D
Kolika je provizija za topup sa srpskom debit karticom?Da se zahvalim članu Tanderbolt jer nisam ni razmišljao da može na taj način da se otvori nalog.
Čisto radi testa prebacio sam sredstva sa Mastercard Mts banke (sada Poštanska).
Fizička kartica mi za sada ne treba pa ću koristiti samo virtuelnu.
Pogledajte prilog 388892
Verujem da zavisi koja je banka ili vrsta računa.Kolika je provizija za topup sa srpskom debit karticom?
Ja sam otvorio Revolut u Pl proje 3.5g i evo 6mj ga koristim u Srbiji, prvih par intezivno dok nisam otvorio racun u banci posto sam nerezident. Sve je islo bez ikakvih problema, konverzije po kursu VISA/MC sto prilikom placanja ili licnog mjenjanja. Dizao sam i na bankomatima OTP i Halks banke i nema provizije. Do 200e je bez provizije ako si na standard paketu. Ja sam otvorio nalog jos na Curve-u i tu dodao Revolut karticu, isto imas 200e bez provizije pa kad dodjes do limite na Rev kartici dignes preko Curve jer onda revolut to gleda kao placanje a ne kao podizanje na bankomatu tako da dobije 400e mjesecno umjesto 200 na stndard rev paketu.![]()
Revolut's global goal thrown into jeopardy
The UK's most valuable fintech firm has been waiting for approval for more than two years - despite repeatedly saying it was on the cusp of getting the green light.www.thisismoney.co.uk
BTW, Revolut Ima bolji kurs €2rsd od mts banke, sadašnje BPŠ.
Pošto nisam u Srbiji, ima li neko u grupi ko je otvorio Revolut vani, a da je koristi u Srbiji, a da je srpski državljanin, bez EU papira..?
Ja sam otvorio Revolut, ali ne znam kako će sve funkviinisati kada se vratim u Srbiju.
Transakcije, slanje, primanje novca, konverzija iz € u RSD, plaćanje tj. kupovina po radnjama, plaćanje računa provider-u putem banking, online kupovina, podizanje keša na bankomstima.
uplati karticom, dodas mts debitnu i sa nje bi ti skinulo ali misli da mogu evri i valuta koja je u zemlji gdje si registrovan. Dinare mozes samo swiftom mislim a to se ne isplati. Dodas evre i konvertujes u rsdDa li mogu direktno u pošti u Srbiji da uplatim dinare ili evre na Revolut virtuelni Visa račun, kolika je provizija (ako postoji) i da li novac stiže odmah na račun?
Poređenje sa Mts bankom: sada uplatim u pošti ali je subota i novac je biti na Mts računu u ponedeljak.
To znači da tek u ponedeljak mogu da prebacim sredstva sa Mts na Revolut pa zato pitam da li može direktno da se uplati.
Vrlo moguce je da ce ti biti vraceno na 50,00 zato sto meni npr banka skine nesto malo vise kada negde koristim, tipa inostranstvo, ali kada proknjize uplatu vrate na original iznos bez ikakvih dodataka.Prvi put kada sam uplatio 10 evra nije bilo provizije.
Sada sam uplatio sa iste Mts kartice na kojoj imam i dinare i evre i za prebačenih 50 evra sa kartice je skinuto 51,08 evra:
Pogledajte prilog 390514
Pogledajte prilog 390515
copy/paste citavog IBAN-a radi kod mene, SWIFT/BIC mozes izguglati za svaku banku ili pitas njihKako da znam IBAN računa koji imam u mts banci? Pokušao sam da pošaljem novac preko Revolut kartice na Račun Plus karticu u mts banci, ali Revolut aplikacija prijavljuje This bank does not support card transfers to this card
Ne znam kako da pošaljem novac iz Evrope na Račun Plus karticu u mts banci u Srbiji.
Pokušao sam evre i dinare da pošaljem, ali odbija broj kartice, a IBAN ne znam koji je.
Wise nema virtuelne kartice za Srbiju, ima samo da se joinujes nekoj waiting listi.Wise mi ništa nije tražio osim adrese, selfija i pasoša.
Dok je Revolut tražio sve crno na belo.
Radice ti normalno ako si otvorio tamo.Nisam u Srbiji, trenutno.
Uvezao sam Wise (Visa) u GarminPay.
Revolut može samo MC u GarminPay, ne može Visa.
Što se Srbije tiče, videću, kada se vratim, kako će i da li će i pod kojim uslovima Wise i Revolut raditi.
Meni je mts banka uzela 18evra fee na 40evra koje sam poslao sam sebi, testa radi, da vidim kako će sve proći i koliko fee će biti.
Wise uzeo 3.84evra, baba poštanska 18evra, sve ukupno 50%.
Mislio sam na kupovinu po prodavnicama u Beogradu, Srbiji tj.Radice ti normalno ako si otvorio tamo.
Usvojili smo mi onaj EU zakon on fintech, samo sto nas zaobilaze u sirokom krugu. Makedonija, Bosna (?!) su na listi Revolut, a nisu ni otpoceli pregovore za pristupanje u EUMislio sam na kupovinu po prodavnicama u Beogradu, Srbiji tj.
Koristiti Samo Wise ili Revolut u Srbiji je besmisleno. Prvo, kada ti zatreba keš, tu su limiti na podizanje sa bankomata bez provizije.
Ako želiš da platiš nešto tako što bi nekome u Srbiji prebacio novac sa Wise ili Revolut, opet je ne isplativo, jer banke u Srbiji debelo naplaćuju transakcije.
Poenta je ugasiti račune u bankama i preći na fintech.
Sve dok Srbija ne uđe u EU (čitaj nikad), fintech možemo da zaboravimo.
A sto ne bi radilo, to su Visa i MC, banka je nebitnaMislio sam na kupovinu po prodavnicama u Beogradu, Srbiji tj.
Mislio sam na blokiranje računa, jer nemam stalnu prijavu u EU. Revolut je puno rigorozniji od Wise.A sto ne bi radilo, to su Visa i MC, banka je nebitna
Wise ima opciju da vidiš aktuelnu kursu listu iz evra u rsd, ali ne možeš da šalješ dinare.Naravno da radi Revolut moja svastika normalno koristi karticu od muza, on je Hrvat a radi u Irskoj bez ikakvih problema placa tom njegovom karticom, i to samo tako kad je lik napuni karticu s €🤣
Trebalo bi da mozes ako imas stanje u EUR, nase banke izvrse konverziju i naplate ti u EUR (ranije je bila neka crypto vritualna kartica crypterium - sad je to choise.com), ali normalno sam trosio EUR sa nje u Srbiji.Mislio sam na blokiranje računa, jer nemam stalnu prijavu u EU. Revolut je puno rigorozniji od Wise.
Wise ima opciju da vidiš aktuelnu kursu listu iz evra u rsd, ali ne možeš da šalješ dinare.
Zbog toga razmišljam kako će biti moguće da koristim Wise ili Revolut u realnom vremenu u Srbiji, u prodavnicama, ako oni ne rade konverziju evra u dinare.
U baba poštanskoj (mts banka), nafilujem karticu evrima i koristim beskontaktno plaćanje bilo gde po aktuelnom kursu BPŠ banke.
Nisam razumeo ovaj deo.. kakve veze ima bilo koja banka u Srbiji sa Revolut ili Wise fintech bankama na kojima držim sav novac u evrima, a koje nameravam da koristim u Srbiji prilikom kupovine u prodavnicama.Trebalo bi da mozes ako imas stanje u EUR, nase banke izvrse konverziju i naplate ti u EUR
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari