Šta je novo?

Retro Dream Machine

sličica...

evo slike, juriiiiiiiim!!! :D

EDIT: ne obraćajte pažnju na elektrotehniku ispod, neću joj ništa, majke mi :d

Prilozi

• DSCF1677_1.jpg
    DSCF1677_1.jpg
    316.7 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Imam ja jednu voodoo 2 izgleda.
Guillemot Maxi Gamer 3D2 mislim da je 12MB(3x4chipa dvostrano). Ima oznaku GI:524

Ova ima layout kao ove dve na filo-vom diagramu. Znachi nije kao ova samurjeva. SLi mostic se valjda da napraviti od floppy kabla isl.

Pokretao sam sa njom neke stvari u glide-u i to u win xp-u jos. Jedva sam bio nashao drivere ali radilo je.

Poslednja izmena:
jes da broj nije isti..al je kartica identicna
gle ovde:http://www.falconfly.de/identify-3dfx.htm
i ako ti na "naslovnoj" strani kartice iza zenskog vga konektora pise p/n 9803-20n...imas gainward
aj proveri
za sli kablic proguglaj...nije problem da se uradi
konkretno...

FCC: ICUVGA-GW803N
P/N: 9803-20n
Gainward Dragon 3000

Poslednja izmena:
imam gainward, šta to znači?

EDIT: za to sam već saznao, samo da nabavim sa čim ću da uparim :)

Poslednja izmena:
covek ne zna sta je GAINWARD?!?!?!?!
jos u to doba....?!?!?!?!?!
da li da dajem karticu????

znam ja šta je Gainward i da pravi GS (Golden Sample) kartice, ali mene zanima šta to znači meni :d tj jel i tvoja kartica Gainward?

Naravno da bih ti bio zahvalan za karticu, odmah bi bio korak bliže ostvarenju sna, ali polako, korak po korak :)

Poslednja izmena:
pa naravno da jeste gainward....a kartica te ceka.ja imam 2kom 3dfx by 3dfx

e'o ljudi, slike matične i onoga što sam našao zanimljivim, pa mi pomozite da provalim kako da kloknem ovog celerončeta
ready, steady, go!

BTW, 56K warning, slike su u proceku 2mb svaka, nisam im obarao rezolucije

Ajooooj..
neces se ti naklokovati sa tom plocom
iz aviona se vidi da ti je 9(slovima: devet) elektrolita nabubreno
300 ili 333 se klokuju..ostalo...lutrija

Poslednja izmena:
ovo je sve za promenu množioca CPU, za ostalo ćeš morati da konsultuješ BIOS. i kao što joc reče - 300 na 450 je najčešća kombinacija, a 433 dokle ide... znam druga koji ga je digao na 650, ali ne znam dokle je ostao tako :d

znam vidim, ta neće još dugo, iščupao sam je iz makine koja je godinama jela prašinu u nekoj školi na tavanu, u raspadu je... procesor je Pentium II Celeron "Mendocino" 433mhz... bar da ga nateram na 466 :D

u biosu isto ima samo za promenu množioca :S:
saću da je kvrcnem da pretražim još malo

Ma kloknes ti njega, samo gde ti je jumper za magistrale da podignesh. Napon ako ima isto.
Ratio je lako napenaliti a ostalo. Finalna freq ti je ratio X magistrala.
Jumper za magistralu bi trebao da ima 66,75,83 i 100Mhz ili samo 66 i 100.
Za on stavi jumper a off nemoj i sve po tabeli.

A u sad videh. Naklokujesh se ti sa ovom plochom koja je zapatila capacitor plague samo tako.
Loši su ti elektroliti za oc prike.

Ma sta plasite coveka to su samo ocovani elektroliti ,povecana im je zapremina zarad povecanja kapaciteta - takozvana prednapregnuta metoda.Bar ce znati sta nevalja cim otkaze ploca i moze lepo na njoj lepo da se obuci za zamenu elektrolita.

pa sad, pošto idem u ETŠ Nikola Tesla, trebao bi da na praksi učim da menjam kondenzatore :D
nisam uspeo ništa da podesim, komp je vraćen u kutiju :S:

uh, malo sam gledao po netu, tačnije YT, šta je sve u stanju Voodoo2 SLI da pokrene - Fear, HL2, Doom 3, NFS: U1 i U2, lista se nastavlja... :) pogledajte snimke na ovom kanalu, lik ih tera na dual Xeon ploči i sve igrice rade (search: "voodoo") :)

http://www.youtube.com/user/37474748

EDIT: stvarno mi deluje neverovatno, da nije fake? znam da je lik terao Doom 3 na V5 5500, ali ovo je ipak Voodoo2 SLI

Poslednja izmena:
Zbilja intriganto!Ovaj sa youtube-a samo sto Crysis nije poterao na Voodoo-u!:) Mozda je provalio kako da na V2 otkljuca shader 5.0 podrsku!!
Jedino resenje ja da neko od forumasa sa V2 SLI potera neku od igrica i prenese svoje utiske!

Postoji program 3D Analyzer koji "laže" softver da postoji podrška za ono za šta ne postoji (kao npr Pixel Shaderi i sl), tako daje moguće pokrenuti i naslove koji zahtevaju takve stvari, samo što se one ne procesiraju. Otud i igrica može da se pokrene, nego da li bi onako radila...?

Ja ću (zahvaljujući članu joc :wave: ) za neki dan nadam se dobiti Voodoo2, pa ću sastaviti SLI, ali nemamm dovoljno jaku mašinu da se oprobam u takvim stvarima još uvek :)

Do tada, keep on watching :)

:wave:

pa ubaci ih u komp iz potpisa, trebalo bi da bude ok... :D
a npr voodoo 2 sli + Core i7? :eyebrows:

što se tiče klipova, procesor(i) izvlače situaciju, ovo su serverske NetBurst varijante.

Poslednja izmena:
Nema u mojoj mašini mesta, puna je do kraja (svih 5 PCI slotova je zauzeto), moraćemo da smišljamo nešto drugo. ali dok ozdravim i izađem iz kuće - prvo moram da napravim SLI kabl :)

I jedna sličica...

Prilozi

• DSCF1681.jpg
    DSCF1681.jpg
    334 KB · Pregleda: 89
Nema u mojoj mašini mesta, puna je do kraja (svih 5 PCI slotova je zauzeto), moraćemo da smišljamo nešto drugo. ali dok ozdravim i izađem iz kuće - prvo moram da napravim SLI kabl :)

I jedna sličica...

Crni Samurai, pa nije valjda svinjski grip u pitanju? U tom slucaju se hitno resavaj tih Voodoo-a i salji ih meni jer ja imam vakcinu za te stvari ( a i slobodnih slotova) :):)!

Da ti nama brzo ozdravis i da poteras te azdahe u SLI kako i dolikuje !

Ja jos cekam Voodoo 2 8MB (izgleada da cu se i nacekati) ali je sa tavana ispao glavom i bradom Voodoo 3 3000 (to da me privremeno smire dok mi ne nabave V2) , pa kad budem imao vremena pravim okrsaj na 16 mega: Diamond Viper V550 vs. 3Dfx Voodoo 3 3000 ! Jeste da nisu bas iste klase, ali do Viper V770 i ovo je dobro!

Mali intro pre glavnog okrsaja
gun.gif
:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=177&card2=2

Na slici: "Konacno, jedan zivi primerak gamadi Vilotic. Jel! Ajd sad reci mi dal da te gusim il da te davim. Ja prosto nisam pametan...!"

Prilozi

• 3dfx.jpg
    3dfx.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 63
Rekoše mi lekari kad sam drugi put otišao u posetu (nije mi bilo dobro) da je to onaj "novi" grip, nisam pitao više :)

još uvek primam predloge koju karticu da stavim za 2d, neko pominjaše Rivu TNT (imam), a tu je i onaj Matrox Mistique (samo je PCI, a ja bih ipak neku AGP). I matrox G200 i Ati Rage 128 ultra...

Videh na oglasima na PC Berzi jedan V3 AGP za 600din, al nema prodavca da se javi... Malko sam čitao - V/V2 imaju neku stariju verziju glide-a, nego V3/4/5? znači za punu kompatibilnost bi mi trebala i V3 npr? Kakva bi bila kombinacija V2 SLI i V3?

I ploča se naravno traži još uvek, ali to ću kad ozdravim do kraja da procunjam po PC servisima po gradu... :)

:wave:

EDIT: Kao da sam ga prozvao, prodavac se javio, tako da verovatno za neki dan imam i V3 3000 :) Još samo ploča... (koliko li ću čekati na ploču, mogu da zamislim :d)

Poslednja izmena:
Voodoo 2 leci i svinjski grip! Voodoo is powerfull !!!! :)
Kombinacija V2 SLI + V3 bi bila genijalna! To bi bila neprikosnovena 3Dfx makina! Moj jedini razlog zasto bih stavljao TNT/TNT2 je sentimentalne prirode i vezana je iskljucivo za kompaniju Diamond, dakle nekog Viper-a ili Stealtha! Dzaba i ELSA i Orchid i STB, kad je meni broj 1 bio i ostao Diamond ! Nabavim jos kojeg Vipera,Voodoo 2 SLI i Amigu 600 i mogu na miru da cekam grip!
Sto se tice 2D prikaza tj.kvaliteta vidim da se ljudi mahom opredeljuju za Matrox, ali ja licno smatram da su tu u pitanju ipak akademske razlike i da valja staviti ono sto je srcu milo!He,he,he! Vooodooooo!
Ako budes sklopio V2 SLI sa V3 moramo te staviti na neku top listu najbolje Retro Dream Machine bench foruma ! :)

Poslednja izmena:
Nađoh još jednu onakvu PII ploču ali sa boljim kondenzatorima al džaba kad nema ništa od OC-a na toj ploči...

Neego, nisam znao gde da napišem, ali našao sam DONJI DEO (sa sve matičnom) od spectruma (mislim da samo tastatura fali). Model je ZX Spectrum 48K. Ne znam da li je ispravan i ja ne mogu ništa sa njim da uradim, tako da mi javite ako vam zatreba... Okačiću slike posle.

Pih sad sam izguglao,izgleda da imam Voodoo 3 2000 ! :mad: Tako ispada po oznaci na memoriji! Nazalost nemam vremena ni prostora da ga ubacujem u makinu! Bice opak duel sa TNT-om! :D

@Burek
probaj na limundu da izbidujes neku plocu za 10din i vooooozi!Ili daj oglas tipa menjam donji deo Spectrum-a,ocuvan,zena koristila,malo presao za neku PIII plocu sa dobrim oc potencijalom ! :type:

Naravno, u zamenu za zx 48 primam samo flašu od litar i po nestea od limuna :D

Instalirah Win FLP na makinu sa P2 celeronom i pristojno radi, skoro pa out of the box, samo zvučna ne radi, imao je drajvere i za grafiku i za lan. saaaaamo da dođem do nekog PCI voodoo-a i biće malo testova :p, a na ploči ima zbudženo 256mb SDRAM-a PC133 ,)
Inače, integruša na toj ploči se prijavljuje kao nVidia Riva TNT2 Alladin (što je krajnje čudno, čini mi se da ploča na sebi ima SiS čipset), a mrežna gura 100mbps, tako da ako ne uspem da nađem neku grafiku, biće download makina.

Poslednja izmena:
Ne budi skroman, trazi karton! Ej bre to je makina cika sir Clive-a! Dobro,pola masine!
Vidim pre neki dan na limuntusu izbidovali Amigu 500 za preko 6k dinara! Vidim ima i neki speki a stidljivo ga biduju na 200 dindzi ,dok ne podivljaju zadnji dan!Kolko taj dobije ti trazi pola jer ti fali gornji deo! :)

Za integraljku bi trebalo da je to TNT2! Ima o tome na netu, a provrti i everest ili neki gpuz pa vidi dal ista kaze! Na to ima da pasuje V2 SLI kao san!

:S: viđam gomilu oglasa po netu za voodoo 2 al mi nekako sigurnije da kupim od nekoga sa foruma... saću da pokrenem gpu-z i uradiću report u everestu pa ću da okačim.

Pa ja sam prvu voodoo 2 kupio sa PC berze, baš onaj oglas što ste mi pokazali. malo sam spustio cenu (jeste još uvek bilo skupo, al šta da radiš) i nabavio prvu. za drugu već znate :)

Gledam, ima dosta oglasa na Limuntus-u za te ploče i procesore klase p2/p3, reda par stotina dinara, nego to mi je ipak prelazno rešenje, pa ne bih da uzimam te konfiguracije...

@veseliburek: imaš pp :p

Poslednja izmena:
iz nekog razloga kad pustim everest da radi report komp se zablokira -.-
enivej, evo CPU-Z i GPU-Z

Nazad
Vrh Dno