Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Pa ne znam sta je, ali poprilicno me nervira. Jel moze to da se sredi ili ne?

e imam i ja lachesisa i mogu vam rec da me poludje mishonja ...
drajveri , pa strelica leti po ekranu sama po sebi , jedino sto je stvarno dobro odradjeno kod njega je dizajn i udobnost

Da li si stavljao prvo novi firmware za preskakanje kursora pa onda driver?

Pre nekih mesec dana mi je poceo Copperhead ( star nesto manje od 2 godine ) da radi dupli klik levim tasterom. A posto nisam gejmer ( ne racunajuci pomalo wow ), ovo koristim za fotoshop zbog preciznosti, pa je iritirajuce do bola, pogotovu sto se progresivno pogorsava stanje....
Posto je jos uvek u garanciji, pisao sam mail razer-support-u i nakon nekoliko prepiski emailom i instrukcija da se to otkloni novim driverima i firmwareom, naravno neuspelih, dobio sam zahtev od njih da im prosledim svoje podatke, racun, kao i serijske podatke misa. Nakon toga, javio mi se lik iz razer-supportEU mailom i rekao da kontaktiram ovlascenog uvoznika Razera i da imaju instrukcije sta da se radi u tim situacijama.
E, sad, nesto sto nisam najbolje shvatio, a citajuci po stranim forumima, skapirao sam da oni rade zamenu miseva u garanciji koji imaju problem sa ispravnim, pominje se i neka RMA/excange varijanta, interesuje me, da li je neko imao iskustva sa tim kod nas i sta je to uopste RMA/exchange?
Navodno, uvoznici su EXEcentar i speed-link za Razer. Execentar mi se nalazi na garanciji kao servis i u razgovoru sa njihovim operaterom, receno mi je da donesem mis na popravku, a RMA/excange je okarakterisano kao, "ah, pa to ti je za popravku" sto bas ne lici na ono sto sam citao po netu. A Speed-link mi je poslao potvrdu da su oni ovlasceni uvoznik ali nakon opisa mog problema i prenesenog teksta Razer-supporta, nema odgovora:)
Jel zna neko nesto o tome? Da li je neko servisirao Razer ili mu je zamenjen mozda?

Evo, moram da pohvalim Razerovu ditribuciju, samo sto sam postovao poruku ovde, nazvao me covek iz Speed linka i ponudio mi adekvatnu zamenu za Copperhead.
Ponudjeni su mi Razer Lacheis i Roccat Kone, s' obizrom na Razer support, odlucio sam se za Lacheis.
Jos jednom moram da pirznam da sam prijatno iznenadjen da ovo kod nas funkcionise:)

Poslednja izmena:
Super informacije samo si trebao da uzmes Roccat Kone jel je mis daleeeeeeko bolji od Lachesisa...

Sta znam, ne volim da menjam firme, a citao sam dosta da Kone-u ume da riken tockic, na dosta mesta to bas pricaju, a meni sa ovim novim sto sam dobio se ne produzava automatski garancija, tako da....

Nego sad imam problemcic ( kao i uvek sto mi se desi sa novim hardwerom )
Mis radi ali ga originalni razer program ne prepoznaje, odn kaze mi kao da USB nije registrovao da je mis ukljucen u port. A gore sve radi normalno osim programibilnih tastera.
Jel ima neko neko resenje predlog?

P.S.
Makar klikcem ko covek :d

Probaj sa reinstalacijom softvera tj drajvera, ako to vec nisi pokusavao.

Probao ali nije radilo onda sam kacio na razlicite USB-ve portove i na jednom je "zakacio" instalirao softver i sada radi i na tom portu na kom nije radio u startu. Sada je sve ok.

Neki prvi moji utisci i razlike Lachesisa u odnosu na Copperhead.

Ono sto mogu da kazem je da je softverski sporiji od Copperhead-a, u smislu da prilikom promene profila stane na sec-dva sto nije bio slucaj sa copperhead-om koji je to obavljao u trenutku ( ovde ne mislim na menjanje DPI profila ).
Drugo, za razliku od coppera, ovde u startu nisam imao problema sa privikavanjem na dodatne tastere sa strane koji su kod coppera smesteni malo nespretno i bas na mestu gde prstima obuhvatate mis, tako da je bilo potrebno malo vremena da se naviknem da na copperu drzim prste na onoj gumi sa strane. Kod Lachesisa, kazem, to nije problem. Ono sto mi ovde smea, a kontam da cu se navici, je malo cudan polozaj dva glavna tastera. Nekako kao da "daleko" hvataju klik, pa ko je navikao da dlan odmara na pocetku misa, mora malo da se navikne. Za desnjake, tasteri sa desne strane misa su prilicno nezgrapni za kliktanje, dok su leva dva na bukvalno izmisljenom mestu i za razliku od coppera, potrebna je veca sila da bi se kliknulo njima, tako da ce tesko doci do slucajno klika, sto mi je povremeno na copperu stvaralo problem
Sto se tice dimenzija, siri je osetno nesto i duzi od coppera, kao da su hteli da naprave pola pola fazon, posto je razer inace marka poznata po tome sto pravi miseve koje pomerate prstima, a ne zglobom ( jedan od razloga sto sam uzeo Lachesis a ne roccat Kone )

Razerov softwerski configurator za Lachesis je nesto bolji i detaljniji od Copperheada.

Ono sto mi se nije dopalo cim sam otvorio pakovanje, je odsustvo dodatnog seta "jastucica ili pedova" koji su mi se recimo na Copperu istrosili za nekih godinu ipo.

Takodje, jos jedna sitnica, ne znam do cega je ali, posto koristim eXactmat razer podlogu, za razliku od Copperheada, Lachesis se bolje ponasa na preciznijoj grubljoj podlozi i mnogo je precizniji na grubljoj strani.

Sve u svemu, kad se sve sabere i oduzme ni bolji ni gori od coppera, drugacije pakovanje, nesto dosadniji unapredjen dizajn, a upotrebljivost ista.
E,da. Jos jedna prilicno bitna stvar, prilikom pokusaja update firmware-a skinutog sa razerovog supporta, update mi je prijavio da taj firmware ne podrzava W7, tako da treba verovatno pricekati na izbacivanje i tog dodatka za ovaj mis.

Poslednja izmena:
E, evo ovako. Sinoc se javio problem da je kursor poceo da skace. Tacnije da nestaje i da se pojavljuje na drugom mestu.
U nekoj pretrazi sam nasao resenje instalacije najnovijeg firmware-a koje resava taj problem ( iako su mnogi nudili *****ska resenja uklanjanja nalepnice oko lasera ). Elem, nakon download-a, pokusao sam da pokrenem update firma medjutim, W7 me je obavesio da ta "akcija" ne moze da se uradi u W7. Takodje nakon ukljucivanja racunara, mis je deaktiviran i potrebno ga je izvaditi i vratiti u USB port.
Danas sam u kontaktu sa covekom iz Speed linka koji mi je i zamenio mis uspeo da nadam se resim stvar, posto je za sada sve u redu.
Stvar je u tome, da firmware treba instalirati na masini sa XP operativnim sistemom ( a pre toga instalirati poslednje Razer drajvere na istu tu masinu ). Nakon ubacivanja firmware 1.94 sve radi ok. I pri povratku na W7 treba reinstalirati drajver. Za sada, kazem sve radi ok, u device menager i dalje pise kao da koristi originalni microsoft driver i ispisuje HID device mouse, ali u razerovom configu pise da je updateovana verzija i drivera i firmwera, sto se i oseca u radu. Svi tasteri rade svoju funkciju, vise ne skace kursor, a po pokretanju masine mis radi normalno ( doduse kao da je u nekom sleep modu, pa mu treba 1 sec da se probudi pri prvom ukljucivanju ). Videcu po netu, da li je neko uspeo da natera W7 da prepozna bas Razer mis. Inace, prilikom ubacivanja u USB port, windows ga instalira i prikazuje u obavestenju kao instaliran Razer Lachesis.
Tako da eto, ako neko planira da kupuje ovaj mis, a verovatno je cela serija sa originalnim firmwareom falicna, neka ima na umu da ce u XP ili Visti morati, ponavljam MORATI da resi taj problem, za sada, na jedini nacin.

Evo da napisem i ja koju o Razer Imperatoru posto ga posedujem nesto jace od mesec dana ..

Poznat je "Z axis" problem tj. da mis skace dole desno ukoliko se podigne od podloge. U pitanju je nekoliko desetina piksela, sta ga znam, kod mene u 1920x1200 rezoluciji je to nekih 3-4cm. Mada mozda/verovatno da ce ovo zavisiti i od podesavanja misa ? Meni doduse ne smeta jer nemam uopste naviku da podizem mis - nisam low sens. igrac.

Drugi, i rekao bih i poslednji problem, je taj sto se mis ponekad sam od sebe iskljuci. Zapravo ne iskljuci se - svetle scroll i logo, vec jednostavo zabode i potrebno ga je resetovati cupanjem i ponovnim vracanjem USB-a. Meni se ovo za neke 3 nedelje desilo sigurno 4-5 puta, jednostavno nema nekog pravila, potpuno je neodredjeno. E sada, vec znaci nekih nedelju dana koristim poslednji firmware, 1.13 verzija koja se moze preuzeti sa Razer Support sajta. I eto do sada nisam uopste imao problema sa iskljucivanjem/zabadanjem misa. Firmware je inace update-ovan u Windows 7 64bit, tako da tu nije bilo nikakvih problema sa kompatiblinoscu.

Jedina stvar koja se tice tog Firmware-a (a i predhodnoh/prvog) je ta sto su promenili intervale "Razer breathing logo-a". Posto se na ovom misu Razer Logo pali/gasi (ne moze da svetli konstantno ali se moze iskljuciti preko software-a kao i scroll svetlo) to je ranije izgledalo npr. ~10sec je upaljen pa se ugasi na 3sec i tako u krug. Sada je po 3sec upaljen pa je isto toliko i ugasen. Vise mi se svidjalo onako kako je bilo i glupo je sto se to softverski ne moze kontrolisati. Mislim, to je neka moja licna zamerka ..

Inace poprilicno sam zadovoljan kvalitetom. Rekao bih da ima dobre sanse da potraje dugo ukoliko ga ne zadesi problem neke druge vrste (double click npr.).

Drugi, i rekao bih i poslednji problem, je taj sto se mis ponekad sam od sebe iskljuci. Zapravo ne iskljuci se - svetle scroll i logo, vec jednostavo zabode i potrebno ga je resetovati cupanjem i ponovnim vracanjem USB-a...

Uuu, kako možeš da ga koristiš tako, ja ne bih mogao... :(
Možda je za reklamaciju?

Nije za reklamaciju, pretrazio sam malo net i video da su skoro svi vlasnici prijavili isti problem. Slazem se da je malo nezgodno i iritirajuce, pogotovo ukoliko bi se to desilo u nekoj igri - jos da je u pitanju neki multiplayer ..

INACE...u gornjem postu sam napisao da vec nekih nedelju dana - od kada sam stavio novi firmware, problem se vise nije pojavljivao. Medjutim, evo bas mi se danas tokom dana desilo da je mis zabo i morao sam da ga "resetujem". Znaci novi firmware nije otklonio problem, mozda ga je eventualno minimalizovao ..

Pa bili su nekad... ocigledno im taj senzor sto stavljaju svuda nije bas najbolji previse ima bagova mada zadesi se neki koji radi odlicno...

Izvinit ako sam pogresio temu al nisam znao de da pitam.Naime kupio sam razer goliathus control podlogu i vec posle prvog dana pocela je da se guli,to jest da je obod stranica postajao beo,dali je to kod svih razer goliathus.i jel istina da je control brza neko speed goliathus ???I jel ova podloga DObra za mx518.Unpred hvala na odgovorima!

Nista mi se nije gulilo, a sto se sens-a tice, ako ti je podloga brza onda smanji malo ingame sens.

Imam Chopperhead treću godinu i sada je počeo onaj ***** sa duplim klikom. Čas duplo klikce, čas neće. Mora se nešto novo pazariti.
Čitao sam postove, dosta ljudi hvale Deathadder sto se tiče ergonomije i udobnosti. Mislio sam njega uzeti.

E sada čitam da prva verzija ima isti problem sa duplim klikom, a noviji Razer misevi dosta problema sa laserom. Da li i ovaj novi DA ima taj bagoviti laser i da li se i na njemu desava problem sa duplim klikom?

Poslednja izmena:
Čitao sam postove, dosta ljudi hvale Deathadder sto se tiče ergonomije i udobnosti. Mislio sam njega uzeti.

Deathadder kod mene posle godinu dana poceo levi klik da prekida (tj nije da duplo klikce nego sestoduplo). Otvoren ociscen i radio dugo, Sad opet isti slucaj sa desnim klikom. Kako bilo sutra mi stize novi sa 3500dpi, mis za 4ever!!!

Mного се нешто Разери кваре. Читајући ову тему само сам још више убеђен да ће мој следећи пацов (кад буде било потребе за њиме) бити поново Лоџитек. Тренутно имам МХ510 који ове године пуни 6 година и једини проблем је био са микропрекидачем у десном клику (прошле године), некако је чудно прекидао (не, није био двоклик). То се решило само од себе, тако да ради најнормалније као првог дана :D. Нисам чак ни сервисирао.
Осим тога, Логи даје 3 године гаранције, а Разер 2 године. Има ту нешто, ако мене питате.

Ma i Logi je postao teska komercijala misevi su im sve samo ne gamerski bar po meni, zato ima drugih proizvodjaca koji se bar malo trude da ponude nesto novo bolje...

Mного се нешто Разери кваре. Читајући ову тему само сам још више убеђен да ће мој следећи пацов (кад буде било потребе за њиме) бити поново Лоџитек...

Ma jok, paranoja je to...
To je zato što se piše o RAZER-u "toliko" i sa takvim "tonom" (ne bi smeo da se pokvari nikako)...
Evo moj POV Laser:
2 puta sam menjao mikroprekidač na levom kliku i jedanput na desnom. Ali mi je tako zgodan i precizan (nikakav optički ne može da mu priđe pa i da je RAZER) da se od njega ne odvajam već ga konstantno "popravljam"... ;)

:wave:

Kupio sam DiamondBack juce , danas sam ga nosio na reklamaciju , desno dugme nije kliktalo kako treba , odmah sam dobio drugi primerak , i radi savrseno. Kupio sam u winwin-u Novi Sad (preko puta doma zdravlja) , bili su jako ljubazni. U CT-u je 1000 dinara skuplji. plus poslovodja kaze da je igrao Call of Duty za nasu reprezentaciju , pa smo malo spikali i na tu temu. Plus kaze da nisam pogresio pri izboru misa.

Isplatio se sat vremena čitanja ove teme, pošto imam sličan problem.

Uzeo sam prekjuče Diamondback 3G, sve radi ok, osim što mi je desni klik malo bučniji, ali ne pri samom kliku, već dugme pravi čudan zvuk pri puštanju dugmeta posle pritiska.

Inače, imao sam MX300 pa dobrih 7 godina sa kog se nisam skidao, i prošao je svaša. Uostalom, radi i dan danas, samo nema click na scrolu. Sa obzirom koliko je puta nimalo nežno dignut sa podloge i odvaljen od sto, dobro i radi. :) Diamond back je uzak pa mi odgovara ruci jer držim miš malim i palcem, srednjak na skrolu, ostali na levom i desnom kliku, msm da sa mx518 i miševima tih gabarita ne bi mogao da "proigram" mesecima u najboljem slučaju.

Da menjam, šta da radim?...

A zašto ne bi spadao pod garanciju?

Isplatio se sat vremena čitanja ove teme, pošto imam sličan problem.

Uzeo sam prekjuče Diamondback 3G, sve radi ok, osim što mi je desni klik malo bučniji, ali ne pri samom kliku, već dugme pravi čudan zvuk pri puštanju dugmeta posle pritiska.

Inače, imao sam MX300 pa dobrih 7 godina sa kog se nisam skidao, i prošao je svaša. Uostalom, radi i dan danas, samo nema click na scrolu. Sa obzirom koliko je puta nimalo nežno dignut sa podloge i odvaljen od sto, dobro i radi. :) Diamond back je uzak pa mi odgovara ruci jer držim miš malim i palcem, srednjak na skrolu, ostali na levom i desnom kliku, msm da sa mx518 i miševima tih gabarita ne bi mogao da "proigram" mesecima u najboljem slučaju.

Da menjam, šta da radim?...

To izgleda odprilike ovako, samo maaalo pojačajte.

http://www.youtube.com/watch?v=FtubLQHosw8

Meni je poceo cudno da se ponasa Lachesis 5600...Picim igru ( CombatArms ) ili radim ( u ACAD-u ) ili blejim po netu - on odjednom zakuca. Ne pomera se qrsor po X ili Y osi, dugmici i klikovi ne reaguju, ali svetla na misu rade... Izvucem ga iz porta pa ga premestim u drugi ( ili vratim u isti ) on proradi i radi do sledece (ne)prilike...Nema neki poseban tajming i isto mu se desava sa 3 razlicite podloge...
Cekam ( neki ) odgovor od njihovog ( kazu ljudi ) supackog supporta pa da vidim da li da se bacam u proces zamene. Do pre neki dan sam imao ( skoro 2 god ) Lachesis 4000dpi i on je perfektno radio ( nisam menjao OS vec samo drajvere kada sam uzeo ovaj-novi)...
Mnoog dobra, ali cudna masinerija taj misonja... :D

Nazad
Vrh Dno