- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- BenQ VZ2770 27"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Pristup internetu
- Optički internet
60Hz.
Ja iskreno ne vidim neku razliku, devojka ima Realme 7 sa 90Hz i ja bukvalno ne vidim neku razliku, sem brzeg skrola... Ne znam kako je 120Hz.
I meni recimo tih 90Hz uopste ne deluje nesto fluidnije, tako da mi ona prica ko kao proba 90Hz vise se ne vraca nazad mi bas nije jasna.
Mnogo mi je bitnije da je amoled... Recimo imam poslovni Realme 7 Pro koji je Amoled pa mi nekada bude tesko kad se prebacim na svoj 8 Pro, mada sam generalno prezadoovljan sa svojim 8 Pro, izuzev sto mi posle duzeg drzanja bude tezak za ruku.
Ako bi 10S bio na oglasima ispod 250e kupio bih ga bez dvoumljenja.
Isto rezonujem. Blind testovi potvrđuju da većina ne vidi razliku, koliko bitna može biti ta razlika kad većina ne može ni da je primeti? Video nećeš gledati u većem frejmrejtu jer u njemi nije ni sniman, igrice po pravilu imaju zaključan framerate, znači jedino razlika može da postoji dok skroluješ prstom po sistemskim aplikacijama. Vredi li zbog toga žrtvovati 50 evra i 10-15% trajanja baterije? Ja sam mišljenja da ne vredi, ali svakom svoje.
Na YouTube prvi utisci o Redmi Note 10 su dobri, stvarno specifikacije su izuzetne za telefon od 200 evra. Odbija me jedino star procesor i mnogo više nedostatak NFC. Stvarno ne znam što kog đavola Xiaomi pravi od NFC premium feature, kod Poco X3 NFC ga je čak stavio u ime, lol. Hteo bih da mogu da plaćam mobilnim telefonom, tako da nije nebitna stavka. Sačekaću onda 10S, taman da stignu i konkurentski modeli, mada prema onom što je do sada procurelo, Redmi Note 10 serija će izgleda biti bolja od svih.