Šta je novo?

Roaming Leto 2013 - iskustva i predlozi

*111#, *100# i slicni su USSD kodovi i oni se ne naplacuju cak i u romingu.
Skoro svi evropski operateri podrzavaju USSD (ukljucujuci turske) tako da je to super opcija, i veliki minus za VIP sto ne podrzava proveru preko USSD kodova.

Ako nekome nesto znaci, u Koreji ne rade uopste USSD kodovi :D Sistemski su nepodrzani. Mislim da je isto i u Japanu, ali se ne secam kako bese kad sam bio jer tada mi nije trebao telefon.

Vip ne verujem da ce uvoditi USSD za postpaid (na prepaidu lepo funkcionise) iz razloga sto ni mama firma A1 u Austriji ne nudi isto :).
Mada koliko vidim neki jaki evropski operateri ne nude sto me prilicno iznenadilo. Vodafone UK, Tmobile.. Provera stanja ide preko SMS poruke.

Sta znam, meni to nazadno :)

edit: da dodam, istovremeno svi se furaju na smart aplikacije za proveru stanja tako da je eto to neka zamena (opravdanje?!) za nepodrzavanje USSD.

Poslednja izmena:
Neogranicen,zvao je kolega korisnicki servis, i trebalo bi da je svo vreme u max brzini ali to zavisi od mesta gde se kacis.

Jel' probao neko da koristi MTS karticu u usb modemu u CG sa aktiviranim m:tel roming tarifnim dodatkom? Kako radi net u tom slucaju i koji APN treba koristiti?

Jel' probao neko da koristi MTS karticu u usb modemu u CG sa aktiviranim m:tel roming tarifnim dodatkom? Kako radi net u tom slucaju i koji APN treba koristiti?

gprsinternet je APN, samo pazi da rucno odaberes mtel mrezu, inace sacekace te racuu....un.

14. idem u Budvu, na Telenoru sam i trebaće mi tamo net, šta mi je najbolja opcija?

kupi MTEL ili TELENOR turistički ....

Ja kupio za 12 evra MTEL sa telefonom...

„Ukoliko korisnik više voli da surfuje internetom, ima mogućnost da dopunom računa 4,99€ ili više uživa u ovom benefitu za besplatan pristup Internetu (600MB po max brzini). Dopunjeni iznos od 4,99€ ili više korisnik slobodno troši“, naveli su iz m:tela.

Tvoju telenor karticu staviš u ovaj novi fon (nije SIMLocked, bar Samsung koji sam ja kupio) i nemaš DATA tako u romingu, i služi ti samo za dolazne pozive, koji su 7 dinara po pozivu, bez obzira na dužinu trajanja, a CG karticu ubaciš u svoj fon i korsitiš samo za net ...

Poslednja izmena:
Taj telefon kod nas kosta minimum 2000din isto uz prepaid karticu, a tamo je 12e. Kod nas stvarno nista ne moze bez marze od 50% :)

Taman kada se vratim kući prodam ga za hiljadarku i super :p

Mislim da si se zeznuo ... na kraju meseca se sve to skine .... trebao si da pitaš operatera.

Sve ide normalno, i na kraju meseca oduzmu saobraćaj ....

Ako je postpaid, moze biti. Ali sto je gore, moze biti da NIJE aktiviran jos bio m:Tel tarifni dodatak kad si zvao, vec tek sutra kad si uspeo da se nakacis na net.
To me uopste ne bi cudilo da je slucaj :(

To tso je rekao da je aktiviran dodatak kazu da izgleda ne vazi uvek od tog momenta :(
U svakom slucaju, zali se! Posto je prepaid, mozes odmah.

Zali se MTS-u. Necu da ulazim u dalju polemiku, ocigledno ne vredi.
A ima smisla zaliti se ako nije tvoja greska.

Ma pusti, vidiš da mu je cilj samo da pljuje .... nikad mi nije bilo jasno da dodje (ili ode) bilo gde, da pljuje, i sve to, a ne pokuša da sredi problem u izvoru ....

Idi u MTS, žali se, imaju sve, i storniraće ti kredit, najverovatnije.

Po onome što pišeš, njihov sistem je nešto zaebao.

Evo ovako. Sve je ok sto se tice roaming dodatka, moja greska je u pitanju! Nisam znao niti sam imao vremena i volje da ih zovem i da se zalim niti sam znao da postoji listing gde moze da se pogleda kompletno stanje saobracaja pa cak i za dva meseca unazad, ali sam slucajno nasao ovo -> https://mojtelekom.telekom.rs/web/moj-racun-listing-i-placanja nakon sto sam resio da vidim u cemu je problem, kreirao nalog, usao u listing i video sledecu stvar: zvao sam na 063 broj koji nije "u mrezi" i to mi je skidalo kredit! Znaci svi ostali pozivi, internet saobracaj itd nije naplacivano! :) Dolazni pozivi su se naplacivali po nekih 8 din..itd sto znaci da se radi o mojoj gresci! Sve je ok sto se tice mts-a i roaming dodatka, VELIKI PARDON!

Poslednja izmena:
:) :) :) :) Eto .....

A koliko ljudi je već od tebe čulo negativnu reklamu o MTSu ? Šteta nenadoknadiva .....

Ma ko bi rekao... greska korisnika???? Ma to ne moze u MTS-u! Sad ce stena da objasni kako je savan samo slagao jer mu je MTS platio...

Ali... lepo me je zasmejao sa stenom i stenom 2 danas :D (stena85 i ROCK86... ko bi rekao da su stene :D)

Lepo je kad neko kaze da je pogresio, to je pozitivna stvar, a prilicno retka danas

Probao TravelSure 10, odlicno radi, posto imam Xcover 2 i koristim ga samo za twitter i email za 10tak dana na moru potrosio nesto malo vise od 6mb. Ja zadovoljan, topla preporuka svima.

Lepo je kad neko kaze da je pogresio, to je pozitivna stvar, a prilicno retka danas

Baš tako. Čestitke savan-u ....

Pored gomile onih koji opljuju i ne jave (a da je do operatera, verujem da bi se javili) čovek pogledao listing i javio da je pogrešio ... za pohvalu.

Ajde da obnovimo temu.
Idem jos malo u Grcku na Tasos, pa me interesuje koji od Grckih operatera na Tasosu ima najbolji signal posto planiram da kupim prepaid sim karticu sa 1GB interneta....

Ljudi pozdrav svima imam jedno pitanje i nadam se da nije glupo u cg sam imam aktiviran mtl7 plus dodatak zanima me da li je internet za dz u okviru dodatka tj da li mogu da koristim tapatalk, fb, novine... A bez da se sekiram da ce nesto dodatno da me iscepaju za računom

Ajde da obnovimo temu.
Idem jos malo u Grcku na Tasos, pa me interesuje koji od Grckih operatera na Tasosu ima najbolji signal posto planiram da kupim prepaid sim karticu sa 1GB interneta....

Uzmi Vodafone, kad se iskrcaš u gradu imaš njihovu prodavnicu.
Za detalje raspitaj se kod njih.
Nisam imao problema sa signalom i sa netom.

Sad vidim datum pisanja posta :) .

Poslednja izmena od urednika:
@strbac i @ presretach Hvala na obavestenju drugari.

Поздрав. Да ли је могуће на Теленор припејду користити кол бек опцију у Грчкој? Типа *123*број#. На сајту кажу:
U zavisnosti od roming partnera, moguće je pozivati preko kratkih kodova (USSD) ili direktnim pozivanjem željenog broja u međunarodnom formatu (CAMEL).

Imam mts-ov usb net 3gb paket, jel mogu to da koristim u crnoj gori? ili koja je varijanta najbolja, jel mogu taj modem da iskoristim sa nekom njihovom karticom dole? fala

Poslednja izmena:
Vodafone Grčka

Prilozi

• uploadfromtaptalk1378309455719.jpg
    uploadfromtaptalk1378309455719.jpg
    35.1 KB · Pregleda: 67
A ti mislis mi svi pricamo (ili cak i pisemo :D) grcki ;)

Vrh Dno