Šta je novo?

RTS HD!

Bio bi red da i u Novi Sad malo puste HD. Cisto da ga i mi malo pljujemo. :D Mogli bi sad kad je proradio novi predajnik na Cotu. Svidja mi se ideja 640x720. Dodje mu 1/2 720p. Razvuces ga duplo i voala.

Uzmi bilo koju logu

Da, ja sa njom hvatam bez problema, a baš sam u rupi

Vrlo moguce da ce RTS sutra da pusti 1280x720 ovo je danas ipak bilo veliko iznanadjenje sobzirom da smo mislili da nece biti nista od toga...

Vrlo moguce da ce RTS sutra da pusti 1280x720 ovo je danas ipak bilo veliko iznanadjenje sobzirom da smo mislili da nece biti nista od toga...

Povećanjem rezolucije nećemo dobiti bolju sliku, kada je bitrejt sa sadašnjim parametrima ograničen. Moguće da su uvideli da za 1280x720 nema dovoljno raspoloživog protoka pa su namerno spustili da ne bi gledali kockice!!!

A sto ne posaljete neki mail RTS-u da vidite sta ce da vam odgovore, ali strucno da napise neko :)

Poslednja izmena:
Ljudi znam da smaram i da je bilo 1000x na forumu, imam sony w4000 koju antenu da kupim da hvatam signal na Miljakovcu sam! ako moze gde da se kupi i cena. I da li je to to?

Loga na buvljaku

Ljudi znam da smaram i da je bilo 1000x na forumu, imam sony w4000 koju antenu da kupim da hvatam signal na Miljakovcu sam! ako moze gde da se kupi i cena. I da li je to to?

Na Miljakovcu bi trebalo da hvataš signal sa običnom žicom sa Avale :)

Da li je signal ogranicen samo na BG ili moze i dalje,recimo u Sr.Mitrovici?Da znam,da trazim negde logu ili ne....

Loga nije obavezna :D Ljudi shvatite bilo koja UHF antena je OK! Ne postoji digitalna ili analogna antena, sve je to isto. Skoro na svakoj zgradi ima tih antena, obično su van funkcije, jer je većina stanara uzela kablovsku.

Što se signala tiče, nije ograničen. Vazduh je to, obično možeš proveriti kakav ti je prijem analognih RTS-a kanala na 22. UHF kanalu ili 6. VHF kanalu, mada to i ne mora da bude neko merilo. Opet ponavljam 100km istočno sam uspeo da uhvatim signal, nisam se trudio preterano nešto, već sam testirao. Opet mi se javljali ljudi iz Bele Crkve da hvataju digitalni signal sa Avale. Sve zavisi od lokacije, položaja...

Ja sam na vozdovcu kod autokomande i ne mogu da uhvatim rts HD. Probao sam sve varijante, ali izgleda da sam iza brda pa se ne vidi avala

Sad ste me naterali da probam opet, u sredu sam pokušao da nađem nešto i nije ništa uhvatio, ali sad uredno ima na 27 kanalu RTS1, RTS 2, RTS HD i neki 'RTS' only.

Lokacija je NBG, Piramida, na 6. spratu sam i noću se lepo vidi osvetljeni vrh tornja na Avali (danju se ne vidi od smoga :d), a RTS HD može i sa nekim raspadnutim antenskim kablom ubodenim direktno u TV, a ostatak smotan pored, kao na slici. :p

Ja sam uredno hvatao RTS Digital, RTS1 i RTS2 ali od kad mi se medju digitalnim kanalima pojavio i RTS HD izgubio sam sliku na sva 4.. U stvari onako pojavljuju se pikseli i secka ton i slika..

Zna li neko sta to znaci? Inace kod Tasa sam...

zivim u filmskom gradu (miloja zakica) 500 m od kneza viseslava, tv je samsung LE32B350, antena sobna sveza sa vidikovacke pijace (neka kineska koja se ubacuje i u struju) digitalni signal = 0. doduse, nisam gazio prethodna podesavanja nego na novom programu (broj 99) rucno trazio digitalni signal. jel zna neko u cemu je problem (prodavac mi je obecao da mogu da zamenim antenu :))

Sad ste me naterali da probam opet, u sredu sam pokušao da nađem nešto i nije ništa uhvatio, ali sad uredno ima na 27 kanalu RTS1, RTS 2, RTS HD i neki 'RTS' only.

Lokacija je NBG, Piramida, na 6. spratu sam i noću se lepo vidi osvetljeni vrh tornja na Avali (danju se ne vidi od smoga :d), a RTS HD može i sa nekim raspadnutim antenskim kablom ubodenim direktno u TV, a ostatak smotan pored, kao na slici. :p

Sta si radio sa ovim kablom na izlazu iz tv ? Ja sam na Vozdovcu, Brace Jerkovic, ali nemam vise tu antenu, pa jedino da pokusam sa obicnim kablom, ali mislim da nece ici, vidim gornji deo tornja, one prstenove.

Ništa specijalno, u TV je uboden običan antenski (koji treba da ide do zida, ali pošto čekam na ugovor sa kablovskom u zidu nema signala) pa sam samo u taj kabl uglavio onu centralnu žicu iz nekog starog i isečenog antenskog.

Aha, pa jedino da probam da ga iskljucim iz prikljucka za kablovsku iz zida, pa da ga stavim blizu prozora

Posto sam popizdeo od gospode iz SBB-a, koji kako stvari stoje nemaju namere da puste RTS HD preko kablovske, jel moze neko da mi preporuci externi DVB tjuner? Ono ****** koje imam od RTS1 u svom preplacenom "HD paketu" ne mogu da podnesem, YouTube 360p ima bolji kvalitet!

Poslednja izmena:
Ja sam na vozdovcu kod autokomande i ne mogu da uhvatim rts HD. Probao sam sve varijante, ali izgleda da sam iza brda pa se ne vidi avala

pa moguce zato sto si u rupi! ja sam na trosarini i pokusavao sam sa obicnim kablom ali nije islo.. danas sam nabavio logu i ustekao u moju ps50b530 i radi!!! :D zanimljivo je da mi je analogna slika gora nego kada sam koristio samo kabal, ali tada nije htio da uhavti digitalne a sada hoce :D ***... ko ce ga znati, morate malo esperimentisati...
na tvu mi pise da je signal 720p...

a rtsov logo mi je malo distorted, vijugav... jel to do mene ili do njih?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno