Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Po cemu je bolji note 10 pro od poco x3 moze li neko da mi objasni?
Osim sto note ima 108 megapixela, sve drugo je preslikano
Ne vidim logiku u xiaomi paleti telefona

Eh. Taman sam se zagrejao za K40, vidim da imaju isti display? Ovaj K40(pocco f3 global?) bi sigurno bio skuplji, a ima sony imx586 senzor za kameru, ako se ne varam isti kao kod 9t?

^^ samo ekran je dovoljna razlika...dobije se flagship ekran za 300e... :)
Steta sto nije malcice manji i tipa da ima sd765, ili neki dimensity 800-1000 procesor,...to bi bilo taman... :)

@

unique93

Da steta sto nije manji, ali kao sto kazes flagship ekran za 300e:) i velika baterija i zaista dobra samsungova kamera . Bice port za Gcam, posto vec ima za Mi 10i ,a to je isti senzor.

^^ samo ekran je dovoljna razlika...dobije se flagship ekran za 300e... :)
Steta sto nije malcice manji i tipa da ima sd765, ili neki dimensity 800-1000 procesor,...to bi bilo taman... :)
Zbog cega manji ekran?? Po dimenzijama jedva da se razlikuje od prethodne RN serije, veci ekran - sve preglednije, a da je stavljen jaci SD cipset i sa cenom bi otisao na gore, ovako sve do 300 evrica je OK za ocekivati ;)

Zbog cega manji ekran?? Po dimenzijama jedva da se razlikuje od prethodne RN serije, veci ekran - sve preglednije, a da je stavljen jaci SD cipset i sa cenom bi otisao na gore, ovako sve do 300 evrica je OK za ocekivati ;)

Manji ekran da bi ceo telefon bio manji i bilo ga lakše držati u ruci. Da će on da lebdi u vazduhu, i ja bih hteo da bude veći. 😁

Videćemo, vanila model ima manji ekran, 6,43". Video sam danas prvi njegov unboxing, što znači da ni testovi nisu daleko.

Manji ekran da bi ceo telefon bio manji i bilo ga lakše držati u ruci. Da će on da lebdi u vazduhu, i ja bih hteo da bude veći. 😁

Videćemo, vanila model ima manji ekran, 6,43". Video sam danas prvi njegov unboxing, što znači da ni testovi nisu daleko.
RN10 ima manji ekran a takodje je amoled, sa baterijom istog kapaciteta i ako je verovati informacijama koje kruze internetom tezak je samo 178 grama.
Ovim potezom xiaomi izlazi u susret vecini buducih kupaca ovih modela.

@

unique93

Da steta sto nije manji, ali kao sto kazes flagship ekran za 300e:) i velika baterija i zaista dobra samsungova kamera . Bice port za Gcam, posto vec ima za Mi 10i ,a to je isti senzor.

Slazem se, bio bi top da dolazi u velicini Redmi Note 10...

Smorili su sa ovim 6.67 dijagonalama, ajde sreca pa su GG ledja zamenili plastikom i olaksali ga,, olaksanje je kada je telefon ispod 200g. Ali je RN10 taman za toliko manji i laksi da je sigurno ugodniji za ruku...

Pa da, to je to, veliki AMOLED ekran za 200e. Kome nije važno da ima 120 Hz, a da budemo iskreni, van ovog foruma većini i nije, RN 10 je odlična kupovina.

Bolja bi bila Redmi Note 10S... Nisam siguran da li ce on biti dostupan kod nas, mada mozda na oglasima....

Mislim da kamera na RN10 nije bas najbolja, odnosno vec je u neku ruku prevazidjen Samsung GM1/2 senzor... 10S koliko sam video ima GW1 pruezet sa RN9 Pro, koji je podosta sposobniji, narocito u uslovima slabijeg osvetljenja.

A druga stvar je procesor, G95 na 10S je isto tako bolja opcija po performansama od SD768 na RN10.

Opet, za preporucenu cenu ne zameram stvarno nista RN10, naprotiv, nego je ipak osetna lestvica ispod RN10 Pro... Sa druge strane sa 10S ne bi bilo previse odricanja u odnosu na Pro model.

Sd 668 na zalost
Pro verzija mi se cini odlicna mada ako Max bude bio za EU a cenovno blizu isao bih licno pre na Max
Sto se tice X3 i R10 serije ,sama pomisao da moram da imam u dzepu,futroli itd tako ruzan telefon stvara mi jezu neku u stomaku
Bez obzira na njegove perfomanse skoro ne videh ista ruznije
Ali da sacekamo da vidimo sta ce i ostali imati da ponude a mislim da ce imati, pa cak i sam Xiaomi

Ako je jedina razlika izmedju 6/64 i 6/128 u memoriji, onda je besmisleno po meni uzeti ovaj od 6/128 dati 3000 dinara vise a mozete uvek staviti sd karticu ukoliko vam bude bilo potrebno jos prostora za manji novac (dodatnih 64gb bi bilo u proseku 1500din).

Sd 668 na zalost
Pro verzija mi se cini odlicna mada ako Max bude bio za EU a cenovno blizu isao bih licno pre na Max
Sto se tice X3 i R10 serije ,sama pomisao da moram da imam u dzepu,futroli itd tako ruzan telefon stvara mi jezu neku u stomaku
Bez obzira na njegove perfomanse skoro ne videh ista ruznije
Ali da sacekamo da vidimo sta ce i ostali imati da ponude a mislim da ce imati, pa cak i sam Xiaomi
Note 10 ima SD678-lower midrange chip.
Note 10 Pro Max je Indijska verzija globalnog Note 10 Pro, stavise globalni Note 10 Pro ima NFC za razliku od Indijskog 10 Pro Max. Ostalo je isto.

Ja standardno ne mogu da se pohvatam sa njihovim modelima. Može li neko da napiše karakteristike, i da se izmeni prva poruka ako su modeli predstavljeni?

Ako je jedina razlika izmedju 6/64 i 6/128 u memoriji, onda je besmisleno po meni uzeti ovaj od 6/128 dati 3000 dinara vise a mozete uvek staviti sd karticu ukoliko vam bude bilo potrebno jos prostora za manji novac (dodatnih 64gb bi bilo u proseku 1500din).
I kad uzmemo u obzir to da od leta više nema neograničenog prostora na Google photos memorijska će biti neophodna za čuvanje fotografija.

Nije loš ovaj lik, zabavan je. Mogao bi malo detaljnije da radi review.
Elem, nisu mi jasni ovi youtuberi, nikako da se dogovore jel staklo ili plastika na leđima, svaki kaže drugo 😁
Pogledao sam dosta review-a i čini se da je generalni konsenzus da je RN 10 PRO odličan telefon.

upravo to!

i ne samo radi toga, svaki factory reset briše internu memoriju, znači uvek manuelno moraš raditi backup pre reseta, s memorijskom je to samo "plug n' play".
To to..Uzeti na 6/64 i memorijsku karticu od 128gb bila bi ista cena kao i 6/128 integrisana.. a dobijete 64gb vise sa memorijskom.

Vecina ima vec memorijske kartice tako da mnogima to i nece biti trosak
Ostalo na komp i milina.Ili plati neki online servis za bekapovanje podataka

Elem, nisu mi jasni ovi youtuberi, nikako da se dogovore jel staklo ili plastika na leđima, svaki kaže drugo 😁

Pa kad pipkaju umesto samo da pogledaju deklarisanu tezinu telefona i sve bi trebalo da im bude jasno. 😁

Razlika izmedju komada stakla i plastike na tako velikom telefonu je oko 10-15 g.

Vecina ima vec memorijske kartice tako da mnogima to i nece biti trosak
Ostalo na komp i milina.Ili plati neki online servis za bekapovanje podataka
Imamo memorijske kartice, ali interna memorija je mnogo brza od SD kartice, snimanje videa u 4k rezoluciji sa visokim bitrejtom u internu mem. je uvek bolje resenje.

Da li R10 serija ima 2 slota za sim karticu+slot za memorijsku?

Mene zanima da li ce biti 10S dostupan kod nas... On mi deluje taman nekako.

Koristim trenutno 8 Pro i ono sto sigurno mogu reci jeste da ne zelim telefon veci a posebno ne tezi od njega, tako da nazalost 10 Pro ne bih ni razmatrao.
Kada bih uzeo obican 10, dobio bih laksi i manji telefon ali sa manje RAMa-a, slabijom kamerom, slabijim procesorom. To mi bas ne bi bila pametna tranazicija.

Vidim da ce Realme 8 biti preslikan Redmi Note 10S - isto G95, isto 6.5 AMOLED, 64MP kamera, 5K baterija, mada 10S ce imati prednost stereo zvucnika, IP53, IR blastera koji obozavam...

Jel ce i 10s imati 120hz amoled ili samo 60hz?
Ako je 120hz, to ce biti odlicna kupovina. :)

60Hz.

Ja iskreno ne vidim neku razliku, devojka ima Realme 7 sa 90Hz i ja bukvalno ne vidim neku razliku, sem brzeg skrola... Ne znam kako je 120Hz.

I meni recimo tih 90Hz uopste ne deluje nesto fluidnije, tako da mi ona prica ko kao proba 90Hz vise se ne vraca nazad mi bas nije jasna.

Mnogo mi je bitnije da je amoled... Recimo imam poslovni Realme 7 Pro koji je Amoled pa mi nekada bude tesko kad se prebacim na svoj 8 Pro, mada sam generalno prezadoovljan sa svojim 8 Pro, izuzev sto mi posle duzeg drzanja bude tezak za ruku.

Ako bi 10S bio na oglasima ispod 250e kupio bih ga bez dvoumljenja.

Kada moze da se ocekuje ovaj telefon kod nas i da li se zna cena interesuje me redmi note 10pro?

Ukoliko niste videli objavu na benchmark sajtu, cene su sledeće:
Redmi Note 10 PRO u verziji 6/64 = 32.999rsd
Redmi Note 10 PRO u verziji 6/128 = 35.999rsd

Redmi Note 10 u verziji 4/64 = 23.999rsd
Redmi Note 10 u verziji 4/128 = 26.999rsd
Valjda krajem marta ili u aprilu.

Nazad
Vrh Dno