Šta je novo?

RTS HD!

Ako puste HD bice sigurno MPEG4 jer MPEG2 ne mogu da udenu u postojeci MUX a da ne ugase ostale kanale a mislim da nema sanse da puste DVB-T2.

Ako sada puste biće kao što je i bilo mpeg4 t1

Mozda proradi veceras za utakmicu sa Kamerunom :) Nada umire poslednja :(

Ajde javite ako bude Camerun u HD. Daj boze da bute jer bi to znacilo da i svetsko ide u HD

nece biti . tekmu sa francuskom je snimao kanal9 sa svojom hd opremom koju nas rts nema . svetsko mozda samo za Beogradjane, za ostale tesko.

RTS ima HD reportazna kola kojima je radio utakmicu sa Francuzima ali pod supervizijom Francske TV a i inace radi sportske prenose npr. Davis i Fed Cup. Dakle, dezinformacija je da RTS nema HD!

čudi me kako neko ne zna za to a i on sam je učestvovao u kupovini, tako što je platio pretplatu bar jednom

RTS ima HD reportažna kola :) Video sam rođenim očima kad sam bio na finalu kupa Zvezda - Vojvodina :)

Jel bilo Srbija - Kamerun u HD-u?

Ma nema ni kanala ljudi

Vidim imali smo prenos. RTS ima hd opremu sa kojom moze da snimi intervju ali ne i jednu utakmicu zato je i potrebna bila asistencija Francuza. A sto se tice pretplate i rts-a mogu samo da kazem MRRS BRE!

edit: da nebi bilo zabune pricam iskljucivo o HD TV!

Poslednja izmena:
Haha..
Imam neki gadan utisak da ce se stvari oko pocetka emitovanja HD signala u srbiji (i samim tim i nabavka silnih risivera/tjunera itd)i uopsteno prelaz na digitalnu eru u SRB, na skali od 1-10 iskomlikovati negde oko dvadeset petice

bice show, hrvati su se na atomsku snagu izborili sa time(imam poznanike po celoj croaciji)a mi nismo dorasli ni za pocetak... Bice veselo, zelim nam svu pamet i srecu :)

kako sada stvari stoje kod nas izgleda kao da ćemo DVB-T dobiti negde oko 2025.
Uzmem nedavno BUG i imam šta da vidim, oni tamo su masovno pripremljeni i "nafilovani" informacijama. Prelazak je uveliko u toku. Naša pogranična mesta su prošle nedelje izgubila mogućnost prijema svih televizija kako su Hrvati prešli na digitalni signal a analogni ugasili, e sad dešava se sledeće, naši masovno odlaze u Ilok i kupuju DVB-T receivere a tamo imaju čak i akciju kupiš 5 šesti dobijaš džabe. Plate 300kn po receiveru a u tim selima ih prodaju za 60€. I ljudi kupuju jer bukvalno ne mogu ništa da gledaju. Naši ne dobacuju do tih mesta. Moja mama radi kao veterinar u okolini NS-a pa vidi to svaki dan. E sad, mene zanima da li ću ja u Veterniku moći da uvatim HRT kad bi nabacio neku antenu na krov :D .

I da dodam, i kada počnu digitalno da emituju, ne mora to tada biti HD.

Ne da ne mora, nego neće ni biti emitovano u HD-u, ispočetka. RTS je ista priča kao i Telekom, gomila nesposobnjakovića sa veoma lepim platama koji su svima nama na grbači, a totalno nezainteresovanih da nam to bilo kako uzvrate, osim gušenja gomilom reklama, iako naplaćuju pretplatu (meni ne :d i niti će).

pa lepo RTS HD se emituje(ovao) terestrijalnim putem ili DVB-T samo u Beogradu.
Što se tiče kablovske u SBB HD temi sigurno ima reči o Eurosportovima u HD-u kao i emitovanju preko kablovske.
Prekjuče sam čačkao TotalHD receiver u TM-u i nisam baš oduševljen Eurosport HD kanalom, nekako nije HD slika. tj nije oštra kako sam očekivao

Ako u uglu nije pisalo NativeHD onda su samo upscale-ovali neki SD sadrzaj. Generalno Na ES1 HD i ES2 HD ni 30% programa nije HD jer oni prenose malo atraktivnih sadrzaja a oni manje atraktivni se obicno i ne snimaju u HD-u.

baš je bio veliki watermark NativeHD, snimak soderlinga i pederera sa RG

Total hoce da nas odere,izgleda.250 din mesecno za risiver i jos 250 dinara za 3 HD kanala.Ma super su....

Da, nisam ni ja odusevljen kvaliteton slike na vecini HD sadrzaja na Eurosportu HD. Jedino cega se secam da je izgledalo extra je onaj Africki kup u fudbalu koji je bio zimus neposredno po uvodjenju SBB HD-a. Sve posle toga mi nije imamljivalo odusevljenje. Korektno jeste ali izuzetno nikako.

Da li neko ima bilo kakav signal na 27UHF sa Avale? Makar RTS digital...

Imam ja odličan signal

Na Dorćolu ne može da se uhvati DTV 27UHF sa Avale :( znači - rupa :(

Ovo postaje zabrinjavajuce :trust: Sutra pocinje SP, a jos uvek nema HD kanala :( Malopre sam ponovo iskenirao ceo etar i i dalje ima samo ona uboga 3 kanala. Kad bi bar pustili SP na RTS digital da ide u 16:9, za to im sigurno ne trebaju nikakva dodatna prava...

Ma nema od toga ništa na žalost.

pa ne mogu da verujem! ja sam bio 99% siguran da ce svetsko ici u HD!!! :mad::mad::mad::mad:

koji degeni!!! sve bi ih izdevetao! :smackbum::smackbum::smackbum: pa zar je to toliki problem! pa imaju opremu, radili su dosta stvari vec u HDu, sta ih onda sprecava!?
aaaa ako ne bude na digitalu bar islo u 16:9... to je vec ******izam koji je nemoguce objasniti i pravo j***** gradjana u zdrav mozak!!!

Poslednja izmena:
Zaboravljamo u kakvoj banana drzavi zivimo a iskreno zasto bi samo mi u Beogradu uzivali u HD slici sa Avale a da ostatak Srbije nema ni pristojnu sliku na analogiji. Ovako je postenije ali je situacija u celoj drzavi na svim poljima katastrofalna....

Vrh Dno