljudi koji zaista vole svoje delo vise od novca, a u svetu video igara ih bas i nema mnogo. Ovde je slican slucaj, umesto da se GSC povinuje kritikama razmazene vecine i naprave od CS mnogo komercijalniju igru, oni i dalje plivaju uzvodno, ka zacrtanom cilju - napraviti igru kojom ce, pre svega, sami biti zadovoljni, bez kompromisa. Za ovo ce biti potrebno potrebno dosta vremena, S.T.A.L.K.E.R. je ipak veoma ambiciozan projekat, ali verujem u njih. Ove rasprave oko grafike su uzaludne. Moze Crysis da se, takav najlepsi, kakav realno gledano i jeste, sepuri tom svojom povrsnom lepotom, stavise i treba da se sepuri, da iskoristi svaki trenutak posto nece moci jos dugo. Javice se jos mnoge(vizuelno) lepse igre i to uskoro i tek povremeno ce se pominjati njegove zasluge kao, u sustini, logicna evolucija tehnologije, nista vise. Ja ipak vise volim revolucionare, bili oni pomalo otrcani i ruznjikavi na oko ili ne,nebitno je. To nije ono po cemu ce biti upamceni, vec po velicini promena koje su napravili.
P.S. Ja i dan danas, bar jednom godisnje obrnem Fallout-e kao i mnogi ljudi koje znam, a ni oni svojevremeno nisu bili smatrani prelepim po tada ustaljenim normama.

Mislim da ti je ovaj dio najvise zapeo za oko :) Zbog ovakvog pristupa ih ja najvise postujem.

Eurogamer: Do you think there's a different approach to gameplay, too?

Oleg Yavorsky: Yes. There is. Our games have always been hardcore, which has always been a struggle with publishers. Big companies always want you to make your game as easy as possible, so that any really non-intellectual person can play it. They want all sorts of tutorials to guide the player through, and this is something we've always been very resistant to. In our market we're used to having cheap games. That means all our audience play a lot of games and hence they're really hardcore about them - they want really challenging games, and they don't need to be guided through with basic explanations like, "This is your gun; this is how you move."

But then, everything, even up to the colour spectrum and how bright your game is, can be an issue. It seems that to appeal to North America you need really flashy, bright games, and you can see that every eastern European game is very dark.

In the end, I guess this just comes down to our culture and history - we're just different people, and that's that.

Nove shotke.

Prilozi

• 006.JPG
    006.JPG
    65.8 KB · Pregleda: 92
  • 007.JPG
    007.JPG
    53.7 KB · Pregleda: 103
  • 008.JPG
    008.JPG
    50.8 KB · Pregleda: 79
  • 009.JPG
    009.JPG
    63.8 KB · Pregleda: 96
Tako je! Neka igraju Simse, ....!!!

In the end, I guess this just comes down to our culture and history - we're just different people, and that's that.

^vaistinu :)

Poslednja izmena:
Fine shotke.

Ma samo dajte deci leba da se veselimo :D.
Koji bejase ono zvanican datum izlaska, bilo bese Q2 ove godine, al prodje leto trideseto Stalkera mi nema :d.

Poslednja izmena:
Divota :)

Prilozi

• xr_cs_screen_44_1024w.jpg
    xr_cs_screen_44_1024w.jpg
    260.3 KB · Pregleda: 83
  • xr_cs_screen_41_1024w.jpg
    xr_cs_screen_41_1024w.jpg
    165.4 KB · Pregleda: 71
  • xr_cs_screen_42_1024w.jpg
    xr_cs_screen_42_1024w.jpg
    178 KB · Pregleda: 78
  • xr_cs_screen_43_1024w.jpg
    xr_cs_screen_43_1024w.jpg
    206.3 KB · Pregleda: 72
  • xr_cs_screen_46_1024w.jpg
    xr_cs_screen_46_1024w.jpg
    225.6 KB · Pregleda: 99
Au, ja sam mislio da je ova ekspaznija odavno izashla :S
Njah, deluje mi kao bedan pokushaj ozivljavanja prvog dela. Ovo ce biti djubre nad djubrima, paz'te sta vam kazem...

Don't play with a fire boy :-devil-:.

@HillBilly: pazi kada pojma nemas, ali dobro :)

!

Au, ja sam mislio da je ova ekspaznija odavno izashla :S
Njah, deluje mi kao bedan pokushaj ozivljavanja prvog dela. Ovo ce biti djubre nad djubrima, paz'te sta vam kazem...

Cuj njega :butt: on mislio :wall:

Ukusi su razliciti pa ne vidim zasto se prepucavate. Crysis izgleda lepse, toliko su balavili oko njega da sam resio da ga probam(iako ne igram takve igre), i jeste da grafika izgleda odlicno, ali to je otprilike sve, uz velike muke naterao sam sebe da odigram do one prve baze gde nadju vanzemaljca ili sta vec i nisam mogao vise. Mnogo bre dosadna igra, kad ubijes jednog koreanca, svakog sledeceg ubijas na isti nacin, i onda opet ih ubijas i oni izlaze i ti pucas i oni izlaze i tako unedogled deluje mnogo bezivotno i prazno. Stalker jeste graficki slabija igra, ali je to jedina igra koju sam igrao dva puta i ni za trenutak mi nije bila dosadna. Ja bih bio zadovoljan da ovaj deo bude bar isto kvalitetan ko prvi. A sto se izgleda tice, tu me i nije mnogo briga, iako imam prilicno jaku masinu, dobar deo stvari o kojima vi pricate i ne trudim se da primetim, ako je prica dobra, zanimiljiva, ako me zainteresuje, to da li ima dx10 ili ne u potpunosti pada u vodu, mada iskreno kod mene takve stvari nikad i ne izlaze iz vode.

Poslednja izmena:
Ja se ne prepucavam. Samo sam rekao svoje misljenje, i koliko vidim, jedini sam upravu :D

Tesko da si u pravu...CS moze da bude samo bolji od prethodnog dela (koji je inace bio odlican).

Poslednja izmena:
meni je bio prosecan u najboljem slucaju... ;) Moguce da je to zato sto sam imao visoka ocekivanja nakon 100godina razvoja igre bla bla...Imam i visoka ocekivanja od CS-a, sve se bojim da ne bude ista prica.

Sto se svih intervjua i toga tice: Svaki ciga svoga konja hvali ! B)

Ko od STALKER-a ocekuje Crysis naravno da ce da se razocara, a ko od CS-a ocekuje jos bolji STALKER verovatno ce biti prilicno zadovoljan...

Ko od STALKER-a ocekuje Crysis naravno da ce da se razocara, a ko od CS-a ocekuje jos bolji STALKER verovatno ce biti prilicno zadovoljan...

Upravo to, atmosfera samo identicna da se prenese i tu nece biti zime...

Mozda jedino malo izbegavanja igranja nocu. :)

Heh, ovde covek moze zbilja svasta da vidi...

Sta ste se navrzli na momka bre, covek je rekao sta misli i to je to.

I kad smo kod komentara moram da primetim da su mnogo zanimljivije ove kontraverzne Nexove izjave u kojima on malo kudi malo hvali ovu igru, s vermena na vreme izgleda i kako mu dune! :D

A sto se zahtevnosti tice kad je ova igra u pitanju cini mi se da ce sve raditi kako treba i sa nesto slabijim grafickim kartama i na nesto slabijim masinama. Doduse nisam pazljivo pratio razvojni deo ali sudeci po ovim slikama tako mi se nekako cini! Primera radi originalnu igru sam igrao sa 7600gt i radila je vise nego pristojno u visim rezolucijama. Skoro sam uzeo ati 3870 i igra naprosto leti u 1680x1050, dakle verujem da cu sa ovom mojom sadasnom masinom biti vise nego spreman za CS...

Jedino ako naguraju jedno 50tak modela odjednom u kadar i ako jos kojim slucajem povecaju pogled na daljinu (draw distance) sto nije nemoguce jer ima elemenata za to i to sve zajedno sa ovim sun shafts efektom u kombinaciji mozda igra i pocne da stuca, samo tesko da cemo tako nesto videti u CS!!! Mislim nije da ne bih voleo da vidim i tako nesto, samo svakako cu manje biti odusevljen igrom ako ista bude stucala na svaki okret (i ko je to spominjao krizu)! :d

Iskreno se nadam da su povecali barem jos malo mape u gabaritu jer to mi se cini nekako najbitnijim delom, za sve ostalo sto su dodali cu reci: ok, ali moze i bez toga, obzirom da nisam neki fan motion blur efekata i tome slicno!

Poslednja izmena:
Pa sad, na 7600gt, ja sam original odigrao na 8600gt 680/2000... i to na 10x7 i nije sve bilo max pa sam i imao malo problema sa padom frame-a povremeno. :) Ali recimo da ce sa 4850 na 16x10 ici sve na max sa 20-tak i vise min fps. Bar se nadam.

Heh, ovde covek moze zbilja svasta da vidi...

Sta ste se navrzli na momka bre, covek je rekao sta misli i to je to.

I kad smo kod komentara moram da primetim da su mnogo zanimljivije ove kontraverzne Nexove izjave u kojima on malo kudi malo hvali ovu igru, s vermena na vreme izgleda i kako mu dune! :D

Jeste, ja sam ti two face...
Sta mislim o igri imas i u temi, a druga stvar je moja rasprava sa Starcem oko grafickih gluposti, koja je isla i preko PM-a...al ajde nov si ovde, pa ces bolje upoznati narod ;)
Ako trazis objasnjenje-
Gameplay, atmosfera, grafika su neki od elemenata igre...Stalker malo shkripi u trecoj stavci i cela prica izmedju mene i njega je bila u vezi toga...nema ti tu nicega kontraverznog...:wall:

Jeste, ja sam ti two face...
Sta mislim o igri imas i u temi, a druga stvar je moja rasprava sa Starcem oko grafickih gluposti, koja je isla i preko PM-a...al ajde nov si ovde, pa ces bolje upoznati narod ;)
Ako trazis objasnjenje-
Gameplay, atmosfera, grafika su neki od elemenata igre...Stalker malo shkripi u trecoj stavci i cela prica izmedju mene i njega je bila u vezi toga...nema ti tu nicega kontraverznog...:wall:

Pa i nisam bas toliko nov, nego ne provodim previse vremena ovde vec samo svratim ponekad...

I u principu nisi ni morao nista da mi objasnjavas, spomenuo sam te tek onako zato sto ste raspalili po ovom momku, a eto ako neko baci pogled na ono sto se ovde izdesavalo unazad nekoliko strana moze da naidje na izjave koje su nista manje drasticne (a mogu da budu nekome i dobar povod da izjavi ovo ili ono), pa mi se nekako cini sve to sa njim ipak malo neobicno prenaglaseno... Mislim nista licno lafe, mozda se momak odvalio jos negde drugde pa ste ga uzeli na zub, ali to stvarno tako izlgeda sa strane kad se cita, a ti si se naso tu samo kao primer... heh...:smoke:

Pa sad, na 7600gt, ja sam original odigrao na 8600gt 680/2000... i to na 10x7 i nije sve bilo max pa sam i imao malo problema sa padom frame-a povremeno. :) Ali recimo da ce sa 4850 na 16x10 ici sve na max sa 20-tak i vise min fps. Bar se nadam.

Mislim da nema razloga za brigu, ici ce sa 20tak i vise FPS-a na 16x10 i sa 3870 a kamo li sa 4850 ili 4870... Ovaj engine nema toliko smarackih filtera kakve recimo ima Crysis i zato ce raditi... Uostalom i Crysis sasvim lepo radi kada se izgasi, SSAO, POM, (ova prva dva su jako lose odradjena prosto rezu frejmove), edgeAA, i color grading (kojim se automtski modifikuje i poslednji plan u depth of field-u), a sto se izgleda igre tice razlika je zbilja minorna, drugim recima igra izgleda jedva nesto manje kvalitetno (ako se ostavi SSAO ukljcen razlika je bukvalno minimalna)!

Ko mi ne veruje neka proba, imace sta i da vidi!

Vrh Dno