Šta je novo?

RTS HD!

Da, da, ja sam ga podesio na pan&scan i eto meni 16:9 :)

Znači dobri stari HRT2 ;)

Pa RTS verovatno ima ekskluzivna prava, tako da ce HRT biti skremblovan na kablovskoj kao sto je i dosad bilo.
Jedino ako mozes antenom da uhvatis njihov signal ili preko satelita.
I ja bih vise voleo da gledam preko HRT-a, jer ne podnosim ove nase komentatore.

Naravno, nadam se da kao i do sada SBB na D3 nece gasiti HRT. Jos jedna nekorektnost prema korisnicima analogne kablovske...

Hoce li biti prenosa Svetskog prvenstva u HD-u ? Zna li neko

Hoce, kupis SkyStarHD i na terasi tanjirom nisanis geostacionarnu orbitu...:mad: A logu sa krova skines i odes njom da bijes Tijanica :smackbum::smack:

Nisu cak ni u stanju da puste 16:9 na rts digital vec i tamo ide isti koncert po 3453278-ti put. Sramota!! Pa cak im ni SD program na prvom programu ne valja - boje isprane, neostro, zvuk tih...na HRT 2 je dosta bolje srecom..:crash::wall::mad: Mnogo sam ljut..

***... al ikom gasi programe! tako da ni hrt necu imati :mad::mad::mad::mad: za sad nije ali kad pocne utakmica vjerovatno hoce...

pizdim trenutno gledajuci ovu ogavnu sliku na rtsu 1... koliko je ovo jadno! tijanicu baxuzeeeeeeeeeeeee!!! u nemackoj, usd, japanu, koreji... prvenstvo ide u 3Du, a kod nas ne moze ni u 16:9... uaaaaaaaaaaa!

znam da wikipedia i nije izvor, ali eto zanimljivo je:
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_broadcasting_rights

pise da su boldovani oni provajderi koji ce emitovati u viskoj rezoluciji... rts je boldovan :p

Poslednja izmena:
Slika je sasvim ok na starim, CRT televizorima! :p

Digitalna TV i HD će kod nas da se "razvija" slično mobilnoj telefoniji. Sećamo se koliko je prošlo od prvog Karićevog sistema mobilne telefonije pa do relativno normalne i pristupačne mreže mobilne telefonije, sa paketima, tarifama, aparatima u paketu. Kasnili smo godinama, a i sada smo na dnu Evropske ponude. :(

Aj' se kladimo da i kada krene DTV kod nas, 90% programa će biti 4:3, a HD i ako bude naplaćivaće posebno, u posebnom paketu.

Poslednja izmena:
hrt je jos on na ikomuuu... slika k*** k*** rtsovoj mutnoci :p

A hrvati plaču što im je maxtv ugasio slovenačku televiziju, pošto slovenci prenose u HD :d

Poslednja sansa:

"Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да ће због најављених радова од стране РТС-а, који су планирани за 12. јун 2010. године, доћи до прекида у емитовању канала РТС 1, РТС 2 и РТС Digital у периоду од 03.00h до 05.00h."

Aaaaa, glupi PTT KDS isključio HRT2:wall:, kod njih ovakve stvari idu u 16:9, na RTS ide neki kompromis izmedju 16:9 i 4:3, verovatno su ga malo kropovali pa raširili, stoka, malo je mutno kad slika ide preko celog 16:9 ekrana.

Zato je tu ITV HD :D

Prenos na ARD Das Erste HD je u 720p i to 50 fps. Sve slobodno i legalno pošto imaju pravo na emitovanje ca celu Evropu. Prenosi koji budu na ZDF HD će takođe ići u 720p 50 fps. TV Bastilja je opet zrela za krečenje fasade jajima.

Ako nekome ne radi ITV HD na dreamboxu neka unese ovo u extra parametar c:050001,f:5

Prenos na ARD Das Erste HD je u 720p i to 50 fps. Sve slobodno i legalno pošto imaju pravo na emitovanje ca celu Evropu. Prenosi koji budu na ZDF HD će takođe ići u 720p 50 fps. TV Bastilja je opet zrela za krečenje fasade jajima.

a i standardni program im je u 16:9 slika razvaljuje, meni lično to što lik priča na nemačkom uopšte ne smeta fudbal me drži nekih 5 min pa ondak prebacim, ali stvarno prelepo izgleda u 16:9, mogu milsiti kako je u HD

URRAAAA, BICE NESTO :banana::party::guitar::,,:
2w2pkw2.jpg

Za sada ide ovaj test signal. Televizor prijavljuje 720p50, a mediainfo 640x720 ??!? sa 6.5 Mbit/s max bitrateom... Mozda bude normalna rezolucija kad puste live prenos.

P.S. Mozda im ipak platim pretplatu:)

Обавезно јављај ако буде нечега:)

А ја одох у подрум да тражим антену, коју сам пре десетак година скинуо, ваљда са Бановог Брда може да се ухвати сигнал с Авале:)

Него, је л' постоји начин да додам ручно тај RTS канал, без скенирања? Пошто имам кабловску, а скенирањем се брише све што је меморисано.

Обавезно јављај ако буде нечега:)

А ја одох у подрум да тражим антену, коју сам пре десетак година скинуо, ваљда са Бановог Брда може да се ухвати сигнал с Авале:)

Него, је л' постоји начин да додам ручно тај RTS канал, без скенирања? Пошто имам кабловску, а скенирањем се брише све што је меморисано.

Znam provereno da je ortak hvatao RTS HD sa Banovog brda loga antenom. On je gore u Kneza viseslava odma iznad skole Banovic strahinja, mada ne vidim zasto ne bi radilo i nize kod mene na primer, kod pijace.

Mozes rucno ali svejedno su ti digitalni i analogni kanali odvojeni, tako da nemas frke. Koji tv imas?

Ma moze da se hvata ja hvatam u Zarkovu u Vodovodskoj ulici signa 80%[za HD inace je za digital oko 50-60%]....Znaci ti sa brda hvatas sigurno!

Pa ne verujem jer Cot nije osposobljen a sa Iriskog venca neverujem da ide signal[mozda gresim]

Za sad samo sa Avale ide HD signal....

Isao je dnevnik malopre sada ide vreme je za bebe...Sire sliku polako bila je manje rezolucije sad je sire idu ka 16:9...

znaci upscale RTS1. Kako mislis sire sliku postepeno?

Vrh Dno