Šta je novo?

Roaming Leto 2013 - iskustva i predlozi

Najbitniji su brojevi, zar ne? ;)
Elem, još važi akcija 5€ za 500MB. Nažalost, morao sam da uzimam opet novu SIM karticu, jer je stala istekla u julu. To me je koštalo još 5€, ali sada imam taj kredit za pozive i poruke.

Treba da idem u Crnu goru,e sad jel dovoljno da ugasim "data" conection,da mi nebi posle stigao neki "gadan" racun?

Stiklirao sam-Restrict background data a Auto-sync data sam odstiklirao.

Jel bi to trebalo da bude dovoljno?

Sad malo gledao cene roaming minuta u Mts-u i Telenoru za Grcku.
Mts stvarno dere, 157 rsd minut u Cosmote mrezi koja je i najjeftinija. Vodafon i wind 180 rsd za 1min.
Telenor je oko 100 rsd po minutu.
Stvarno ga preterase sa cenama.

Poslednja izmena:
Pogledaj VIPove Roming pakete za prepaid korisnike. L I N K

Euro miks 20 min 20 SMS 5 MB 1.515,25 din
Euro miks plus 40 min 40 SMS 10 MB 3.040,68 din

Euro pozivi 10 10 min 498,31 din
Euro pozivi 30 30 min 1.490,00 din
Euro pozivi 80 80 min 4.057,63 din

Euro Roming SMS 50 50 SMS 790,00 din

*Cene su prikazane sa PDV-om.
Paketi se mogu koristiti u onim zemljama u kojima je omogućen roming.
Paketi važe ukoliko se korisnik registruje u preporučenoj mreži i koristi usluge iz preporučene mreže. Vip zadržava pravo izmene spiska zemalja u kojima je omogućen roming. Spisak zemalja u kojima je omogućen roming može se razlikovati za prepaid i postpaid korisnike.
Za dodatne informacije o spisku zemalja u kojima je omogućen roming posetite www.vipmobile.rs
Roming paketi za prepaid korisnike vaze 30 dana od dana aktivacije.
Pakete mogu da aktiviraju svi poslovni korisnici, ukoliko im je omogućen roming, osim Prepaid VPN i Biz dopuna korisnika. Tokom jednog obračunskog perioda paket je moguće aktivirati samo jednom. Ukoliko korisnik želi ponovo da koristi roming paket, nakon njegovog isteka, potrebno je da ga ponovo aktivira. Nakon utrošenog paketa, sve usluge se naplaćuju u skladu sa važećim roming cenovnikom Vipa.
Razgovori unutar paketa se tarifiraju u intervalu od 60 sekundi. Pozivi ka specijalnim brojevima i usluge sa dodatom vrednošću nisu uključene u ove pakete. Obračunski interval za usluge prenosa podataka unutar Euro miks i Euro Miks Plus paketa je 100 kB. Prenos podataka prilikom prijema i slanja MMS poruke se obračunava iz sadržaja dostupnog u okviru mesečne pretplate Euro miks ili Euro miks plus roming paketa ukoliko paket nije utrošen, dok se fiksna cena po MMS poruci od 12 dinara (sa PDV-om) dodatno naplaćuje. Nakon potrošnje sadržaja u okviru mesečne pretplate odabranog roming paketa, prenos podataka se tarifira prema važećem cenovniku roming usluga.
Poziv iz rominga ka Korisničkom servisu tarifira se iz roming paketa u slučaju da korisnik nije istrošio roming paket i da se nalazi na preporućenoj mreži. U suprotnom, poziv će biti naplaćen kao standardni odlazni poziv u romingu prema važećem Vip cenovniku.

Poslednja izmena:
Sad malo gledao cene roaming minuta u Mts-u i Telenoru za Grcku.
Mts stvarno dere, 157 rsd minut u Cosmote mrezi koja je i najjeftinija. Vodafon i wind 180 rsd za 1min.
Telenor je oko 100 rsd po minutu.
Stvarno ga preterase sa cenama.

Iz nekog cudnog, jako cudnog, razloga je roaming u postpaid-u skuplji nego na prepaidu kod MTS-a. Na prepaidu te Grcka izadje u najgorem slucaju 50RSD/min (uz USSD callback, ne direktan poziv). To nazalost ne postoji na postpaidu, barem koliko sam probao (tj. nije tako jeftino) :(

Zato KT, uradiš bezuslovno preusmeravanje na KT sa postpaida - troši ti nacionalne minute :) I naravno ako si u nekoj od ovih država, izabereš mrežu iz "my friend" zone. I naravno u svim tim mrežama radi USSD callback.

U Bugarskoj, manuelno izaberem Globul, i vozi :)

Još se ljudi tripuju zbog poruke "Vaš poziv će biti preusmeren" pa i nemam tolko dolaznih poziva :)

Da vam ne bi propala Sim kartica - dok ste u Grckoj kupite kredit - napr 3 evra , ima u svakom supermarketu,pa pre nego sto istekne godinu dana, ako ne putujete u Grcku do tad, mozete ga produziti iz Srbije, preko android aplikacije, ili na sajtu operatera (ovo vazi za Wind, a verovatno i za ostale)
Najbitniji su brojevi, zar ne? ;)
Elem, još važi akcija 5€ za 500MB. Nažalost, morao sam da uzimam opet novu SIM karticu, jer je stala istekla u julu. To me je koštalo još 5€, ali sada imam taj kredit za pozive i poruke.

Jel se desilo nekom da kad predje granicu, jednostavno ga ne preuzme ni jedna strana mreza? Trenutno sam u Crnoj Gori,i prilikom prelaska granice nije mi stigla ni jedna poruka od operatera da mi preuzme signal! A takodje ni rucno ne mogu da se povezem. Nista nisam cackao u podesavanjima, do granice sam normalno koristio tel. Ako ima veze, ja sam na Vip-u, i imam smart 400 + 1GB neta. Nije da mi to nesto mnogo znaci sto nemam signal, imam wi-fi, sa njega i pisem ovo, ali mi nije jasno kako to? Dosta puta sam prelazio granicu, doduse ne sa ovim telefonom i ovom mrezom, ali nikad nije bilo problema. Kad hocu rucno da se konektujem, izlista mi mreze ali na kraju svake napise-forbiden! Kad idem na automatsko povezivanje kaze da trenutno nemoze da se zakaci na tu mrezu da pokusam kasnije! I tako vec tri dana! Jel imao neko nesto slicno ovoj situaciji?

Mislis uz ovaj moj paket nema roming? A kad imas pri pejd karticu, onda ga imas? Gde je tu logika?

PriPejd ne možeš da napraviš "milionski" račun.

Koliko dugo imaš paket?

To je.

Npr, sestra, MTS, mora da platiš 6 računa NA VREME da bi aktivirali roming. Ona imala 4 plaćena na vreme, 2 plaćena ono tipa 24-25 u mescu .... i otišli na odmor, i zove sa zetovog, kaže to i to, ja odem u MTS, taj i taj broj, kaže mora to i to .. ili da joj uplatim 8000 avansa da uključe.... normalno, javio sam im da nema roming, koristila klinkin prepaid :) :) :) (a možda i bolje tako, android je to... )

U telenoru valjda mora 3 računa, ali nisam siduran.

Za VIP ne znam, ali sigurno će ti se javiti neko ko zna. Možda je i kod njih 6 meseci.

Fala ti na objasnjenju, verovatno je to, a ja za to uopste nisam znao! Al su me ispalili.... ali i nije to lose, bar sam prosao bez troska ovako!
:)

Roming se pusta posle 3 placena racuna. Koliko si dugo korisnik?

Reče, 3 meseca

Ili ja nisam lepo razumeo reklamu ili je MTS slagao da ako odaberem dal bese Monte ili kako se zove ta CG mreza, NISAM u romingu sa svojim MTS postpaid brojem, a evo sad gledam listing zasto mi stiglo skoro 1700 dinara, i imam 2-3 poziva u romingu debelo naplacena za razgovore od minut-dva!?

M:TEL je njihov partner, odnosno vlasništvo ..... ne znam kako je bilo kod njih, proveri ...

Ja sam U telenoru sa partnerom Telenor CG plaćao odlazne , i to solidno, a dolazni su bili fiksni, 7 dinara bez obzira za trajanje.

SMS odande 15 dinara.

Ne verujem da MTS imao nešto mnogo drugačije.

m:tel - Crna Gora
Cene odlaznih poziva po minutu
mt:s, fiksna telefonija Telekoma Srbija – Open Home, m:tel Crna Gora, m:tel Republika Srpska i Telekom Srpske
(Uspostava veze je 7,08 rsd) 9.88 rsd
Ostale mreže u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj
(Uspostava veze je 7,08 rsd) 26.71 rsd
Interval tarifiranja nacionalnih poziva (osnovni / sledeći) 60 sec / 60 sec
Interval tarifiranja medjunarodnih poziva (osnovni / sledeći) 60 sec / 60 sec
Cene dolaznih poziva po minutu
Svi dolazni pozivi 6 rsd
Interval tarifiranja 1 sec
Ostale usluge
Slanje SMS poruka 10 rsd
GPRS (1 kB) 0.12 rsd
GPRS interval tarifiranja (osnovni / sledeći) 10 kB / 10 kB
Web prezentacija web site
Pokrivenost mapa
Napomena: U toku je roming promocija. Cene u tabeli su promotivne.
Napomena: rsd je međunarodna oznaka za dinar. Iznosi su orijentacioni (zavise od tarife roming partnera i kursa dinara na međunarodnom finansijskom tržištu) i prikazani su sa porezom.

Ovo je ako si koristio MTEL ...

Možda si pomešao sa Roming Dodatkom?

Poslednja izmena:
Ne, nisam uzimao nikakav roming dodatak, ili mi je dosao SMS da mi je ako odaberem tu i tu mrezu roming isti kao unutrasnji saobracaj u Srbiji, ili sam video na nekoj trafici reklamu, ne mogu da se setim sta je bilo pre 2 meseca...

Ako si video na kiosku, to je onda definitivno za prepiad .... :) :)

Ne znam šta da ti kažem...

Ma 95% da je stigao SMS sa takvom "ponudom", sad se setih da je i gospodji nesto stizalo pa posto nije bilo takve ponude ni za jednu mrezu (ona nije na MTS inace) ugasio sam joj net skroz da ne bude iznenadjenja kad se vratimo jer joj se na Androidu sam kaci na net kad hoce...

Ma jeste, video si nesto, ne mozes da se setis, ali si siguran..... nikakva kontradikcija sama u sebi :D

I posle je MTS uvek kriv :D

Ne znam za tvoj konkretan slucaj, ali kad slusam neke ljude, prosto mi je drago kad ih oderu :)

Doduse, 1700 RSD za nekoliko minuta kod MTS-a jedino u postpaidu VAN Evrope! Nigde u Evropi im nije toliko skup roming. NIGDE.
BTW, kod MTS-a na KT-u najskuplji minut ispada 32.5RSD unutar Evrope :D Nikakav tarifni dodatak za roaming, samo USSD callback na KT broju koji je pod ugovorom sa 50% popusta.

^ U MyFriend zoni ispadne ~20RSD odlazni minut preko USSD :)

Ma jeste, video si nesto, ne mozes da se setis, ali si siguran..... nikakva kontradikcija sama u sebi :D

I posle je MTS uvek kriv :D

Ne znam za tvoj konkretan slucaj, ali kad slusam neke ljude, prosto mi je drago kad ih oderu :)

Doduse, 1700 RSD za nekoliko minuta kod MTS-a jedino u postpaidu VAN Evrope! Nigde u Evropi im nije toliko skup roming. NIGDE.
BTW, kod MTS-a na KT-u najskuplji minut ispada 32.5RSD unutar Evrope :D Nikakav tarifni dodatak za roaming, samo USSD callback na KT broju koji je pod ugovorom sa 50% popusta.

Brate kako sam razbio glavu u udesu motorom (bez kacige o asfalt) ne pamtim sta sam jeo prekjuce za rucak, a tek da li mi je pre skoro 2 meseca SMS-om ili nekim bilbordom to objavljeno... Nije roming bio 1700 dinara, racun koji je trebao biti 1200 dinara je dosao blizu 1700 dinara!!

Idi bre, Lomnice, 500 dinara veći račun .... man da trošiš resurse foruma za tako nešto ...

Izvini a gde pise da je ovo tema samo za kukumavke na racune vece za preko 10 000 ? :d
Meni je to OBMANA kupca, telefon mi je sam odabrao tu mrezu za koju mi je doslo obavestenje da nema roming cena nego kao unutrasnji saobracaj, a onda kad mi je stigao listing pre neki dan pise dolaznih poziva x, cena xxx, odlaznih poziva x, cena xxx!!
Ako nije roming kako su mi naplacivali dolazne pozive i to razgovor od 2 minuta bude nesto tipa 70 dinara na primer, drugim recima ili vazi samo za pripejd (koji djavo mi slali obavestenje onda) ili ne vazi nikome!!

Poslednja izmena:
Necu ni da se trudim vise da citam tvoje postove... nakon 10 poruka tek shvatamo da nije 1700 dinara UVECAN racun vec ukupan 1700, i tek sada znamo da je na roming otislo 500RSD.
Prvo treba da bajemo u bob koliko ti je za roming stiglo, drugo da bajemo u bob gde si i sta video kao reklamu i sta jos ne, a ni sam nisi siguran....

Ali je siguran da je obmana kupca. Iako se ne seća gde je i šta video. :) :) :)

Super. Racun za treci mesec me ceka kuci, i kad se vratim sa mora uplaticu ga, i imacu roming!!! Yeey!... bladi! :-\

Meni je poruka o aktivaciji rominga u MTS-u stigla posle 6 meseci?

Nazad
Vrh Dno