Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

a ti znas da ce nvidia zakasniti samo mesec dana? :)
btw. bice dirt 2.

Čekaj, čekaj... Prvi sample-ovi karti baziranih na GT300 čipu se očekuju u decembru, najranije. Sračunaj ti to bolje. :)

Uzgred, citirao si F-ov članak koji smo već, uz smeh, prokomentarisali... To jest, njegovu eng. verziju. ;) Nema potrebe ponavljati se.

Edit : Preteče me Chinaski. :wave:

Poslednja izmena:
ja realno ne vidim razlog da kasni duze cak sta vise i ako budu imali problema sa skartom, tu su derivati G300 ke kod kojih skart nemoze biti gori od 58xx serije.. a ako su pametni te derivate ce izbaciti na trziste sto pre a ne ici logikom prvo top model kao do sad...

Ne vidim razlog kupovine ovih kartica, jer ne koristite ni 50% snage onih prethodnih modela. Jedino ako nije u pitanju neko durenje (u prevodu k(u)rcenje pred omladinom):)

ja realno ne vidim razlog da kasni duze cak sta vise i ako budu imali problema sa skartom, tu su derivati G300 ke kod kojih skart nemoze biti gori od 58xx serije.. a ako su pametni te derivate ce izbaciti na trziste sto pre a ne ici logikom prvo top model kao do sad...

Odavno ne pročitah toliko proizvoljnog mlaćenja u tako malom postu.
Gotovo niko od nas (osim Neđa, Genuinea i još nekolicine nema insajderske informacije iz AMD-a i nVidie). Inteligentna nagađanja se donose na osnovu posrednih informacijama dostupnih na netu. Po načinu na koji nVidia nipodaštava DX11, po ATI-jevim cenama novih kartica, po procurelim pričama sa Tajvana, sve govori da će GT300 poprilično kasniti.
Drugo očekivanje da "GT300 škart" bude brži od RV870 karti nisu realna. GT300 je verovatno revolucionaran, novi dizajn ali ne treba očekivati da taj dizajn donese kvantni skok u performansama, makar ne u aktuelnim igrama.

10011217_B.jpg
10011218_B.jpg

HIS Radeon HD 5870 = 399$

HIS Radeon HD 5850 = 299$

HIS Radeon HD 5870 = 399$ = 270e

HIS Radeon HD 5850 = 299$ = 202e
:banana:

Pa poenta je sto ne mozes prevesti u eure jer je drugacije trziste. Jedino ako ces kupovati u americi, a onaj ko kupuje tamo verujem da zna pretvoriti $ u euro :D
edit: nemoj pogresno da shvatis, ovo je zezancija ;)

Poslednja izmena:
ja sam samo preveo u eurice,to je najavljena cijena koliko se meni cini ;)

Ma nije problem sto si preveo cene nego sto neko neupucen moze da naleti, procita cene i posle ovde kuka kako lupamo gluposti i sl. Karte u Evropi ce biti znacajno skuplje od tih iznosa u evrima sto si dao a kod nas jos dodatno skuplje nego u Evropi.

Inace dobar ti je avatar :)

Edit: Ko sto covek iznad mene rece, to za univerzum i ostalo, salio sam se malo. Nadam se da nisi offended :)

Poslednja izmena:
Mada meni sestra u decembru dolazi sa "drugog kontinenta" :), jel zna neko kako bi to "proslo" do nas? ako bi je kupovao.

e kad bi se ljuti zbog svakakvih sitnica i sala,dje bi mi kraj bio ;)
a sto se cijena tice naravno da ce biti dosta skuplje kod nas ocekujem da 5870 koja mene interesuje bude do 350e u prvom trenutku :wave:

Poslednja izmena:
Cenis :D, ja cenim 250-340 :p.

Poslednja izmena:
Ne razumem sta moze jedna voznja da iskoristi od 'naprednog DX11'.

Nego, Nedjo, jel moze sad u 21h da se ocekuju review-i 5800 serije, obzirom da je 22. lansiranje u Americi a 21h kod nas je 15h kod njih sto je u proslosti obicno bilo vreme kada se review-i pojavljuju na netu? :)

Ne razumem sta moze jedna voznja da iskoristi od 'naprednog DX11'.
Pa probaj da razmislis... i klikni na spoiler dugme u gornjem postu ;)
Nego, Nedjo, jel moze sad u 21h da se ocekuju review-i 5800 serije, obzirom da je 22. lansiranje u Americi a 21h kod nas je 15h kod njih sto je u proslosti obicno bilo vreme kada se review-i pojavljuju na netu? :)

otkud ti da je NDA 22og? NDA je sutra ujutro u 6 ;)

Ali evo samo za tebe:

1920x1200
FarCry 2 (AI off; Ultra/Very High)
GTX 285 - 63 fps
HD 5870 - 83 fps
Nece valjda niko da me tuzi zbog jednog rezultata ;)
:wave:

Fudo je iz odredjenih razloga veoma... "pozeleneo" i pise stvari koje mu neko prica (iskren one verujem da izmislja), a taj neko ga stavlja u veoma nezahvalnu situaciju da plasira klasican FUD i na taj nacin se katastrofalno degradira u smislu kredibiliteta!

Dirt 2 je PUNOKRVNA DX11 igra:

U odnosu na konzolasku verziju :) Bumo videli! A imamo je i sa cime porediti.

Cena za bilo koju single GPU kartu ne bi trebalo da bude veca od 300 eura sve preko toga je bezobrazna pljacka.

Ove cene koje se pominju su bolesne sto do sada nije bila odlika ATi-a a sada im se cini da mogu pa sibaj po usima, realne cene koje treba cekati su 275 eura za 5870 i 200 za 5850 odnosno maksimalne koje mogu da prodju.

Podrsku za PhisX bolje da i ne pominjem, ma koliko karta bila jaka ne bih voleo da u nekim igrama ne vidim napredne efekte.

@Pike: Te 'realne' cene si ti pronasao u pakovanju pasulja ili si proracunao troskove razvoja/proizvodnje/zaradu nekom strucnom metodom?

Poslednja izmena:
@Pike: Te 'realne' cene si ti pronasao u pakovanju pasulja ili si proracunao troskove razvoja/proizvodnje/zaradu nekom strucnom metodom?

Njihovi proracuni me ne zanimaju, vec gledam za sta ce, ko ce, i koliko da me osine po dzepu.

Bolje reci pokusati...

Poslednja izmena:
obzirom na brzinu i nove tehnologije itekako vredi 350e. jos kada se doda da ce izaci ko zna koliko pre nvidie...i to dize cenu.
seti se koliko su GTX 260 i 280 kostali kada su se pojavili. bese 400 i 600$?

Pa probaj da razmislis... i klikni na spoiler dugme u gornjem postu ;)

otkud ti da je NDA 22og? NDA je sutra ujutro u 6 ;)

Ali evo samo za tebe:

1920x1200
FarCry 2 (AI off; Ultra/Very High)
GTX 285 - 63 fps
HD 5870 - 83 fps
Nece valjda niko da me tuzi zbog jednog rezultata ;)
:wave:

Je li to maximalni fps?

Toma ima drugacije rezultate:

gtx-285_charts-05.png

Poslednja izmena:
obzirom na brzinu i nove tehnologije itekako vredi 350e. jos kada se doda da ce izaci ko zna koliko pre nvidie...i to dize cenu.
seti se koliko su GTX 260 i 280 kostali kada su se pojavili. bese 400 i 600$?

Mogle su da kostaju koliko hoce, to ne znaci da ih treba kupiti cim se pojave.

Nemoj da mesas eure i $. ;)

Po meni ne vredi 350 eura bez mogucnosti da prikaze sve efekte u igrama tj. bez PhisX, nekako mi je nekompletna. Da moze mogla bi toliko da kosta 300 eura i ja bih je uzeo u razmatranje.

Mogle su da kostaju koliko hoce, to ne znaci da ih treba kupiti cim se pojave.
pazi, neko ce ih kupiti sto znaci da vrede te pare. to sto ti neces, tvoja stvar :)

Nemoj da mesas eure i $. ;)
koliko u USA u $ toliko kod nas u evrima, dodaj ili oduzmi koji cent.

Po meni ne vredi 350 eura bez mogucnosti da prikaze sve efekte u igrama tj. bez PhisX, nekako mi je nekompletna. Da moze mogla bi toliko da kosta 300 eura i ja bih je uzeo u razmatranje.
PhysX je mit.

Vrh Dno