Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

@Snake
Nisam uopšte pomislio na tebe u to kontekstu.Samo sam se nadovezao na Shimec-ov post, posto se to tako kaze. Verujem da daleko bolje izgleda u 1440p,ali to odmah povlaci i jacu grafiku,a i za ovu sam nategao novcanik do tacke pucanja. Doce i to na red, ali se nadam da cu do tog trenutka naci drugi hobi.

Nisam imao nameru da ikoga omalovazavam ko se igra na FHD, nego su njih dvoje sarlatana mene zezali to tipa ima se moze se, a uopste nisam gledao to sa novcane strane i kao da sam neka faca sto imam mozes misliti 1440p, nego iz razloga sto je po meni FHD odvratan pored 1440p , ko jednom predje na min 1440p a kamoli 4k ne pada mu na pamet da vise gleda FHD... na to sam mislio... XD
Nije ni zvucalo da nekog omalovazavas , ja sam samo ljubomoram na vas sto igrate na na res vecu od fhd.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ja igram na monitoru 2K vec neke 2god. Da bi terali na ultra mora biti kartica Gtx 1080ti ili Rtx 2080. AC odyssey radi na ultra zakljucano 60fps ali bukvalno je opterecenje kartice 90%. Da bi igrali na 4K u 60fps nece pomoci ni 2080ti.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

@Snake
Nisam uopšte pomislio na tebe u to kontekstu.Samo sam se nadovezao na Shimec-ov post, posto se to tako kaze. Verujem da daleko bolje izgleda u 1440p,ali to odmah povlaci i jacu grafiku,a i za ovu sam nategao novcanik do tacke pucanja. Doce i to na red, ali se nadam da cu do tog trenutka naci drugi hobi.

Ma opusteno, nema ljutnje :d

Ja igram na monitoru 2K vec neke 2god. Da bi terali na ultra mora biti kartica Gtx 1080ti ili Rtx 2080. AC odyssey radi na ultra zakljucano 60fps ali bukvalno je opterecenje kartice 90%. Da bi igrali na 4K u 60fps nece pomoci ni 2080ti.

Za 4K gaming mislim da je bolje uloziti u PS5 kada se pojavi. A PC kroz 4-5 godina dovesti na sposobnost da iznese 4K.

Ali prvo mora zamena TVa [emoji4] u mom slucaju.

Meni sledeci monitor ce biti 2K ali 144hz, za 4K da bi se igralo u vise od 60fps trebace vise od 5god. Drugar ima amd 2700x sa 1070ti i u ACO na full hd ultra ima od 45-57fps tako da je 4K igranje na ultra daleko za korisnike normalnog finansijskog dzepa.

Meni sledeci monitor ce biti 2K ali 144hz, za 4K da bi se igralo u vise od 60fps trebace vise od 5god. Drugar ima amd 2700x sa 1070ti i u ACO na full hd ultra ima od 45-57fps tako da je 4K igranje na ultra daleko za korisnike normalnog finansijskog dzepa.

I to sto kazes, po meni su cak hz tj osvezenje bitniji nego rezolucija... sweetspot bi bio 1440p i 144hz (to moze da izgura svaka 1070, 2060 i neki mid range), po meni je to bolje i fluidnije nego 4k i 60hz koliko su vecina monitora takvih kod nas.. mada ima i onih 4k 120hz ali koja graficka to moze da isprati.:D

Poslednja izmena:
^ slazem se potpuno sa tobom, pre bih igrao 2K u 120fps na ultra nego 4K na medium u 60fps. Definitivno ce biti fluidnost i bolje uzivanje u 2K sa 120fps.

Nisam imao nameru da ikoga omalovazavam ko se igra na FHD, nego su njih dvoje sarlatana mene zezali to tipa ima se moze se, a uopste nisam gledao to sa novcane strane i kao da sam neka faca sto imam mozes misliti 1440p, nego iz razloga sto je po meni FHD odvratan pored 1440p , ko jednom predje na min 1440p a kamoli 4k ne pada mu na pamet da vise gleda FHD... na to sam mislio... XD

Koga ti nazivas sarlatanom? :p

Ljudi igra mi crashuje kada krenem sa "American Distillation" misijom koju mi daje Serif Gray , desava se uvek na istom mestu dok se vozim kocijom. Ima li neki fix?

Meni dok je igra "pucala" svako malo, nekoliko puta mi se dešavalo u istom trenutku, na istom mestu u misiji i jedini lek mi je bio da nešto malo pre toga pauziram igru i promenim par podešavanja u grafici i to prođe bez problema do sledećeg izletanja. A od kad sam preinstalirao Windows i stavio sveže drajvere na "čisto" zaboravio sam kako izgleda izletanje u Windows i sve radi slatko kao bombona. :)

Meni dok je igra "pucala" svako malo, nekoliko puta mi se dešavalo u istom trenutku, na istom mestu u misiji i jedini lek mi je bio da nešto malo pre toga pauziram igru i promenim par podešavanja u grafici i to prođe bez problema do sledećeg izletanja. A od kad sam preinstalirao Windows i stavio sveže drajvere na "čisto" zaboravio sam kako izgleda izletanje u Windows i sve radi slatko kao bombona. :)
Windows je instaliram pre par dana. Sve zivo sam probao i onda sam uradio isto sto i ti, pauzirao igru i promenio podesavanja i izgleda da je to upalilo. To je prvi crash od kada igram.

Za 4K gaming mislim da je bolje uloziti u PS5 kada se pojavi. A PC kroz 4-5 godina dovesti na sposobnost da iznese 4K.

Ali prvo mora zamena TVa [emoji4] u mom slucaju.

Ma jok, pa PS5 ce imati nesto na nivou 1660ti karte, mozda i slabije...opet ce to izgledati krs u odnosu na PC, a jos ce da fura 30fps...
Lepo su uradili analizu podesavanja RDR2 i rekli da na PC-u lako mogu da se postignu isti rezultati kao na 4k konzoli, sa solidno jeftinom kartom.
I to Xbox X, dok na Sonyju to jos losije izgleda.

Naravno da ne moze jeftino da se fura ultra, ako u nekim igrama uopste i moze, popud KC Deliverance recimo...ali je Medium opet daleko bolje od konzole.
RDR2 i 1440p ultra na 60fps lock mozes da sanjas bez 2080ti.

Bespotrebno je preko 60Hz za vecinu igara, osim za neke brzopotezne FPS.
Probao sam Shadow of The Tomb Raider recimo na 1080p 120Hz i 4k 60Hz i nema neke primetne razlike, animacija je tako odradjena da ti ne znaci veci Hz.
RDR2 isto tako, AC Odyssey, Witcher 3...Control je jedina da se secam u poslednjih godinu dana da sam pokrenuo, a da se oseca razlika.
Samo CS:GO igram na 1080p/120Hz.

Najveci problem 4k gaminga je sto su unistili MGPU support kada su razvoj prebacili na developere, koje boli uvo da ulazu milione da bi ih 2-3% entuzijasta pohvalilo.
Isti taj problem je i sa 1080p i 1440p 144Hz gamingom, jer ni to ne dostize 90% kompjutera u 99% igara.

Poslednja izmena:
I dalje je full hd vecina, treba jos par godina da ljudi predju na 2k a kamoli 4k. Evo sa steam rezultati.

Steam stats:
1080p - 62.65%
768p - 12.57% + 1.79%
1440p - 4.42%
2160p - 1.5%
1080p UW - 0.96%
1440p UW - 0.52%

768p? Misliš 720p, nije mi jasno ko igra u toj rez, možda jedino ljudi na laptopu.

1366x768 je i dalje najpopularnija laptop rezolucija. Na 13, 14, 15", sasvim korektno.
Ljudi su se mnogo prebacili na laptopove, mnogo ni nema desktop, a opet i vecina igraca je dosta mladje, pa se i nema za neke masine.

Ako stvarno PS5 bude imao grafiku na nivou 1660 pa pokopan je pre izlaska vec :p..isto kao i Ps4 koji kad je izasao je bio preslab

^
Jesi li igrao online?Dali i tebe diskonektuje sa servera?

Izgleda da se taj problem vuce jos od konzole,ali zato kida zivce za medalju!Nebi ni to bio problem da sacuva ako naprimer stavis zivotinju na konja!Sunjam se 15 minuta kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* da bio navatao neku zivuljku sa 3 zvezde i na kraju me izbaci sa servera!Nekada radi sat,dva bez problema,ali sam batalio za sada dok ne "oprave" servere!

Da li moze neko da me uputi na neki post sto je neko ostavio za graficka podesavanja

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Na ovome ja imam 45fps minimum, a 90% vremena 50-60fps.
Za manje rezolucije, dodaj MSAAx2 ako imas lufta, a ako imas jos lufta, iskljucis msaaX2 i ukljucis Resolution scale 3/2 (x1.500), ako igras na 1080p rezoluciji.
41b55a796b33f89d87bf02356c373331.jpg
c92e5f64987271a9a1fe045e967ea3a6.jpg
78c94a773ad8e26a2c49e13e2a078369.jpg
84321f84b14a4aec35944cca8adb748b.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ova igra ima odlicnu pricu u kojoj sam se malo pogubio na pocetku jer ima dosta likova u bandi , svi likovi su lepo razvijeni i svi imaju svoju pricu.
Prvi deo nisam presao jer mi je bilo bezveze iskustvo sa dzojstikom.
Kako igra odmice prica postaje sve bolja i bolja , vec sam dosta sati ulozio u igru i tek sam na chapter 4, isplati se kupiti igru koja ima dugu i zabavnu single player campaign, zadnja igra koja me je ovako navukla je bila witcher 3.
U igri mi je dosta bitna prica i muka mi je od kratkih igara koje sada izbacuju, mislim 6h igra 60eura.

Na ovome ja imam 45fps minimum, a 90% vremena 50-60fps.
Za manje rezolucije, dodaj MSAAx2 ako imas lufta, a ako imas jos lufta, iskljucis msaaX2 i ukljucis Resolution scale 3/2 (x1.500), ako igras na 1080p rezoluciji.
41b55a796b33f89d87bf02356c373331.jpg
c92e5f64987271a9a1fe045e967ea3a6.jpg
78c94a773ad8e26a2c49e13e2a078369.jpg
84321f84b14a4aec35944cca8adb748b.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Igram na Fhd sa gtx 1080. Pa me inetresuje koja su mi najbolja podesavanja. U svakom slucaju ti hvala pa cu videti sta da postavim tek sam krenuo i videcu kako se podesava.

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Ja takođe igram 1080p na gtx1080 ali imam 6600k. Neka slična podešavanja Herojevim ali sa padovima i ispod 40fps u određenim vremenskim uslovima u igri kao i u naseljenijim mestima. Još uvek doduše nisam otišao u Sent Denis, ne znam ni gde se nalazi na mapi :) Sve preko 45fps mi je super, ispod toga ume da se primeti razlika. U suštini kod mene je cpu slaba tačka, ali slabo ima polovnih 6700k ili 7700k, mislio sam čak i to da zamenim zbog rdr2 :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kako igra odmice prica postaje sve bolja i bolja , vec sam dosta sati ulozio u igru i tek sam na chapter 4, isplati se kupiti igru koja ima dugu i zabavnu single player campaign, zadnja igra koja me je ovako navukla je bila witcher 3.

Takođe.
S tom razlikom što sam došao do početka VI chaptera i onda krenuo ponovo iz početka. A evo i zašto. Voleo bih da me je neko savetovao pre početka igranja da ne kupujem ni jednu pušku. Čim mi se pojavila prilika da kupim LANCASTER REPEATER ja sam to uradio, upgrade-ovao je do maksimuma i postala mi omiljena za okršaje. A onda tokom igranja pokupim još dve. Da ne pominjem sačmare. Na kraju sam od svake vrste puške imao bar po dva-tri komada, pa kad sednem na konja i treba da odaberem oružje prođe minut dok dođem do onih koje želim, a najteže je pronalaziti koju od tri Lankastera sam ubo. A pošto sam po navici to radio svaki put kad sednem na konja, onda to postaje noćna mora. I jedini veliki propust ove igre je što ne možeš da se ratosiljaš nepotrebnih pušaka.
Takođe bi voleo da me je neko posavetovao da kad se ubije Pako Hernandez (misija o Džimu Kaloveju) treba ući u brvnaru iz koje je izašao i pretražiti je. Meni to nije palo na pamet i propustio sam nešto zanimljivo. Ovo nije spoiler nego savet.
Isto bi voleo da me je neko savetovao da upravo zbog pušaka (ja sam ih i kupovao zbog toga) ne treba počinjati sa ozbiljnijim lovom pre trećeg čaptera. Kao i da pre bilo kakvog lova prvo geknem LEGENDARY BUCK-a jer njegov trinket poprilično pomaže u lovu na sitne živuljke.
Uf, ima još dosta stvari koje bi voleo da sam znao pre nego što sam počeo sa igranjem, ali kako bi to otkrio da nisam sticao iskustva igranjem. Ali ove tri koje sam nabrojao je nešto što bih LIČNO voleo da sam znao ranije. I sada iako znam šta, kada i kako, začudo mi nije ništa manje zanimljivije.

Takođe.
S tom razlikom što sam došao do početka VI chaptera i onda krenuo ponovo iz početka. A evo i zašto. Voleo bih da me je neko savetovao pre početka igranja da ne kupujem ni jednu pušku. Čim mi se pojavila prilika da kupim LANCASTER REPEATER ja sam to uradio, upgrade-ovao je do maksimuma i postala mi omiljena za okršaje. A onda tokom igranja pokupim još dve. Da ne pominjem sačmare. Na kraju sam od svake vrste puške imao bar po dva-tri komada, pa kad sednem na konja i treba da odaberem oružje prođe minut dok dođem do onih koje želim, a najteže je pronalaziti koju od tri Lankastera sam ubo. A pošto sam po navici to radio svaki put kad sednem na konja, onda to postaje noćna mora. I jedini veliki propust ove igre je što ne možeš da se ratosiljaš nepotrebnih pušaka.
Takođe bi voleo da me je neko posavetovao da kad se ubije Pako Hernandez (misija o Džimu Kaloveju) treba ući u brvnaru iz koje je izašao i pretražiti je. Meni to nije palo na pamet i propustio sam nešto zanimljivo. Ovo nije spoiler nego savet.
Isto bi voleo da me je neko savetovao da upravo zbog pušaka (ja sam ih i kupovao zbog toga) ne treba počinjati sa ozbiljnijim lovom pre trećeg čaptera. Kao i da pre bilo kakvog lova prvo geknem LEGENDARY BUCK-a jer njegov trinket poprilično pomaže u lovu na sitne živuljke.
Uf, ima još dosta stvari koje bi voleo da sam znao pre nego što sam počeo sa igranjem, ali kako bi to otkrio da nisam sticao iskustva igranjem. Ali ove tri koje sam nabrojao je nešto što bih LIČNO voleo da sam znao ranije. I sada iako znam šta, kada i kako, začudo mi nije ništa manje zanimljivije.
Hvala ti na ovome, verujem da ima klipova na YT tipa what to know before you start playing RDR2. Mozda ima jos nesto sto si propustio a neko je objavio.

Nazad
Vrh Dno