Šta je novo?

Raiffeisen bank

Verovatno ima veze sa prelaskom na Visu, tj. totalnim izbacivanjem Mastercarda iz ponude koje stupa na snagu sledeće nedelje.

Ovo znači da kada isteknu fizička i digitalna VISA (isti datum kod mene), šalju jednu novu VISA fizičku karticu karticu ili dve (jedna umesto fizičke, druga umesto digitalne)?
Svakako, pratimo mejlove pa videćemo šta će se dešavati na 3. tipu iRačuna sa digitalnom i fizičkom.
Stiglo pre pola sata obaveštenje u okviru izvoda: Nakon redovnog isteka važenja Vaše Visa Digital kartice možete nesmetano nastaviti da koristite svoju postojeću Visa Debitnu fizičku karticu koja Vam je izdata zajedno sa Digital karticom. Otprilike očekivana stvar, digitalne se ukidaju i ostaju samo fizičke, i to Vise. Ne znam samo zašto Dine ne pominju, ali po trenutnim informacijama ispada da ostaju obe. 🤷‍♂️

• Like
Reagovanja: uji
Jako perfidno, ali imaju pravo na to. Verovatno planiraju da unificiraju iRačun kao jedan tip koji će biti isti za sve, samo sa fizičkom karticom. Za mene lično ovo ne predstavlja nikakvu bitnu promenu, s obzirom na to da prvi tip čiji sam korisnik ionako ima samo plastičnu.

Ja sam fizičku povezao sa deviznim iRačunom za transakcije u inostranstvu, a digitalnu ostavio na dinarskom. Da imam obe opcije u slučaju nepredviđene situacije sa karticama u drugoj banci. Da li se sa Visa (i Dina) karticom koje su vezane za dinarski iRačun može raditi isplata i uplata sa i na devizni iRačun u evrima na bankomatu Raiffeisen banke?

Ne sećam se kako beše sa Visa Digital da li je omogućena uplata, mislim da ne, ali kad se takne fizička, Rajfajzenov bankomat te gleda kao korisnika i lista sve tvoje račune (dinarske i devizne, od Virtuon, itd), nebitno da li su ti kartice vezane za još jednu partiju ili nisu.

MIsli da su hteli i hoće da pojednostave stvari, što mi deluje logično 😃 Nepotrebno komplikovanje sa digitalnim, fizičkim karticama, kad je sve vezano za jedan račun, ili dva računa ako ima i devizni. Ako već hoće nešto praktičnije i, nadasve sigurnije, bolje da, kao Intesa, omoguće pravljenje privremenih virtuelnih kartica za plaćanje 😃

Koliko puta izađem na blic napolje do prodavnice, bez da ponesem novčanik. Znači, ukida se mobilno plaćenje...postojeća Visa digital mi ističe 2028. što znači da imam 3 godine fore da isplaniram u koju banku ću da pređem.

Ne ukida se. Visa Online, Visa Debit i bilo koja plastična mogu da se povežu u RaiPay/ApplePay. Ako naša podružnica takođe planira uvođenje GooglePay, to je onda još bolje i jednostavnije, jer nema ulaska u aplikaciju, dodatne autorizacije i 300 čuda.

Od uvođenja Apple Pay sistema, plastična kartica je mogla da se ubaci i tako će i dalje da bude 😃

Koliko puta izađem na blic napolje do prodavnice, bez da ponesem novčanik. Znači, ukida se mobilno plaćenje...postojeća Visa digital mi ističe 2028. što znači da imam 3 godine fore da isplaniram u koju banku ću da pređem.
Hvala što si mi ukazao da sam u zabludi, onda su ovo onda jako dobre vesti. Od starta samog sam imao VISA digital karticu, bez fizičke plastike tako da nisam bio upućen.

Tebi će poslati plastičnu na kućnu adresu kada bude trebalo da se izvrši reizdavanje.

Ne ukida se. Visa Online, Visa Debit i bilo koja plastična mogu da se povežu u RaiPay/ApplePay. Ako naša podružnica takođe planira uvođenje GooglePay, to je onda još bolje i jednostavnije, jer nema ulaska u aplikaciju, dodatne autorizacije i 300 čuda.
Da li ima nade za Google Pay napokon.
U Bosni ga uvode sledeceg meseca. Ispada da ga nema samo kod nas i u HR od država gde RF posluje.

Konkretno, meni kao Xiaomi korisniku jeste prednost, jer ne otvaram wallet dok je zaključan i samo sam jednom autorizovao otisak kao proveru bezbednosti, dok za RaiPay moram da otključam telefon da bi se otvorio, a ponekad mi traži dodatnu autorizaciju i kad je manji iznos, iako je odabrano brzo plaćanje. Pošto koristim promociju Isprobaj Max u Yettel banci, radije plaćam uz GPay.

Ja da nemam raipay na Androidu tačno ne znam koliko me puta spasila kad treba da podignem pare sa bankomata, jer mogu u njoj da vidim pin. Godinama koristim Apple pay i pojma nemam koji mi je pin na kartici.

Šipak bi to mogao sa Google pay / Apple pay.

Zar nemaju u mbank da se vide detalji kartice?

U mbank ima sve sem PIN-a.
Ja se nadam da RF nikad neće preći na GPay. U principu, ne volim tu akumulaciju svega i svačega u jednu firmu.
Pozdrav

Ja da nemam raipay na Androidu tačno ne znam koliko me puta spasila kad treba da podignem pare sa bankomata, jer mogu u njoj da vidim pin. Godinama koristim Apple pay i pojma nemam koji mi je pin na kartici.

Šipak bi to mogao sa Google pay / Apple pay.
Ako si dodao kartice u Safari mozes tu da vidis pinove.

i to je na neki način rešivo time što na Rajfajzenovom bankomatu za plastičnu promenite pin. Otkad su mi dodelili za Master na omladinskom i posle prešao u Komercijalnu, preko mBankinga sam definisao isti taj, banke su počele da uvode ovu mogućnost, neke samo na bankomatima pa čak i dočekah Poštansku da obrišem pin sa poleđina, jer sam navikao da imam isti pin za sve.

Jel ima ko problema od jutros sa Raiffeisen-om? Imao sam 2 uplate na račun iz Idea objekta, kao da je proknjiženo duplo pa da su stornirali...
Preključe sam poslednji put tamo pazario.

1000022126.jpg

Nazad
Vrh Dno