Šta je novo?

Retro Dream Machine

@ RUS

Vidi care, sto se kartica tice u drugoj temi sam rekao da sam ih nabavio jer su kostale 50 dinara (GF4 i Rage).Tvoje subjektivno misljenje je dal je nesto odvratno i krs, a vidis mozda je neko plakao za tim karticama pre deset i kusur godina (smrc)! Ja druge kartice trenutno nemam (sem Viper 550 a on ceka Voodoo 2) a dal ce ih biti jos i koje cu nabaviti je pitanje! Od 3Dfx-a bih uzeo 2xVoodoo2 a jedino sam za Amigu spreman da platim malo vise. Ostalo sto nabavljam i sta radim smatram dokonoscu i hobijem! Poenta u celom threadu je tvoja (licna) dream mashina!Bio to C64,speki,Amiga,Atari,486...

Meni je vec bilo u glavi:
Dual Pentium II ili III
256/512MB SDRAM
Voodoo2 SLI
Viper V550/V770
SCSI HDD

al sam odustao bar sto se SCSI diskova tice i dual sistema (za sada :-devil-:)

Ok, nemam nameru da bilo koga vređam, ali većina članova će se složiti da je MX 440SE dno. Ej, pa ja sam imao MX 440 (128-bitni), i to Gainwardov, koji se do jaja klokovao. Ali to je i dalje teška socijala bila (jeste, nisam imao para za 4200ti na primer).
Hoću reći da MX bilo koja teško može da bude dream. Ali zato Gf3 Ti 500 (mislim da je ovo neko već pomenuo) može zacijelo :smoke: E da, kada smo kod toga, znam samo jednog čoveka koji je imao tu karticu, i to nije bila lično njegova, već neka kombinacija radi testiranja itd. Znam jedno koji je imao Gf3 Ti, ta je nešto slabija od Ti 500.
I dalje čuvam u kutiji Matrox MGA200+Voodoo2 sa 12Mb, u nadi da ći imati vremena nekada da se igram (i da nabodem još jedan takav V2 pa da opravim SLI).

U stara dobra vremena...

Mene je komp upropastio tj tastatura a kasnije i mis tako da danas na gamepad-u ne mogu da se snadjem...

Sve je pocelo 90' god kad sam kod caleta na poslu video PC ,a jaoooo , ludilo. Redovno sam isao da igram "Prince Of Persia" i neku igru , nisam siguran za ime valjda MARS.
Sanjao sam sve te igre danima...uff,
Moje drustvo je imalo konzole (Super Nintendo, Sega 2...) ali to nije to, nista bez tastature.

Moj prvi komp je stigao 96', nisam mogao da verujem kad sam ga zatekao u sobi. Bila je to neka 386 na 8MHz a kad pritisnes "TURBO" poleti na 25MHz, 1mb ram-a i 80mb hdd. Vrlo brzo sam dobio jos 3 rama , skako sam po kuci od srece(sa 1 mb rama nije hteo aladin da mi radi). Mozda godinu dana kasnije pao je neki upgrade na 486 33Mhz/66Mhz 8mb ram 80Mb hdd.
Kad se samo setim da sam skupljao kesh da bi kupio igrice, 50 para je bilo po disketi, a moglo je da stane dosta na jednu, zamisli kad je neka isla na 4 diskete, brate ko ce da skupi 2dinara za jednu igru? Bilo je tesko cccc
SLedeci komp sam dobio u februaru 99
Intel Celeron 300A Zmaj koji radi na 450MHz, ma zivotinja
64Sd rama
Grafika je bila Intel i740
LG Studio Works valjda 55i 15"
Tu su se igrale opasne igre, od Quake2,3 RainBowSix, Carmageddon ....

2001-2 sam uspeo da kupim Voodoo 3 2000 , dusa me boli sto sam ga prodao ove ili prose godine.

Grafika koju sam ja zeleo a nisam nikad imao je Riva TNT 2 Ultra, tada sam mrzeo 3DFX, a kad ga je nvidia kupila bilo mi je zao. Jos uvek imam negde okrugle plasticne nalepnice 3DFX.

Najbolje doba koje sam proziveo vezano za PC je tada, klinac koji nema obaveza(osim skole), igram igrice , igram se u Hex editoru, mastam o glupostima, sve svemu je bilo lepo.
Danas nemam vremena ni da se igram a da bi ironija bila veca imam igraonicu a i Xbox360 sam uzeo. Samo glupi problemi ...evo upravo sad je iskocio BSOD na jednoj masini.....
odo da radim i da mastam o vremenu koje je proslo....
smrc

Ok, nemam nameru da bilo koga vređam, ali većina članova će se složiti da je MX 440SE dno. Ej, pa ja sam imao MX 440 (128-bitni), i to Gainwardov, koji se do jaja klokovao. Ali to je i dalje teška socijala bila (jeste, nisam imao para za 4200ti na primer).
Hoću reći da MX bilo koja teško može da bude dream. Ali zato Gf3 Ti 500 (mislim da je ovo neko već pomenuo) može zacijelo :smoke: E da, kada smo kod toga, znam samo jednog čoveka koji je imao tu karticu, i to nije bila lično njegova, već neka kombinacija radi testiranja itd. Znam jedno koji je imao Gf3 Ti, ta je nešto slabija od Ti 500.
I dalje čuvam u kutiji Matrox MGA200+Voodoo2 sa 12Mb, u nadi da ći imati vremena nekada da se igram (i da nabodem još jedan takav V2 pa da opravim SLI).

Pa ja nigde i nisam rekao da je 440SE vrh? Ako si citao koju stranu iza video bi sta sam stavio kao moje top kartice! Sve je stavljeno radi Rise Of The Machines tj. da to sve proradi i pobaca se u slucaju da ne radi, a u jednom konkretnom slucaju da se na jednoj za sada vrti Moorhuhn!Dug je put do idealnog setup-a!

@smith bre
Ubo si poentu thread-a!
banana_smiley_19.gif

ma ljudi poenta svega ovga nije da se prepucavamo sta je za nekoga dream a sta smece, ukusi su razliciti, zelje i mogucnosti takodjer, kada su svi pricali o pc-ju ja sam zeleo a600 vise od svega na svetu i taj osecaj me prodje svaki put kada ju i danas pogledam i taj osecaj me vodi da ulozim nesto u nju (ili da provedem citavu noc praveci pc-amiga flopi kabl), ako nekoga ispunjava spravica koju je sklepao to je jedino vazno...

ma ljudi poenta svega ovga nije da se prepucavamo sta je za nekoga dream a sta smece, ukusi su razliciti, zelje i mogucnosti takodjer, kada su svi pricali o pc-ju ja sam zeleo a600 vise od svega na svetu i taj osecaj me prodje svaki put kada ju i danas pogledam i taj osecaj me vodi da ulozim nesto u nju (ili da provedem citavu noc praveci pc-amiga flopi kabl), ako nekoga ispunjava spravica koju je sklepao to je jedino vazno...

Tako je care :banana: !

A sada zipa ovo: http://eab.abime.net/showthread.php?t=31744 ! Meni nije dobro-kako je dobro !
bad_boys_20.gif

Poslednja izmena:
Ko nadje pravi GF3 taj je car. Znaci ne Titanium revizije nego prvi model GF3 koji se pojavio i koji je kod nas kostao preko 1000DM.

A to da je GF4200Ti tukao 9800Pro, to nije istina.

Ko nadje pravi GF3 taj je car. Znaci ne Titanium revizije nego prvi model GF3 koji se pojavio i koji je kod nas kostao preko 1000DM.

A to da je GF4200Ti tukao 9800Pro, to nije istina.

ima jos jedna stvar podjednako retka kao i originalni titaniumi, a to je gf2 ultra, secam se testa else u sk-u, spravica je kostala oko 1400dm i nije se mogla naci ni za lek.

mada jedna kartica je na mene (prvenstveno izgledom i nekim "smekom" koji je tesko objasniti) ostavila utisak vise nego ijedan komad hardvera pre nje: hercules prophet III (upravo taj originalni gf3), metalik tamno plava stampa, plavi ventilator, ma da je okacis na zid mesto tetkine slike!

Zaboravio sam da dodam da sam bio ponosam vlasnik Asus GF3 Ti200 Deluxe(samo sto cvike nisam nikad dobio...ccccc...), crko GPU pre godinu/dve , jos mi stoji zao mi da je bacim

Imao sam i Ati 9800 Pro , jao sto sam bio srecan kad sam ga uzeo od ortaka, prodao sam ga ove godine, tako da mi je ostao samo u secanju. btw bio je valjano bolji od Gf4200

A skoro(2-3god) sam na oglasu kupio Asus GF2 Ultra i Asus GF2 Ti , tu sam se razocarao u nvidiu zato sto za ta dva modela ne postoji podrska u driverima (zadnja je 71.89) a grafike su kostale nenormalno puno, dok GF2 MX i GF4 MX furaju driveri do samog kraja(93.71), nisam razumeo tu politiku , i jos mi nije jasno.

Nevezano za hardware , najveca beda je bila kad stignem kuci da probam nove igre koje sam kupio za moju "besnu" 486-icu, ubacim floppy kad dodje poruka da disketa nije formatirana, dodje ti da places , a tek sutra mogu da snimim ponovo....

Odlična tema,ZokiNS,treba da se setimo i kako je to bilo nekada...
Ja svoj prvi susret sa svetom racunara pamtim po debejlku ili C64,starci su ga bili doneli od nekih prijatelja još davne 1986 godine pošto je njihov sin bio prešao na neku ozbiljniju mašinu,sećam se štelovanja glave na kasetofonu,simpatičnih kockastih igara,basic softvera za programiranje,itd...

Posle tog debeljka,postao sam vlasnik i polovne Amige 500 negde u leto 1993,platio sam je tada tačno 350dm,samo nekoliko meseci kasnije došao sam i do proširive memorije za nju od verovali ili ne tada velikih 4 mb,njen AmigaOS mislim da je bio v1.3 je bio jedan od nastabilnijih operativnih sistema i šamarao je Windows 3.11 u svemu.

Posle kvara na toj Amigi i popravke od 50dm menjao sam je za Tomos APN4-5 brzina ne želeći da rizikujem dalja ulaganja,da bi posle skoro 6 meseci voznji i basketa ponovo zaseo za sto...bila je to Amiga 1200 sa 80mb hard diskom,14" kolor monitorom,najbolja stvar po mom mišljenju iz tog vremena,to je moj izbor za retro dream mašinu!

Posle nje je došao PC računar sa AMD procesorom K5-PR133,S3 Trio 2mb,Sound Blaster 16,400mb hard ali nije nikada imao ni tu brzinu,ni stabilnost u radu kao Amiga 1200,danas kad se setim,žao mi je što sam je prodao!

Ređali su se redom,AMD K6-2 na 450MHZ,Duron na 850MHZ,AMD XP 2000+ na 1.8GHZ...sve do današnjeg Phenoma II 720.

Od grafičkih kartica imao sam Voodoo I,Ge Force II MX 400 32mb,Radeon 9550 128mb/128bit itd...nedavno sam prodao svoj 4850 pošto se više ne igram i trenutno koristim IGP HD3300 koji mi u potpunosti zadovoljava sve potrebe...ako bi se ikad odlučio za kupovinu neke retro mašine prva na toj listi bila bi AMIGA 1200!

@td1984r
My respect man ! Dobra ti fora za apenca!
banana_smiley_7.gif

Meni pada nesto slicno na pamet od kad se igram na Wii-ju,pa mi je doslo da batalim trku sa PC hardware-om, a da ne spominjem sto je izasao Ati 58x0 pa sam u bedaku!Muka mi je vise od ulaganja! Malo bi se zabavljao jos sa retro makinerijom i to je to!

Voleo bi da imam Atari TT, Apple Performu, Acorn Archimedes, Amigu 4000 i 1200, Sinclair QL i ZX81 :)

@stex

Znas ti sta hoces! :) Dobra lista,nema sta !

@kovacm

A mene tuga vata jer mi moj C64 (al nije debeljko®

nego onaj noviji) kod rodjaka prezivljava pakao! Dao sam ga pre par godina da se deca malo igraju i uce ali po zadnjem popisu je kuciste otvoreno,pocupani su neki kablovi a mislim da su klinci nesto uradili i sa onom folijom kod tastature! :mad: Sve me sramota da pitam da mi vrate, a vamo ih grdim sto su razvalili stricevu makinu !

Retro Dream masina po meni je definitivno amiga 1200 sa blizardom 1260.
Mislim da sam sve rekao.

hehe kad videh ovu temu, baš mi je predstavljalo zadovoljstvo da je pročitam celu od početka do kraja :)

ja sad imam neki ruterčić te "generacije" (al i malko slabiji):
gigabyte ga-5ax ploča (ali cipset :S:)
AMD K6-2 na 475Mhz (5x95), prokletinja neće više nikako, a ploča bi mogla da ga potera i na 550 (5.5x100)
whoopin' 512mb sd-ram (256+2x128) :D
maxtora 40gb slim
i sve to zbudženo da stoji "golo" - kačio sam slike pre...

A neki san - drug mi je pre par godina imao abitovu ploču sa pIII na 550mhz, ali ploča je imama 2 cpu socketa (samo 1 popunjen). da mi je da nađem to sad i bocnem i drugi cpu, pa ne bih gasio mašinu... otprilike nikad :d kakav bi to server bio... naravno voodoo bih morao da bocnem, neki SLI. nikad ga nisam imao, ali kad vidim kolika se fama i dalje vezuje za to ime, prosto bih morao da ga probam i posedujem :D

hehe kad videh ovu temu, baš mi je predstavljalo zadovoljstvo da je pročitam celu od početka do kraja :)

ja sad imam neki ruterčić te "generacije" (al i malko slabiji):
gigabyte ga-5ax ploča (ali cipset :S:)
AMD K6-2 na 475Mhz (5x95), prokletinja neće više nikako, a ploča bi mogla da ga potera i na 550 (5.5x100)
whoopin' 512mb sd-ram (256+2x128) :D
maxtora 40gb slim
i sve to zbudženo da stoji "golo" - kačio sam slike pre...

A neki san - drug mi je pre par godina imao abitovu ploču sa pIII na 550mhz, ali ploča je imama 2 cpu socketa (samo 1 popunjen). da mi je da nađem to sad i bocnem i drugi cpu, pa ne bih gasio mašinu... otprilike nikad :d kakav bi to server bio... naravno voodoo bih morao da bocnem, neki SLI. nikad ga nisam imao, ali kad vidim kolika se fama i dalje vezuje za to ime, prosto bih morao da ga probam i posedujem :D

Pozdrav majstoru samuraju ! :)
Nije ti los ni taj tvoj "ruter" ! Moj drugar (prepoznace se) je imao svojevremeno AMD K6-2 450 i Voodoo 1 karticu !
Prati "Lemonado", tamo sam video par puta dvoprocesorske ploce u varijanti "komplet lepinja" dakle sa oba procesora! Bilo je obe varijante i Slot 1 i s370.Upitnost celog sistema za igranje je kao sto si citao dovedena u pitanje ali ne i wow efekat! Dva procesora, dva Voodoo-a u SLI i natrpati sta god moze da stane na maticnu da ni jedan slot ne ostane prazan je "forma ideale". :) Samo napred!

Poslednja izmena:
Meni bi ta ideja sa 2 procesora bila odlična, ne zbog igranja, nego zbog multitaskinga. Pošto sadašnji ruter nije sposoban da vrti sve što vrti na jednom jezgru (a u planu je da dignem i game server za neku stariju igru), ta mi se solucija jako sviđa, ne zaboravivši i WOW efekat koji postiže (s obzirom da mi ta mašina stoji na ormaru pored desktopa, sasvim ogoljena do srži)

U attachu moja makina :d

Prilozi

• DSCF1007_1.jpg
    DSCF1007_1.jpg
    446 KB · Pregleda: 135
Voleo bi da imam Atari TT, Apple Performu, Acorn Archimedes, Amigu 4000 i 1200, Sinclair QL i ZX81 :)

Meni ovde fali Mac IIx a moze i Mac IIfx, ustvari pre ovaj drugi nego prvi :d A Arhimedes je bio cudo, jos uvek se secam opisa u Racunarima, mada ga je sputala slaba softverska podrska. E da i pod obavezno Amstrad PC 1640 (mada sam mastao i o starijem PC 1512) a vec model 2086 mi je bio san snova, sto zbog dizajna sto zbog karakteristika :d

Poslednja izmena:
Meni ovde fali Mac IIx a moze i Mac IIfx, ustvari pre ovaj drugi nego prvi :d A Arhimedes je bio cudo, jos uvek se secam opisa u Racunarima, mada ga je sputala slaba softverska podrska. E da i pod obavezno Amstrad PC 1640 (mada sam mastao i o starijem PC 1512) a vec model 2086 mi je bio san snova, sto zbog dizajna sto zbog karakteristika :d

Acorn ima, koliko vidim, ODLIČNU softwersku podršku danas :)

http://retrokompjuteri.bloger.hr/post/izasao-netsurf-browser-za-amige-classic/1755495.aspx

;) kažu da bi ovo moglo da se vozi i na STu lako... :)

Možda nahvatam jedan MAC G4, pa me zanima kakav monitor koristi, tastaturu i miša? Jel treba nešto spec, ili može PC klasika?

Samuraj pa makina ti je kao da je iz Pobesnelog Maksa :) ! Respect! To je ta ploca na limunadu ali ne vidim AGP na njoj, pa je za moj gamerski ukus neupotrebljiva jedino bi mogao da podignes kakav li SAERVER i da rokas-snimas!

Archimedes je chudo! Jel imao neko priliku da se koristi sa njim ili da ga vidi barem uzivo?

Ma ja bih isto AGP i što više PCI slotova, nema dovoljno slotova na ploči koliko ja imam kartica da nataknem :d A i ploča neispitana... :S:

Biće nešto u pravom trenutku, za sada ovo fercera i više nego dobro :)

P.S. A mašina je takva jer je lepši feeling ovako nego da imam klasično kućište tamo negde dole sakriveno iza ormama. Ovo je mojih ruku (ne)delo :d

Diamond Stealth 3D 2000 S3-ViRGE PCI

Imao sam ovu grafu :D .

Beba burazeru jer sam je imao pa znam.
Sad imam Diamond Viper 330 4MB. (riva128/zx) jede tu virge za užinu.
Tera Quake 3 arenu provereno sa riva128zx driverima.

Poslednja izmena:
NIšta od G4, ovaj je neispravan :(. Potraga se nastavlja....

NIšta od G4, ovaj je neispravan :(. Potraga se nastavlja....

Probaj ovde

http://www.limundo.com/aukcija-Power-Macintosh-G4-AGP-586554

http://www.limundo.com/aukcija-Power-Macintosh-G3-350-586562

http://www.limundo.com/aukcija-Apple-G3-odlican-678566

Najbolje da direktno kontaktiras ove prodavce i ponudis cenu. Inace imao sam ovakve G3 masine na 350mhz i sasvim su ok vrsile posao za net i muziku, malo slabije za divX. Inace OS 10.3.9 je odlicno radio na njima.

Ma uzeo bi neki za kuću, za filmove, muziku i net. Oduvek su mi se sviđali, ali nemam nameru da dajem više od 60e za neki sa agp slotom.

Nazad
Vrh Dno