Šta je novo?

Retro Dream Machine

Ma uzeo bi neki za kuću, za filmove, muziku i net. Oduvek su mi se sviđali, ali nemam nameru da dajem više od 60e za neki sa agp slotom.

Pa nadju neki G3 (mada ce slabije da radi divX). Ja sam svojevremeno, svoj G3 sa original Apple Studio monitorom i tastaturom platio 60e.

danas sam pomagao u raščišćavanju nekog kompjuterskog krša pa sam naleteo na nešto zanimljivo :eyebrows:

u pitanju je S3 Trio 64V+, made by Diamond Multimedia, piše i: STEALTH 64 VIDEO 2001

kakav je ovo konektor na zadnjem delu pored VGA? isprobaću je večeras, Evgenije Onjegin neće da se pročita sam :S:

ovu sam ugrabio jedino jer je PCI S3 ViRGE prso, a treba mi PCI grafika za dijagnostiku raznih makina... tek sam kod kuće primetio da je Diamondova :d

Poslednja izmena:
ne radi :S::wall::mad:

Steta za karticu! Diamond rules !
6.gif

Meni sada nesto pada na pamet a to je da kada konacno jednog dana nadjem ispravne primerke Voodoo bratije sve to upakujem i instaliram Amiga emulator na tu masinu! Onda zajedno imam i 3Dfx i Amigu !!! Hehehe kakav lukav plan!
Just_Cuz_13.gif

video sam ovde na forumu skoro da se prodaje konfa sa Voodoo 3 grafom, tak' da...

video sam ovde na forumu skoro da se prodaje konfa sa Voodoo 3 grafom, tak' da...

Video sam ali takvih konfi ima koliko hoces! Izgleda da mu taj 3Dfx dodje kao mamac! Ne isplati mi se da zbog jedne grafike uzimam ceo komp!Bar da je neka retro zverina! Trazim ja to po buvljacima pa kad uleti-uletelo je!
leb.gif

Video sam ali takvih konfi ima koliko hoces! Izgleda da mu taj 3Dfx dodje kao mamac! Ne isplati mi se da zbog jedne grafike uzimam ceo komp!Bar da je neka retro zverina! Trazim ja to po buvljacima pa kad uleti-uletelo je!
leb.gif

Još kad bi na buvljaku uletela neka Voodoo 4 4500 ili Voodoo 5 5000(5500)!
Šteta što model 6000 nikada nije ugledao svelost dana a posebno Rampage,eh,da su ljudi iz 3DFX-a licencirano prodavali svoje kartice drugim kompanija danas bi verovatno imali veliki graficki trio...zamislite samo Voodoo HD9900 X4!

Još kad bi na buvljaku uletela neka Voodoo 4 4500 ili Voodoo 5 5000(5500)!
Šteta što model 6000 nikada nije ugledao svelost dana a posebno Rampage,eh,da su ljudi iz 3DFX-a licencirano prodavali svoje kartice drugim kompanija danas bi verovatno imali veliki graficki trio...zamislite samo Voodoo HD9900 X4!

E prijatelju moj da je fortuna bila na nasoj strani taj Voodoo HD9900 bi bio upakovan u Zorro 5 slot u nekoj Amigi 7000T a pikali bi SWOS 3D HD na Amigi CD256 !!
150fs464885.gif

E prijatelju moj da je fortuna bila na nasoj strani taj Voodoo HD9900 bi bio upakovan u Zorro 5 slot u nekoj Amigi 7000T a pikali bi SWOS 3D HD na Amigi CD256 !!
150fs464885.gif

Da,recimo Amiga kao CPU proizvođač a 3DFX kao GPU,ma prava šteta što danas PC tržištu nije više proizvođača CPU i GPU hardvera,sigurno bi imali veći napredak u tehnologiji,a da ne govorim o cenama i izboru prilikom kupovine!

Kao što sam već rekao ranije za mene je Amiga 1200 no.1 ali evo i moje PC retro beast mašine:

CPU: Athlon Classic(K75) 700-1000MHZ,Pluto-Orion Core,Slot A(prva Athlon generacija tj procesor koji je otresao Intel Pentium III)

MB:Gigabyte Slot A GA-7IXE(AMD 751 chipset)

GPU: 3DFX Voodoo 5 6000(teško ali nije i nemoguće naći engineering sample verziju)

Memorija:512mb SDRAM

Hard Disk: Quantum Fireball 20,30GB(bili su to brzi diskovi za to vreme i papreno skupi)

Audio:

Creative SoundBlaster AWE64 ili prvi Live model iz 98

Eve vam jedan cenovnik iz 2001 godine,nadjoh ga na nekom backup cd-u,pa vidite sta se vozalo tada i koliko je kostalo! Voodoo Trica za 165 maraka a GeForce III monstrum 1045 maraka!
bad_boys_20.gif

Ako ima neko starije cenovnike neka okaci da se podsetimo malo pa da revidiramo retro projekte sa nekom egzotikom :) !

Prilozi

• 30_07_2001.rar
    12.1 KB · Pregleda: 382
Xexe, kad pomislim da sam baš imao mašinu sa AMD K7 provecorom na 550MHz (baš je bio slot i mislim da je bio Pluto core) i neku ploču sa 751 čipsetom i prodao sam ih davno, pre neku godinu, nisu mi trebali. A čudio sam se kako XP radi brzo na toj mašini, čak i preko remote desktop-a...

Sad bih opet želeo da imam to parče istorije :)

150fs464885.gif

Ja sam upravo mojoj osetljivom nogom shutnuo kantu. Nisam nista osetio a ni ona izgleda. Treba proveriti onaj thread odavde sa slikama ljudi iz MS. Mislim da se to zove vudu.

Sta da radimo.Istorija pamti pobednike a mi cemo pamtiti ove nase "gubitnike".I Commodore,Atari i 3Dfx i gomila drugih kompanija su progutane i zbrisane iz svega, osim sa nasih tavana i budzaka!Kome to sve nesto znaci taj ce negovati lik i delo nestalih ikona!
Ja i dalje zelim da cepam SWOS na Amigi i da kidam NFS3 u Glide-u!:)

Jel treba nekome ovo? Uzeo sam danas od drugara računar, kaže otišlo napajanje i stajao je u šupi. Ploča je pc chips sa vx pro čipsetom, ima 2x16MB EDO RAM-a i Cyrix na 150Mhz (PR200+), bila je tu i neka PCI grafička i ISA zvučna, ali sam ih već obećao drugu. Nadam se da niko ovo neće shvatiti kao oglas, znači ako treba nekome poklanjam... Ako je ovo neprihvatljivo, molim da se post obriše.

EDIT: Imam i k6-2 na 200 i 300MHz, ako ova ploča podržava te procesore. Dakle ako nemkom treba da se zeza sa prošlošću, nek se javi :)

Prilozi

• DSCF1262.jpg
    DSCF1262.jpg
    357.1 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
našao sam koja je ploča u pitanju - PC Chips M537, magistrala do 75MHz, VIA Apollo VP1 čipset. Ubacio sam i K6-2 a 300MHZ, još samo da vidim šta ću sa njom... :)

Poslednja izmena:
Intel Celeron 333Mhz
Kingston 128MB + 64 SDRAM
6.4GB Seagate
Ploca ASUS Integrusa sa VGA od 8MB+ 2 x Voodoo 2 akceleratora u SLI sa po 12mb (3dfx)

Poslednja izmena:
Samuraj ne daj to! Obogati makinu sa makar nekom Voodoo Uno karticom,izradi custom kuciste i cuvaj! Ja mislim da sam imao bas takvu plocu kada sam terao P233MMX a vozio sam ga na 266 ! :-devil-: Posle sam mu na Diamond Stealtha@Virge nakalemio Voodoo Zwei i uzivao !:)

Boki SLI,a? :Klanjanje

več imam mašinu koja mi radi nešto - k6-2 na 475 i 512sd ram, nemam gde da stavim i ovu. a SLI voodoo... jednog dana :wave:

Zna li iko gde da krenem da bunarim za PCI grafikom? (a da ima veće 3D mogućnosti od intelove 845) Vidim ja da nema leba od ovog mog servera pa ću da ga pretvorim u retro gaming makinu, al ploča nema AGP slot tako da sam osuđen na PCI, radi bi ja našao ploču sa AGP slotom, al s478 ploča nema nigde... :S:

Poslednja izmena:
ima da se nađe kartica iz ranga ati 9200, ali su papreno (nerealno) skupe i ne vrede te novce. bunari za voodoo-om, ne znam hoće li biti jači od integruše, ali da je bolji feeling - jeste :)

pa ono, bitno je da tera Age of Mythology kad se sakupi društvo, trenutna 845 se muči sa low setovanjima, ali ostvaruje pristojnih 20fps, mada krene da secka u većim bitkama... Našao sam VooDoo 2 12MB PCI na prodaju za 1000 dinara.

gde nalazite te grafičke? ajde mi reci ako nije neka tajna, pošto bih hteo i sam da sastavim jednu SLI kombinaciju...

več imam mašinu koja mi radi nešto - k6-2 na 475 i 512sd ram, nemam gde da stavim i ovu. a SLI voodoo... jednog dana :wave:

Ma nadogradis tvoj "Open Air PC" dodatkom jos jedne platforme iznad ! :) Umrezis i polako sklapas "Skynet" ! Posle nek ga "Connor" reinstalira,nadogradjuje,rasklapa...:)
Za grafike koliko vidim berza ili lemonadus, stim sto je ovo za 1k dinara za v2 cist monopol i ucena :D! Nisam dugo bio na p`jaci,zadnji put uzmem 2x Voodoo3 i ispostavi se da su i za priveske ishabani! Ali ne odustaj! Nada umire zadnja, ako je prethodno neka Vera ne mlatne sekirom po glavi...

@Burek: neka me neko ispravi ako gresim ali taj 845 je negde u rangu i740 grafike tako da ces tesko naci bolje za manje novaca! Sto kaze samuraj , eventualno da izbunaris neku V3 PCI ili TNT2 ali ipak mislim da je to bas retkost!

@Shades : opet koliko me secanje sluzi ( a isto toliko i koliko me mrzi da guglam) Voodoo-i nisu veliki potrosaci mada ne mogu sa se zakunem za onaj monstrum sa cetiri VSA100 cipa ! Po mom misljenju svako napajanje od 350-400w bi trebalo da vrsi "retro" posao!

Ok, igramo igricu, ja ću da vam okačim slike i oznake koje sam saznao sa PCB-a, a vi mi recite šta vredi sačuvati. Elem, posetio sam poznanika koji drži PC servis i prekopao po zaostavšini koju ima i izbunario sledeće (starije) kartice abecedno poređane:
ati rage 128 ultra (sa koliko mb?)
2 verzije matroxa g200 i jedna g4 (kakva je ova dugačka ko cela ploča)
nvidia riva tnt 16mb
voodoo banshee (očekujem da mi poštom uskoro stigne voodoo2 :))
nešto što ne znam šta je, ali ima na sebi VGA-out, USB port i još nešto što ne znam šta je
i 2 dvd decodera pretpostavljam
Slike slede i recite mi šta bi od ovoga vredelo ostaviti.Takođe sam pokupio i 2 ploče sa procesorima, ali njihovu ispravnost tek treba utvrditi :S:
- 639AVA v.12 sa celeronom 433MHz
- Chaintech 6LTM2 sa pII na 350MHZ

Prilozi

• ati rage 128 ultra.jpg
    ati rage 128 ultra.jpg
    197.2 KB · Pregleda: 64
  • matrox g200.jpg
    matrox g200.jpg
    278 KB · Pregleda: 64
  • matrox g200_1.jpg
    matrox g200_1.jpg
    219.2 KB · Pregleda: 62