Evo napokon i ja uzeo igru. Može neki link savet za početnike? (planiram da uđem u sitna crevca igre i izvučem 100%)
1. Ne kupuj puške i oružje uopšte. Sve ćeš ih dobiti tokom igranja, gotovo sve na kraju drugog čaptera. Osim VARMINT rifle (veoma korisna, to kupi) i VOLCANIC pištolja (skupićeš bolje revolvere).
2. Ne idi u ozbiljniji lov pre trećeg čaptera kada ćeš imati oružje potrebno za sve. Gledaj da loviš ono što je potrebno za LEGEND OF THE EAST satchel (pravi ih čika Pirson u kampu

) kad ćeš moći da trpaš sve i svašta u to.

3. Gustiraj igru sa uživanjem, nigde ne treba žuriti. Ja, lično, mislim da je najbolje negde u trećem čapteru krenuti u obilazak/otkrivanje cele mape.
4. Zavlači se u svaku kuću, čatrlju ili bilo kakvu mrlju koju vidiš na mapi.

Uvek ima zgodnih stvari za pronaći. Naišao sam i na jednu ruševinu od koje je samo kamin i odžak ostao i tu se nalazi zlatni grumen, tako da...
5. OBAVEZNO kad završiš sa Pako Hernandezom (jedan od četvorice u misiji Džima Kaloveja - videćeš šta je to) pretresi kabinu iz koje izlazi. Ja to nisam uradio prvi put i žestoko se pokajao.
6. Prvo bele misije (sporedne), ako ih ima, pa tek posle one žute (glavne).
7. Moj mali savet - čim završiš misiju sa Hoseom u drugom čapteru (lov) idi na
OVO mesto i ukroti konja kao sa snimka. Konj je jedna od najbitnijih stvari u igri.
8. Što pre obavi neku misiju sa nalaženjem blaga i to uloži u kamp. Kad budeš čuo kako Havijer peva želećeš da se to desi svako veče (u igri).

9. Za 100% ispunjenja STORY moda igre treba biti teški mazohista. Mada, iako su ACHIEVEMENT-i poprilično zanimljivi, neki su prokleto teški i jako zeznuti za izvođenje (mali spojler - treba za 10 sekundi da ubiješ tri lika noževima koji se bacaju). Ja sad pokušavam da ih obavim, ali neki su nemogući pre 6og čaptera.
10. Zavidim ti što tek počinješ. Ako si kao i ja (u sitna crevca) očekuj onda bar 150+ sati STORY moda (minimum), ali probaj i online, uopšte nije loš.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.