Šta je novo?

Resident Evil 5

Hm... ne pamtim da je PC rezident ikada koristio toner, a dvojku nisam nesto mnogo video na Soniju. Kec ili dvojka na konzoli 100%, e sad koji od njih...

RE1 i nijedan drugi :)

Hm... ne pamtim da je PC rezident ikada koristio toner, a dvojku nisam nesto mnogo video na Soniju. Kec ili dvojka na konzoli 100%, e sad koji od njih...

:trust: :trust: :trust:
Govorim o drugog delu (a i o trecem) za pc.
Toner sa sacuvavanje, na masini za kucanje !!!!
Kako bre nije koristio, pa nikako drugacije nije se moglo sacuvati.

RE1 i nijedan drugi :)

Ne znam zasto, ali ne odigrah ovu igru kad joj je vreme bilo ;).
Znam da je bilo i problema da se na XP-u pusti kasnije.
Sva sreca pa je emulirana verzija za Gamecube je odradjena odlicno.

Poslednja izmena:
Au decko ala smaras.
Mora da imas poster leona iznad kreveta, sigurno imas i istu frizuru kao on, isto se oblacis...
Odrasti mali veseljache ;).

Mnjah... znam da je onda bila opcija da se igra tako da nije potreban toner za save na kucacoj. Kec je bio zez dok ne nadjes Kolt a onda, stedis svaki metkic, to da, ali ti metkovi (da znam) vrede...

ufff resident kec je bio vrhunski nema sta. dvojku sam isto tako gotivio i bas mi je bila dobra fora sa onim a i b scenarijima. tad sam toliko navukao na resi da sam trojku igrao na japanskom :) iako je bila bezveze. onda je valjda bila ona code veronica za dreamcast. cetvorku sam presao i svidela mi se zbog grafike i igrivosti ali to vise nije bilo to. a sad ova petica. njeh nemam pojma igrivo je to ali zasto su ubacili nivoe?!?! to mi je skroz debilno, igras malo predjes deonicu onda saveujes imas radnju i opet ponovo tako. nisam je presao tako da je mozda kasnije i bolje ali nekako mi se ni ne igra kad je postao obican shooter

Poslednja izmena:
Resident Evil 5 je zaista dobra igra, ali stoji da nema veze sa old-school delovima.
Sta ces, pare cine da se planeta okrece...

Au decko ala smaras.
Mora da imas poster leona iznad kreveta, sigurno imas i istu frizuru kao on, isto se oblacis...
Odrasti mali veseljache ;).

jest da imam sl. friz i poster Leon-a ali sam odrastao za razliku od drugih koji ne znaju sta lupaju...razmisli... dok mi igramo igre, igre igraju nas, kak to da nas igre igraju?
pa kako onda sve znaju o nama...;););)

^:d Z al si ga izvalio za poster :d

Nije bilo tesko, odista :d.
U svakom drugom postu pominje Leona (profesionalca :p)...

Poslednja izmena:
o boze. pa naravno da ga spominje kad je leon tako kul, pogotovo kad puca onako ko braca crnci sa strane :p

Sad pomereno za jul, al nema nikakvih bombasticnih najava koje obicno prate igru pre nego sto izadje. Cak je i terminator reklamiran mesecima unapred.

Igru prelazim po 2. put, ovog puta na Veteran, a posto sam upravo uzeo Hydru, koju cu maxovati za koji chapter, ni Pro mi nece biti veci problem...

Sve u svemu nije lose. Horora nema (sto je za mene veliki +1 --> znam da igram RE, ali horor ne volim), a igru sam uostalom i uzeo zato sto je akcenat bacen na akciju. Ako vam ne smetaju donekle staromodne kontrole i cinjenica da bas nista ne mozete preskociti, vec samo sledite unapred zacrtan put igra je odlican.

Igra ima fantastican replay value, ne secam se kada sam poslednji put igrao nesto sto ima ovoliku kolicinu sadrzaja. Coop sam probao preko interneta i sve je bez problema radilo. Mercenaries nisam nesto mnogo igrao, ali ono sto sam video je bilo odlicno. Mod je fantasticno zamisljen i trazi od vas da balansirate izmedju prezivljavanja i konstantnog ubijanja protivnika, kako biste dobili vise vremena. Otkljucava se posle prvog prelaska igre. Professional mod zahteva od vas da igru zavrsite na Veteran.

Posle svakog prelaska jednog chaptera na ekranu se pojavljuje niz statistika, od kojih vam zavisi broj poena koje mozete menjati za stvari poput beskonacne municije za odredjeno oruzje (uz dodatne zahteve koje morate ispuniti osim odredjenog broja poena, koji se uvek zasnivaju na kompletnom unapredjivanju tog oruzja, a nekada traze i BSAA embleme koje mozete naci tokom igre na predefinisanim mestima), akcijske figurice koje mozete posmatrati u jednom od menija itd. Igra poseduje i segment u kojem mozete pogledati vase dosadasnje rezultate - od vremena za koje ste presli odredjeni chapter na odredjenom nivou tezine, do broja ubijenih cudovista i preciznosti odredjenog oruzja.

Grafika, cutscene i produkcijske vrednosti, generalno, su na vrlo, vrlo visokom nivou. Sa te strane, nemam nekih vecih zamerki.

Sve u svemu, kao sto sam vec rekao, ako vam ne smetaju neki staromodni izbori vezani za game dizajn, RE5 je odlicna igra.

Poslednja izmena:
Ako se izuzmu lose kontrole, igra je sasvim solidna. Mozda sam ovo vec rekao, ali mislim do bi ovoj igri kontrole iz GOW legle savrseno. Na zalost ostalo se na kontrolama iz cetvrtog dela. Nema strejfa kada se trci i kada se puca, a pri trcanju kamera se nezgodno postavlja.

Ko o cemu Ragnarok o statistici i trofejima :).
Ali da nema horora :zgran:.
I pored toga cekam pc verziju.

Poslednja izmena:
Ako se izuzmu lose kontrole, igra je sasvim solidna. Mozda sam ovo vec rekao, ali mislim do bi ovoj igri kontrole iz GOW legle savrseno. Na zalost ostalo se na kontrolama iz cetvrtog dela. Nema strejfa kada se trci i kada se puca, a pri trcanju kamera se nezgodno postavlja.

Istina, nema Gears kontrola, ali ima mnogo mesta gde igra snazno podseca na Gearse (uzimanje zaklona uz pomoc jednog dugmeta i slicno).

Ko o cemu Ragnarok o statistici i trofejima :).
Ali da nema horora :zgran:.
I pored toga cekam pc verziju.

Da, trofeje i statistiku sam 100 puta pomenuo u postu i to je bio glavni selling point igre...

Poslednja izmena:
Nisam mislio samo sada, nego generalno u opisu neke igre, uvek to pomenes :).
Al dobro, i ja sam pre x godina pretrazivao svaki kubni metar Tomb Raidera 1 tragajuci za secretsima :).

Poslednja izmena:
Izasao je PC benchmark! Radi i bez 3d naocara. ~550MB
http://www.nzone.com/object/nzone_re5_downloads.html

slike sa neta
Dx9, x8 AA

aubo5l.jpg

2woezxt.jpg

zus2gl.jpg

:D

Thanks! Al to su slike sa gtx 260, ko zna kako ce da radi kod mene :/

Ja skidam Benchmark pa cu odraditi sa masinom iz potpisa...

Poslednja izmena:
sve na high +C16XQ AA 1920x1080
variable benchmark average 57,8
fixed benchmark average 57,2
Inace mininalan donji je 40
A igra vizuelno izgleda konzolaski osiromaseno-citaj 'isprano do bola'. dmc4 mi je deset u glavu za ovo...

Poslednja izmena:
Ma Dmc4 je graficki smesan u odnosu na RE5.

Grafika je boze sacuvaj. Vidim ja opet je krenulo kao nekad sa PS2. Konzolne igre polako ali sigurno zaostaju u grafickom smislu.

Benchmark DX9 (1680x1050, 16xQAA, sve ostalo na max)

Fixed Benchmark DX9 (1680x1050, 16xQAA, sve ostalo na max)

Benchmark DX10 (ista podesavanja)

Fixed Benchmark DX10 (ista podesavanja)

Meni je grafika ok, lepo uradjena ali igra nervira me tromo kretanje i nisanjenje, bilo je i pre u RE4, ali sad ima vise zombija i mnogo glupo izgleda, ulete medju deset zombija a oni kao mutavi stoje oko njih i cekaju da ih ovi pobiju, treba im pola sata da reaguju, bar tako meni izgleda, a i ono stajanje u mestu i nisanjenje totalno bezveze za PC igru, ali ipak je ovo port tako da....

Poslednja izmena:
Ajde ako vam nije tesko okacite shotke iz igre tj. benchmarka kao sto je uradio Die Hard, cisto da jos malo vidim grafiku.

1280x1024 sve na max 46,5 average dx9c a,kod ovog fixed 35 avg:banana:

NEGO KAD IZLAZI OVA IGRA

i jos nesto ama bas nikakve razlike nema sa off i sa 16 AA

Poslednja izmena:
Grafika je boze sacuvaj. Vidim ja opet je krenulo kao nekad sa PS2. Konzolne igre polako ali sigurno zaostaju u grafickom smislu.

Pretera ga bre :) RE 5 je sigurno jedna od lepših igara današnjice, PC verzija samo to dodatno ističe, jer nije ograničena na 720p

Nazad
Vrh Dno