Šta je novo?

RTS HD!

tako su pustili i partizan braga...valjda će ovi naši bolje proći...

Da li neko mozda zna o cemu je rech.

Uspeo sam da nadjem nivo signala na TV-u, tacnije signal konstantno varira od 45-55 ali onda u svakih deset sekundi padne na 0 i tada secne i zamrzne na 2 sec i opet u krug.

Za vreme celog svetskog prvesnstva u juznoj africi nisam imao nikakve probleme sa slikom.

Da li mozda ima veze sto je zima??? pa se signal smrzo :)))

Mozda treba da promenim kablove i antenu?

Poslednja izmena:
Loše vreme vani prilično utiče na prijem

Ja sam ocaran slikom, ne znam kakav je protok, ali mnogo bolje nego na SD kanalu....

Evo sada kada nema prenosa signal varira od 45-60 ali ne ide na 0 i nema prekida, nije mi jasno sta je, mada moguce da je vreme u pitanju.

jel se RTS HD emituje 24h dnevno? kada ce biti u ponudi kablovskih distributera?

Emituje se retko kada se pusta neka utakmica ili slicno. Ostatak vremena na njegovoj frekvenciji ide upscaled RTS1.

Bice u ponudi kada izadje iz eksperementalne faze i kada zapravo budemo imali nesto da emitujemo u HD rezoluciji.

To je verovatno planirano kada analogna televizja izadje iz upotrebe u srbiji, pa ce da pustaju neke gluposti na RTS HD-u kada ne bude isao sport.

Nego, može li neki predlog od gospode koja to imaju, dakle neka usb TV kartica za laptop, koja može da čita ovaj RTS-ov HD signal...

Da li je dovoljno da u specifikaciji TV kartice stoji DVB-T?

Mora da stoji da je DVB-T mpeg2/mpeg4, jer ako je samo mpeg2 neces imati sliku, logicno jer RTS HD emituje u mpeg4 :)

Ok, hvala, ja sam mislio da mpeg4 dekompresiju obavlja procesor, pa da je dovoljno DVB-T...

Hvala...

Samo da odgovorim i ovde, izgleda da i jeste tako, jer mi nije palo napamet da sve to zapravo koristis na racunaru sa mogucnoscu dekodiranja mpeg4.

Tek sam kasnije shvatio da je mpeg2/mpeg4 uslov za televizore jer oni moraju da imaju ugradjen takav dekoder.

Jel postoji veca loga od loge 3? Ili neka antena koja ima bolji prijem UHF signala?

Da li neko zna kada ce ligu sampiona ponovo da prenose preko rts hd-a?? posto je sada evrovizija 1080i DD 5.1

Ma ne interesuju me vise, bas se smorih kad su objavili da ce morati dvb-t2 standard...samo da ti otkinu sto je moguce vise para, kao paraziti…

Lopine su to neko ce lepo da se ovajdi, tipa jedini eksluzivni ditributer dvbT2 risivera dekodera / pos sistemu prve pomoci za automobile.

A da ih vidimo da li ce kao komsije hrvati da daju olaksice.

Drage dame i gospodjo to mora tako da bude u ovoj zemlji.

Lopine su to neko ce lepo da se ovajdi, tipa jedini eksluzivni ditributer dvbT2 risivera dekodera / pos sistemu prve pomoci za automobile.

A da ih vidimo da li ce kao komsije hrvati da daju olaksice.

Drage dame i gospodjo to mora tako da bude u ovoj zemlji.

Ma sta mora, valjda ce ovom narodu jednom da prekipi i da digne glas...dokle bre vise...

Da li neko zna da li ide LS na RTS HD?

Ide trenutno, ali je upscalovana, tako da ne vredi gledati

Toliko su nesposobni da zaborave da puste u HD-u, na primer juče su pustili danas ne. U poslednje vreme sve više zaboravljaju, recimo sad kad je bio Dejvis Kup, prvi dan je išao u HD-u, druga dva dana ne...

Udaljen sam od avale jedno 50 km, izlgeda da ne mogu da nahvatam signal posto imam tv koji to moze koliko sam razumeo jer ima mpeg4, Lg LD565,kada udjem manuelno da trazim kanale stoji opcija v/uhf , nema odvojeno tako da predpostavljam da nisam napravio gresku?!Kada se ne emituje nista koliko sam razumeo trebalo bi da imam samo crnu sliku a ne sneg?

Gledaj, na Samsungu ide ovako: izabereš da li hoćeš kablovsku ili zemaljsku antenu. Naravno, ide zemaljska, zatim te pita da li hoćeš da traži analogne, digitalne ili jedne i druge. Odabereš digitalne i voziš. Nikakav v/uhf...i naravno da nema snega, nego je crn ekran.

Evo ide sad Evrovizija, u 720p slika je veoma dobra, jedino sto nema komentatora... Jel ide jos nesto zanimljivo na HDu?

Ma ne interesuju me vise, bas se smorih kad su objavili da ce morati dvb-t2 standard...samo da ti otkinu sto je moguce vise para, kao paraziti…

umesto da navijate za dvb-t2 koji je mnogo bolji, vi tako. neće te kartice a ni televizori koštati ništa više od dosadašnjih a dobićemo više kanala sa boljom slikom. ja tu nigde ne vidim minus.

U tome i jeste poenta, sto bih kupovao novi televizor? Kada imam odlican TV sa DVB-T Mpeg4.

Nadam se da nece ti risiveri biti neko dranje.

Bilo bi odlicno da puste veceras finale LS 1080i D.D 5.1

Par puta su se zeznuli pa pustili 1080i 5.1, al cini mi se samo kada je RTS radio prenos a ne kada su preuzimali, jel tako?

Poslednja izmena:
Bilo je ove godine i kad su preuzimali to jest partizan kad je igrao..... ali mi je kasnije bio los signal pa nisam pratio dali su od kad je partizan ispao iz LS pustali u HD 720p ili 1080i ???? Visio sam na krovu dva dana budzeci antenu i nabudzio sam 100% signal ali sta vredi ako ovi gubari budu radili samo upscale.....

Uzasno je sto nigde na sajtu RTS nema nista o HD-u....ni program ni nista.....mislim dokle ce ici eksperimentalno 10 godina?? :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno