Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

Ni jedno ni drugo. Erste Banka je u pitanju. Elem, snašao sam se preko KP, za 3300 din ću završiti preko VPN.

ERR_GFX_STATE error

Ja ne nadjem rešenje za ovo,uglavnom,error se dogadja prije cut scena ili posle,obično pri kraju questova ili eventa

Mogu normalno da igram 3-4 sati i onda se dogodi error,kontam da je nešta u vezi preopterećenosti memorije,prezauzeće,barem mislim,laički

Igra vredi svaki dinar,al ovo mi već polako najeda živce

Probaj da prebaciš igru na DirectX 12. Ta greška ima veze sa Vulkan API.

Kupio sam igru (ruski vpn), lepo instalirao, instalirao tigervpn (besplatno 3 dana), aktivirao, igra radi, sve ok, samo je problem u tome sto radi iskljucivo kada je vpn aktivan :)
Probao sam i reinstalaciju launchera, i brisanje social club-a, jok. Kada je iskljucen vpn, ne da ni instalaciju rockstar launchera - kaze error code 1, nekompletna instalacija social cluba i nista. Kada ukljucim vpn, lepo skine sve, aktivira se samo (ne moram ni opet da unosim user name ni pass), i sve lepo radi. Kada bih sad iskljucio vpn, launcher bi bio u offline modu, i ne bi mogla igra da se startuje... Mislim, meni ne treba ni online mod, dovoljan je offline, ali ne radi ni to.
Da li neko ima neki predlog?

Je l' to ovo iz Ukrajine?

Ako je baš Rusija (ne Ukrajina), oni znaju da budu region-locked baš često.

Poslednja izmena:
Bas Rusija. Covek kaze da je prodao dosta tih kljuceva i da nema problema sa ovim... Sad smo online, pokusava da pomogne, ali ni njemu nije jasno.

Uhh nisi trebao preko Rusije da ides (iako ti je covek rekao da nije bilo problema) imam drugara koji je takodje kupio preko Rusije neku igru (pre tipa godinu dana) i veoma slican problem mu je bio. Nisam video poruku na vreme,mogao sam ja da ti uzmem preko Ukrajine,ali sad je kasno... Pokusaj da promenis Region u podesavanjima launchera,mooozda pomogne ali sumnjam.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ne radi ni promena regiona... I sta sad? Covek hoce da mi refundira 3.300 din, opet, nije to resenje, valjda ima neki besplatan VPN za Rusiju? Sa druge strane, ima dosta pozitivnih ocena, i drugi kojima je prodao RDR2 sve radi... nista mi nije jasno.

Pa ništa, igra je gotovo sigurno region-locked. Ako nemaš Epic launcher tj. nije kupljena preko Epic-a, već direktno od Rockstar-a (samim tim i samo koristiš RGL), očigledno Rockstar za te direktno prodate igre u Rusiji stavlja region-lock.

Besplatan VPN i da valja... sounds good, doesn't work. :)

Sad sam nesto probao... igra radi samo kada je tigervpn ukljucen, ali nebitno koji region... Rusija, Montreal, Beograd, Oslo... Kao da moze na net samo kroz tiger. Sta je tu problem? Kako da omogucim RDR2 da ide na net, ako je to uopste problem?

A da ga uninstaliraš? Možda radi neke middle-man gluposti koje ne bi trebao kad je izgašen (ali njegov servis ostaje upaljen).

Sad sam probao, neće... Ode u offline mode, i nece da se startuje igra.

Poslednja izmena:
Meni se desavalo to i ne na startu nego negde posle 10ak dana igranja, sa vpn radilo bez vpna nije hteo da se uloguje na launcher. Posle dva dana je prestalo. Da mi je bilo u startu tako gadno bi istripovao.

Prosto mi nije dao da igram u offline modu a mislim da ni dalje ne mogu ali ta dva dana nije hteo da se uloguje nikako bez vpn. Istripovao sam da je do double nata na sbbu ako to ima ikakve logike pa sam resetovao modem drndavao ale i nista. Samo prestalo posle 2 dana.

E da probao sam bio sa tetherom neta sa mobilnog i isto je htelo da radi bez vpna pa sam tada istripovao da je nesto do sbba.

Sad sam probao, neće... Ode u offline mode, i nece da se startuje igra.

Moguće da je nešto do dekripcionih ključeva za RGL/RDR2. Naprimer, ulogovao si se prvo sa ruskom ip, pa batalio igru, prešao na naš ip, a negde u zaštiti RGL-a je ostalo da si započeo sesiju sa ruskim ip-em.

Možda da probaš da obrišeš Rockstar profil.

Clear your local Rockstar Games Launcher profile details

Start the Rockstar Games Launcher
Select Settings
Select Account Information
Select Delete Local Profile
Note: This will remove all profile details from your local machine and require you to sign in to the Rockstar Games Launcher again. It will not delete your Social Club account or any saved games. Signing in to Social Club will recreate your local profile.
Select Confirm
Sign in to the Rockstar Games Launcher again
Launch Red Dead Redemption 2

Ovo sad i ja vadim iz naftalina, ali nije teško probati. :)

Poslednja izmena:
OK, i to sve bez tigervpn?

Edit, evo probao sam, nece bez tigera :) Cim sam ukljucio tiger (lokacija Beograd :) ) evo radi.

Poslednja izmena:
Evo sada sam otkacio mrezni kabl, i preko interne wifi sam se nakacio na mobilni hotspot, i radi bez tigera... Izgleda da je problem do SBB... Sta sad moze da se uradi? :) Da li je problem NAT, ili neki zatvoreni port, ili? Covek od koga sam kupio mi kaze da svakako proverim sa SBB-om da mi to srede, pa da vas pitam sta uopste da im trazim? :)

Poslednja izmena:
Da te skinu sa NAT-a, da ti promene IP adresu, ukljuce uPnP.

U vezi sa kupovinom, moze u podesavanjima naloga na Epicu da se promeni drzava i onda sa UA ip da se kupi za 27$

Kada se igra na full hd rezoluciji (1920x1080), 75Hz i na ultra podešavanjima koji procesor je dovoljan (da ne dolazi do 100% opterećenja):

1. AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz (3.4 GHz),
2. AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz (3.7 GHz),
3. AMD Ryzen 3 3200G 3.6GHz,
4. AMD Ryzen 5 1600 (AF) 3.2 GHz (3.6 GHz),
5. AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz (3.9GHz).

Evo sada sam otkacio mrezni kabl, i preko interne wifi sam se nakacio na mobilni hotspot, i radi bez tigera... Izgleda da je problem do SBB... Sta sad moze da se uradi? :) Da li je problem NAT, ili neki zatvoreni port, ili? Covek od koga sam kupio mi kaze da svakako proverim sa SBB-om da mi to srede, pa da vas pitam sta uopste da im trazim? :)
Ono sto je meni padalo na pamet kao razlog za ovo kod sbb-a jeste da pokupis javni ip koja je blokirana zato sto je neko nekada cheatovao iza te adrese ili nesto tako slicno. Nisam it-ijevac da bi strucno znao zasto se to desava ali to je neko laičko nagadjanje.

A da tih dana je meni menjao javni ip dva tri puta a to se retko desava, ja sam se spremao da zovem sbb ali se sama posle dva dana promenila ip i radilo je.

Dobro je da si nasao razlog.

P.S. javi ako na konto ovoga uspes da se skines sa NATa

Poslednja izmena:
Hoću, danas ću ih zvati. Nego mi nije jasno to zašto ne mogu da igram igru offline? Jesam pošteno platio - jesam. Šta ako nemam internet? Zašto ne mogu da igram kampanju za svoj groš, sa lokalnim save-om?
Gluposti.

Hoću, danas ću ih zvati. Nego mi nije jasno to zašto ne mogu da igram igru offline? Jesam pošteno platio - jesam. Šta ako nemam internet? Zašto ne mogu da igram kampanju za svoj groš, sa lokalnim save-om?
Gluposti.
Ni ja nisam offline uspeo da pokrenem, mada se nisam ni puno cimao oko toga.

Kada se igra na full hd rezoluciji (1920x1080), 75Hz i na ultra podešavanjima koji procesor je dovoljan (da ne dolazi do 100% opterećenja):

1. AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz (3.4 GHz),
2. AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz (3.7 GHz),
3. AMD Ryzen 3 3200G 3.6GHz,
4. AMD Ryzen 5 1600 (AF) 3.2 GHz (3.6 GHz),
5. AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz (3.9GHz).

Nije procesorski zahtevna, meni na 2600 na 4GHz ne prelazi 50% opterecenja.

Gluposti.
Koliko sam citao moras da prodjes neki mali deo igre da bi mogao da igras offline. Sad koliki je to deo nisam siguran

Koliko sam citao moras da prodjes neki mali deo igre da bi mogao da igras offline. Sad koliki je to deo nisam siguran

Ne mora, može odmah offline cela kampanja bez prethodnog ulaska u gameplay (dovoljno je da dođeš do glavnog menija).

Nazad
Vrh Dno