Šta je novo?

RTS HD!

Zar kanali koji idu slobodno na satelitu ne skrembluju signal kada emituju nešto sa skupim autorskim pravima?!? Trke F1 se npr. skrembuju na nekim kanalima koji inače idu free. A evo, skrembluju nam i hrvatske kanale kada se emituje neki sport.

Jeste slobodni su, ja sam nešto pobrkao sa onim novim paketom gde je Sat 1 HD i slični. Svejedno za nemačko područje će stvari biti sledeće: prenosi će biti na SKY de u HD-u dok će na ZDF i Daserste ići u SD. Sve i da puste na Daserste HD i ZDF HD to mogu biti samo upscaled SD nikako pravi HD. Meni lično će biti najzanimljivije na Swiss HD jer tamo 4. zvuk uvek bude bez komentatora.

Eno u Bug-u danas čitam, povodom gašenja analogne televizije u HR, uporedni test najboljih stand alone tunera. Pobednik je Strong-ov model, koji ima DVB-T (T2 verzija takođe postoji) tuner (njima je DVB-T Mpeg4 H.264 standard) i koji plus ima dva usb ulaza. Može da snima program na externi HDD ili usb stick, plus pušta .mkv sa sve DTS-om. I sve to tamo košta oko 7000din i to im je najskuplji model na tržištu.

E jedan takav ali T2 bi bio pravi hit kod nas.

Poslednja izmena:
Eno u Bug-u danas čitam, povodom gašenja analogne televizije u HR, uporedni test najboljih stand alone tunera. Pobednik je Strong-ov model, koji ima DVB-T (T2 verzija takođe postoji) tuner (njima je DVB-T Mpeg4 H.264 standard) i koji plus ima dva usb ulaza. Može da snima program na externi HDD ili usb stick, plus pušta .mkv sa sve DTS-om. I sve to tamo košta oko 7000din i to im je najskuplji model na tržištu.

E jedan takav ali T2 bi bio pravi hit kod nas.

Kod nas stvari jos uvek funkcionisu po principu: "Sta ce meni HD meni je i ovako odlicno" :wall:

Eno i Total TV je krenuo sa HD ponudom. 3 kanala Eurosport 1 i 2 i nat geo. e sad da ne mislite da sam promašio temu zanimljiva stvar na sajtu je ta da receiver koji je bez DVR opcije ima DVB-S2 i DVB-T (verovatno 1). Dok postoji još jedan koji umesto DVB-T-a ima 320giga.

Ostalo je jos 20 i kusur dana do svetskog prvenstva.
Da li je moguce da se nista ne spominje u vezi HD prenosa? :lupko:

Ovo je Srbija...izgleda da nista od toga

Ja juče izgubio rts hd, i kad sam skenirao opseg više nije ni našao...izgleda ga izgasili.

Sta se desava sa RTS HD? Da li ima nekih informacija o emitovanju SP2010 u HD-u ili smo izvisili?!

RTS bi trubio na sva zvona da je obezbedio HD prenos utakmica. Ovako...
...mislim, šta fali lepoj PAL sliki u koloru?!? Važan je fudbal, sportski duh, nadmetanje, fer play, šta je bitno kako se to gleda?!?

Nadam se da će bar uspevati korektno da crop-uju sliku. :sceptic:

:p

Ali zato će uskoro da krene Premiere liga HD kanal, u kablu naravno

SBB, poseban kanal za HD prenose engleske Premier lige, ako sam dobro razumeo

Tako je, novi pay HD kanal uskoro kreće sa prenosima i snimcima svih utakmica po kolu

Tako je, novi pay HD kanal uskoro kreće sa prenosima i snimcima svih utakmica po kolu

Moze koja informacija vise? :p

Da li se radi o kanalu koji radi samo Engleze ili ce prenositi jos nesto?

Mislim ko bi vise placao te sve silne pakete... :bottle:

Samo englezi će ići. Novi kanal TM medije, pošto su oni kupiliprava za ex-yu za narednu godinu. Znači prenos na SK i SK+ i novi HD kanal koji se bavisamo premiere ligom

Kad će neki filmski HD kanal kod nas, ja sport ne podnosim.

Svetsko prvenstvo na RTS HD kanalu

Koliko sam danas uspeo da saznam RTS definitivno prenosi Svetsko prvenstvo iz Južne Afrike na svom eksperimentalnom HD kanalu sa predajnika na Avali . . . nadam se da će samo uspeti da postave još negde predajnik pa da pokriju još veći deo teritorije. . . ovo je informacija koju sam dobio iz RTS . . .e sad nisam proveravao da li je taj HD kanal trenutno aktivan ali kako kažu prenosa će biti sigurno . . . . .

Ne znam odakle ti ova informacija kao ni da li je pouzdana, ali se iskreno nadam da si u pravu!! :party: Zaista steta da posle dve utakmice koje su prenosili prosle godine vise nema nista u HD. Btw, trenutno na 27. kanalu u BG ne postoji poseban HD kanal, a RTS Digital ide u SD

Svetsko prvenstvo na RTS HD kanalu

Znaš kako, ako su mene slagali onda lažem i ja vas, ali se nadam da nije tako jer osoba koju poznajem je prilično visoko kotirana u tehnici RTS-a i to mi je potvrdila. Mislim da nema razloga da bude suprotno . . . i njima je to u interesu . . .

Za početak prvo treba i da ponovo krenu sa emitovanjem HD kanala, jer ne emituje skoro mesec dana

Ajte ljudi ko prvi uhtavi RTS HD signal da javi br. kanala da znamo da trazimo.

Hvala vi

Sad sam ja skenirao, sa Avale definitivno ne ide RTS HD vec neko vreme, verovatno oko mesec dana. Emituju se ona tri bogalja...

Ja imam panasonic 42"Pv80 i on nema digitalni tjuner, a hteo bi da gledam svetsko u HD. Kakav risiver ili nesto slicno da kupim da bi mogao da hvatam DVB-t

to je dobro pitanje pošto kontam da kod nas u radnjama satelitske opreme uglavnom imaju MPEG2 STB tunere, dok za MPEG4 uglavnom nisu ni čuli (bar u NS-u) a upravo takav ti je potreban za RTS HD dok je u experimentalnoj fazi. Obiđi radnje i ako nađeš tuner da ima HDMI i na kutiji piše da podržava MPEG2 i MPEG4 DVB-T taj i uzmi.
Petpostavljam da nećeš uspeti da nađeš tako nešto, i sledeća najbolja stvar ti je Leadtek-ova TV kartica za PC, http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=458
i http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=252. prva je 60€ a druga je 55€.

Ma šta će mu bilo šta kad RTS HD i ne emituje

A i ako bude emitovao, pitanje je da li ce ici emitovati HD ili upscale.....

...i da li će biti MPEG2 ili MPEG4, a možda im dune da bude DVB-T2...

Nazad
Vrh Dno