Šta je novo?

Redmi Note 11

Kamere su bolje i ima za nijansu bolju grafiku, dok RN11 ima bolji procesor.

po čemu to znate, ne razumem se baš u komponente telefona, koji je procesor ili grafika bolja
vidim da rn11 procesor ima veći takt, kamera ima više MP, kako je onda bolji 11
mada vidim da je po nekim testovima rn10 stvarno bolji

pitam za ubuduće čisto da znam kakve telefone da gledam generalno

Nije sve u taktu procesora i broju megapiksela, oduvek bilo i kod PC hadrvera.

@dj90 Sony IMX582 ima primetno kvalitetnije slike u odnosu na Samsung S5KJN1. Prednje kamere ne znam koje su, ali isto je razlika nebo i zemlja. Procesor ima nešto viši takt i čipset je rađen na manjem nodu od 6nm što bi trebalo da obezbedi bolju energetsku efikasnost. U suštini, RN11 je srednja klasa i namenjen je onima koji nisu menjali telefon duže od 3 godine, a ne žele da izdvajaju brdo keša za nov (govorim o ceni od ≈160€).

po čemu to znate, ne razumem se baš u komponente telefona, koji je procesor ili grafika bolja
vidim da rn11 procesor ima veći takt, kamera ima više MP, kako je onda bolji 11
mada vidim da je po nekim testovima rn10 stvarno bolji

pitam za ubuduće čisto da znam kakve telefone da gledam generalno
Уживо сам поредио РН10 и РН10 про са овим телефоном и боље су РН10 верзије.
По мени је за овај новац РН10 про најисплатљивији.

znači u suštini nije se moglo znati dok se ne isproba
bila je ona dobra akcija kada je tek izašao telefon i mnogi su se zaleteli i uzeli tada a ispade da je lošiji od prethodnika
srećom ja imam rn10

Sto je vibracija cudna na telefonu? Skinuo sam SwiftKey tastaturu i kad sam uključio da vibrira pri kucanju, vibracija je bas nekako čudna. Jel se moze promeniti to nekako?

Imas da menjas u swift key sistemsku vibraciju ili tip jacine iste, pa podesavas, pogledaj lepo u podesavanjima?
Kako ste zadovoljni kamerom i da li je ultra wide dobila nocni mod?
Mislim na Pro 5g model za kameru.

Poslednja izmena:
Moj je završio kod supruge,umesto Redmi 9,ja se vraćam na Poco F1.Klasičan sam primer da sam uzeo telefon bez prethodnog informisanja,doduše i uzeo sam ga "iz dosade",pošto nisam imao tel uz ugovor. Lampicu za notifikacije što nema,nikako ne mogu da pređem preko toga :)

Ovo je tema i za 11 Pro?
Koji je najbolji od 11 Pro 4G, 11 Pro 5G sad vidim ima 11 Pro+ 5G?

Pro+ je naravno najbolja opcija, mada mislim da teze moze da se nadje (a i skuplji je poprilično).. 5G i 4G su maltene isti osim sto je 5G skuplji za 20-ak evra a u Srbiji ti nista ne znaci 5G

jeli ima neko onaj novi rn11 pro+ 5g?

zanima me ima li dc dimming u postavkama ekrana?

Redmi Note 11 pro - Danas sam merio punjenje od 0-100% kada je telefon potpuno ugašen i trebalo mu je 47 minuta. Odlično vreme za 67w

Zdravo, da li neko zna kako da se podesi da u porukama o propuštenim pozivima, broj telefona bude linkovan (podvučen), da može odmah da se pozove ili bar kopira? Samo je na mts kartici taj problem.

Zar jos nema apdejta na android 12 ? Meni se se jcue azuriralo na 13.0.10 i osto na android 11 i dalje.

Nema. Android 12 je u beta testiranju.

Samo da mu osposobe softverski u nekoj nadogradnji snjimanje u 1080p 60 fps i malo poboljsaju cam, bio bio top kao Note 10.

• Like
Reagovanja: uji
Problem je što Qualcomm namerno to ograničava. Adreno 610 koji se nalazi i u SD 665 može da snima 4K/30, odn. HD/60/120 video (RN 8). Jedino ako bi neki moderi hteli da izvuku drajver pa da grafička proradi u punom kapacitetu, ali nije to baš tako jednostavno.

Sve to stoji... Zanimljivo mi je da Note 11, dobija u svim benchamrcima, P20 i Mi Note 10 imam ih pa mogu da poredim, i to daleko je ispred po brojkama. Plus sto Mi Note-u 10 treba par sekundi da udje u instragram, dok 11 odma iste sekunde ulazi. I jos sam Note 11 nakrco svim i svacim bas da ga testiram bas, i opet je brzi od ove dvojice, a ova dovojica vracena na fabricka. Zanimljivo. Sto znaci da Redmi Note 11 ima potencijala za dosta toga, al oni ogranicavaju dosta stvari, zbog cene valjda.

Poslednja izmena:
Ja sam pre N11(SD680) imao N9s (snapdragon 720) koji je u benchmarku brzi u svakom pogledu, ali u praksi je note 11 neuporedivo brzi...
Cak sam napravio i video klip gde se vidi ogromna razlika u multitaskingu.

To je zato sto Note 11 ima 4x na obe strane, dok 720-730, najaci ima 2x, a vamo 4 ili 6x sve zavisi. Al generalno, Note 11 mi je bolji od oba, stereo zvuk, 90hz ekran, ip53 USB OTG, samo kameru ako jos izpeglaju i bice tek top. A; dobro ja nisam pro fotgraf za dr mreze zavrsava posao. Ako mi treba dobra slika imam P20 i Mi Note 10.

E da zaboravio sam da napisem a heo sam, jedino mu kamera nije bolja...
Nisam bas poredio specifikacije kamere, ali bi ovako odokativno rekao da je kamera na 9s bila bolja narocito sirokougaona koju sam cesto koristio i u mraku je bolja.

Da li je to samo do softvera ili je zaista losija kamera?

inace ovaj telefon sa 4gb rama odlicno radi.

Da, kamera mu nije mnogo jaca styrana, al je pristojjna, dovoljno dobra sa dr mreze. Iznenadjujuce super radi sa 4GB...Cak i gladje od Mi Note 10 koj ima 6GB.

EDIT: P20 obican, ima bolju kameru i ako je iz 2018-te...

Jel apdejtovao neko na
V13.0.11.0
Ako stigne novi android, generalno bilo koji apdejt a korisnik nije zadovoljan koje su opcije da se vrati na prošlu verziju. Ja sam mislio da je ovo neki veliki apdejt a u stvari je zakrpa ako se tako kaže pa sam pokušao da napravim bekap ali pitanje je šta se tu bekapuje sem fajlova i nekih podešavanja?

Nazad
Vrh Dno