Stigao da odigram malo danas, AA loše rešen, mutno sve na TAA, MSAA 4X loš isto, FXAA ne pomaže, tek lepo izgleda na TAA Medium i scale rezolucije 1.5x ili više na Ultra/high setovanjima, na half refresh rate je igrivo skroz (38 fps kod mene na monitoru). Generalno obećava igra, legla mi je lepo za sada. Koliko sati traje kampanja od prilike, sa side misijama?
Imam 5700XT i slično ostalo, samo Intelovo, ali s obzirom na monitor i rezolucija ti je viša, pa ne mogu puno da ti pomognem (ja sam na full HD) osim sa ovim - isključi MSAA i, pogotovo, MSAA reflections (da li ćeš se jasno videti na staklu ili u vodi je nešto što ćeš možda primetiti tokom 0.0000001% igre.
Ja sam to isključio, podesio nešto što se naziva "particles" (nisam kući pa nagađam podešavanje) na high, sve ostalo odšrafio na ultra i to radi kao bombona u 60FPS (nemam monitor se većim osvežavanjem).
A što se tiče trajanja kampanje sa side misijama - jedno 40-ak sati ukoliko ti je želja da baš protutnjaš igrom. Što bi bilo šteta. Ja sam jedan od retkih koji OBOŽAVA lov u igri, pronalaženje novih načina za nabavku nečega, ispunjavanje achievementa-a koje ume da bude strašno zanimljivo i kreativno i uživanju u opuštenom tumaranju po mapi igre.
Na primer - jedan od "dostignuća" (achievements) je da skineš tri šešira sa glava ljudi u jednom "dead eye" krugu, a da ne ubiješ ni jednog. Naravno, ta mogućnost neprekidnog "dead eye" se dobija tek u 4. poglavlju igre posle jedne misije, ali naći tri lika sa velikim šeširima i da budu jedni do drugog... Prvi put sam utrošio jedno 6-7 sat ne bih li našao način i mesto gde bih mogao tako nešto da izvedem. Posle podosta promašenih pokušaja, odustao sam, otišao u Valentajn salun da se ošišam, kad tamo...
Ili drugo dostignuće je da "ubiješ četiri neprijatelja odjednom jednim štapinom dinamita". Da ti ne opisujem koliko sam se mučio i šta sve nisam pokušavao da to izvedem, ali ništa nije uspevalo. Bar 10ak onih pokretnih kampova O Driskolovih sam uzaludno uništio pokušavajući da izvedem to, jer čim bi bacio štapin dinamita među njih, oni bi se razbežali i zadatak propao. U očajanju sam, posle mnogo vremena, pomislio "Eh, da mogu da ih vežem da ne beže...čekaj, što ne bih probao..." Naravno, uletim sa lasoom među njih, jednog po jednog ih povezujem, pobacam na gomilu, a onda jedan štapin između...
Ili pogoditi 5 ptica u letu sa voza u pokretu, koje sam video na YouTube, a postoji jedan MNOGO lakši i elegantniji način da se to izvede...
Dakle, RDR2 ima sporedne stvari koje su izuzetno zanimljive i zahtevaju izvesnu dozu kreativnosti, strpljenja i razmišljanja. I, bar meni, ne samo da nisu smarajuće, nego sam došao dotle da mi je igranje misija dosadno, a sporedne stvari su pravo uživanje. Bar meni.