Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Ovaj indijski JerryRigEverything ga prepolovi ko keks. 😆

Mislim nije merodavno naravno ali kad ovako telefon ima specificnu tacku pucanja uvek posmislim da je malo tvrdja maska obavezna.

Slomi ga ko šibicu. Pretpostavljam da je ram morao biti oslabljen kako bi telefon mogao biti lakši. U principu mi ne smeta, sve dok se telefon je iskrivi ako slučajno sednem na njega, za te pare mogu da prihvatim da je nežan.

Izgleda da je to u pitanju. Isto je i sa obicnim RN10.

Izgleda da je to u pitanju. Isto je i sa obicnim RN10.

Jeste ali pro je slomio kao cackalicu, gledam i ne verujem kako je pro puko tako lako. Ovde se na obicnom vidi da je bar naisao na neki otpor dok ono kao da je satarom presekom tako je puko.

Ne verujem kako losa izrada.

Druze hoces solidan fon za malo para ,to ti je to ,to je Xiaomi ,ozbiljnije firme su koliko vidim dosta skuplje
Bolje za te novce uzeti neki prodlogodisnji model iz gornjeg segmenta

Druze hoces solidan fon za malo para ,to ti je to ,to je Xiaomi ,ozbiljnije firme su koliko vidim dosta skuplje
Bolje za te novce uzeti neki prodlogodisnji model iz gornjeg segmenta

Jesi siguran? Evo ovaj model ne zaostaje nista za redmi note 10 pro serijom ali nacin izrade i kvaliteta je kao volvo i jugo.

Jeste ali pro je slomio kao cackalicu, gledam i ne verujem kako je pro puko tako lako. Ovde se na obicnom vidi da je bar naisao na neki otpor dok ono kao da je satarom presekom tako je puko.

Ne verujem kako losa izrada.

Pro je vec bio dosta ostecen pre tog testa savijanja tako da je verovatno to imalo uticaja da onako lako pukne.
Ne bi trebalo uzimati za presudno ovakve testove, mada opet nisu ni toliko losi cisto da se ima u vidu da telefon nije bas najrigidniji.

Nije to losa izrada koliko slaba tacka u integritetu rama, slicno je bilo i na Pixelu recimo.

Pro je vec bio dosta ostecen pre tog testa savijanja tako da je verovatno to imalo uticaja da onako lako pukne.
Ne bi trebalo uzimati za presudno ovakve testove, mada opet nisu ni toliko losi cisto da se ima u vidu da telefon nije bas najrigidniji.

Nije to losa izrada koliko slaba tacka u integritetu rama, slicno je bilo i na Pixelu recimo.
Moguce, nisam gledao celu recenziju ali opet mi je puko nesto jako lako. Cak i da jeste to sto kazes da je taj deo na ramu oslabljen zbog antene ili cega vec ali svakako se ne radi o malim novcima pogotovo na nasem trzistu pa da se gleda u karte hoce da pukne nedaj boze ako je nekome telefon u farmericama napred ili pozadi pa sedne.

Imao sam ozbiljnu nameru da ga kupim ali sa ovim vec sam na putu da se okrenem nekom drugom modelu. No, ne odustajem jos pa cu sacekati da bas Jerry odradi svoj test ako ga bude radio.

Fragilni su telefoni inace ako ram nije od aluminijuma.

Meni se recimo tadasnji A40 iskrivio blago kada sam skidao Nillkin Frosted Shield sa njega. Od tada ne stavljam telefone u maske iz kojih ih je tesko bez jaceg pritiska izvaditi niti ih stavljam u dzepove farmerica ili pantalone ako je malo tesnje.

Cesto recimo kada vidim ljude kako sede sa telefonom u dzepu, narocito devojke imaju obicaj da ih drze u zadnjem dok sede, pomislim kako bi se ladno opkladio da su im telefoni blago iskrivljeni a da nisu ni svesni. 😁
Doduse jeste pomalo "turn off" kada ovako vidis da je osetljiv.

Kako mi se cini verovatno ce onda Mi 9T da ostane kod mene jos neko vreme. Jeste da sam planirao da ga menjam mozda za OnePlus Nord ali mislim da ni sa njime ne bih dobio neki znacajni upgrade razlog za prelazak.

Mozda sada kada je ovakva situacija uzmem u razmatranje Samsung A52 za kupovinu.

Niste razmatrali opciju da je Indijac previse jak :D Svaki dan radio podlakticu

Mozemo da se mi salimo koliko hocemo ali ovo je ozbiljna stvar. Jedino uzeti telefon i u neku dobru masku ga staviti i ne vaditi napolje. Jedino tako da se sacuva telefon.

Šta je tu ozbiljno? Razbucao je telefon prvo, pa ga onda savio. Ekran skroz gotov, što je već jedan čvrsti sloj manje. Uostalom, ne može se ni reći da li ga je lako ili teško prepolovio, jer je to subjektivna snaga. Uostalom, šta prvo puca kada se (slučajno) savije telefon? Ekran, i zadnji deo ako je od stakla. Ako je u testu to prvo razbucano, onda nema šta da pruža otpor kao u normalnim uslovima.

Ovaj indijski JerryRigEverything ga prepolovi ko keks. 😆

Mislim nije merodavno naravno ali kad ovako telefon ima specificnu tacku pucanja uvek posmislim da je malo tvrdja maska obavezna.

ovo je baš, baš loše... i nema izgovora za ovako slab ram. probajte redmi note 8 pro ovako slomiti.

Evo zasto puca u principu... Ram je prakticno samo okvir koji se skida, tj, elasticni prsten koji se obavija oko ekrana... Sav integritet telefona prakticno nosi sam ekran, zato se tako lako savija.

Mozemo da se mi salimo koliko hocemo ali ovo je ozbiljna stvar. Jedino uzeti telefon i u neku dobru masku ga staviti i ne vaditi napolje. Jedino tako da se sacuva telefon.
OMG pa ne igras fudbal sa telefonom valjda? Kako moze neko cepidlaciti za ovaj novac, ozbiljna stvar bi bila da platis telefon 1000e+ pa da i pricamo nesto.

Šta je tu ozbiljno? Razbucao je telefon prvo, pa ga onda savio. Ekran skroz gotov, što je već jedan čvrsti sloj manje. Uostalom, ne može se ni reći da li ga je lako ili teško prepolovio, jer je to subjektivna snaga. Uostalom, šta prvo puca kada se (slučajno) savije telefon? Ekran, i zadnji deo ako je od stakla. Ako je u testu to prvo razbucano, onda nema šta da pruža otpor kao u normalnim uslovima.

E sada sam uzeo da pogledam ceo klip i jeste da ga je ostetio dovoljno ali to opet ne bi trebalo da bas toliko konstrukciju telefona oslabi i da on pukne bas tako lako.

Cak i da mu ekran nije bio polomljen i da nije rezbario ivice opet mislim da bi telefon svakako puko, mozda ne u toj meri ali dovoljno da se ekran iskrivi i deformise da ne moze vise da prikazuje sliku.

OMG pa ne igras fudbal sa telefonom valjda? Kako moze neko cepidlaciti za ovaj novac, ozbiljna stvar bi bila da platis telefon 1000e+ pa da i pricamo nesto.
Izvini ali za svoj novac koliki god da je trazim bar malo vise nego sto je ovo. Kada mi neko drugi bude kupovao telefon onda me nece biti briga ali dok ja moram da savijem grbinu i da zaradim te pare ne zelim da ih bacam.

Fragilni su telefoni inace ako ram nije od aluminijuma.

Meni je još živo u sećanju prvi iPhone sa aluminijumskim kućištem, imao je baš problem sa krivljenjem i lomljenjem. Bila je velika polemika ovde na forumu oko toga jer su Apple fanboji prvo tvrdili da to nije istina, pa onda da svaki telefon isto tako radi. ;)

Ni meni se iskreno ovo ne svidja, iako stojim da nije krucijalno jer se nece telefon savijati sam od sebe.

Isto ovako radi i Samsung svoje telefone, zato su nestvarno lagani naspram njihove velicine, i imas osecaj da u ruci drzis samo ekran, sto donekle i jeste tako.
Bas rekoh kako se moj A40 lako iskrivio.

Vidi se lepo na klipu rasklapanja da RN10 nema klasican okvir koji je kuciste vec se plastika koja cini ram samo obavija oko ekrana. To je prosto jeftinije resenje i laganije za sam telefon, samo su problem ove slabe tacke.

^ Jeste u pravu si, nije ni jacina materijala garancija po sebi ako konstrukcija nije dobro resena.

redmi note 8 pro kod istog lika:

niko ne može reći da ovako nisu mogli napraviti i rn10pro, jednostavno nema opravdanja za onako loš ram.
Sve se moze kada se hoce, samo je pitanje koliko xiaomi zeli da se potrudi. Jednostavno nekada izbace uredjaj takav da ga ni tenkom ne moze polomiti a nekada je dovoljno da mu napravis polugu i da ga slomis.

Ju ju ju šta napriča. A da nije suprotno? Da Xiaomi pravi kvalitetne telefone i prodaje ih po REALNIM cenama, a ti sav ponosan preplaćuješ Samsung BREND i tešiš se da tim preplaćivanjem dobijaš "mnogo bolji softver i hardver"?

I ne kapiram koj moj dolaze ljudi u xiaomi teme i pišu konstantno za Samsung telefone, dugo ne pišem na forumu ali pratim Xiaomi teme i u poslednje vreme u njima više čitam o samsung telefonima i kako su bolji itd blablabla. Fuck off bre kompleksaši! Imate Samsung teme pa tamo trabunjajte do mile volje kako ste najjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Realno ova prica oko istrajnosti telefona i ovi prirucni stres testovi su najvecim delom YT trend koji je daleko od merodavnog repera za realne okolnosti i nacine koriscenja telefona. Previse im se pridaje znacaj.
Kvalitet izrade je donekle precenjenja kategorija, jer u 90% slucajeva telefon ide u masku i pod neko staklo, i prakticno postaje nebitno da li je ram od aluminijuma ili plastike, da li je spreda Gorilla Glass 3, 5, 6 ili nijedno, i pod kojim pritiskom ce se od ravnog telefona napraviti banana ili ce puknuti.

Pogledajte samo kakva se paljba osula na Asus ROG 5, telefon je pukao na bend testu kod JerryRigEverything i momentalno se doveo u pitanje kvalitet izrade, narocito s obzirom da je to gejmerski telefon koji bi trebalo da bude rirgidan u svim aspektima, barem po misljenju nekih da bi svaki mobilni trbalo da bude kao CAT telefoni.
Dok ga nije otvorio i pokazao da telefon nema toliko jak strukturalni integritet jer je podeljen na dva dela prakticno jer mu je maticna izmedju dve baterije kako bi se bolje hladio, i prosto je rigidnost kompromis.

Sad nekome ce to biti deabreaker, nekome nece, ali u praksi mislim da je to sve manje vise trip koji u prakticnom koriscenju, barem normalnom, ne moze doci do izrazaja.

Imajte na umu da je taj lik jedini uradio bend test. Nigde više na YT nisam našao takav test za RN 10. Čekam još neki test za potvrdu.
Iskreno, meni ovo nije neki preveliki problem, uvek pazim na telefon.

Ju ju ju šta napriča. A da nije suprotno? Da Xiaomi pravi kvalitetne telefone i prodaje ih po REALNIM cenama, a ti sav ponosan preplaćuješ Samsung BREND i tešiš se da tim preplaćivanjem dobijaš "mnogo bolji softver i hardver"?

I ne kapiram koj moj dolaze ljudi u xiaomi teme i pišu konstantno za Samsung telefone, dugo ne pišem na forumu ali pratim Xiaomi teme i u poslednje vreme u njima više čitam o samsung telefonima i kako su bolji itd blablabla. Fuck off bre kompleksaši! Imate Samsung teme pa tamo trabunjajte do mile volje kako ste najjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ne znam čemu ovaj komentar? Što si se trigerovao?? Ja koristim Xiaomi 5 godina i ne vidim problem što se pominju Samsung telefoni i uporedjuju sa Xiaomi jer budimo realni Samsung postaje sve bolji u srednjem segmentu.

Postaje i Xiaomi. 😀

Ljudi zaboravljaju da je Redmi Note Xiaomijeva donja polovina srednjeg segmenta, da nisu perjanice srednje kategorije, nikad nisu ni bili. Oduvek su bili telefoni koji u svom cenovnom rangu nikada nisu imali realnog pandana a redovno su drmali kavez telefonima iz visih klasa drugih brendova s obzirom na odnos cene i dobijenog.

Mi Note serija telefona je ono gde ce Xiaomi izneti svoje najbolje u srednjoj klasi tek.

Ne znam čemu ovaj komentar? Što si se trigerovao?? Ja koristim Xiaomi 5 godina i ne vidim problem što se pominju Samsung telefoni i uporedjuju sa Xiaomi jer budimo realni Samsung postaje sve bolji u srednjem segmentu.
Ti ne vidiš, ali ja vidim problem koji se rešava jedino kaznenim poenima uz brisanje.

Slobodno možeš nastaviti ako misliš da tako treba.

Xiaomi ima svoje teme, Samsung svoje kao i svi ostali.

Upoređivanje u delu šta da kupim i to je to.
Da ne ponavljam opet.

Ti ne vidiš, ali ja vidim problem koji se rešava jedino kaznenim poenima uz brisanje.

Slobodno možeš nastaviti ako misliš da tako treba.

Xiaomi ima svoje teme, Samsung svoje kao i svi ostali.

Upoređivanje u delu šta da kupim i to je to.
Da ne ponavljam opet.
U redu hvala na obrazloženju, nisam znao da ima ta tema.

Nazad
Vrh Dno