Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

Generalno obećava igra, legla mi je lepo za sada. Koliko sati traje kampanja od prilike, sa side misijama?

~70-80h kampanje sa side misijama i random encounters, znaci igranje bez jurnjave, onako sa gustom gde uzivas u svakom detalju i eksploraciji.
Pritom ne racunajuci sve hunting misije i jurnjave za sve collectible items i unosa u dnevnik (mozda nekih ~60%) - ako i to hoces, nakon zavrsetka glavne price, 100+ casova igranja bez da trepnes...

Igrao sam par sati i osim sto izgleda vrhunski, i taj feeling je odlican, sam gameplay mi je jos meh....u smislu da je sve sporo, lik je bas trom, pucanje mi ne lezi nikako, journal mi je uzas da se snadjem, ako u njemu treba da trazim misije onda uzas..... ono smrzavanje *mjau**mjau**mjau* odjednom nalece vjetar harsh weather iskoci kaze vrati se, bukvalno dok sam okrenuo konja on pade mrtav [emoji848][emoji52].
Ali dobro, tako mi je bilo na pocetku sa witcherom i kingdom come, pa posle vrhunska zabava kad sam se navikao, jedino je tamo journal bio mnogo laksi[emoji1]

Nekako imam osjecaj da je trckaranje po wastelandu u falloutu ili u stalkeru mnogo bezopasnije po lika kojeg vodim nego ovdje da odjasem par km.

Dalje ne znam jesam li ja lud ali za svaki metak iz revolvera ili puske osim prvog moram 2x da kliknem misem, prvi klik da nategne oroz(ili repetira pusku) pa tek drugi da opali....sto zbog navike dovodi da repetiram u glavu a onda opalim pored jer se taj na koga pucam vratio u zaklon ili pomjerio

Sent from my phone

Poslednja izmena:
Odgledao video za optimizaciju, podesio, ali... nije to to, dzaba frejmovi kada je mutno, tek sa taa i rezolution scale na 1.5+ izgleda brutalno, čak bolje nego sa msaa na 4x (koliko je max na vulkanu). Ovako zakovanih 38 fps-a za dzojstik vrhunski doživljaj igrati. Primer, prešao sam Metro Exodus na ultra + hairworks + tesalacija na zakovanih 30 fps-a, a kada životinje naidju često je i padalo na 25 fps-a. Ali je vrhunski izgledao, dok je lagano radilo na 60fps-a na high bez tesalacije i HW (tada imao rx580), ali dzaba to.

Što se gameplay time-a tiče to nije malo iskreno, nisam navikao na toliko zabave, uzevši u obzir da stižem da igram sat-dva dnevno i to ne svaki dan, eventualno vikendom više, razvućiće se ovo.

Takođe mi je konfuzno dosta dok ne skapiram neke stvari, jer nisam igrao igre ovog tipa, "najkomplikovanije" što sam igrao je bio GTA V [emoji23], tako da ovo je malo veći zalogaj. Ali sve u svemu vizuelno izgleda vrh, zbog toga sigurno neću odustajati, a verujem da ću vremenom ući u priču. Tek sam prešao deo sa snegom, tako da ima da se igra...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Pa uvek mozes ukljuciti Sharpening, preko drajvera ili Reshade-a...

Definitivno trebaš uključiti sharpening preko drivera. Ja sam to uradio odmah nakon instalacije.

Journal ti je totalno opcioni i on je više skup uspomena nego bilo šta drugo.

Uključen je na 40% u Radeon settings-u i tek sa resolution scale-om je ok. Probajte ako imate fhd monitore, osetna je razlika, ne znam kako izgleda na 4k monitorima, ali za fhd definitivno osetno lepše taa+scale 1.5x+.

Pa naravno da je lepse, ali nemamo svi RX 5700XT ili jace. :D

Ja i na fullHD TV-u igram sa 1440p rezolucijom namestenom u igri. To je valjda scale 1.78

Da sam ostao na RX580 sigurno ne bih koristio scale jer je i sa ovom knap, ali dosta doprinosi izgledu. Zbog ove igre sam i uzeo grafičku. Kupio igru na popustu i odustao od prve misije jer je lose radilo, tome je doprinela i razolucija koja je veća od fhd-a za 25% (2560x1080) .

Koliko izadje sada preko "VPN drzava" racunajuci 10$ kupon? Imam ponudu za acc 25€, ili da kupujem key.

Mislim da je sigurno povoljnije od 25eur, vec imam igru pa ne mogu da proverim

To je mnogo bolje nego "polovnjak" i ako bi bila sigurna kupovina.

Hvala puno, onda cu ici na VPN.

Uključen je na 40% u Radeon settings-u i tek sa resolution scale-om je ok. Probajte ako imate fhd monitore, osetna je razlika, ne znam kako izgleda na 4k monitorima, ali za fhd definitivno osetno lepše taa+scale 1.5x+.

Ovo igru je grijeh ne igrati u native 4K, svi problemi sa TAA i blur-om nestaju. Probao sam na 1080p i 1440p monitorima ali mi nije bilo to to, pogotovo sa TAA koji jako mnogo muti sliku na manjoj rezoluciji. Sharpening sigurno pomaze ali nuspojava tehnike jeste da aliasing postaje izrazeniji.

Imao li je neko problem sa "Unable to launch game, please verify your game data" ? Ubija me ovo.

4k zahteva taa nazalost, koji onda bespotrebno zamuti sliku i napravi neki sloj, kao senku oko Arturove kose, cega inace nema.
Ali je napravljeno tako da bez taa sve treperi nazalost i ima preveliki aliasing, i ako je slika svega bolja i jasnija.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Stigao da odigram malo danas, AA loše rešen, mutno sve na TAA, MSAA 4X loš isto, FXAA ne pomaže, tek lepo izgleda na TAA Medium i scale rezolucije 1.5x ili više na Ultra/high setovanjima, na half refresh rate je igrivo skroz (38 fps kod mene na monitoru). Generalno obećava igra, legla mi je lepo za sada. Koliko sati traje kampanja od prilike, sa side misijama?

Imam 5700XT i slično ostalo, samo Intelovo, ali s obzirom na monitor i rezolucija ti je viša, pa ne mogu puno da ti pomognem (ja sam na full HD) osim sa ovim - isključi MSAA i, pogotovo, MSAA reflections (da li ćeš se jasno videti na staklu ili u vodi je nešto što ćeš možda primetiti tokom 0.0000001% igre.
Ja sam to isključio, podesio nešto što se naziva "particles" (nisam kući pa nagađam podešavanje) na high, sve ostalo odšrafio na ultra i to radi kao bombona u 60FPS (nemam monitor se većim osvežavanjem).
A što se tiče trajanja kampanje sa side misijama - jedno 40-ak sati ukoliko ti je želja da baš protutnjaš igrom. Što bi bilo šteta. Ja sam jedan od retkih koji OBOŽAVA lov u igri, pronalaženje novih načina za nabavku nečega, ispunjavanje achievementa-a koje ume da bude strašno zanimljivo i kreativno i uživanju u opuštenom tumaranju po mapi igre.
Na primer - jedan od "dostignuća" (achievements) je da skineš tri šešira sa glava ljudi u jednom "dead eye" krugu, a da ne ubiješ ni jednog. Naravno, ta mogućnost neprekidnog "dead eye" se dobija tek u 4. poglavlju igre posle jedne misije, ali naći tri lika sa velikim šeširima i da budu jedni do drugog... Prvi put sam utrošio jedno 6-7 sat ne bih li našao način i mesto gde bih mogao tako nešto da izvedem. Posle podosta promašenih pokušaja, odustao sam, otišao u Valentajn salun da se ošišam, kad tamo...
Ili drugo dostignuće je da "ubiješ četiri neprijatelja odjednom jednim štapinom dinamita". Da ti ne opisujem koliko sam se mučio i šta sve nisam pokušavao da to izvedem, ali ništa nije uspevalo. Bar 10ak onih pokretnih kampova O Driskolovih sam uzaludno uništio pokušavajući da izvedem to, jer čim bi bacio štapin dinamita među njih, oni bi se razbežali i zadatak propao. U očajanju sam, posle mnogo vremena, pomislio "Eh, da mogu da ih vežem da ne beže...čekaj, što ne bih probao..." Naravno, uletim sa lasoom među njih, jednog po jednog ih povezujem, pobacam na gomilu, a onda jedan štapin između...
Ili pogoditi 5 ptica u letu sa voza u pokretu, koje sam video na YouTube, a postoji jedan MNOGO lakši i elegantniji način da se to izvede...
Dakle, RDR2 ima sporedne stvari koje su izuzetno zanimljive i zahtevaju izvesnu dozu kreativnosti, strpljenja i razmišljanja. I, bar meni, ne samo da nisu smarajuće, nego sam došao dotle da mi je igranje misija dosadno, a sporedne stvari su pravo uživanje. Bar meni.

Nije problem da namestim u 60+ FPSa, nego u fhd rezoluciji na kojoj ne pomaže ni jedan vid AA da bi to sredio. Zato mora upscale, što iziskuje manji broj frejmova. Particles, sama reč kaže šta je, i nema neku ulogu u zahtevnosti, tako da ti nije od važnosti da li je na ultra ili low, kao što je kolega iznad pomenuo, imaš test koliko koja opcija utiče na broj frejmova.

A za priču videću, još nisam stigao da sednem da igram a vala neću ni stići skoro. Nikada nisam bio ljubitelj side contenta, možda se ovde promeni, videćemo [emoji16]

Meni RDR2 dođe kao terapija. Vratim se sa posla, stavim slušalice i uživancija. Ne sećam se kad sam zadnju misiju uradio. Sad sam obuzet perfect lovom i legendarnim ribama. I da, jednog konja još nisam pronašao pa i njega usput tražim.

Tako mi i izgleda kao memoar, a misije gde se nalaze?

Sent from my phone
U telefonu..
Zar svaka igra mora da bude kreirana na isti nacin ? Da ima taj spisak misija.
Citao sam i u prethodnom postu sta si pisao, bas ne kapiras ovu igru.

Tek sam je poceo, ne znam jos nista

Sent from my phone

Jel svima igra radila bez problema? Vidim pun net problema oko launchera, ovog onog. Ja uzeo neki offline account, da bi buraz odigrao kampanju, ali djavola.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Samo od sebe proradilo, au koje djubre.

Meni radi offline bez problema

Sent from my phone

@nikola7 Misije na L na tastaturi, ako nisi menjao komande, ne znam na gamepadu

Nazad
Vrh Dno