Šta je novo?

Roaming Leto 2013 - iskustva i predlozi

Hmmm,izgleda da zavisi od mesta do mesta kao i u Srbiji.Ako je koristio neko u okolini Herceg Novog-Igalo-Njivice voleo bih da cujem njegovo misljenje.
Izvinjavam se na smaranju:(.

4 Mbps download / 1 Mbps upload preko roming dodatka u CG? ala mene onda ovde debelo zavrcu. ajde danas sam merio dl sa nvidijinog sajta, islo je max oko 25 kB/s, sto je ajde bolje nego ono oko 2-3 kB/s (cak je i ssh lagovao kroz to). imate poseban USB modem ili koristite standardno preko nekog Android mobilnog? mozda da probam da mobilni bude wifi hotspot, jer trenutno koristim laptop vezan USB kablom na mob. sto je valjda brze i pouzdanije nego wifi veza laptop <-> mob.

^ Potpuno je svejedno da li je vezan kablom za laptop ili bežično s obzirom na brzine koje ostvarujes. I da su daleko veće. Jedino sto se baterija dosta brze prazni kad uključiš wifi hotspot na mob, a opet, kad je prikljucen kablom na laptop on se sve vreme puni i prazni, sto nije dobro za bateriju, posebno ako se prazni brze nego sto se puni na slaboj struji USB porta. ;)

Hotspot za 3 dana i izmerene brzine!Nije bilo skidanja,samo youtube,facebook i malo D3Go.
Screenshot_2013-07-21-06-32-08.pngScreenshot_2013-07-21-06-34-30.png

Poslednja izmena:
Ko zeli da ponese obican prepaid za letovanje bez da tamo juri kartice, dobra domaca ponuda je kod VIPa. Minuti odlazni/dolazni su oko 37rsd dok su poruke 12rsd.
Telenor ima putni paket ali su mu cene dosta jace.

Za pozive i sms nije mnogo skupo, ali neta ima malo u tom paketu sto nude.

Trebao bih ici za CG za par dana pa me interesuje ovaj m:tel roming dodatak. Na postpaidu sam kod telekoma pa razmisljam uzeti dodatak od 7 dana za 1000din. Pozivi, sms, data 0din... Da li tu ima jos nekih skrivenih troskova ili nesto ili da koristim slobodno sve i da ocekujem samo ovih 1000din koliko kosta taj dodatak.

Ocekuj da nece biti aktivirano kad ti zelis tacno, nego kad se sistem probudi :) Tako da mozda to bude 6 dana ili 3 dana cak da ti bude radilo (pisao je neko u ovoj temi bas da se nije aktivirao odmah).

Ocekuj da nece biti aktivirano kad ti zelis tacno, nego kad se sistem probudi :) Tako da mozda to bude 6 dana ili 3 dana cak da ti bude radilo (pisao je neko u ovoj temi bas da se nije aktivirao odmah).

Ja procitah ovu temu dva puta od pocetka i ne nadjoh da je neko imao problem sa aktivacijom ove promocije.
U svakom slucaju cu je aktivirati nekoliko dana pre polaska posto planiram da uzmem akciju od mesec dana.

Ja sam dodatak od 30 dana aktivirao 10 Jula u prepodnevnim časovima,posle 10-ak sati sam dobio poruku da je roming dodatak aktiviran.Provera stanja vas iz Crne Gore košta 72 din.+pdv.Dolazne pozive sam odbijao,a potom sam ja zvao pozivaoca na MTS broj ili fiksni.Pričalo se strašno!Dinar jedan mi nisu za sad naplatili.Večeras sam se vratio i proverio stanje.Samo 72 dinara za jednu proveru stanja.Za 1500 dinara u CG nema bolje + net,pa kako god da radi.Meni je sve radilo OK.

Koju proveru stanja? Zar ne moze USSD kodom besplatno??

mi smo iz rominga (dakle vec u CG) izabrali preko USSD menija tarifni dodatak "Plus 30" jednog dana oko 17h i dobili smo povratnu poruku da ce to biti aktivirano u naredna 24 casa.

istog dana vec oko 21h nam je stigla poruka da je dodatak aktiviran, probali smo i sve je radilo.

sto kaze spaad, drndamo net i pozive (u fiksnoj i mob. mrezi Telekoma) koliko hocemo i za to nam stanje ne skace (tj. stvarno je 0 din. - nema skrivenih troskova tipa za uspostavu net veze ili za uspostavu poziva i sl.)

napomena za dekiviola, odlazni pozivi i sms jesu 0 din. ali samo ako idu na mrezu Telekoma. dakle mozes da zoves koliko hoces fiksne brojeve u Srbiji (jer pripadaju Telekomu Srbija) i mts-ove mobilne brojeve (znaci ne VIP i Telenor brojeve, jer ce za to da ti dodatno naplate) u Srbiji i takodje mozes da zoves m:tel-ove brojeve u Bosni i CG, sve za 0 din.

evo procitaj detaljnije: http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/promo-povoljan-mtel-roming-dodatak.html

provera stanja preko *797# je izgleda besplatna, ne znam zasto bi to naplacivali. ne znam kakva je to provera stanja za 72 din. + pdv, mozda ako se zove onaj govorni automat?

Poslednja izmena:
Meni je prilikom te jedne provere preko *797# prvo napisao obaveštenje da je cena 71,89 bez pdv-a?

Sad vidim da se svi dolazni pozivi naplacuju po redovnom cenovniku. Secam se da je i to nekad bilo dzabe ili samo uspostava veze (za pozive iz Telekom Srbija grupe), ali se secam da sam pozive ka drugim CG mob. operaterima placao jako malo.

Nije losa ni Telenorova opcija jer su besplatni i dolazni pozivi.

Nema bolje od mts-ove samo da radi kako treba.

Prosle godine mi je trebao neki roaming dodatak ali nisam mogao da ga iskoristim jer je trajao samo u julu i avgustu. Ja sam na moru bio dva puta:), u junu i septembu i u Bosni u junu. Glupo je sto je ogranicen samo na dva meseca.
Sad me zanima dali ima dodatak za postpejd koji vazi sa Tursku u septembru?
MTS je u pitanju.
Koji je najpovoljniji roaming dodatak za Tursku za pripejd, jer vidim da je ovaj Mts-ov preskup a nista ne nudi.

Poslednja izmena:
Evo na windu neka akcija do danas vazila, ko kupi 100MB dobije 500 koje vaze ceo mesec po ceni 5e..
http://www.wind.gr/en/for-individua...ice/wind-mobile-internet/mobile-internet-100/

ovo im je full cenovnik za internet na mobilnom prepaid broju:
http://www.wind.gr/en/for-individual/mobile/mobile-internet-service/mobile-internet-with-contract/

Slicna ponuda i kod Vodafona:

Super offer - 120MB with 3€ for 30 days

Activate the Mobile Internet bundle Surf & Email 60. Every time you purchase the bundle until 30/09/2013 you will get 120MB with 3€ for 30 days so that you can surf non stop from your mobile phone!!

Super offer - 500MB with 5€ for 30 days

Activate Mobile Internet bundle Surf & Email 100. Every time you purchase the bundle until 30/09/2013 you will get 500MB with 5€ for 30 days so that you can surf non stop from your mobile phone!

Dobar predlog, ovo sto navodis je jeftinije od MTS USSD call back-a, koji alfa ponekad spominje kao etalon. ;)

Gresim li ili Vip nema nikakvu posebnu ponudu za CG?

Poslednja izmena:
Samo jos jedno pitanje sto se tice m:tel dodatka. Internet je neogranicen... jel uvek ide u full brzini (u zavisnosti od mesta), ili je tipa samo 500MB po toj brzini a onda sporije?

Neogranicen,zvao je kolega korisnicki servis, i trebalo bi da je svo vreme u max brzini ali to zavisi od mesta gde se kacis.

Poslednja izmena:
MTS CG promo je koliko se secam trajao samo do 1. avgusta, sada traje do kraja godine?
Ovi VIP roaming paketi za pozive nisu jeftiniji od KT-a ako imas 50% popusta :) Najskuplji minut u Evropi za KT je prvi, i ispada 33RSD. Jedino ako mogu od Sigurica kredita da se uzmu, ispadaju super, ko je uzeo onu 50% promo prosle godine.

Dobar predlog, ovo sto navodis je jeftinije od MTS USSD call back-a, koji alfa ponekad spominje kao etalon. ;)

Gresim li ili Vip nema nikakvu posebnu ponudu za CG?
Za CG imaju ponudu sa TmobileCG ali je nikakva u odnosu na Telenor i MTS.

MTS CG promo je koliko se secam trajao samo do 1. avgusta, sada traje do kraja godine?
Ovi VIP roaming paketi za pozive nisu jeftiniji od KT-a ako imas 50% popusta :) Najskuplji minut u Evropi za KT je prvi, i ispada 33RSD. Jedino ako mogu od Sigurica kredita da se uzmu, ispadaju super, ko je uzeo onu 50% promo prosle godine.
Jedan kolega na forumu je bas pisao prosle godine da koristi VipSiguricu u roamingu i da pun iznos kredita moze da se trosi za roaming. Tipa Sigurica3000 je 1500rsd i svih 3000rsd moze u roamingu.

Moze za roming to se secam, ali nije proverio ove tarifne dodatke da li moze da kupi. Verovatno moze.

Čitam ponudu Telenora za roming u CG (nedeljna i dnevna karta).

Pri dnu strane piše sledeće:
"** Pod besplatnim pozivima ka mreži Telenor Crna Gora koji su uključeni u Dnevnu/Nedeljnu kartu smatraju se pozivi ka brojevima koji počinju sa +38263 i +38269. Ukoliko je broj drugih mobilnih operatera u Crnoj Gori (+38267 ili +38268) prenet u mrežu Telenor Crna Gora, on neće biti obuhvaćen besplatnim pozivima u okviru Dnevne ili Nedeljne karte."

Nisu napisali šta se dešava sa 063/069 brojevima koji su preneti iz Telenora u m:tel/T-mobile?

Poslednja izmena:
Jel ima neko ideju kako da produzim ovu Wind prepaid karticu jer traje do juna 2014 a ne verujem da cu ici u Grcku do tad.Trebalo bi da je dopunim iz Srbije , ne znam da li je to moguce, mrzi me da se opet cimam do Cosmosa a na Halkidikiju nema drugo prodajno mesto za Wind sim kartice koliko sam video.Dopuna ima verovatno na svakoj trafici al kartice samo tamo

Poslednja izmena:
Ja u CG ne koristim nikakav dodatak, vec obican telenor roming za prijem (SMSa - free i dolazni poziv - 7 din po pozivu) u kombinaciji sa MTel CG karticom (-uglavnom SMS kome treba.) kupio za 12 evra fon, dobio evro kredit, i 100 SMSa prema Srbiji. Imam i Telenor CG jos iz vremena promonte-a, i i imaju slicnu ponudu, ali NE MOZE na mom broju, jer je stari, mora kupim nov za 3 evra. E, necu. Imam kaericu od 2000 godine, i necu da kupujem novu.Telenor me i u CG zeza kao starog korisnika. :)

Provera stanja preko 111 Aplikacije za telenor se garant naplacuje ? Jer se kacim na tudju mrezu da bi pristupio aplikaciji...

Vrh Dno