Šta je novo?

RTS HD!

Pa da ide upscale...Da sire psotepeno kad je isao dnevnik bila je manja rezlucija sad su povecali...Mislim da montiraju da kad [ako bog da!] bude isao prenos HD budu u 16:9 rezoluciji...Jos mi nije slika preko celog ekrana vec isecena sa svake stran ali manje nego kad je isao dnevnik...Al cudno mi je da se nehvale na RTS-u ni na sajtu ni na televiziji da ce ici prenos u HD-u[bar jos uvek se ne hvale...]

Poslednja izmena:
Evo ide sad fudbal to jest prikaz iz juzne afrike Juzna koreja svalcionica....I ide to je HD snimak!!!!!!!!!!!!!! Nije upscale! Slika je odlicna!!!!!!

neko je postavio slicno pitanje pre mene a to je da li mogu da ubacim taj rts hd kanal a da ne skeniram ponovo sve kanale ,jel sam ih slozio.isto sam na sbb-u kablovskoj(tv je lg lh2000).i da najvaznije pitanje,jel moze taj signal da dobaci do panceva? :)

Evo sad se podesava zvuk cuje se zujanje i komentari ovih sto budze :D A slika je perverzija!Sad ide zvuk konstantno i krece prenos sa stadiona :D:D !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa skeniraj ponovo idi rucni sken i 27 kanal pretrazi....RTS je usao u 21 vek :D

Poslednja izmena:
super...nije mi samo jasno sto su stavili tako slab odasiljac i sto ne pokrije barem celu beogradsku opstinu

Moze li neko da izvuce screenshot i media info da vidimo o cemu se radi. :)

Имам LG 42LH3000, али и иначе користим дигиталне канале, не бих да их пребришем.

Сад ћу баш да видим да закачим антену.

Нисам нешто планирао да гледам првенство, али ако буде ХД, пратићу сигурно:)

Moze li neko da izvuce screenshot i media info da vidimo o cemu se radi.

Evo sad cu ja da snimim bar minut da mogu brzo da okacim..samo da podesim uredjaj...

Evo snimio sam fajl ima oko 68 mb-a sad cu da ga upload pa da vidite...

Poslednja izmena:
pa onda mi nije jasno sto beogradjani raspravljaju o tome da li ce imati ili ne signal...ladno onda mogu i iz sobe da ga hvataju

@Teacher

Cek, koje digitalne kanale? Jedino mi trenutno pada na pamet DVB-C i kablovska, ali znam da je to radilo samo u probnom periodu dok su kanali bili otkljucani.

Od DVB-T kod nas imas samo 5 kanala ukljucujuci RTS HD.

@topic

Ovo je vreme kada malo zalim sto nemam televizor sa mpeg4 dekoderom, nego mutavi mpeg2, ako nista barem da se odgleda nesto dobro jednom u godinu dana. Naravno, u vreme kada sam uzimao tv nisam ni sanjao da ce RTS HD biti uopste moguc, ali eto.

Bice bolje kad pazarim SS HD i CS, ako je nadjem uopste polovnu..

Ja cekam mrtvi IPTV da me zovu vise, da vidim kako izgleda u hd-u da ne kupujem antenu. Ali ih nema, zvao sam njihov korisnicki centar, ali kazu zahtev je u obradi, zvace vas kolege iz tehnicke sluzbe uskoro, ne znam koga da zovem hocu da gledam reprezentaciju sutra, pi.cka im materina

Pozdrav

Ja sam od avale vazdusnom linijom udaljen nekih 50 km severno. Sva 3 digitalna SD i ovaj HD kanal hvatam bez problema. Antena na krovu je obicna loga 3.

Evo i media info:

General
ID : 15
Complete name : C:\Documents and Settings\All Users\Documents\My Videos\06-12_13-37-11_RTS HD_.ts
Format : MPEG-TS
File size : 16.4 MiB
Duration : 21s 136ms
Overall bit rate : 6 427 Kbps

Video
ID : 769 (0x301)
Menu ID : 3 (0x3)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=4, N=32
Duration : 21s 260ms
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 5 916 Kbps
Maximum bit rate : 6 000 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 50.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.257
Stream size : 15.0 MiB (92%)

Audio
ID : 770 (0x302)
Menu ID : 3 (0x3)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Duration : 20s 928ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : -947ms
Stream size : 491 KiB (3%)
Language : English

Ja cekam mrtvi IPTV da me zovu vise, da vidim kako izgleda u hd-u da ne kupujem antenu. Ali ih nema, zvao sam njihov korisnicki centar, ali kazu zahtev je u obradi, zvace vas kolege iz tehnicke sluzbe uskoro, ne znam koga da zovem hocu da gledam reprezentaciju sutra, pi.cka im materina

Kako to mislis u HD-u?

Resolution: 640x720

Ako je ovo HD ja sam kinez. :d

Strasno,ali opet bolje i to nego analogno...

Nista, cekamo mi koji ne mozemo da vidimo ovo "cudo" da fruit23 okaci sample. :wave:

pa nema HD-a na IPTV, to si ti nešto pobrkao

@igy
baš, ova prva treba biti duplo veća da bude HD

Pa pise im na sajtu:
FORMAT SLIKE

* TV kanali koji svoj program emituju u formatu 16:9

* RTS Digital
* BBC world
* TV5 Monde
* Eurosport
* Eurosport 2
* ESPN America
* Arena Sport 1

Ostali TV kanali svoj program emituju u formatu 4:3
Rezolucija slike je 720x576.
To je blizu 720p :p

Poslednja izmena:
Resolution: 640x720

Ako je ovo HD ja sam kinez.

Brate jeste ali kako sam navikao da gledam prenose ovo je vrh :D

Ne racunam hd filmove u to....

Mislim da bi im islo i jace nego nisu skinuli rts 1 i 2 i digital...da epaju samo HD...

Ali opet slika je mnogo bolja nego sto sam gledao bilo koji prenos do sad....

Za snimak cete da sacekate jos malo jer je megauplaod na 99% izbacio neki error sad idem na rapid :D

Poslednja izmena:
Manje price vise sampla:D

Telekom nema ni HD prijemnike, kako očekuješ da ti puste HD ?

Poslednja izmena:
Brate jeste ali kako sam navikao da gledam prenose ovo je vrh :D

Ne racunam hd filmove u to....

Mislim da bi im islo i jace nego nisu skinuli rts 1 i 2 i digital...da epaju samo HD...

Ali opet slika je mnogo bolja nego sto sam gledao bilo koji prenos do sad....

Za snimak cete da sacekate jos malo jer je megauplaod na 99% izbacio neki error sad idem na rapid :D

Stvarno, nije mi jasno sto ne iskljuce ostale kanale za vreme utakmice pa puste ovo kako valja. :trust:

Stvarno, nije mi jasno sto ne iskljuce ostale kanale za vreme utakmice pa puste ovo kako valja.

Kontam da iskljuce da bi nastala pobuna sto su iskljucili :D realno koliko ljudi u Srbiji uospte zna sta je HD :D

Da su skinuli bar digital onaj mislim da bi imali prostora da cepaju u HD ready a ovako moraju da spuste jer nemaju prostora dovoljno :(

Snimak na 43% znaci uskoro ce :D

Ali ko zna ovo je iznanadjenje mislili smo da nece da puste...Ko zna mozda do sutra jos poboljsaju...

Poslednja izmena:
Svejedno :) moze li neko da mi predlozi, sta da im kazem da bih dobio taj STB do sutra, barem da gledam u digitalnom formatu utakmicu :)

Ma može na 8MHz kanal da stanu komotno 3 SD kanala i 1HD kanal, samo što su trebali da smanje FEC. U tom slučaju su mogli da povećaju malo snagu!

Italijani u DVB-T1 sa MPEG2 guraju preko 8 SD kanala. Berluskoni u svom multipleksu ima tačno toliko.
http://igorfuna.com/dvb-t/italy/mediaset-multiplex-2-transport-stream

Pogledajte bitrate i rezoluciju po svakom programu. O kvalitetu slike Mediaset programa je suvišno govoriti.

Poslednja izmena:
Kontam da iskljuce da bi nastala pobuna sto su iskljucili :D realno koliko ljudi u Srbiji uospte zna sta je HD :D

Realno koliko ljudi u Srbiji zna uopste sta je, pa i da li uopste gleda digitalnu televiziju.

I to malo sto gleda dajem ruku da su poput ljudi na ovom forumu i da bi vise voleli da vide HD kanal nego ovu zezanciju sto pustaju. :smoke:
Tako da ne mislim da bi se digla neka frka. :)

Snimak na 43% znaci uskoro ce :D

Cekamo... :)

Evo i nekoliko screenshot-ova

rtshd0612134013.png

rtshd0612134322.png

rtshd0612141732.png

Ma može na 8MHz kanal da stanu komotno 3 SD kanala i 1HD kanal, samo što su trebali da smanje FEC. U tom slučaju su mogli da povećaju malo snagu!

Italijani u DVB-T1 sa MPEG2 guraju preko 8 SD kanala. Berluskoni u svom multipleksu ima tačno toliko.
http://igorfuna.com/dvb-t/italy/mediaset-multiplex-2-transport-stream

Pogledajte bitrate i rezoluciju po svakom programu. O kvalitetu slike Mediaset programa je suvišno govoriti.

Stvarno informacije mi deluju nestvarno. :p

Mislim da 1280x720 sa bar 10Mbps je za mene pravi HD kanal ostalo je zezanje. Naravno jos bolje bi bilo Full HD ali...

Mozes da pojasnis sta je "FEC", nisam upoznat. :wave:

@toman dobro izgleda, ali LELEkom uhhh, predlozite nesto :(

Nazad
Vrh Dno