Šta je novo?

Retro Dream Machine

Tooo majstore! Sve da sacuvas! Ali sve! Naravno ako imas mesta! Posle,kada budes imao vremena, da nam odradis testove Ati vs Nvidia vs 3Dfx ali se dogovorimo koje igrice i programe da koristimo!
Za ploce probaj da se igras sa dzamperima,obavezno nakaci speaker na plocu da cujes ima li kakav beep!Vidi kakvi su kondenzatori! Ja sam imao slican provod sa mojim krsevima sa pijace!Taman da ih bacim, kad reko ajd da probam josh jednom i jedva ih izdzamperisem a one rade ki nove!
O tim DVD decoderima sam citao pre desetak godina a tada se raspravljalo da li oni imaju uopste svrhu kada su tada vec nadolazili Penitum II na >300MHz!Bili su i neki testovi!Ali cuvaj sve! :)

Ploče su vrlo verovatno mrtve, ima ih još u servisu, samo sam birao one koje su imale najviše PCI slotova. Ima ih još, neke su sa 3 PCI slota, neke pak nemaju AGP (a ja imam i PCI kartica). Probaćemo, samo će trebati vremena :)

EDIT: jel ima neko ideju gde da nađem ploču abit bp6, ili bilo koju drugu 2-procesorsku, bio bih vrlo zahvalan (i platio bih naravno :d)

EDIT2: A tek Creative AWE32/64... :d

Poslednja izmena:
Nadjoh u podrumu pre neki dan elitni modem iz tog vremena, US Robotics 28800, original nemacki.

pozd.

jel si uopšte ispitao te kartice? zanima me dal još rade...
ja imam dva PII celerona na 433mhz i neku ploču sa SiS čipsetom, integrisanom grafikom i LAN-om, kondenzatori su debeli ali ploča šljaka, podigao sam Windows XP Gamer i radi solidno, a kad bi našao neku pristojnu PCI grafu, uff... :D (opet ploča bez AGP slota... proganjaju me :crash:)
probao sam da klokujem tog celerona i zezao se sa džamperima al mi nešto ne ide :S:

@Suicide_samurai
proveri PM :D

Poslednja izmena:
Uh, danas sam uzeo još 5 ploča da probam, sve na jadnom celeronu 433 :d i jedina koja daje znake života je ploča koju je za IBM radio MSI (MS-6188 ver.4), ima 810e čipset, pa se bojim da ubogi celeron na 66MHz magistrali ne može da se probudi. Ima neko ideju gde na netu da nađem manual, sve što mi google otvara su reklame i linkovi ka MSI sajtu koji više ne rade. Ploča pišti i ne pali se, pa pretpostavljam da postoji neki jumper kojim ću da oborim magistralu ispod 100MHz...

:wave:

psole malo probanja, ostale su mi sledeće kartice:
- Ati Rage 128 ultra (ispravna)
- Nvidia TNT Riva 16MB (ispravna) @ dusxan: daje wide rezolucije, na mojoj devetnaestici su generički drajveri pustili 1440x900
- Matrox Millenium 220 (ona velika) - ispravna, ali je Wn XP ne instalira automatski, pa me je mrzelo da provaljujem koja je kartica...
- Matrox G200 (ispravna)
- Matrox G400 (neispravna, baca šare po desktop-u :()
- Voodoo Banshee (neispitana) - digne sistem, ali izgleda kao 8bitne boje, Win ne instalira automatski, pa nisam siguran jel radi dobro...
- i u mom serverčetu Permedia 2 8MB (WTF is this?)

Jel zna neko da mi kaže za Banshee, dal je neispravna ili je to normalno ponašanje bez drajvera?

:wave:

pa sad, znam kad su se skrljali drajveri na jednom radeonu 9250 da je paleta boja bila 8-bitna, instaliraj drajvere...
ovo bi trebalo da je drajver za velikog matroxa...
to je inače Matrox Mystique, izbačen pre G2xx, tako da 3D akceleracija nije ogromna, ali je za video editig odlična. koji softver može to da upotrebi? (mislim na dodatan čip za video editing)

neeeego...
da li je iko igrao Unreal Tournament pomoću S3 Savagea? to mi je bio oduvek san, pogotovo zbog ovog screenshota. a kako UT radi pod 3dfx-ovim glideom?

Poslednja izmena:
pa nabavićemo i S3 Savage-a, samo recite :d
El ima neko procesor za PGA370, ali da ide na čipset 810E?
i druga opcija mi je Socket7 i K6-2 na 300MHZ (još jedan :d), pa mislim da bi ipak trebalo da probam prvu opciju :)

ne razumem u čemu je problem sa magistralom, ovaj link kaže da 810E ima podršku za FSB od 133mhz...

misliš da mogu igde da nađem S3 Savage? gledao sam baš limuntus i pc berzu pre par dana i nisam ništa iskopao :S:

Ne znam u čemu je problem, znam da mi sedesilo par puta da ploča zapišti par kratkih BIP-ova, a i to samo kad je baterija za BIOS izvađena, sad se više ne javlja....

Ja sam video 5-6 kartica S3 u servisu, možda je bio i neki Savage. Imao sam pre jednog Savage-a, ali je otišao u jednoj konfi koja je radila kao zmaj ali mi nije trebala (prvi k7 athlon 550MHZ na ploči sa Amd čipsetom).

imam jednu mašinu koja ima durona na 700mhz, 256 mb rama i ploču sa AGP slotom u kome je GF4 MX440, al bi bilo super da obrnem UT sa Savageovim renderingom...
aj vidi za tog savagea, pls...

sutra vraćam ove neispravne ploče, pa ću da pogledam da se ne nađe u kršu i neki savage...

Sad sam gledao na PC Berzi:
S3Savage 4Pro 32MB.500d
VGA AGP Savage4 300d.

u 2 različita oglasa... a ima ih verovatno još :)

Poslednja izmena:
ovog nije bilo kad sam ja gledao...:smash:
aj javi mi sutra ako bude nešto, sigurniji si mi ti od no name likova sa pc berze... :d

Jeee ne mogu da povatam sta je ko nabavio !! :)

Samurai: Permedia je prava retkost! Imas na netu neke testove i tako to, ali je svakako vredi cuvati kao raritet! Sa Voodoo-om nisam dugo imao kontakta ali mislim da se moraju instalirati naknadno drajveri da bi proradio!

Burek: imao sam Savage 3D (prvi Savage) koji sam pokupio uz neku limariju na pijaci, a to sam namestio sada u jednu makinu koju sam prosledio i koja sluzi za pasijans (PII Klamath 233Mhz,64Mb SDRAM,10GB HDD,AGP Savage, CMI ISA sound card,Teac CD...) posto je pasijans-prethodnik ispuhnuo dusu! Vidjao sam Savage-a dosta na buvljaku tako da mislim da ti nece biti preveliki problem da ispunis svoj san!

Jedva cekam da nadjem vremena pa da krenem da sklapam sebi makinu!Onda da vrtimo testove,klokujemo i da se prepucavamo cija je starina brza ! :):):)

Poslednja izmena:
evo ja se prijavljujem za clock sa P2 mendocinom, kad dođe ovaj raspust sad (četvrtak-nedelja) slikam ploču da mi malkice pomognete da se snađem sa džamperima (pokušavao sam da kloknem ali nije išlo)

Nema Savage-a, samo 2 S3 Trio (Trio63V2/DX i Trio3D/2X) i jedna S3 65 Virge... Eh, da mi je samo naći još neke ploče da rade :(

Našao sam jednu ispravnu ploču (pored one sa intel 810 koju tek treba da rešim), samo zlo je što je Socket7, ploča je Acer V75M i stavio sam (ponovo :S:) K6-2 na 300MHz (4.5x66) i odmah ga kloknuo na 4x100MHz :d Nalazi se ispod minijaturnog hladnjaka i greje se ko blesav, tako da je to prvo što ću morati da rešim.

P.S. U ponedeljak mi stiže Voodoo 2 PCI 12MB, jel može on da se kombinuje sa Banshee-jem, ili se mnogo nadam? :)

@veseliburek: šta je bilo sa komponentama, gde su slike? :)

U ponedeljak imam frku (čitaj: pismeni iz matematike), posle toga slikam i šaljem... matična je u jednom kućištu koje je u nekoj kutiji, pa moram to da rastavim i onda slikam i kačim.

Ja sam u "muckim" pregovorima oko jedne Voodoo2 8MB kartice! "Muckim" znaci da mi drugara hvata muka sto ce morati da prekopava tavan! Nasao je za sada samo CD sa drajverima, a posto iver ne pada daleko od klade i kartica je blizu! Ako je nabavim radim testove na Pentium III 550, 256MB sdram, Viper V550+Voodoo2,AWE64 pa da vidimo koliko ce "frejma" da izvuce :) ! Obligatno cu da radim i overklok i probam da iscedim i zadnji MHz iz starina,samo da bude vremena!
kaffeetrinker_2.gif

ne razumem u čemu je problem sa magistralom, ovaj link kaže da 810E ima podršku za FSB od 133mhz...

misliš da mogu igde da nađem S3 Savage? gledao sam baš limuntus i pc berzu pre par dana i nisam ništa iskopao :S:

nije da se hvalim al ja imam jedan ovaj Diamond Viper II Z200 (Savage 2000)

Dviper2z200.jpg

Poslednja izmena:
Ja nasao na pijaci slucajno ali nije Gold varijanta nego value! Prati limuntus ali trazi pod isa kartice ili tako nesto i obaveznoj gledaj slike jer dosta njih pojma nema sta prodaje cesto ih bude uz neke kombinacije sa plocom i procesorom! Vidi na krstarici ko prodaje ili je prodavao awe64! Strpljen-spasen! Naletece ti jednom! :)

a neeeeeeeee,
to stoji u kesici zajedno sa jednom mocnom zveri od 6mb :d
1293978103_697a41380f.jpg

hoooray!!!

Stigao mi je Voodoo 2 12MB, sad mi još treba samo 1 :)

Sastavio sam mašinu za plakanje :D
Acer ploča Socket7
K6-2 300MHZ na 400MHz (4x100), pa dokle preživi :S:
32MB RAM (ovo dograđujem sigurno)
HDD od celih 2.6GB (vuklo se naokolo)
grafike su Matrox Millenium 4MB i Voodoo 2 12MB
zvuk je na ploči

Za sad sam samo proverio jel radi, za sve ostalo kad nađem veći HDD i više memorije (što ne bi trebao da bude problem). Cilj mi je napraviti dual CPU, sa 512MB SDRAM, Voodoo SLI i verovatno ovaj Matrox, AWE64 (Gold) i možda i neki stariji HDD Raid. Imaću strpljenja, ovo je samo početak, a put od 1000km počinje 1 korakom :d Optimista sam, pa sam odvojio i 2 Kelerabe na 366, sa dobrom pločom da ih teram na 550MHz :)

I za kraj 2 sličice :)

Prilozi

• DSCF1670.jpg
    DSCF1670.jpg
    384 KB · Pregleda: 91
  • DSCF1673.jpg
    DSCF1673.jpg
    383.1 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Apsolutne cestitke Samuraj! Makina je zlo!
worship.gif

Skynet is born ! :)

Voodoo 2 (i Voodoo 2 SLI) je isključivo 3d kartica i potrebna joj je kartica koja će davati 2d sliku ako sam dobro shvatio. dakle iz obične kartice (Matrox) se d-sub izlaz kači na d-sub ulaz na voodoo, a iz nje d-sub izlaz ide u monitor.

ako grešim, neka me neko ispravi :)

@suicide...
ako ti sa druge strane kartice pise ghl 45196
imam takvu karticu sa sve zelenim kulerima
nisam u stanju da saljem...pa imaj drugara u bg negde
nece ti trebati missmatched drajver za razlicite voodoo2 karte
poklanjam ti
kartica mi dosla pre nedelju dana.coveku trebala mp3 masina i stavih mu k6-2@500 i tnt2 umesto mmx166 i te v2 karte.imao nfs2 instaliran i da znate kako se primeti k6-2 vs mmx.nisam mogao a da ne probam.k6-2 je bas minimum za voodooo masinu

Poslednja izmena:
Vrh Dno